Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak se mi asi dneska zbláznilo auto:( Při normální jízdě se mi několikrát na chvilku rozsvítila STOPka a kontrolka na teploměru, ten přitom ukazoval 90°C. Zároveň se mi vypla klima. Vypnul jsem ji a když jsem ji po pár minutách zase zapnul, tak normálně naskočila až do dalšího rozsvícení stopky. Sahary běžely na nejvyšší rychlost, ale po vypnutí motoru se zastavily a dál neseply.

V čem může být problém? Já osobně bych to viděl na nějakýho šotka v elektrice (teplotní čidlo na chladiči, relátka mezi saharama nebo Bitron), jen bych potřeboval tip od někoho, koho už tohle nebo něco podobnýho potkalo. Díky.

Pro rejpaly: Chladící kapalinu mám po rysku MAX., na to jsem koukal;)

Odesláno

Chcelo by to semat elektriky nech sa podla zapojenia da zistit ako to ma presne fungovat

Původně zaslal: Dundee

Tak se mi asi dneska zbláznilo auto:( Při normální jízdě se mi několikrát na chvilku rozsvítila STOPka a kontrolka na teploměru, ten přitom ukazoval 90°C. Zároveň se mi vypla klima. Vypnul jsem ji a když jsem ji po pár minutách zase zapnul, tak normálně naskočila až do dalšího rozsvícení stopky. Sahary běžely na nejvyšší rychlost, ale po vypnutí motoru se zastavily a dál neseply.

V čem může být problém? Já osobně bych to viděl na nějakýho šotka v elektrice (teplotní čidlo na chladiči, relátka mezi saharama nebo Bitron), jen bych potřeboval tip od někoho, koho už tohle nebo něco podobnýho potkalo. Díky.

Pro rejpaly: Chladící kapalinu mám po rysku MAX., na to jsem koukal;)

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Odpoj čidlo přehřátí na termostatu, jestli to bude dělat dál. Pravděpodobně to bude tím.

Předpokládám, že je to ten modrý konektor, že? Druhý je hnědý.

Odesláno

Nové poznatky:

Zpředu u termostatu jsou dva konektory- modrý a hnědý, pak zezadu (za tělesem pal. filtru) je jeden zelený.

Odpojení modrého znamená padnutí ručky teploměru k nule;)

Odpojení hnědého znamená roztočení obou sahar na max. rychlost;)

Odpojením zeleného konektoru jsem na první pohled nezjistil žádný následek.

Nepodařilo se mi ale odpojením jakéhokoliv konektoru rozsvítit kontrolku přehřátý kapaliny:(

Měl jsem nastartováno, ale neměl jsem zaplou klimu.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Ten zelený by mal byť na kontrolku i nápis STOP.

[upravil dne 29/5/08 pastorek]

Jeho odpojení mi pávě kontrolku nerozsvítilo:( Zkusím to ještě jednou, ale později- teď mám motor horkej až moc:mad: Pokoušel jsem se vyvolat závadu, ale celou cestu domů ani bliknutí a to jsem se s teplotou vody dostal na cca 94-96°C (se zapnutou klimou):myslim

Odesláno

Abys tu kontrolku a stopku rozsvítil musíš ten zelenej konektor odpojit od čidla a spojit ho na kostru, to samý ti vlastně udělá to čidlo když hlásí, že je motor přehřátej.

Odesláno
Původně zaslal: Freedy

Abys tu kontrolku a stopku rozsvítil musíš ten zelenej konektor odpojit od čidla a spojit ho na kostru, to samý ti vlastně udělá to čidlo když hlásí, že je motor přehřátej.

Díky za tip, možná to vyzkouším ještě dneska:super

Zatím jsem na všech čidlech prostříkal kontakty, tak uvidíme;)

Odesláno

Tu na fóre som čítal, ze zelené čidlo je informácia o teplote vody pre RJ pre riadenie otáčok volnobehu:myslim. Druhé čidlo, čo súvisý s riadením otáčok volnobehu, je umiestnené v nasávacom potrubí pri škrtiacej klapke, ktoré pre RJ merá teplotu nasávaného vzduchu (info čerpané z tohto fóra, ale v iných súvislostiach).

Odesláno

Dundee: jak bylo řečeno, čidlo přehřátí SPÍNÁ na kostru - takže když jej odpojíš, nebude se kontrolka přehřátí rozsvěcet vůbec. Pokyn odpojit jej byl pro případ, že máš na teploměru 90°a ta kontrolka svítí - pokud by po odpojení zhasla, je vadné to čidlo, pokud by nezhasla, je problém jinde.

Rolis: tady jsi u dieselů, ty nic takovýho nemaj :)

Odesláno

oddie: Dobrá, takže až bude svítit, tak rychle pod kapotu o odpojit;)

Jinak dneska se mi opět závadu vyvolat nepodařilo, takže asi šotek v konektoru:D

Odesláno

Závada je opět mezi námi:grr:grr

Včera cestou na Džbán se projevila poprvé při jízdě kolem Porsche Praha (140 km/h, teplota cca 95°C), cestou dál na Džbán se v nepravidelných intervalech zjevovala při různých jízdních režimech a rozmezích teplot (90-95°C).

Cestou domů se mi STOPka s kontrolkou rozsvěcely taky jak se jim zachtělo. Někdy nesvítily při 95°C, ale začaly při klesnutí teploty na 90°C a naopak. Taky mi svítily, když bylo na teploměru cca 87°C (jen co doběhly sahary z plný rychlosti).

Zkusim vyměnit to zelený čidlo a uvidim, co se bude dít dál;)

Odesláno

Každej jinak :) Jeden bude nahoře na chladiči, nad hadicí z termostatu. Pak samotné těleso termostatu, buď je tam imbus, nebo je dobré sundat tu tenkou nahici do chlaidče, či vyyšroubovat čidlo. Plus může být na hadici k topení. Nový model to má jinak.

Odesláno

měl sem podobnej problém u P206 z dovozu. Jakou dobu nic a pak to začalo bláznit a svítit stopka. Pak zas třeba 100km nic a pak to udělalo třeba 3x na 3 kilometrech. Prvně sem koupil novej termostat.... nepomohlo, pak přišla na řadu očista kontaktů u relátek a pozdějc výměna relátek..... nic. Byl sem z toho na prášky. Nakonec to dopadlo, tak jak sem nechtě: mechanik rozdělal hlavu a bylo..... těsnění totálně sežraný a hlava taky vyžraná. Takže šla na přebroušení. Nutno dodat, že od té doby je to nejspolehlivější auto.....

Odesláno

alhanak: Doufám, že tohle není můj případ. Okruh mi netlakuje, kapalina se neztrácí, voda v oleji neni a z výfuku taky nejde žádnej dým (kromě chvil, kdy vysypávám brikety:D)...

tiburtius: Kde jsi kupoval to zelený čidlo? Případně máš i obj. číslo?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...