Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pozor na důchodce, vylézají po zimě s \"veterány\"..

Recommended Posts

Odesláno

Dneska jsem viděl jednu takovou klasickou nehodu. Hlavní silnice, jel favorit. Vedlejší silnice, Škoda 120L pomalu ale jistě hupkala do křižovatky a.....prásk.. Ze škochtle vylezl dědula tak 75-80 roků v tvídový čapce a s berlí..... Jablonec nad Nisou- Palackého okolo 19h.

Včera- hlavní, Smart, vedlejší- Trabant...prásk.. Smart odhodit trabi a skončil v plotu.. Z trabantu vylezl dědula, minimálně 75let, zas pro změnu s berlí....- Liberec 20.5. 08 okolo 10-11h, třída Dr. Milady Horákové...

Mno, pak je pouštějte na silnici, páni doktoři..

Neříkám, že nemůže starší člověk řídit, ale někdy mám pocit, že jsou spíš sobě i ostatním hodně nebezpeční..

Odesláno

Jooo taky jsem dneska pár takovejhle \"střelců\" potka. Je to až o strach... Jednak maj děsně pomalý reakce a ještě k tomu jsou to v podstatě neřízené střeli. Nikdy člověk neví co od nich může čekat co provedou apod...

Odesláno

S duchodci je to hroza, ale ja hovorim ze je to stale lepsie ako ked vidim (respektive ked najskro pocujem az potom videm) sopliaka ktory ma vodicak asi mesiac ako zurivo si to vypeka na tatinkove skodofce 1.2 HTP a tvari sa pri tom ako valentino rossi.

Pritom ide na 40 KW krabici ktora znie ako vysavac...

Minule sa mi naskytla krasna pozorovana, idem si za frajerkou na chatu po praci. Idem si ale 110 a v tom sa mi na zadok nalepi zuriva fabia JUNIOR... tak reku nech ide. Chalan ma predbieahal asi 5 minut, no parada, niajk som mu to neulahcil, v protismere nic neslo tak nech sa potrapi. Troska odbehol a zachvilku som ho zase zacal dobiehat. Pritom ja som isiel stale rovnako.

V tom ale zpoza mna pocujme dalsie zurive zvuky, a to sa dralo dopredu Fiat Uno. Nemohol som si nevsimnut to bravurne oznacenie pod pismenami UNo a to cituje \"1000 FIRE\" .

Najlepsia bola situacia, ked zacalo FIRE uno s 1 litrovim motorom predbiehat tu fabiu :D No normalne si to davali na odpichi, chalan s JUniorkou sa nechel dat, tak dupal na plyn. Obidvaja isli asi tak konstantne ale nakoniec to vyhrala fobia :D

Ale to bolo jak o zivot, normalne preteky. Ja som sa tak v aute nasmial :D

Dochodca sice zavadza, ma zle reflexi, ale aspom sa da predvidat co urobi. Keby som videl ako mi hopsa do krizovatky skodovka s dedeckem, tak ho obejdu obloukem alebo radsej zabrzdim, ako by som sa mal potom dotahovat s dedeckem o poistku.

Ale s tymihle mladymi co to po mestie s s HTP ckom valia kilo, s tymi je to podla mna horsie :D

Odesláno

Me uz taky trefil invalidni duchodce s 2ma berlickama.. bylo to loni. Jel jsem po hlavní, jak jsem ho videl tak sem zpomalil asi na 30km/h. Duchodce zastavil v krizovatce na dej prednost a asi 2 vteriny stal. Jakmile jsem mel predek auta na zacatku krizovatky tak se rozjel primo rovne do mojeho auta, ja jsem zvladl uhnout asi doprostred cesty a stejne me trefil do zadni casti auta. Myslim ze sem udelal maximum co sem mohl.. a stejne se tomu clovek nevyhne :(:bacha

Odnesla to akorat poklice, lehoučce ťuklý plecháč a křuplý zadní spoiler.. alespon ze tak. Pojistovna mi to nastesti vynahradila ;)

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Hůř. Vím o čem mluvím. :D V deceleraci možná, ale při akceleraci se motor s částečným úspěchem snaží napodobit sportovní zvuk motoru VW 1.9 TDI PD, čímž se stává jediným mně známým benzínovým motorem, který za určitých provozních podmínek rovněž dělá \"kadle kadle\". :D

Odesláno

Takzvani cepicari jsou nestesti nasich silnic. UZ zdalky si jsem jistej , ze to ridi nejaky takovyhle dedousek. Auto stare 20-30 let nadherne vylestene, jak kdyby vyjelo z fabriky. Sine si to do krizovatky a do posledni chvile si nikdo nemuze bejt jistej, jestli zastvavi nebo ne. Mel jsem v byvale praci majitelovo otce, bylo mu kolem 75, kdyz jsem videl jeho rozjezdy(tipu hop a skok) a jeho reakce, divil jsem se, jakto ze mu nekdo ten ridicak nechal.

Odesláno

Vsak to ceka kazdeho , ted jsme se setkal s clovekem rocnik 1928 cipera , sportovec (sperac ) v nadhozu da 50kg , jezdi po veteranskych zavodech po cele evrope , proste cipera .

Odesláno
Původně zaslal: barenst

Vsak to ceka kazdeho , ted jsme se setkal s clovekem rocnik 1928 cipera , sportovec (sperac ) v nadhozu da 50kg , jezdi po veteranskych zavodech po cele evrope , proste cipera .

Nerikam, ze jsou vsichni stejny, ale uz je to tak, ze bohuzel, drtiva vetsina z nich, uz nema na silnici co delat.

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

Původně zaslal: Lubk0

Hůř. Vím o čem mluvím. :D V deceleraci možná, ale při akceleraci se motor s částečným úspěchem snaží napodobit sportovní zvuk motoru VW 1.9 TDI PD, čímž se stává jediným mně známým benzínovým motorem, který za určitých provozních podmínek rovněž dělá \"kadle kadle\". :D

A já si pořád budu myslet, že HTP není vůbec špatný auto, je sice slabá, ale dostačující pro normální jízdu. A na zvuk si člověk zvykne. Mám už druhou a celkem jsem v nich najezdil kolem 50tis za rok a nestěžuju si, podle mně je to dobré auto, kombi má velkej kufr, na pohodlí je to taky fajn, lidi vzadu mají místo, já nevím proč na to tak plivete......

Odesláno

Možná je to i o tom, že i když geronti absolvují povinnou lékařskou prohlídku, tak jim doktor změří tlak a max. zkontroluje, jestli vidí alespoň ten světlý obdelník na zdi - co je pro ostatní ta deska s písmenkama. Stačilo by, kdyby v rámci prohlídky absolvovali i nějaký jednoduchý test na reakce, to by byla selekce...

Edit: aaischa byl rychlejší

[upravil dne 22.5.08 Kdo]

Odesláno
Původně zaslal: Kdo

Možná je to i o tom, že i když geronti absolvují povinnou lékařskou prohlídku, tak jim doktor změří tlak a max. zkontroluje, jestli vidí alespoň ten světlý obdelník na zdi - co je pro ostatní ta deska s písmenkama. Stačilo by, kdyby v rámci prohlídky absolvovali i nějaký jednoduchý test na reakce, to by byla selekce...

Edit: aaischa byl rychlejší

[upravil dne 22.5.08 Kdo]

taktak ale ono by to mělo začít už u novych ridicu a nedavat papíry některejm šílencům kerý za volant nepatřej... ale to se tu mockrát probíralo a zas by to byla diskuze na dlouho

Odesláno
Původně zaslal: aaischa

....a nedavat papíry některejm šílencům kerý za volant nepatřej...

Jistě, ael IMO někdo, kdo tě předjede a zmizí v dáli je možná míň nebezpečný, než \"váhavý střelec\", který než se rozhodne, jestli pojede, nebo ne, jestli obbočí tady, nebo jinde, jestli předjede teď, nebo za chvíli......

Odesláno
Původně zaslal: Kdo

Původně zaslal: aaischa

....a nedavat papíry některejm šílencům kerý za volant nepatřej...

Jistě, ael IMO někdo, kdo tě předjede a zmizí v dáli je možná míň nebezpečný, než \"váhavý střelec\", který než se rozhodne, jestli pojede, nebo ne, jestli obbočí tady, nebo jinde, jestli předjede teď, nebo za chvíli......

ani sem nemyslel rychlí jezdce, vecinou kdyz to nejsou uplny zacatecnici tak porad umej jezdit, ale nekteri co jezdej jak silenci protoze je pravidla nezajimaj, nedavaj blinkry, páč mi bylo řečeno že je to zbytečný a podobný věci...

Odesláno

Souhlasím s tím tyhle ,,piloti\" zase začínají jezdit dneska mi jeden před chvíli málem zrušil služební auto... Fakt nebudu radši vulgární na starce na silnicích ale většina by měli už zůstat doma a ty svoje ,,veterány\" většinou z produkce Škoda,Lada atd nechad odpočívat. :grr :grr :grr :grr

Odesláno

Jednou tam všichni musíme :D.... a ruku na srdce kdo z vás až bude v tomhle věku dobrovolně roztrhá řidičák i když bude vědět že už to není to co bývalo?

Jinak samozřejmě jsem nedávno taky potkal dědu s babkou co jeli z nákupu a na té křižovatce mě ten děda \"musel vidět\" a přesto mi tam najel a málem mě postrčil :bacha.

Odesláno
Původně zaslal: Driver

Jednou tam všichni musíme :D.... a ruku na srdce kdo z vás až bude v tomhle věku dobrovolně roztrhá řidičák i když bude vědět že už to není to co bývalo?

Jinak samozřejmě jsem nedávno taky potkal dědu s babkou co jeli z nákupu a na té křižovatce mě ten děda \"musel vidět\" a přesto mi tam najel a málem mě postrčil :bacha.

To máš pravdu ale všeho s mírou... když člověk na to nemá tak by mohl mít soudnost... ale je pravda že já do tohodle věku mám docela daleko.... a ty pravidelný prohlídky řidiču po x letech věku by měli být fakt pečlivý.... :bacha :bacha

Odesláno
Původně zaslal: Driver

S tímhle souhlasím, taky jsem na to myslel. Málokdo si přizná, že už není jura a dobrovolně odevzdá ŘP. Zvlášť s tou dopravní obslužností a třeba dostupností nákupu, lékařské pohotovosti a pod.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...