Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Sportovní sání - je lepší než originál?

Recommended Posts

Odesláno

Byl jsem kupovat filtr vzduchu a bohužel ho neměli. Nabídli mi sportovní filtr, který se čistí a vydrží prý napořád. Vypadal pěkně, ale nedokázal jsem se rozhodnout a proto se chci zeptat, jestli má někdo zkušenost a auto jede líp nebo alespoň ne hůř a jestli to nemá vliv na životnost motoru. Ona je teorie leckdy daleko od praxe.

Odesláno

dej si vyhledat pojmy jako Green , nebo K&N a najdes tu na foru spoustu temat kde se to resilo, znat to trochu je, ale musi se to udelat poradne, pac kdyz jen vyhodis origo filtr box a na zacatek sani placnes ten bavlnenej filtr, tak to bude po ohrati motoru sat teplej vzduch a pojede to o dost hur nez se seriovym filtrem. Takze nejjednodussi je koupit bavlnenou vlozku do origo filtrboxu a vymenit jen tu papirovou za tuhle novou, nebo pak promislet komplexne odstineni tepla od filtru a nasavani studeneho vzduchu mimo motorovy prostor

Odesláno

Záleží na tom, jak to myslíš. Jestli ti jde jen o vložku do origo boxu, nebo o kompletní \"kit\" sání :myslim

Já osobně mám jen vložku od K&N, protože se mi to nechtělo pořád měnit. Takhle by se to mělo jednou za 30tis vyčistit, což je u mě tak každý 3roky a mám klid. Co se týká motoru, tak jsem nespozoroval vůbec nic:aut Jo teda vlastně jo. Jede to o 1850Kč líp:super

Edit: Ferry byl rychlejší ;)

[upravil dne 14.5.08 MJSytic]

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

dej si vyhledat pojmy jako Green , nebo K&N a najdes tu na foru spoustu temat kde se to resilo, znat to trochu je, ale musi se to udelat poradne, pac kdyz jen vyhodis origo filtr box a na zacatek sani placnes ten bavlnenej filtr, tak to bude po ohrati motoru sat teplej vzduch a pojede to o dost hur nez se seriovym filtrem. Takze nejjednodussi je koupit bavlnenou vlozku do origo filtrboxu a vymenit jen tu papirovou za tuhle novou, nebo pak promislet komplexne odstineni tepla od filtru a nasavani studeneho vzduchu mimo motorovy prostor

Ferry dík, to jsem potřeboval zhruba vědět, takže se na něj vykašlu. Napadlo mě to s tím teplem a že bych musel pravděpodobně udělat sání do kapoty, protože vést hadici sání a filtr umístit někde dopředu je myslím z hlediska sání špatný. Takže koupím papírovou vložku a až bude víc peněz, tak tam dám bavlnu a nechám to tak. Ona i ta rezonanční komora na sání bude mít vliv a nechci to nějak rozhašit. Tak dík.

Odesláno
Původně zaslal: MJSytic

Záleží na tom, jak to myslíš. Jestli ti jde jen o vložku do origo boxu, nebo o kompletní \"kit\" sání :myslim

Já osobně mám jen vložku od K&N, protože se mi to nechtělo pořád měnit. Takhle by se to mělo jednou za 30tis vyčistit, což je u mě tak každý 3roky a mám klid. Co se týká motoru, tak jsem nespozoroval vůbec nic:aut Jo teda vlastně jo. Jede to o 1850Kč líp:super

Edit: Ferry byl rychlejší ;)

[upravil dne 14.5.08 MJSytic]

Jasně, jsou to ušetřený prachy za výměny, ne? Nebo cena za vložku? :) Jak dlouho má vydržet papírová?

Odesláno

Taky je divný, že ten kónusový filtr byl za 400,- korun, polské výroby, což se mi zdá nějak levný proti Green. Takže kdoví, jak to vůbec funguje a jestli to má nějaký účinek.

Odesláno

Jasně, jsou to ušetřený prachy za výměny, ne? Nebo cena za vložku? :) Jak dlouho má vydržet papírová?

Je to cena tý vložky. Čistící sadu neřeším. Máme jí v práci s kolegama \"erární\".

Co se týká papírovýho filtru, tak někdo ho mění, když mění olej. Někdo jednou za 2 výměny... Já to beru tak, že trošku kvalitní papírák vyjde tak na 400Kč a stejně nikdy nebude tak propouštět vzduch, jako ten KNkovej... A navíc jsem ho kupoval v období, kdy nebyla 406 ještě po \"crash testu\", tak jsem utrácel za *íčoviny :D:aut

Odesláno

ja jsem rozdil poznal, s papirakem, i kdyz byl skoro novej to uz od 5000 otacek prestava tahat, s bavlnenym K&N to jde bez citelneho poklesu tahu motoru az k 5900 otackam, kdyz jsem mel bavlnu vyndanou na cisteni a dal jsem tam zpatky na chvili papirak, tak ten rozdil citit byl, ale je pravda ze jen v tech vysokejch otackach, v nizkejch je to stejny

Odesláno

Je to cena tý vložky. Čistící sadu neřeším. Máme jí v práci s kolegama \"erární\".

Co se týká papírovýho filtru, tak někdo ho mění, když mění olej. Někdo jednou za 2 výměny... Já to beru tak, že trošku kvalitní papírák vyjde tak na 400Kč a stejně nikdy nebude tak propouštět vzduch, jako ten KNkovej... A navíc jsem ho kupoval v období, kdy nebyla 406 ještě po \"crash testu\", tak jsem utrácel za *íčoviny :D:aut

No, časem tam dám tu bavlnu, ale origo rozměr, nechce se mi nic předělávat. Tady jsou v okolí jedle a ty když teď na jaře kvetou, celý auto je zasraný 1mm silnou vrstvou pylu. Když to umyju, zůstanou na autě fleky z toho sajrajtu, protože to je asi sladký a za boha to nesundáš. Za chvíli to tam je zas, tak počkám až to odkvete. Jenže se to dostalo do filtru a ten je doslova zalepenej pylem, auto nejede, spotřeba jak blázen... Nedej bože, abych zapl ventilátor v kabině, to je uvnitř pylová mlha, vleze to všude...:grr

Odesláno

ja jsem rozdil poznal, s papirakem, i kdyz byl skoro novej to uz od 5000 otacek prestava tahat, s bavlnenym K&N to jde bez citelneho poklesu tahu motoru az k 5900 otackam, kdyz jsem mel bavlnu vyndanou na cisteni a dal jsem tam zpatky na chvili papirak, tak ten rozdil citit byl, ale je pravda ze jen v tech vysokejch otackach, v nizkejch je to stejny

JJ, oni to tam asi jen tak ze srandy nepíšou, že ta propustnost vzduchu je větší oproti papíráku - 5900 - to jsem snad nikdy netočil:o:D

Teď jsem ještě koukal na to doporučení čištění a na stránkách mají každých 30-50tis mil! podle prostředí, ve kterým je auto provozovaný:cool:, takže oproti tomu Greenu je to výsměch :D

Odesláno

... 5900 - to jsem snad nikdy netočil:o:D ...

na dalnici kdyz potrebuju razantneji zrychlit treba ze 120 na 160 tak sup tam 4ku a je to tam hned, kolem ty rychlosti 200km/h to uz taky toci asi 5800 :D

nebo rychlejsi rozjezd na krizovatce, kdyz vedle stoji nejaka oktavka TDi, tak kdyz on po par metrech aby uz pomalu radil trojku, aby mi stacil, tak ja davam za dva :D

Samozrejme nejezdim tak porad, ale obcas kdyz je motor pekne prohratej, tak se rad protahne

[upravil dne 14/5/08 Ferry]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...