Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, mam problem s mojim Peugeotkem 306kou. Ted pri vymene zimnich pneu za letni sem zjistil, ze mi mam spatnou zbíhavost prednich kol, protoze mi to sjelo pneu jenom z jedne strany a byly na odpis a to sem je kupoval v listopadu 07:(. Tak jsem sel na geometrii kde mi rekli, ze ji nelze udelat, bo tam je vule v rizení. Chlapek mi na zvedaku aj ukazoval takovou tycku ktera se hybala a koncila v silentbloku, ktery je prej styreli a ze se to musi vymenit a pak to bude OK. Ten servis byl jenom na geometrii a pneu tak jsem musel jinam. Tam mi rekli po kontrole ze prej je spatne prímo hrebenove rizení ze z tama tece olej a prej teprve potom pujde ta geometrie a ze mi takhle brzo vytece olej ze serva atd a prej to vypada ze uz je tam ten problem dlouho. Jenomze stav oleje v servu je furt stejny od pocatku co s nim jezdim cca pul roku a rizeni mi nejak spatne neprijde. Je faqt ze nejake zvuky od naprava sou ale par znamych mi rikalo ze prej je to jenom nejaky cep nebo tak neco a to mi potvrdili aj v tom rychloserise ze by to melo byt v cepu. Tak nevim co delat bo vymena celeho rizeni stoji podle toho servisu 9500 za rizení plus prace takze tak 12 litru a ze stejne jeste budou menit tu tycku od rizeni co mi rikal ze je spatna v tom rychlo servise takze nakonec by se to vysplhalo tak na 14tis. Ale prijde mi jesi jenom nechteji vytahnout vic penez za vymenu celeho nez aby udelali jenom cast. Nemate nekdo zkusenosti s timto?Jako studentovi je to faqt rana na ucet takze bych moc rad slysel Vase nazory. Diky moc:super

Odesláno

1.Když neubývá z nádobky serva olej,tak asi neteče,že ???

2.Nechej zkontrolovat--vyměnit--spodní kulové čepy, cca 800kč

3.Nechej zkontrolovat--vyměnit--uložení stabilizátoru a kosti stabil.

4.Nechej zkontrolovat--vyměnit--krajní čepy řízení, cca 900kč

Doufej,že nejsou vybité vnitřní kul. čepy v servu,,jinak výměna za repas (autobenex)

Počítám,že jsou OK př. tlumiče a horní uložení tlumičů

Odesláno

1. z hřebenového řízení olej téct nemůže, tam žádný olej není, může téct leda z válce serva. Ten je jen pomocný a na vůle nemá žádný vliv.

2. Tyčka končící v silentbloku? Žádná tyčka nekončí v silentbloku. V silentblocích je uloženo rameno, které má na geometrii zásadní vliv (a jeho silenbloky zřejmě budou na výměnu), a stabilizitátor, který žádný vliv na geo nemá (jen tluče).

3. Pokud je vůle v samotném hřebenu řízení, jde teoreticky vyměnit samotné futro v něm, ale budeš dost těžko shánět někoho, kdo to udělá.

4. Každopádně je potřeba to nejdřív zvednout a řádně pozjišťovat, v čem všem přesně ta vůle je, pak teprve můžeš něco řešit.

Odesláno

Ja mam tiez volu v riadeni, tazko sa to zistovalo ze v com. Capy sa zdaju v poriadku a vyzeralo to na volu na hrebeni. Tak som vymenil plastovu maticu ktorou sa robi pritlak na hreben. Nepomohlo, tak mi to vychadza na tycky riadenia a ich uozenie na koncoch hrebena. Keby to uz niekto robil, dajte postup jak sa to vybera.

Odesláno

Ten chlapek mi ukazoval skrz motor ze jak je kloub spojeny s volantem do hrebenove rizeni ze je to od oleje a ze z tama tece olej a ze za chvilku by mi mel unikat olej z nadobky co je vlevo v motoru uprosred. Podle me je to olej kerej je do serva. Ta tycka je takova uzka typuju prumer tak dva cm a vede od kotoucove brdy a je tak 30 cm dlouha, muj dohad. A pej konci v nejakem cepu kde je pry podle servisaka nejaky silentblok(on tomu tak rikal). Kdyz mi to ten prvni servisak kontrolloval tak rikal ze je tam vule a ze to lita v tom ulozeni jak je ten\"silentblok\". Jak ten servisak z geometrie zjistil tu vuli tak mi hnedka rekl ze kvuli tomu nemuze delat geometrii. Takze rikate ze v hrebenovem rizeni vubec olej neni? Ze si zrejme chce akorat servis vydelat?Popr nevite nejaky gut servis bud ve Zline nebo v Ostrave?Nebo nekdo kdo by byl ochotny tady z fora se na to mrknout kdyby nahodou bydlel v jednom z techto mest?Odmena jista:super

Odesláno

To s cervenou sipkou je ta vule co mi rekl ten servisak na te geometrii a to se zelenou je prej duvod ze mi nejde udelat gemetrie ze z toho chcije olej a je tam vule a musi se to vymenit, to mi rekli v tom velkem servise fi. Richtar v Ove. Poznate z toho neco?

post-0-1410960066273_thumb.jpg

Odesláno

Tak se ti servisáci na tobě nabalit asi nechtějí. To červené je vnitřní kulák na hřebeni a zelené volný pastorek na hřebeni.( v

ložisku)

Chce to opravdu vyměnit řízení. Zeptej se na repas v autobenex v Ova-Přívoz.

[upravil dne 18/5/08 ozzy1956]

Odesláno

To první je spojovačka, ta lze snadno vyměnit samotná, kvůli té se vskutku řízení nemění. Otázka je jen, jestli je vůle ve spojovačce nebo v hřebeni, ale to má ten servis poznat a říct zcela jednoznačně! To poznám i když si to zvednu někde na ulici.

To druhé je orbitrol, a je jen mastnej, to bych vůbec neřešil. Až bude téct, bude mokrej. Ale klidně ho můžeš vyndat a přetěsnit, návod je někde na xantiaclubu, už to sem taky párkrát někdo dával.

Suma sumárum - dej to někam, kde ti řeknou PŘESNĚ, co všechno je špatné, a ne ty zmatenosti, cos napsal výše. Pak můžeš něco řešit konkrétně.

Odesláno

Jo takhle...no tak mi to bylo receno ze tam je problem a myslim ze neco o pastorku rikal...Neni to uz lepsi rovnou kopit nove?Kolik to cca muze stat?Novej dil stoji co sem se dival 8,3.

K tem zmatenostem..No bylo mi receno prvnim servisak po zbeznem zkouknuti a zahejbani jednotlivyma castma ze je probelm v te tycce. Pak sem to vezl do servisu kde delaji aj vetsi opravy a tam mi rekli ze to je primo v rizeni, ze z tama tece olej a ze do toho nechteji moc rypat ze se boji ze by se to rozpadlo a rekli mi ze se to musi vymenit komplet to rizeni. Jinak prijizde to dela takove diven zvuky ale kamos co ho vozim mi rikal ze to muze byt tim ze nejsou vyvazene pneu, bo sem je pred 3 tydnama kupoval nove. Tak by me ale vazne zajimalo co z tama tece kdyz vsichni pisete ze tam v podstate nema co tect...

Kdyby nahodou nekdo vedel o servisu v Ove co s nim mate dobre zkusenosti tak ho pls napiste..dik:papa

[upravil dne 18.5.2008 Irbe01]

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Nové bych určitě nekupoval.Zkus ten repas,jsou na něm i nové kul.čepy--cenu tipuju na 3-4 tisíce

Tys uz nekdy v tom Autobenexu byl?Co presne oni udelaji?Oni zrenovuji too rizeni co mam a pak mi ho namontuji z5 nebo mi prodaji zrenovovane rizeni z nejake jine 306ky co doslouzila a jenom ji vzali na nahradni dily? Sry asi sou to hlupe dotazy ale ja s autama zacinam:mad:

Odesláno

Dáš steré řízení,dají ti jiné ,renovované a hotovo.

To tvoje řízení,podle toho co píšeš,bude K.O.Volné spojovačky na vnitřním kloubu,hřeben asi lítá ve skříni jak nudle v

bandasce--umíš si ten vnitřek sám vyměnit??

Tak ti radím--vymontuj řízení--nechej repasovat a namontuj.Je to asi pro tebe nejlevnější řešení.Se zárukou .

Už více nevím co psát

• O 4 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...