Přejít na obsah

Bern4u

Uživatel
  • Počet příspěvků

    39
  • Registrace

Vše od uživatele Bern4u

  1. Ahoj, tak problém stále trvá a jelikož potřebuji auto prodat, tato závada je dost nejpříjemná. Neporadil by prosím někdo, kde u motoru se nachází konektor, který je propojený s budíky? V samotných budíkách problém nebude, to padání je závislý na teplotě a vlhkosti. Když je po dešti, ručičky lítaj jak zblázněný, někam prostě musí téct voda. Díky moc za vaši pomoc.
  2. Bern4u

    206 Automat - klepavý zvuk

    Řešení: Klepání při rozjezdu: Výměna silentbloků v ramenech Klepání za jízdy (asi rarita): Nesprávné šrouby na litých kolech - dlouhé konické místo plochých s podložkou, takže šrouby vyčnívaly zezadu kola a dřely o litinovou těhlici
  3. Bern4u

    206 Automat - klepavý zvuk

    Klepnutí se ozve při řazení R->D na brzdě. A hlavně to klepe při rozjíždění nebo i při prudkém zrychlení.
  4. Ahoj, na mojí 206 s aut. převodovkou (rv 2002) se objevil problém. Při rozjíždění se ozve z prostoru u motoru jakési lehké lupnutí (není to při řazení, ale skutečně hned po rozjezdu když pustím brzdu). Zvuk jako by někdo klepl do nápravy kladívkem. Nejsem schopen určit, jestli to jde z náprav, nebo z převodovky. Při velmi pomalé jízdě např. v koloně se čím dál častěji ozývá pravidelný klepavý zvuk ze stejného místa. Vím že s tím budu muset do servisu, ale nenapadá vás co by to mohlo být a na co se mám připravit? PS: Rozvody jsou měněné před rokem. Co se týče náprav, občas při cestě dopráce vezmu 90st zatáčku trochu razantněji, což určitě autu nesvědčí, třeba to souvisí. Díky za rady!
  5. Tak jsem rozebral přístrojovku, propájel kontakty kolem konektoru a nepomohlo to. Ostatní spoje vypadají v pořádku. Ručičky padají náhodně pořád.
  6. Bern4u

    Padající ručičky budíků [206]

    Tak jsem rozebral přístrojovku, propájel kontakty kolem konektoru a nepomohlo to. Ostatní spoje vypadají v pořádku. Ručičky padají náhodně pořád.
  7. Díky za návod, ale jak vyndám samotné budíky z palubky?
  8. Díky. Podle toho co se mi podařilo dohledat by to mělo být způsobeno studeným spojem někde na desce přístrojovky... Nevíte někdo o návodu, nejlépe s fotkama, jak ty budíky vyndat a nepoškrábat při tom všechno kolem?
  9. Ahoj, měl jsem auto (206 1.6i automat rv02) v servise kvůli padání všech ručiček na přístrojovce. Během jízdy všechny spadnou a po sekundě se zase zvednou. Zkoušeli to nějak ukostřit, ale problém přetrvává. Nemáte někdo zkušenost? Díky
  10. Gumoasfalt se ti maximalne oloupe...v mraze by se strikat nemel a povrch by mel byt ocisteny, vzdyt to tam mas napsany. Holt uvidis.
  11. Bern4u

    nedrží otáčky - podle nálady

    Měl jsem podobný problém, po nastartování občas motor chcípnul a nedržel otáčky. Vyřešilo to přehrání software v řídící jednotce. V servisu mi řekli, že vinou můžou bejt opotřebovaný senzory, což řeší upgrade softwaru u starších aut (já mám 2002).
  12. Mam to samy, po cca 30ti vterinach behu motoru na P se prevodovka zamkne. Nejde preradit ani pres brzdu, musim vypnout motor a znovu nastartovat. Asi spatny spinac na brzde? Da se to nejak vyzkouset?
  13. Čau, setkal se někdo se závadou padání ručiček? Při prvních 15ti minutách jízdy mi na sekundu spadnou všechny ručičky budíků, jakmile je motor ohřátý, přestane to. Ručičky spadnou na nulu a pak se hned zase zvednou. Dělá to třeba jednou za tři minuty. Díky Peugeot 206 / 2002 / Automat
  14. Mam podobny problem na 1.6 16V Automat, pri hodne studenem motoru to bez plynu chcipne, otacky rytmicky kolisaji. Po par minutach je to ok... nevim proc.
  15. P206 rv.2002 1.6i 16V Premium, Automat Čau, minulej tejden se mi zasekl větrák na chladiči a vyhořel. V servisu vyměnili relátka, větrák a hledali závadu na nějaký řídící jednotce chlazení. Dnes mi řekli, že je to integrovaný v hlavní řídící jednotce a ta stojí nova 30 tisíc. Nemá s tím někdo zkušenost? Auto mě stálo 170 tisíc a cpát do něj přes 40 za opravu to snad ani nemá smysl.
  16. Bern4u

    Vytažení lemů?

    Tak už je to jedno, v úterý jsem to rozmlátil včetně kol. Utržená přední náprava, teď mě pustili z nemocnice. Nevim kde mám auto, ani jestli to půjde opravit. Šlo to bokem přímo na kolo, to je vytočený do opačnýho směru než to druhý, nikde jinde nic vidět neni, z motoru se kouřilo (zřejmě klima). [upravil dne 6.5.2009 Bern4u] [upravil dne 6.5.2009 Bern4u]
  17. Bern4u

    Vytažení lemů?

    A to by šlo eventuelně vyměnit? Úzký blatníky za XS?
  18. Bern4u

    Vytažení lemů?

    Tak nějak mi došlo, že to je nesmysl. To mě teda štve...
  19. Jsou tam dvě, ta spodní vypadá zašle. Jak je můžu zkontrolovat? Když je vyndám, nehrozí že se to nějak rozšteluje?
  20. 1.6 16V beru Vervu od Benziny a spokojenost.
  21. Bern4u

    navigace

    taky by mě zajímalo, jestli existuje mapa čr, já mám jen CD pro Německo
  22. Ahoj, prohledal jsem forum ohledně chyby \"Engine antipollution defective\" a našel něco jen pro diesely. Já mám benzin 1.6i 16V a tuto chybu to občas při startu hlásí (když je po dešti tak vždy). Problém nastal teď, protože když to vytáhnu na těch 150km/h, motor přestane reagovat a rozsvítí se na palubce kontrolka motoru, musim zastavit a znova nastartovat. Auto pak normálně jede, ale kontrolka svítí ještě třeba druhý den. Má někdo tušení čím to je? Katalyzátor? Začalo se to objevovat od doby, co mi upadl výfuk (nastartoval jsem, objevila se tato chyba, pak asi po 1km mi upadl komplet výfuk, měnili ho od katalyzátoru až po konec). Katalyzátor je původní, neměněný. Dík moc.
  23. Ahoj, koupil jsem kola (bylo tam psáno, že jsou na 206...) a mají ET10, vzadu dobrý, ale vpředu tak o 1cm vyčuhujou ven. Dají se u 206 1.6i povytáhnout blatníky? Díky.
  24. Bern4u

    Olej

    Já tam leju 5W40 ale žere to nehorázně.
×
×
  • Vytvořit...