Radek Hurvajz Odesláno 20. květen 2008 Odesláno 20. květen 2008 Mám dotazek, planuju koupi navigace, chci něco levnýho pro občasný využití, zaujala mě nabídka Blaupunkt Lucca 3.5 za 3990,- LINK Stojí sice stejně jako TOMTOM one 3, ale má navíc přehrávání obrázků a Mp3, na druhou stranu chci vědět jak je to s aktualizacemi map, jejich podrobností a podobně, vim že u TOMTOMa nějaký aktualizace fungují ale o Blaupunktech nic nevím. Muže někdo poradit kdo má zkušenosti s Blaupunktem, nebo je lepší jít do TOMTOMa, nebo do uplně něčeho jinýho? Díky [upravil dne 20/5/08 Radek Hurvajz] Citovat
Wenouš Odesláno 20. květen 2008 Odesláno 20. květen 2008 No o Tomtomu jsem čet že už delší dobu neudělal nový mapy,nevím co je na tom pravdy. Nevíš jaký mapy používá ten blapunkt? Mrkni sem: http://navigovat.mobilmania.cz to by mohlo pomoc při výběru [upravil dne 20/5/08 Wenouš] [upravil dne 20/5/08 Wenouš] [upravil dne 20/5/08 Wenouš] Citovat
RychJ-1 Odesláno 20. květen 2008 Odesláno 20. květen 2008 Nové mapy vydal TT asi před 14 dny... RadekHurvajz: Pokud cheš info o TT, aktualizace, co kdo umi atd tak jsem na ICQ... Citovat
Wenouš Odesláno 20. květen 2008 Odesláno 20. květen 2008 A půjdou ty nový tomtom mapy na TT mobile navigator 6? JSem nedávno sjížděl různý fóra abych něco splašil a dočet jsem se TT dlouho nový mapy neudělal. Dík za info,nemáš tušení jakým číslem jsou značený? [upravil dne 20/5/08 Wenouš] Citovat
RychJ-1 Odesláno 20. květen 2008 Odesláno 20. květen 2008 Nové mapy TT chodí s NavCore 8, tedy mapy verze 800 a 805.1801... Jinak starší NavCore 7, mapy 7.15 a 7.20 Ještě starší NavCore 6 mapy 6.80 Na PDA a telefony jsou poslední mapy 6.80, což v dnešní době dosti nepoužitelné, bohužel nic novějšího co vím není... [upravil dne 20/5/08 RychJ-1] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 20. květen 2008 Autor Odesláno 20. květen 2008 Původně zaslal: RychJ-1 Nové mapy vydal TT asi před 14 dny... RadekHurvajz: Pokud cheš info o TT, aktualizace, co kdo umi atd tak jsem na ICQ... No ještě uvidím, ale po kouknutí na forum Navigovat. Mobilmania je mi jasný že to ten Blaupunkt asi nebude, nejspíš ten Tom tom, ted se připravuje nová verze TomTom one regional tak asi počkám až s ní přijdou, případně bych se pak třeba ozval;) Citovat
RychJ-1 Odesláno 20. květen 2008 Odesláno 20. květen 2008 Jasně, koukni i na www.poi.cz o TT a jiných navigacích je tam toho také dost + velmi dobře udělané POI (body zájmů) do navigací... Citovat
Wenouš Odesláno 20. květen 2008 Odesláno 20. květen 2008 Dík,to je přesně to čeho jsem se bál. Mám TT6 a 7ka a 8ka běhá jen na strojích TT,takže mám smůlu a zůstanu u iGO8.Ještě jednou díky za info a omlouvám se za špatný info Radkovi ohledně aktualizace map [upravil dne 20/5/08 Wenouš] Citovat
RychJ-1 Odesláno 20. květen 2008 Odesláno 20. květen 2008 Ona bohužel není...Z toho důvodu jsem přešel z PDA na PNA a změny nelituji,mám TT 920 s RDS-TMC a max. spokojenost... Navíc se dá na TT pokud člověk ví kde, sehnat vše co potřebuje, od aplikací až po mapy...:D:D Citovat
Fusion Odesláno 20. květen 2008 Odesláno 20. květen 2008 A co Mio Moov 330e? http://www.softcom.cz/produkt/pna-mio-moov-330e-gps-navigace-sirf3hdd-512mb-lcd-43-mapy-vychevropy13/?flist=1 Já si nedávno koupil C720T a je to perfektní navigace. Když je tu to téma tak bych se zeptal ve zkratce jak nahraju všechny aktuální pevný/pohyblivý radary? Citovat
Guest Voloda58 Odesláno 20. květen 2008 Odesláno 20. květen 2008 Nemůže někdo poradit ohledně navigace včetně mobilního telefonu. Telefon dosluhuje a navigace by se též hodila. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 20. květen 2008 Autor Odesláno 20. květen 2008 No na Mio jsem taky koukal ale moc duvěru k nim nemám, kámoš má jeden kousek už rok a pořád s tím něco je, už to bylo 7x v opravě, z toho se závada několikrát neprojevila, s prodejcem se ted hádá o prachy, tak nevím. Kousalo se to, pak se zase z ničeho nic displej změnil v jeden bílej pruh, atd. Jasný muže to bejt náhoda jeden vadnej kousek ale nahlodalo mě to. Pokud mi tady nenapíše více lidí že je s Miem spokojeno tak je zatím mimo Citovat
RychJ-1 Odesláno 20. květen 2008 Odesláno 20. květen 2008 Fusion: Je to na www.poi.cz stahnes podle toho co mas za navigaci potrebne soubory s priponou k Tve navigaci.. U TT se to dava do slozky s mapou, jestli je to i u MIO netusim,ale na POI.cz se určitě dočteš... Citovat
Fusion Odesláno 20. květen 2008 Odesláno 20. květen 2008 Záleží co požaduješ... pro mě bylo podmínkou dotykáč, celá evropa a nějaký výmoženosti. Ten foťák se třeba hodí kvůli poškozeným nákladům ale někomu to je na houby... RychJ-1: díky, morknu se [upravil dne 20/5/2008 Fusion] Citovat
Wenouš Odesláno 20. květen 2008 Odesláno 20. květen 2008 2RychJ: taky mám PNA ale nějaký noname kde bylo původně jen Polsko nebo Bulharsko čico,tak jsem rád že mi tam běhá aspoň to iGO. Jj na tomtom a další jsem toho našel mraky ale toho času a nervů než to člověk vyzkouší Citovat
RychJ-1 Odesláno 20. květen 2008 Odesláno 20. květen 2008 Wenouš: Proto jsem šel do TT, měl jsem ho v PDA a věděl jsem co a jak..Tad už je to hračka...Vyjdou mapy a mám je do tydne ve svém PNA..Pohodička.. Navíc nové mapy verze 8 umí IQ routes (navigování a volba trasy podle dne v týdnu) a Image lines (ukazuje pruhy v křižovatkách, ve kterém máš zůstat, nebo který odbočuješ+na dálnicích ti to ukáže obrázek sjezdu s informační cedulí) Navíc u TT si můžeš upravovat mapy, rychlosti, názvy ulic,jednosměrky, zákazy odbočování,uprava BZ... A sdílet je s ostatnimi, plus jejich opravy dávat do svých map... Což považuji také za veliké plus... Lepší PNA od TT umí mp3, hand free přes BT, mají FM vysílač tedy mp3 si pouštíš z navigace do rádia,video,záznam trasy,nadm. výšku atd... Ale je pravda že některé tyto funkce umí i jiné navigacenež TT... [upravil dne 20/5/08 RychJ-1] [upravil dne 20/5/08 RychJ-1] Citovat
RychJ-1 Odesláno 20. květen 2008 Odesláno 20. květen 2008 Původně zaslal: Marlin nejlepsi navigace je mapa.... Docela bych se hádal, mapu jsem nepoužil 3 roky..Jak v CR tak v Evropě...:D:D Citovat
RychJ-1 Odesláno 20. květen 2008 Odesláno 20. květen 2008 Radku ještě jedno velké upozornění...Pokud by jsi šel do TT, rozmysli si, jaké mapy chceš mít, některé levnější TT mají třeba jen 512MB pamět a nemají slot pro kartu...Do takových se toho moc nevejde... Pokud by jsi chtěl mapu cele Evropy, počítej, že potřebuješ bud pamet, nebo slot na kartu alespon 2GB... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 20. květen 2008 Autor Odesláno 20. květen 2008 Původně zaslal: RychJ-1 Radku ještě jedno velké upozornění...Pokud by jsi šel do TT, rozmysli si, jaké mapy chceš mít, některé levnější TT mají třeba jen 512MB pamět a nemají slot pro kartu...Do takových se toho moc nevejde... Pokud by jsi chtěl mapu cele Evropy, počítej, že potřebuješ bud pamet, nebo slot na kartu alespon 2GB... No jasný, ted mi stačí ČR, SR a možná Polsko, ale nikdy nevim co bude potřeba. Na druhou stranu jsem tak trochu limitován cenou, právě ten Blaupunkt slot na kartu má. TT one nemá tak nevim Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.