Dundee Odesláno 29. květen 2008 Odesláno 29. květen 2008 Tak se mi asi dneska zbláznilo auto:( Při normální jízdě se mi několikrát na chvilku rozsvítila STOPka a kontrolka na teploměru, ten přitom ukazoval 90°C. Zároveň se mi vypla klima. Vypnul jsem ji a když jsem ji po pár minutách zase zapnul, tak normálně naskočila až do dalšího rozsvícení stopky. Sahary běžely na nejvyšší rychlost, ale po vypnutí motoru se zastavily a dál neseply. V čem může být problém? Já osobně bych to viděl na nějakýho šotka v elektrice (teplotní čidlo na chladiči, relátka mezi saharama nebo Bitron), jen bych potřeboval tip od někoho, koho už tohle nebo něco podobnýho potkalo. Díky. Pro rejpaly: Chladící kapalinu mám po rysku MAX., na to jsem koukal;) Citovat
kamen22 Odesláno 29. květen 2008 Odesláno 29. květen 2008 Chcelo by to semat elektriky nech sa podla zapojenia da zistit ako to ma presne fungovat Původně zaslal: Dundee Tak se mi asi dneska zbláznilo auto:( Při normální jízdě se mi několikrát na chvilku rozsvítila STOPka a kontrolka na teploměru, ten přitom ukazoval 90°C. Zároveň se mi vypla klima. Vypnul jsem ji a když jsem ji po pár minutách zase zapnul, tak normálně naskočila až do dalšího rozsvícení stopky. Sahary běžely na nejvyšší rychlost, ale po vypnutí motoru se zastavily a dál neseply. V čem může být problém? Já osobně bych to viděl na nějakýho šotka v elektrice (teplotní čidlo na chladiči, relátka mezi saharama nebo Bitron), jen bych potřeboval tip od někoho, koho už tohle nebo něco podobnýho potkalo. Díky. Pro rejpaly: Chladící kapalinu mám po rysku MAX., na to jsem koukal;) Citovat
oddie Odesláno 29. květen 2008 Odesláno 29. květen 2008 Odpoj čidlo přehřátí na termostatu, jestli to bude dělat dál. Pravděpodobně to bude tím. Citovat
Dundee Odesláno 29. květen 2008 Autor Odesláno 29. květen 2008 Původně zaslal: oddie Odpoj čidlo přehřátí na termostatu, jestli to bude dělat dál. Pravděpodobně to bude tím. Předpokládám, že je to ten modrý konektor, že? Druhý je hnědý. Citovat
oddie Odesláno 29. květen 2008 Odesláno 29. květen 2008 Z hlavy nevím, zkus a uvidíš, když odpojíš ten druhý, spadne ručička teploměru na nulu. Citovat
Dundee Odesláno 29. květen 2008 Autor Odesláno 29. květen 2008 Nové poznatky: Zpředu u termostatu jsou dva konektory- modrý a hnědý, pak zezadu (za tělesem pal. filtru) je jeden zelený. Odpojení modrého znamená padnutí ručky teploměru k nule;) Odpojení hnědého znamená roztočení obou sahar na max. rychlost;) Odpojením zeleného konektoru jsem na první pohled nezjistil žádný následek. Nepodařilo se mi ale odpojením jakéhokoliv konektoru rozsvítit kontrolku přehřátý kapaliny:( Měl jsem nastartováno, ale neměl jsem zaplou klimu. Citovat
pastorek Odesláno 29. květen 2008 Odesláno 29. květen 2008 Ten zelený by mal byť na kontrolku i nápis STOP. [upravil dne 29/5/08 pastorek] Citovat
Dundee Odesláno 29. květen 2008 Autor Odesláno 29. květen 2008 Původně zaslal: pastorek Ten zelený by mal byť na kontrolku i nápis STOP. [upravil dne 29/5/08 pastorek] Jeho odpojení mi pávě kontrolku nerozsvítilo:( Zkusím to ještě jednou, ale později- teď mám motor horkej až moc:mad: Pokoušel jsem se vyvolat závadu, ale celou cestu domů ani bliknutí a to jsem se s teplotou vody dostal na cca 94-96°C (se zapnutou klimou) Citovat
Freedy Odesláno 29. květen 2008 Odesláno 29. květen 2008 Abys tu kontrolku a stopku rozsvítil musíš ten zelenej konektor odpojit od čidla a spojit ho na kostru, to samý ti vlastně udělá to čidlo když hlásí, že je motor přehřátej. Citovat
Dundee Odesláno 29. květen 2008 Autor Odesláno 29. květen 2008 Původně zaslal: Freedy Abys tu kontrolku a stopku rozsvítil musíš ten zelenej konektor odpojit od čidla a spojit ho na kostru, to samý ti vlastně udělá to čidlo když hlásí, že je motor přehřátej. Díky za tip, možná to vyzkouším ještě dneska:super Zatím jsem na všech čidlech prostříkal kontakty, tak uvidíme;) Citovat
tiburtius Odesláno 29. květen 2008 Odesláno 29. květen 2008 mal som podobný problém vymenil som zelené čidlo a zatiaľ mi to neukázalo že STOP. Citovat
rolis7 Odesláno 30. květen 2008 Odesláno 30. květen 2008 Tu na fóre som čítal, ze zelené čidlo je informácia o teplote vody pre RJ pre riadenie otáčok volnobehu:myslim. Druhé čidlo, čo súvisý s riadením otáčok volnobehu, je umiestnené v nasávacom potrubí pri škrtiacej klapke, ktoré pre RJ merá teplotu nasávaného vzduchu (info čerpané z tohto fóra, ale v iných súvislostiach). Citovat
oddie Odesláno 30. květen 2008 Odesláno 30. květen 2008 Dundee: jak bylo řečeno, čidlo přehřátí SPÍNÁ na kostru - takže když jej odpojíš, nebude se kontrolka přehřátí rozsvěcet vůbec. Pokyn odpojit jej byl pro případ, že máš na teploměru 90°a ta kontrolka svítí - pokud by po odpojení zhasla, je vadné to čidlo, pokud by nezhasla, je problém jinde. Rolis: tady jsi u dieselů, ty nic takovýho nemaj Citovat
Dundee Odesláno 30. květen 2008 Autor Odesláno 30. květen 2008 oddie: Dobrá, takže až bude svítit, tak rychle pod kapotu o odpojit;) Jinak dneska se mi opět závadu vyvolat nepodařilo, takže asi šotek v konektoru:D Citovat
Dundee Odesláno 6. červen 2008 Autor Odesláno 6. červen 2008 Závada je opět mezi námi:grr:grr Včera cestou na Džbán se projevila poprvé při jízdě kolem Porsche Praha (140 km/h, teplota cca 95°C), cestou dál na Džbán se v nepravidelných intervalech zjevovala při různých jízdních režimech a rozmezích teplot (90-95°C). Cestou domů se mi STOPka s kontrolkou rozsvěcely taky jak se jim zachtělo. Někdy nesvítily při 95°C, ale začaly při klesnutí teploty na 90°C a naopak. Taky mi svítily, když bylo na teploměru cca 87°C (jen co doběhly sahary z plný rychlosti). Zkusim vyměnit to zelený čidlo a uvidim, co se bude dít dál;) Citovat
Kasi Odesláno 6. červen 2008 Odesláno 6. červen 2008 Jestli se můžu nacpat do tohodle tématu, chci se zeptat kde má turbodiesel odvzdušnováky, a kolik jich vůbec je. Citovat
oddie Odesláno 6. červen 2008 Odesláno 6. červen 2008 Každej jinak Jeden bude nahoře na chladiči, nad hadicí z termostatu. Pak samotné těleso termostatu, buď je tam imbus, nebo je dobré sundat tu tenkou nahici do chlaidče, či vyyšroubovat čidlo. Plus může být na hadici k topení. Nový model to má jinak. Citovat
Kasi Odesláno 7. červen 2008 Odesláno 7. červen 2008 Díky oddie, na topení jsem žádný nenašel, a ty dva jsem už odvzdušnil Citovat
alhanak Odesláno 7. červen 2008 Odesláno 7. červen 2008 měl sem podobnej problém u P206 z dovozu. Jakou dobu nic a pak to začalo bláznit a svítit stopka. Pak zas třeba 100km nic a pak to udělalo třeba 3x na 3 kilometrech. Prvně sem koupil novej termostat.... nepomohlo, pak přišla na řadu očista kontaktů u relátek a pozdějc výměna relátek..... nic. Byl sem z toho na prášky. Nakonec to dopadlo, tak jak sem nechtě: mechanik rozdělal hlavu a bylo..... těsnění totálně sežraný a hlava taky vyžraná. Takže šla na přebroušení. Nutno dodat, že od té doby je to nejspolehlivější auto..... Citovat
Dundee Odesláno 7. červen 2008 Autor Odesláno 7. červen 2008 alhanak: Doufám, že tohle není můj případ. Okruh mi netlakuje, kapalina se neztrácí, voda v oleji neni a z výfuku taky nejde žádnej dým (kromě chvil, kdy vysypávám brikety:D)... tiburtius: Kde jsi kupoval to zelený čidlo? Případně máš i obj. číslo? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.