Bern4u Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 Zdravim všechny příznivce 206! Koupil jsem si pěknou 206 Premium a mám pár otázek, určitě se najde někdo kdo mi odpoví. 1. Litá kola Prošel jsem fórum a pochopil jsem, že vhodná kola jsou 15\" ET25. Máte je někdo? Chci aby šly dát bez problémů na auto a hlavně bez úprav... Jestli je někdo máte, jaký doporučujete gumy? Šířku chci 185 ale hloubku nevim, zatim mám za to, že 50 je optimum na 15\" kolo. Co si o tom myslíte? 2. Servis Palubní počítač mi ukazuje kolik km zbývá do servisu - teda měl by, mě to číslo narůstá, teď je tam 9100km. Nemělo by to bejt s mínusem a klesat k nule? Další servis podle zápisu v servisce po posledním servisu má bejt na 75tis km a to mám právě teď. Nějaký nápad proč to takhle ukazuje? 3. Olej Měrka v motoru ukazuje plnej stav, digitál na palubce ukazuje skoro prázdno. Je to v pohodě? 4. Výfuk Dá se na 206 nacpat bez úprav jiná koncovka (laděná)? Máte někdo zkušenost? 5. Audio Mám originál rádio a nechce se mi ho měnit kvůli ovládání na volantu atd. Nicméně repráky nestíhaj, když to trochu ohulim (chrčej). Stačilo by sehnat lepší, nebo je nutnej zesilovač / SW, atd? Máte někdo zkušenost? Všem mockrát děkuji, pokud mi poradí!! Adam Citovat
KoNG Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 1 - máme ET25 a je to naprosto v pořádku dokonce i zapsané v TP 2 - no čislo se po 100km odečita a udaj je vyjádřen že po ujetí vzdálenosti XXXX má bejt servis 3 - pokud měrka ukazuje plnou tam máš špatný čidlo oleje stačí ho vytáhnout a vyčistit v mnoha případech pomůže 4 - koncovka ? hmm to asi nemá smysl ale vyměnit zadní díl za tuning jde v pohodě 5 - na ovladač pod volantem existuje redukce viz www.stualarm.cz A doporučuji použít Hledat případně projít celou sekci modely - Peugeot 206 Citovat
imaster Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 Odpovím Ti jen na otázky, o kterých něco vím. Servis- číslo narůstá, protože se servisní odpočet překlopil přes nulu. Aby se vědělo, o kolik je přešvihnuté. Poznáš to podle toho, že Ti trvale svítí na displeji ikona servisního klíče. Já už jsem přes interval 600 Km a řešit to budu až na podzim, kdy budu měnit olej a filtr. Potom to zase nastavím na 15000Km. Olej- doporučuji Ti orientovat podle měrky v motoru. Pravděpodobně máš vadnou součástku na obrázku pod č.15. [upravil dne 15/5/08 imaster] Citovat
Bern4u Odesláno 15. květen 2008 Autor Odesláno 15. květen 2008 Díky. Servis byl ale v roce 2006 na 63tkm, teď mám 74tkm. Čili těch +9100tkm co mam na palubce neodpovídá. Vypadá to spíš jako by to nevynulovali, když byl servis? Citovat
KoNG Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 Původně zaslal: Bern4u Díky. Servis byl ale v roce 2006 na 63tkm, teď mám 74tkm. Čili těch +9100tkm co mam na palubce neodpovídá. Vypadá to spíš jako by to nevynulovali, když byl servis? odpovídá výchozí hodnota je 20tisíc takže jsi ujel přes 10900tisíc KM takže to sedí Citovat
Bern4u Odesláno 15. květen 2008 Autor Odesláno 15. květen 2008 Jej. Neber to že rejpu, ale tomu nerozumim. \"10900tisíc\" je 10 900 000km. V manuálu píšou, že se km zobrazuoju ve formátu např. \"-10000\" což znamená, že do servisu zbývá 10 tisíc km. Já měl servis na 63tkm, teď mám 74tkm, čili jsem od té doby najel 11tkm, takže by to mělo ukazovat \"-9000\" a ubývat k nule. Mě to ale začalo na 7500 když jsem to koupil a přibývá to, teď mám 9100. Citovat
KoNG Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 no tak bud si někdo hrál s kilometrama nebo se ti kouslo pocitadlo až budeš mit najeto 20tisic nebo uznaš za vhodny tak si to vyresetuješ jak na to je v manuále Citovat
P607Olda Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 Původně zaslal: Bern4u Zdravim všechny příznivce 206! Koupil jsem si pěknou 206 Premium a mám pár otázek, určitě se najde někdo kdo mi odpoví. 1. Litá kola Prošel jsem fórum a pochopil jsem, že vhodná kola jsou 15\" ET25. Máte je někdo? Chci aby šly dát bez problémů na auto a hlavně bez úprav... Jestli je někdo máte, jaký doporučujete gumy? Šířku chci 185 ale hloubku nevim, zatim mám za to, že 50 je optimum na 15\" kolo. Co si o tom myslíte? 2. Servis Palubní počítač mi ukazuje kolik km zbývá do servisu - teda měl by, mě to číslo narůstá, teď je tam 9100km. Nemělo by to bejt s mínusem a klesat k nule? Další servis podle zápisu v servisce po posledním servisu má bejt na 75tis km a to mám právě teď. Nějaký nápad proč to takhle ukazuje? 3. Olej Měrka v motoru ukazuje plnej stav, digitál na palubce ukazuje skoro prázdno. Je to v pohodě? 4. Výfuk Dá se na 206 nacpat bez úprav jiná koncovka (laděná)? Máte někdo zkušenost? 5. Audio Mám originál rádio a nechce se mi ho měnit kvůli ovládání na volantu atd. Nicméně repráky nestíhaj, když to trochu ohulim (chrčej). Stačilo by sehnat lepší, nebo je nutnej zesilovač / SW, atd? Máte někdo zkušenost? Všem mockrát děkuji, pokud mi poradí!! Adam 1. Dej tam takový rozměr, který máš zapsaný v techničáku, tedy průměr, šířku i ET. (Stejně si to nikdo nevšimne, že tam máš o 2,5 cm větší nebo širší kola:)) 2. Palubní počítač ukazuje spotřebu a ujetou vzdálenost od posledního nulování. Servisní interval ukazuje obvykle displej tachometru. Jestli se mýlím, tak mě opravte. 3. Digitál na palubce stojí za prd, věř ruční měrce. 5. Šetři sluch... Citovat
Bern4u Odesláno 15. květen 2008 Autor Odesláno 15. květen 2008 Když tam dám takový rozměr co mám v TP, to tam rovnou můžu nechat plecháče. Máš pravdu, servis ukazuje display u tachometru a co se týče sluchu, tak ho šetřim, nepotřebuju mobilní diskotéku, ale lepší zvuk by přišel vhod. Citovat
Fakir Odesláno 16. květen 2008 Odesláno 16. květen 2008 Nepíšeš, co máš za motorizaci, což je poměrně zásadní údaj pro mnoho věcí. Nicméně: 1) 15\" s ET 25 jsou v pohodě, akorát 185/50 bych nedával, bude to malý (= nepřesnost tachometru). Ideální velikost (i cenově) je 195/50. Sám na takových kolech jezdím a nemůžu si je vynachválit. Ale i tak je to malý, \"sériové\" 185/65/14, které mám v techničáku jsou na průměr nepatrně větší. 2) Číslo klesá do nuly (kolik zbývá do servisu) a pokud to přejedeš a nevynuluje se to, tak se začne načítat, o kolik už přetahuješ. 3) Elektronická měrka je velmi nepřesná, dá se použít jen orientačně a to pouze, pokud auto stojí na rovným podkladu a stojí tam delší čas s vypnutým motorem. Ostatně stejně jako drátová měrka. Jakýkoliv údaj, který ti to ukáže po krátkodobém zastavení motoru (třeba při ježdění po krámech ve městě, atd...) je k ničemu, většinou ukazuje míň, neb je olej všude možně po motoru, jen ne ve vaně. Občas je zblblá natolik, že ti před jízdou ukáže plno, pak to na chvíli vypneš, třeba u benzínky a najednou máš prázdno. Prostě jenom orientační údaj; v případě pochybností konzultuj s drátovou měrkou při studeném motoru. 4) Laděná koncovka je už z principu naprostý nesmysl a vyhozené peníze. Je lepší vzít rovnou celej koncovej díl. Dělá se hromada univerzálů (který je občas trochu práce tam dostat), ale i výfuky přímo na míru (např. Ulter Sport), který jsou tak jednoduchý na instalaci (prostě jen výměna kusu za kus), že mi ho zvládli namontovat i v autorizovaném servisu. :D Nejsou moc drahé a zvuk mají příjemně hluboký, ale decentní. S mým motorem to překvapivě ani není nijak uřvané, prostě pohoda. 5) Také jsem řešil; mám originální rádio RD3 (s CD) a kvůli ovládání pod volantem ho chci (zatím) zachovat. Jelikož jsou ale ty originální šumítka fakt hrozný, vyměnil jsem je za toto: http://www.revilohifi.cz/hertz-dsk-165-old-series.html . Není to problém, rádio je v pohodě utáhne a zvuk je o několik tříd lepší. Citovat
Bern4u Odesláno 16. květen 2008 Autor Odesláno 16. květen 2008 Bezva! Je to 1.6 16V automat. Sorry za tu koncovku, samozřejmě jsem měl namysli celej tlumič nebo co to je, prostě poslední díl. Na ty Ulter Sport jsem koukal a dobrý. Chtěl jsem právě vědět, jestli se to dá vyměnit kus za kus. Ohledně těch kol - 185/50 a 195/50 se liší v šířce, ne ve výšce, ne? Citovat
Fakir Odesláno 16. květen 2008 Odesláno 16. květen 2008 Tak na 1.6 16V mám právě ty 195ky a pohoda. Liší se i výška, protože profil pneumatiky se udává v procentech šířky. Takže 50% ze 195 mm (195/50) je o 5 mm vyšší profil, než 50% ze 185. Citovat
Bern4u Odesláno 16. květen 2008 Autor Odesláno 16. květen 2008 Vida to jsem třeba nevěděl. Díky. Citovat
Bern4u Odesláno 18. květen 2008 Autor Odesláno 18. květen 2008 A dají se na něj nacpat 16\", když 15\" jsou furt malý jak píšeš? Citovat
pastorek Odesláno 18. květen 2008 Odesláno 18. květen 2008 Původně zaslal: Bern4u A dají se na něj nacpat 16\", když 15\" jsou furt malý jak píšeš? Pod tým \"malý\" bolo porovnanie vonkajšieho priemeru s tými čo má zapísané v techničáku. Vonkajší rozmer nezáleží iba na tom či 15\" alebo 16\" ale i od šírky a profilového čísla. Skús hľadanie v sekcii tuning, niektorý tam písali i o 16\" kolesách ktoré majú na aute. Citovat
Fakir Odesláno 18. květen 2008 Odesláno 18. květen 2008 Jak píše pastorek. To moje \"malý\" nesmíš brát doslova, rozměr 195/50 R15 je na 206ku dle mého názoru velmi vhodný (ne-li ideální s přihlédnutím ke kvalitě našich silnic). Na 206 se samozřejmě vejdou i 16\" kola a dokonce i 17\" (ale to už je moc), to už ale znamená profil pneumatiky zpravidla nižší, než 45% a to je za prvé neekonomické (drahé pneu) a za druhé to odnesou nápravy větším opotřebením a také tvůj zadek, rovněž větším opotřebením. Pokud má pneumatika menší obvod, než na co je zkalibrovaný tachometr, tak bude tachometr kecat (bude ukazovat trochu víc). Jelikož je tento jev ale zcela normální u většiny aut, nelámal bych si s tím hlavu. 15ky 206ce sluší a jsou na ně levné kvalitní pneu (195/50). Koneckonců mrkni na moje autí. http://www.peugeot-club.cz/forum/viewthread.php?tid=37692 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.