Judes Odesláno 28. květen 2012 Odesláno 28. květen 2012 Nedávali sme to. Je to nejaký zinkový sprej proti korózii. http://www.loctiteshop.sk/loctite-7800-zinkovy-sprej-tmavy-400-ml-12/d-70420/ Citovat
fifi Odesláno 28. květen 2012 Odesláno 28. květen 2012 Dík, to som chcel počuť , by ma zaujímalo, či to používajú servisoch, som zvedavý, ako bude ta moja plocha vyzerať, zrejme by mala byť ako zrkadlo, aby ten gum. krúžok na nej pri pohyboch dobre tesnil Citovat
petertn1 Odesláno 28. květen 2012 Autor Odesláno 28. květen 2012 Pri vymene prednych brzd(kolesa dole) som zistil volu v capoch riadenia asi 1mm (zakruzkovane na obrazku). Ked som ale auto postavil naspat na kolesa a zatahal za cap volu som uz necitil. Myslite ze je potrebne capy vymenit? Moze to mat spojitost s tym ze pri jazde rychlostou nad 140 citim trasenie volantom? [upravil dne 28/5/12 13:46 od petertn1] Citovat
Judes Odesláno 28. květen 2012 Odesláno 28. květen 2012 Ak to má vôľu vibrácie ja prejavovať môžu ale môže to spôsobovať aj zle vyvážené koleso. Citovat
petertn1 Odesláno 28. květen 2012 Autor Odesláno 28. květen 2012 Prave som kupil nove gumy, dal som kolesa vyvazit a spravit geometriu, takze vyvazenim to asi nebude. Dufal som ze trasenie volantom zmizne, ale nezmizlo. Mam kupit iba cap, alebo treba aj to axialne tiahlo riadenia? Zvladnem to vymenit doma? Je mi jasne ze potom treba ist na geometriu. Citovat
Joozino Odesláno 28. květen 2012 Odesláno 28. květen 2012 mne trásol volant nad 120 km-h ..vyvazil som kolesa, odvtedy je pokoj Citovat
patko79 Odesláno 29. květen 2012 Odesláno 29. květen 2012 Prave som kupil nove gumy, dal som kolesa vyvazit a spravit geometriu, takze vyvazenim to asi nebude. Dufal som ze trasenie volantom zmizne, ale nezmizlo. Mam kupit iba cap, alebo treba aj to axialne tiahlo riadenia? Zvladnem to vymenit doma? Je mi jasne ze potom treba ist na geometriu. samozrejme, že to zvládneš aj doma, iba mi je divné, že ťa na vadné čapy na geometrii neupozornili. Mne teda pred geometriou najskôr prešli podrobne obe nápravy až potom to dali na mašinu. Pri vadných čapoch u nás geometriu ani nerobia, rovno zákazníka upozornia na vôľu či už v čape alebo v riadení. Minimálne by som teda aspoň žiadal o novú geometriu po výmene čapov zadarmo Citovat
Tomas1987 Odesláno 2. červen 2012 Odesláno 2. červen 2012 Zdravim. Tak aj mna caka vymena laveho capu. Mal som problemy s motorom a po odchode od mechanika mi koleso doslova lieta. Som si vedomy rozbiteho guloveho capu, len chcem vediet, ci to moze posobit aj na volant lebo je mierne vytoceny aj ked idem rovno. A ci bude po namontovani potrebne ist na geometriu. Dakujem Citovat
fifi Odesláno 2. červen 2012 Odesláno 2. červen 2012 Ako ste povolili prednú skrutku na lapke? snáď nie golou, existujú aj prstencové torxy? ináč aj ja som odpustil asi deci oleja nechtiac Citovat
dusko Odesláno 5. červen 2012 Odesláno 5. červen 2012 riadenie trasie nad 130 aj ak maš elektrony, a nie správne vymedzovacie kružky na náboji. To som si odmaturoval, tiež som vymieňal čapy aj axiálne tiahla, a stále kmitalo. Nakoniec pomohli správne vymedzovacie krúžky. Pri čapoch pozor, lebo existuju dva priemery, tuším 10 a 12 mm. Citovat
petertn1 Odesláno 5. červen 2012 Autor Odesláno 5. červen 2012 Lenze ja mam origo elektrony. Tam by som snad kruzky nemal potrebovat. Citovat
jojosavi Odesláno 11. červen 2012 Odesláno 11. červen 2012 zdar. dnes som bol vyvazit kolesa, lebo mi tiez triasol volant od cca 130 km/h. po vyvazeni trasenie zmizlo, do cca 180 km/h bez trasenia, viac som neskusal. Bohuzial mi mechanik podla opotrebenia zadnych gum oznamil, ze tlmice su v prdeli, takisto po obhliadke oba silentbloky na ramenach (pozicia 10 na obr.) su vybyte. Chcem sa spytat, ci je moc zlozite vymenit si tie tlmice a silentboky sam alebo to nechat na servis? Citovat
patko79 Odesláno 12. červen 2012 Odesláno 12. červen 2012 Tak ono ide urobiť skoro všetko, len či máš na to všetko potrebné (sťahovák na pružinu minimálne). Zadné tlmiče sú v pohode, je tam dobrý prístup. Predné sú dosť na hovn..o, musia isť dole stierače a tesniaca guma zo spodu okna, aby si sa dostal k šrobam, ktoré ho držia z vrchu. Taktiež spodok nie je žiadna sranda vybrať bez povolenia čapov. Je to proste robota jak sviňa, ale za pár hodín som to ako amatér vymenil (samozrejme s konzultáciou švagra, ktorý ukazoval čo mám kde povoliť) Citovat
jojosavi Odesláno 12. červen 2012 Odesláno 12. červen 2012 Hlavne tie silentbloky chcem co najskor vymenit. lebo po zdvihnuti na rampe to vyzeralo ako by ta gumena cast bola cela vytrhnuta na oboch stranach. Tlmice by som menil az potom, lebo zadne gumy uz su aj tak zdeformovane. Tie silentbloky som zohnal od mechanika origo. peugeot za 13 eur za kus. Ake su najlepsie zadne tlmice do 407cky? typ a znacka a aby neboli moc drahe? Citovat
Lada78 Odesláno 12. červen 2012 Odesláno 12. červen 2012 Tlumice jsem menil a nechal jsem origo, to same i s tema silentblokama. Jediny co je na hovno je to , ze ty silentbloky nejsou plny. To je ten duvod proc haze zadni cast auta pri prejezdu nerovnosti. Citovat
jojosavi Odesláno 16. červen 2012 Odesláno 16. červen 2012 no tie silentbloky nevyzeraju bohvieako pevne. okrem toho, ze nie su plne, tak ta vonkajsia cast co sa lisuje do ramena nie je kovova ale z polyamidu. Ale zase sa aspon bude stary lahsie vyberat a novy lisovat. este jedna otazka. na serviseboxe je oznacenie 5131C4 a nahrada 9801049980. je medzi tym nejaky rozdiel alebo je to to iste? mechanik mi zohnal tu nahradu. Citovat
fifi Odesláno 17. červen 2012 Odesláno 17. červen 2012 ja mám takisto problém s trasením volantu, pred cca 2 rokmi, keď mi menili čap, robili aj geom, a vtedy som kúpil nové gumy, už sú zjazdené tak divne, že vonkajší okraj je zjazdený viac ako vnútorný, proste 215-ku keď postavím, tak sa zvalí....môže to byť geometria-zbiehavosť? viem že gumy už sú v ťahu Citovat
patko79 Odesláno 17. červen 2012 Odesláno 17. červen 2012 Jasne že geometria, inak ja mam na svojich Dunlopkach 40000 km a zjazdené sú rovnomerne, na geometriu chodí vždy po prezutí zima/leto Citovat
fifi Odesláno 17. červen 2012 Odesláno 17. červen 2012 ja mám práve obavy, že ten značkový servis stojí za ho.no a bojím sa to tam dať, lebo predchádzajúce gumy boli zjazdené už na milimeter, ale rovnomerne, potom som zhodou okolností kúpil nové gumy a menili mi aj čap a robili geometriu, a nové...no dvojročné gumy môžem vyhodiť....zaujímavé, že 5-ročné značne zjazdené zimné gumy sú stále ako-tak pravidelne zjazdené, a ani netrasú Citovat
Rychtar84 Odesláno 20. srpen 2012 Odesláno 20. srpen 2012 Ahoj, přidávám taky foto z výměny. Dělali jsme to doma, je potřeba mít sílu a pořádné nářadí .... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.