Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

včera ked som išiel z práce sa mi pri predbiehaní zastavila vakuová pumpa a začal mi hučať remen.odstavil som skusil došponovať remeň prestriekal som to nejakým spreyom ac 90 po chvíli to prestalo a pumpa sa roztočila.dnes ked som išiel do práce bolo sem tam počuť remen a potom to začalo vydávať klepotavý zvuk jak kompresor.

vieťe mi prosím povedať či sa dá zrepasovať a čo je k tomu treba?

dá sa stým jazdiť ak zhodím remeň tj.bez vakuovej pumpy

som odkázaný na auto.

dík za rady

našiel som vlákno kde sa to riešilo tak snáď už len dotaz či sa da bez pumpy jazdiť (pár dní) kým nezrepasujem túto alebo nezoženiem druhú

dik

[upravil dne 10/6/08 Durko]

[upravil dne 6/9/09 f3Rd@]

[upravil dne 6/9/2009 Béďa]

Odesláno

Předpokládám,že je to ta 405 ???

Stará vývěva (hnaná řemenem ) se dá repasovat,nebo koupit nová (neorig. cca 4000 kč).

Jezdit se sice dá bez vývěvy,ale nebrzdí to dobře,takže velmi opatrně.;)

[upravil dne 10/6/08 ozzy1956]

Odesláno

bez pumpy to ne že brzdí špatně, bez pumpy to nebrzdí vůbec, takže raději opravit a jezdit až potom. Jinak odborníkem tady na foru na tuhle pumpu je Pája Rybišár tak mu zkus napsat ;)

Odesláno

Bez pumpy jsem jezdil 2 měsíce,než jsem si ji zrenovoval. Ale sama jízda stála opravdu za ho.no !!!

Neustále jsem si musel nechávat před sebou veeelkou mezeru.:cool:

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Předpokládám,že je to ta 405 ???

Stará vývěva se dá repasovat,nebo koupit nová (neorig. cca 4000 kč).

Jezdit se sice dá bez vývěvy,ale nebrzdí to dobře,takže velmi opatrně.;)

presne je to 405.

fakt som to dobre kúpil jednu blbosť opravím a opäť niečo nové.

musím ju vybrať a jazdiť nič iné my neostáva diky kluci

Odesláno

Když jsem prodával díly z vraků, po těhle vývěvách byla vždy strašná sháňka. A repase doma prakticky nikdo neuměl... Pokud to dneska někdo dělá, docela bych chtěl vidět jak, čistě ze zvědavosti.

Odesláno

oddie:raz si už napísal že som šialenec takže sa do toho pustím a dám vedieť. okrem iného mam rád taketo hlavolamy a nerád sa vzdávam hlavne ked niesu peneži

Odesláno

Ono je problém, že budeš mít zadřený nebo již utavený ten klikový mechanismus, a to se blbě dělá doma. Plus může mít vůli to hlavní zapouzdřené dvouřadé ložisko (s výstupním hřídelem). Já kdysi uvažoval o dvou směrech:

a) zabrousit čelo původní kliky, vyvrtat díru a osadit čepem. Přebrousit, vyrobit novou ojnici a seskládat to zpět zase jako kluzné s olejovou náplní, jak to bylo původně. Nevýhoda - je to náchylné na zadření, a pokud je vůle v té původní zapozdřené klice, smůla

b) Vyrobit celou novou kliku (na soustruhu) s klasickým uložením na dvě valivá ložiska s vymezením vůle, na konec dát excentr s čepem opět pro valivé (zde určitě kuličkové) ložisko, a ojnici udělat suchou - prostě uloženou na kuličkovém zapouzdřeném ložisku. To jsem tehdy i dokonce koupil :) problém je, že musíš mít přístup k soustruhu, a ne zrovna jen na chvilku...

Odesláno

oddie

Už jsem to jednou popisoval- členu P-C Hafity : Jen co si vzpomenu--použili jsme ložisko vod.pumpy Favorit-orig. SKF-oboustrně kryté gufery. (Ojnička byla OK-potřeboval jsem repasovat střed--hřídel s ložisky).Toto ložisko má

menší průměr než orig.,takže vytočit vložku,která se nalisovala na ložisko.Na vložce zápichy na O kroužky pro utěs-

nění.Taky ojniční čep se točil nový.

Na druhou stranu ložiska se točila vložka pro původní řemenici,řemenice se upíchla a vše vlisovalo do sebe.

Na tuto repas vývěvu jsem najel 1OO tisíc (pečlivá kontr.oleje v ní ) bez jediného problému. Ještě si vzpomínám,

že původní řemenice na vačce byla veliká,točila se menší,ať ta vývěva nemá takové otáčky.

Dělalo se to někdy 1996-v pežo chtěli za vývěvu 12 000 kč.:papa

Odesláno

No jo, pravda, něco takového jsi psal, vzpomínám. No, tím je to jednodušší, akorát ještě k tomu vyrobit tu ojnici, pokud je ta stará zadřená, což je často...

Odesláno

Mi se rozpadl střed,začal unikat olej a já jsem to zachytil včas. Ojničku jsem měl OK,přesto se do ní točila

bronzová vložka.

Soustružnické práce fůra,ale hlavně soustružník,co to mu rozumí--néé takový,co udělá 1000 kusů a má

po šichtě!!

Odesláno

Takového abys pohledal, já něco potřebovat na sostruhu, tak si ho snad budu muset koupit :) Ono kdoví jestli to tak nakonec nedopadne... soustružníky už znám jenom důchodce, to už se snad dneska ani nikdo neučí.

Odesláno

uvidím ked to otvorím .začalo to buchať a ja som presiel este asi 20 km takže co bude vnútri bude prekvapenie dna.

rad sa pasujem s takýmito vecami ale niesom blazon ked to nebude mať význam skusim zohnať druhú.

v každom pripade to je jednoduchsie s Vami ako bez Vás.

to forum je super vec

Odesláno

vix:to maš pravdu ani nebudem pisať čo som už do toho dal.

ale k môjmu problému:

pumpa je vonku rozobrana ojnička je ok ložiska tiež odišlo len puzdro v ojničke (zajtra ide do výroby)

problem mam v tom že simering je na maderu a nedá sa prečitať čislo.

nevie nikto prosím aky simering ´tam ma ísť?

dík

ps:ešte som tam mal aj olej (asi 3 kvapky)

[upravil dne 10/6/08 Durko]

Odesláno

Možná blbej dotaz... Má se kontrolovat olej ve vakuové pumpě a kde kontrolovat? Máme doma 405 1.9 TD a nikdy jsme to nekontrolovali...:o Kdysi jsem od mechanika slyšel, že je nutno kontrolovat a kdyžtak dolít olej... Ale jaký?

Odesláno

Jestli máš starou vakuovku--hnanou řemenem--tak nápustný a kontrolní otvor je na druhé straně od řemenice--je na 8

imbus

Měnil sem tam olej co 10 000km (vždy při vým.oleje v motoru )

Dával jsem motorový olej--ten samý,co do motoru...

Při výměně jsem pumpu dem.starý olej vylil,propláchl naftou a dal

nový olej.

[upravil dne 11/6/08 ozzy1956]

Odesláno

Durko

To číslo gufera asi neseženeš,ložisko s gufery jako náhr.díl neexistuje--nedodává se....

Musíš přizpůsobit naše gufero...

Stalo se to proto,žes měl jen 3 kapky oleje.,ten klikový mechanismus je háklivý na mazání--oleje MUSI být pořád po

kontrolní otvor.

Ta pumpa myslím byla velmi slabé místo pežotů--proto se později přešlo na pumpu hnanou z boku vačky.

[upravil dne 11/6/08 ozzy1956]

Odesláno

zdar hoši.

ta moje pumpa je asi upravovaná pretože už mam kupené ložiska 6202 ktore tam mám a aj gufero 20/35/10.

(cena 109 sk )- komplet

ked to celé rozhodím možem to nafotiť ale v podstate neviem čo lebo staru som nevidel

:D:D:D

to byl ale velkej kámen co mi odpadl ze srdce

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...