Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Potřeboval bych trochu poradit, jsem čerstvým majitelem Peugeot 405 GRi 1.9 (77kw) a po koupi vozidla mi můj známý automechanik našel závažnou závadu na brzdách, konkrétně brzdové potrubí a zátěžák, taky budu brzy muset vyměnit zadní nápravu a chtěl bych se zeptat jak popř. kde by se daly sehnat nejlevnější díly. Známý totiž tuto opravu odhadl na min. 15tis. (repas díly od BOSH) ale z netu se dočítám že to někteří zvládli i levněji, je to možné?

Odesláno

Zdravim te.....jooo P405 na brzdy docela trpi....me novy brzdy prisli na 5000klacku:(:( a to mam znamiho v aut.dilech....

Mno co sem koukal stoji repase zadni napravy kolem 5-6klacku:cool: zbytek nevim...menil sem kotouce 500Kc za oba, desticky 550kc, hadicky 1000kc, hlavni brzdovej valec 1000Kc, pravy trmen 800kc, nalepeni zadnich paken 200kc + 1000kc prace servis(serizeni) neslo mi to ovzdusnit:(:( takze zadna sranda:bacha:bacha

Odesláno

Jen k té repasi - 5 - 6000,- Kč je cena hodně při zemi, spíš počítej tak kolem 10000,- Kč, pokud to má být uděláno pořádně. Většinou nejde \"jen\" o repasi nápravy, ale přichází se na další věci, které je dobré udělat když už je ta náprava venku (brzdy, brzdové trubky, tlumiče apod.)

[upravil dne 14/6/2008 Medvěd]

Odesláno

pokud by to celkově přesáhlo o něco víc jak 10 tak by se to ještě dalo, mě ale známý strašil s částkami přez 15tis., snad se těch komplikací při té opravě oběví co nejmíň :nevim

Odesláno

Mam napravy doma jedna je z 1.9D bez brzd a druhá je z 1.8TD ta je komplet i s bubnama.Ta bez brzd je za 1000Kč a z brzdama za 1500Kč.;)

Odesláno

počky, nemáš i zarizeni, ktere je součástí ruční brzdy a má vracet to lanko do vychozí polohy, mě totiž ručka špatně odbržďuje a zbytečně se opotřebovávají zadní brzdové destičky (v zadu mám kotouče). Mělo by to být pod brzdama.

Odesláno
Původně zaslal: Fred772

počky, nemáš i zarizeni, ktere je součástí ruční brzdy a má vracet to lanko do vychozí polohy, mě totiž ručka špatně odbržďuje a zbytečně se opotřebovávají zadní brzdové destičky (v zadu mám kotouče). Mělo by to být pod brzdama.

Zařízení??tam je akoráte paka s pružinou co svym pootočením zatlačí přes šroubovicí na pístek...Takže jestli to vázne tak to všechno rozebrat...pořádně očistit,rozchodit a promazat vodicí čepy a koupit opravnou sadu(nove manžetky)zaležitost do 500kč...Taky jukni na kotouč jestli neni křivy(aůespoň vizualne)a nema dražku-y....Ono je to lepší dat komplet brzdy..kotouče+desky,nove lanka a zrepasovat třmeny a maš klid...!!zaležitost cca 2500kč..:)

Odesláno

To mas pravdu, 5klacku ten zbytek. Sem zapomel:mad::mad: Zadni naprava je jeden velkej problem u Peugeotu:(

Původně zaslal: Medvěd

Jen k té repasi - 5 - 6000,- Kč je cena hodně při zemi, spíš počítej tak kolem 10000,- Kč, pokud to má být uděláno pořádně. Většinou nejde \"jen\" o repasi nápravy, ale přichází se na další věci, které je dobré udělat když už je ta náprava venku (brzdy, brzdové trubky, tlumiče apod.)

Odesláno

to: Pája

no právě ty věci cos vyjmenoval jsou kompletně zarezle tak že se divim že se s níma dá hnout (i tak velice těžce). Takže oprava to asi nebude lacná ale jezdit bez ručky už sem si zvykl ;) přinejhorším se o to začnu zajímat až na konec, hlavní jsou ty brzdove trubičky.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Včera ni odešla do věčných lovišť brzdová trubička(ta co spojuje předek se zadkem). Vyplatí se shánět originál nebo nějakou druhovýrobu nebo oměřit délku té původní a nechat si na metráž nalisovat konce a doma to v ruce naohýbat podlé té původní. Jaké máte zkušenosti s ovzdušňováním. Jde to nebo je to horor? díky za jakýkoliv postřeh či zkušenost.

Odesláno

Honzas1028: Vymontuj tu poškozenou trubku a podle ní si nech vyrobit novou. Ohýbání v ruce by asi nebyl nejlepší postup;) Odvzdušňování je celkem pohodička.

Odesláno
Původně zaslal: Berkoff

:xvul

jeste bych se zeptal, 1.9 GRi a 77 kilowat? neni to nahodou 88 kilowatt?

77kw 1.9ky byly taky ... dělaly se dokonce od nějakejch 70kw až po 116kw (míčka)

88kw verze byly nejčastejší pro 1.9 Grička a SRička, to je pravda -> byl to motor shodný s Peugeotem 205GTi

Odesláno
Původně zaslal: Neon

77kw 1.9ky byly taky ... dělaly se dokonce od nějakejch 70kw až po 116kw (míčka)

88kw verze byly nejčastejší pro 1.9 Grička a SRička, to je pravda -> byl to motor shodný s Peugeotem 205GTi

diky za vysvetleni, proto me to tak litalo :D

Odesláno

Berkoff: nne je to 77kw - necelych 100koniku myslim,aspon techničák to tak říká, ...proč?

Jinak už jsem ty brzdy nechal opravit, sice to pry nebylo jednoduche, pac jeden z dodavatelu repas trubek zrovna nejak prestal dodavat ale jinak vymnena pouze zadnich trubek (vcetne tech dlouhych) me prisla na 4000,- navic kdyz jsem si peugeota jel vyzvednout tak mi ten automechanik rikal ze jsem mel velke stesti ze jsem k nim vubec dojel, pry tak zrezle trubky jeste nikdy nevidel a necha si je tam na pamatku :D

...ted uz jen rucku a pohrat si s palubovkou ktera trochu vrže ale nejspis tam dam z novejsi 405, kterou kamos nedavno rozsekal.

[upravil dne 29.7.2008 Fred772]

Odesláno
Původně zaslal: Fred772

pohrat si s palubovkou ktera trochu vrže ale nejspis tam dam z novejsi 405, kterou kamos nedavno rozsekal.

K tý palubce si budeš muset sehnat i tapecy, aby to k sobě sedlo a budeš muset předělat konektory ve svazcích palubky...

Odesláno
Původně zaslal: Dundee

Honzas1028: Vymontuj tu poškozenou trubku a podle ní si nech vyrobit novou. Ohýbání v ruce by asi nebyl nejlepší postup;) Odvzdušňování je celkem pohodička.

Ak si ju necháš vyrobiť tak radšej o 10 - 15 cm dlhšiu. Pred dvomi mesiacmi som menil obe a je dosť problém tie nové presne uložiť pri prechode okolo nádrže k obmedzovaču.

Keď som si zistil cenu nových tak lacnejšie ma vyšla metráž trubky (10m) a sada na lisovanie koncoviek.

Odesláno

1,9GRi s nejslabšim motorem mněl opravdu 77kw

1,9 GRi dělaly nejsilnější 80kw(to mam já)

1,9 SRi bylo nejsilnější 88kw

a pak dělaly ty Mi16ky 108 až 118kw

[upravil dne 30.7.2008 zdenda405]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...