vitin Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 Byl jsem kupovat filtr vzduchu a bohužel ho neměli. Nabídli mi sportovní filtr, který se čistí a vydrží prý napořád. Vypadal pěkně, ale nedokázal jsem se rozhodnout a proto se chci zeptat, jestli má někdo zkušenost a auto jede líp nebo alespoň ne hůř a jestli to nemá vliv na životnost motoru. Ona je teorie leckdy daleko od praxe. Citovat
Ferry Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 dej si vyhledat pojmy jako Green , nebo K&N a najdes tu na foru spoustu temat kde se to resilo, znat to trochu je, ale musi se to udelat poradne, pac kdyz jen vyhodis origo filtr box a na zacatek sani placnes ten bavlnenej filtr, tak to bude po ohrati motoru sat teplej vzduch a pojede to o dost hur nez se seriovym filtrem. Takze nejjednodussi je koupit bavlnenou vlozku do origo filtrboxu a vymenit jen tu papirovou za tuhle novou, nebo pak promislet komplexne odstineni tepla od filtru a nasavani studeneho vzduchu mimo motorovy prostor Citovat
MJSytic Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 Záleží na tom, jak to myslíš. Jestli ti jde jen o vložku do origo boxu, nebo o kompletní \"kit\" sání Já osobně mám jen vložku od K&N, protože se mi to nechtělo pořád měnit. Takhle by se to mělo jednou za 30tis vyčistit, což je u mě tak každý 3roky a mám klid. Co se týká motoru, tak jsem nespozoroval vůbec nic:aut Jo teda vlastně jo. Jede to o 1850Kč líp:super Edit: Ferry byl rychlejší [upravil dne 14.5.08 MJSytic] Citovat
vitin Odesláno 14. květen 2008 Autor Odesláno 14. květen 2008 Původně zaslal: Ferry dej si vyhledat pojmy jako Green , nebo K&N a najdes tu na foru spoustu temat kde se to resilo, znat to trochu je, ale musi se to udelat poradne, pac kdyz jen vyhodis origo filtr box a na zacatek sani placnes ten bavlnenej filtr, tak to bude po ohrati motoru sat teplej vzduch a pojede to o dost hur nez se seriovym filtrem. Takze nejjednodussi je koupit bavlnenou vlozku do origo filtrboxu a vymenit jen tu papirovou za tuhle novou, nebo pak promislet komplexne odstineni tepla od filtru a nasavani studeneho vzduchu mimo motorovy prostor Ferry dík, to jsem potřeboval zhruba vědět, takže se na něj vykašlu. Napadlo mě to s tím teplem a že bych musel pravděpodobně udělat sání do kapoty, protože vést hadici sání a filtr umístit někde dopředu je myslím z hlediska sání špatný. Takže koupím papírovou vložku a až bude víc peněz, tak tam dám bavlnu a nechám to tak. Ona i ta rezonanční komora na sání bude mít vliv a nechci to nějak rozhašit. Tak dík. Citovat
genzer Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 ja mam vlozku do origo boxu green a cistim po 8tis. km doporuceno vyrobcem filtru [upravil dne 14/5/08 genzer] Citovat
vitin Odesláno 14. květen 2008 Autor Odesláno 14. květen 2008 Původně zaslal: MJSytic Záleží na tom, jak to myslíš. Jestli ti jde jen o vložku do origo boxu, nebo o kompletní \"kit\" sání Já osobně mám jen vložku od K&N, protože se mi to nechtělo pořád měnit. Takhle by se to mělo jednou za 30tis vyčistit, což je u mě tak každý 3roky a mám klid. Co se týká motoru, tak jsem nespozoroval vůbec nic:aut Jo teda vlastně jo. Jede to o 1850Kč líp:super Edit: Ferry byl rychlejší [upravil dne 14.5.08 MJSytic] Jasně, jsou to ušetřený prachy za výměny, ne? Nebo cena za vložku? Jak dlouho má vydržet papírová? Citovat
vitin Odesláno 14. květen 2008 Autor Odesláno 14. květen 2008 Taky je divný, že ten kónusový filtr byl za 400,- korun, polské výroby, což se mi zdá nějak levný proti Green. Takže kdoví, jak to vůbec funguje a jestli to má nějaký účinek. Citovat
MJSytic Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 Jasně, jsou to ušetřený prachy za výměny, ne? Nebo cena za vložku? Jak dlouho má vydržet papírová? Je to cena tý vložky. Čistící sadu neřeším. Máme jí v práci s kolegama \"erární\". Co se týká papírovýho filtru, tak někdo ho mění, když mění olej. Někdo jednou za 2 výměny... Já to beru tak, že trošku kvalitní papírák vyjde tak na 400Kč a stejně nikdy nebude tak propouštět vzduch, jako ten KNkovej... A navíc jsem ho kupoval v období, kdy nebyla 406 ještě po \"crash testu\", tak jsem utrácel za *íčoviny :aut Citovat
Ferry Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 ja jsem rozdil poznal, s papirakem, i kdyz byl skoro novej to uz od 5000 otacek prestava tahat, s bavlnenym K&N to jde bez citelneho poklesu tahu motoru az k 5900 otackam, kdyz jsem mel bavlnu vyndanou na cisteni a dal jsem tam zpatky na chvili papirak, tak ten rozdil citit byl, ale je pravda ze jen v tech vysokejch otackach, v nizkejch je to stejny Citovat
vitin Odesláno 14. květen 2008 Autor Odesláno 14. květen 2008 Původně zaslal: MJSytic Jasně, jsou to ušetřený prachy za výměny, ne? Nebo cena za vložku? Jak dlouho má vydržet papírová? Je to cena tý vložky. Čistící sadu neřeším. Máme jí v práci s kolegama \"erární\". Co se týká papírovýho filtru, tak někdo ho mění, když mění olej. Někdo jednou za 2 výměny... Já to beru tak, že trošku kvalitní papírák vyjde tak na 400Kč a stejně nikdy nebude tak propouštět vzduch, jako ten KNkovej... A navíc jsem ho kupoval v období, kdy nebyla 406 ještě po \"crash testu\", tak jsem utrácel za *íčoviny :aut No, časem tam dám tu bavlnu, ale origo rozměr, nechce se mi nic předělávat. Tady jsou v okolí jedle a ty když teď na jaře kvetou, celý auto je zasraný 1mm silnou vrstvou pylu. Když to umyju, zůstanou na autě fleky z toho sajrajtu, protože to je asi sladký a za boha to nesundáš. Za chvíli to tam je zas, tak počkám až to odkvete. Jenže se to dostalo do filtru a ten je doslova zalepenej pylem, auto nejede, spotřeba jak blázen... Nedej bože, abych zapl ventilátor v kabině, to je uvnitř pylová mlha, vleze to všude... Citovat
MJSytic Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 Původně zaslal: Ferry ja jsem rozdil poznal, s papirakem, i kdyz byl skoro novej to uz od 5000 otacek prestava tahat, s bavlnenym K&N to jde bez citelneho poklesu tahu motoru az k 5900 otackam, kdyz jsem mel bavlnu vyndanou na cisteni a dal jsem tam zpatky na chvili papirak, tak ten rozdil citit byl, ale je pravda ze jen v tech vysokejch otackach, v nizkejch je to stejny JJ, oni to tam asi jen tak ze srandy nepíšou, že ta propustnost vzduchu je větší oproti papíráku - 5900 - to jsem snad nikdy netočil:o:D Teď jsem ještě koukal na to doporučení čištění a na stránkách mají každých 30-50tis mil! podle prostředí, ve kterým je auto provozovaný, takže oproti tomu Greenu je to výsměch Citovat
Matuska Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 V katalogu AUTOKELLY jsem našel repliku na 407 (papírovou),zato jsem jinde nenašel jiný sportovní filtr, než ten otevřený (bez boxu)-ten nechci. \"Depa si to našel \"? Citovat
vitin Odesláno 14. květen 2008 Autor Odesláno 14. květen 2008 Původně zaslal: Matuska V katalogu AUTOKELLY jsem našel repliku na 407 (papírovou),zato jsem jinde nenašel jiný sportovní filtr, než ten otevřený (bez boxu)-ten nechci. \"Depa si to našel \"? Tady máš bavlněný. http://tuning.autodoplnky.cz/filtry-green/?smid=6244 Citovat
Ferry Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 Původně zaslal: MJSytic Původně zaslal: Ferry ja jsem rozdil poznal, s papirakem, i kdyz byl skoro novej to uz od 5000 otacek prestava tahat, s bavlnenym K&N to jde bez citelneho poklesu tahu motoru az k 5900 otackam, kdyz jsem mel bavlnu vyndanou na cisteni a dal jsem tam zpatky na chvili papirak, tak ten rozdil citit byl, ale je pravda ze jen v tech vysokejch otackach, v nizkejch je to stejny ... 5900 - to jsem snad nikdy netočil:o:D ... na dalnici kdyz potrebuju razantneji zrychlit treba ze 120 na 160 tak sup tam 4ku a je to tam hned, kolem ty rychlosti 200km/h to uz taky toci asi 5800 nebo rychlejsi rozjezd na krizovatce, kdyz vedle stoji nejaka oktavka TDi, tak kdyz on po par metrech aby uz pomalu radil trojku, aby mi stacil, tak ja davam za dva Samozrejme nejezdim tak porad, ale obcas kdyz je motor pekne prohratej, tak se rad protahne [upravil dne 14/5/08 Ferry] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.