Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: f3Rd@

Bila barva prave nikoho neodradi, bo bila je v mode. Pokud je v dobrym stavu, tak dej cenu vys, slevit muzes kdykoli, ja bych se nebal to nabizet za 100 000,-

BTW nemas ty kozeny sedacky s bocnima begama? ze by jsme je jeste pred prodejem prohodili, samozrejme ne za dara... :super

ahoj sedačky jsou s bagama ale protože jsou z boraného auta ta v řidičově už není já stejně bagy v sedačkách neměl tak mi to neva

Odesláno

jen bych chtěl reagovat na debatu která tu proběhla.....Já jsem taky asi trochu naivní protože jsem si vybral zrovna tohoto peugeota kvůli tomu že bl bílí,prstě mě oslovil a byl jsem ochotný za něj dát cokoliv,osobně si mislím že to je o vkusu a každý z nás má určité priority,já se třeba nedokážu představi sám sebe v tmavě zeleném autě:D:D:D:D:D prostě bych si ho nekoupil,,,zklrátka se každý řídí podle sebe a auto nemusí být super pro všechny kolem ale vždy je někdo kdo to ocení,také jsem se setkal s vlnou odporu když jsem ho koupil a myslím že tenhle kousek stále atraktivní je alespon pro mě. tot vše

Odesláno
Původně zaslal: mira.buchla

jen bych chtěl reagovat na debatu která tu proběhla.....Já jsem taky asi trochu naivní protože jsem si vybral zrovna tohoto peugeota kvůli tomu že bl bílí,prstě mě oslovil a byl jsem ochotný za něj dát cokoliv,osobně si mislím že to je o vkusu a každý z nás má určité priority,já se třeba nedokážu představi sám sebe v tmavě zeleném autě:D:D:D:D:D prostě bych si ho nekoupil,,,zklrátka se každý řídí podle sebe a auto nemusí být super pro všechny kolem ale vždy je někdo kdo to ocení,také jsem se setkal s vlnou odporu když jsem ho koupil a myslím že tenhle kousek stále atraktivní je alespon pro mě. tot vše

Když jsem vybíral 406 tak jsem měl vyhlídlou bílou ale když jsem se pak na nu zajel podívat tak byla zpravovaná po bouračce.

Tak jsem hledal bál a našel tu co mám.

Odesláno

Jasná věc, jsou lidé, kteří preferují bílou, ale je jich řádově méně, zvlášt u starších aut. U novějších je to móda - bílá perleť je hodně oblíbená - ale bílá pastelka u 10 a více let staré ojetiny je bohužel pro zlost.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

mě dělá radost opravdu.já jdyž vidím jak kluci leštěj černé auta zkoro každý den tak jsemrád za tu bílou

Jasná věc, jsou lidé, kteří preferují bílou, ale je jich řádově méně, zvlášt u starších aut. U novějších je to móda - bílá perleť je hodně oblíbená - ale bílá pastelka u 10 a více let staré ojetiny je bohužel pro zlost.

Odesláno

Algol, predaval si auto 1.5 roka stale za rovnaku cenu ? co je na tom rozumne ? Skor by sem povedal ze je to lidska hloupost drzat tak dlho auto a pak ho predat za 90 000KC. Ceny idu hore, je tu inflacia. Penize se znehodnocuju.

Ako priklad, minuli rok som si kupil kopcek zmrzliny za 9SK, tento rok uz stoji vsade 10Sk. Minuly rok som natankoval liter benzinu za 34 Sk, tento rok uz tankujem liter benzinu za 40 SK. Minuly rok som kupil chleba za 25 SK, tento rok za 30Sk.

Pracujem, zvysuje sa mi plat. Plat mi stupol tento za posledny rok 2 krat, ale stale si nemozem dovolit nejak extra viac ako pred tym, preco ? Lebo ceny idu hore, a to ci my zvysia, minam na ten rast cien.

Takze tym chci povedat ze za 1,5 roka bolo tych 90 000KC mene hodnych ako na zaciatku predaja... Takze konec koncov, si ho predal lacnejsie...

Dalsia vec je ta, ze ano, niekto to odceni, ale obavam se ze oddie ty len chcel ukazat jak predat rychle a efektivne. Tech lidi je fakt len neco kolem jedneho procenta. A teraz kdyby sem prodavala auti, tak ho budem chcet predat tej 99 percentnej vecsine, aby to bolo rychlo a bez starosti, a nie okolo auta chodit pol roka a obnovovat vsede inzeraty.

Takisto suhlasim s tym, ze tady a na hocijakom inom fore, je mnoho ludi co len keca ze kdybi mneli 100 tacu, hned ho zeberou. To iste bolo ked som si dovliekol GTckove punto. 132 koni na tak lahke auto, par uprav a islo ako odtrhnute z retaze. 90 percent lidi ktere se v nom prevezl zarili nadsenim, a pytali sa kolik za to auto chci, ze aj oni chcu take. A kdyz sem ho prodaval, tak uz penezi nemneli, a chteli ho levneji a levneji. A to hovorim o blizkych kamaratoch ...

A posledna vec k ODDIEMU

Nehodnotim podla jedneho auta vsetky. Historia PEUGEOTV v NASEJ RODINE

Otec - 309, 405, 306 - vsechno benznove modely

Svagor - 205 benzin, 405 diesel, 405 diesel, 406 diesel, 307 SW benzin

Kopu znamych ma 206 ky

A nakonec ty na kterych sem casto jazdil ja

Peugeot 406 Break 2.0 HDI 66 KW - kamaraduv ktory mnel u mne garaz, za to ze som sa mohol odviezt ked auto nepotreboval

Peugeot Partner 1.9 D - firemni

Peugeot 307 SW 1.6 16V - firemni

a nakonec moje 306 ka.

Nikde s tychto aut, ani s vypravjeni inych lidi sem nevidel tak kazovou elektroniku ako vo fiatu. Nakonec si staci precitat i par recenzi na talianskej ojete auto, kde se pise o chory elektrice talianov. Takisto mi o tom hovoril moj elektrikar ktoremu chodim zo vsetkym \"eletrickym\" na aute.

Takze tot moje skusenosti s elektronilou. Samozrejme ze na vypisanych autach sa nasla nejaka ta vada, ale az takto vela a v takom mnozstve neboli...

Odesláno

To Lubk0: tak teď si mi to vážně dal, s tím výkladem, ale promiň obávám se, že člověku, který celý život dělá rozpočtáře a přichází denně do styku s cenami, inflací, cenami PHM a dalšími věcmi to bylo poněkud OT...také jsem rád, že hodnotíš to, zda jsem nebo nejsem hloupý, hovoří to leccos o tobě...neřekl bych, že auto jsem prodal levněji, úbytek ceny vozidla vlivem stáří byl poněkud vyšší než meziroční inflace, která byla v té době 3,5% (+- nějaké desetina)...a už vůbec nechápu, kde bereš odvahu mi sdělovat, že 1,5 roku prodávat auto je hovadina, nemyslíš, že je to čistě můj problém a ty s tím můžeš pracovat pouze jako s informací bez tohoto pochybného hodnocení?....že má pořád někdo potřebu na můj prostý názor psát hodnocení o mých mentálních kvalitách...nechápu vás, lidi....:(

Odesláno

Pisal sem ze je to lidska hloupost v globalu, predavat auto 1,5 roku za rovnaky penize, a myslet si, ze ho prodali za takovou hodnotu penazi, ako na zaciatku predaja. Nebilo tam vyslovne napsani ze si debil alebo neco podobneho.

Stary auta ? To je viacmenej relevantne. Za 1,5 roka klesne cena mladsich modelu. Tj je rozdil kdyz 1 rocnemu autu pribudne 1.5 roka, je rozdil kdyz 7 rocnemu autu pribudne 1,5 roka, a je rozdil kdyz 19 - 20 letimu autu pribudne 1.5 roka. Vis to uz se da prehlednout, ci to je 19 ci 20,5 let... To uz moc spasi neprinese...

Ano, a problem, ci vec je cisto tva vec. Lenze kdyz chces, aby se ti do toho nikdo nesral, nesmis sa otvorene na to na foru pytat. Pretoze ses zeptal na cenu, a ta je souvisla s predajem. Je to diskusia, a lidi tu diskutujou.

A fakt si nemyslim, ze sem te nejak tezce vedome urazil. Pokud ano, dopredu se ti omlouvam, vobec to nebylo mim cilem...

Odesláno

Jen tak pro zajímavost, pro mě 90tis Kč získaných z prodeje auta až za 1,5 roku znamená: ztráta díky inflaci cca 5tis Kč, zmeškaná investiční příležitost 8-10tis Kč, pov. ručení za toho třílitra za rok a půl 10-15tis. Takže mně osobně by se určitě vyplatilo to hned pustit za 70, než rok a půl čekat na 90 - ovšem to každý samozřejmě může mít jinak.

Jinak k tomu samotnému prodeji - nelze takto srovnávat prodej staré Supry, kterých zrovna moc není, se starou 406 1,9TD, kterých je všude mraky.

Odesláno

To Lubk0: prosím tě napiš mi, kde jsem se ptal na cenu? Anebo radši ti poradím, zkus přečíst příspěvky před tím, taky se zkus podívat na nicky, kdo co psal...a pak, když reaguješ na můj topic, zcela zjevně, nepokoušej se to schovat za nějaké obecné fráze...btw. prohlásit o mě, že jsem debil, bych ti moc nedoporučoval!

To oddie: právě proto, že tohohle moc nejezdí a sehnat ND je dosti značný problém by dle mého mělo být výrazně horší prodat tohle auto, navíc 19 let starý, který žere aj trávu kolem cesty, než auto, kterých jezdí mraky a navíc jezdí za čtvrtinu toho co Supra, nemyslíš? Pokud se nepletu, prodávající stejně jako já tehdy nepotřebuje auto prodat hned zítra...na prodeji sem nic netratil, auto běžně jezdilo, srandy se špérou byl kopec a až nazrál čas, šlo z domu, neřešil sem prodej ze dne na den.....

Toliko jako vysvětlení, a jelikož je zjevné, že se neshodneme, asi to nemá dál cenu řešit...konec konců ani jeden z nás to ani neprodává ani nekupuje a nemá cenu přenášet prostou řeč čísel do vzájemného osočování...:)

Odesláno

Prodat něco takového je samozřejmě mnohem horší tím, že zájemců je méně, ale když někdo něco takového shání, tak nemá moc na výběr, takže nakonec si klidně připlatí, protože jinou nabídku nedostane. Kdežto na 406 je sice kupců více, ale také řádkově jiná nabídka, tam tento postup nefunguje, kupci se budou více orientovat cenou a ze široké nabídky si snáz vyberou.

Odesláno

Pokud by sem si o nekem myslel ze debil je, tak to tady kludne prohlasim, hadam si nemyslis ze bych mnel strach... Ale o tobe sem si to nemyslel, takze sem to zjavne nepovedal. Nepovedal sem to tady o nikom.

[upravil dne 9/6/08 Lubk0]

Odesláno

2Lubko: Asi se Ti tam ale vloudila drobna chybicka, totiz v tom ze Algol to auto neprodava... prodava ho totiz zakladatel vlakna, a to je nekdo jiny...

jinak taky preferuji hodit rozumnou cenu a zbavit se takovehle veci driv, nez nechat auto stat na dvore do pristiho jara a pak zlevnit jeste vic.

Odesláno

Jo tak to sem pako ja :) Nejak sem si to nevsim, ale neva. Uz sem to upravil :)

Odesláno

Tak s přestřelením prodejní ceny auta jsem si onehdá řádně naběhl já, když jsem prodával 405ku Break 1,9 TD. Auto bylo ve velice slušném stavu, tak jsem nasadil cenovku tuším 75 000,- Kč s tím, že dolů můžu jít vždycky (očekával jsem, že nakonec prodám tak za 55 - 60 000,- Kč). No, inzerát zde chvilku visel, pár lidí se z ulice ozvalo a nakonec šla po 3 měsících za 32 000,- Kč. Kdybych dal býval rovnou reálných 55 000,- Kč, tak byla možná pryč dřív za tuhle sumu, ale když auto visí v inzerci dlouho a majitel postupně klesá s cenou, tak lidi získají k prodávanému kousku nedůvěru a pátrají po oné mouše - přece to nezlevňuje jen tak, že.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...