lamancha Odesláno 11. květen 2008 Odesláno 11. květen 2008 co to přesně znamená, že motor přejde do \"nouzového režimu\"? Někde jsem četl že nejde vytočit nad 2800 otáček, to by ještě šlo:-) Jde mi o to, když se mi blokne někde 2t km od domova kvuli FAPu, jestli s tím dojedu,nebo budu shánět servis. Popř. jestli máte zkušenost jaká je prodleva mezi varováními u FAPu :-( Díky Citovat
drsnej márvin Odesláno 11. květen 2008 Odesláno 11. květen 2008 No pokud ti to blikne kvůli fapu a sníží se jen výkon, tak je to nepříjemné, ale ještě se to dá. Ovšem 2 tisíce budou moc, to by se ti mohlo taky stát, že se ti auto odstaví úplně. Pokud ti blikne aditivum, tak se nedoporučuje urazit víc jak 50 km. Stav aditiva na který ses ptal si můžeš v pohodě zkontroloval pohledem na nádržku. Nevím kde ji má 307, ale 407 ji má mezi levým zadním kolem a nádrží. Je průhledná a aditivum je tmavá sraj.. Já se díval nedávno, kupoval sem auto najetých 112 tisíc a nádržku má skoro plnou, takže předchozí majitel dolíval Citovat
AnotherOne Odesláno 11. květen 2008 Odesláno 11. květen 2008 Původně zaslal: drsnej márvin 407 ji má mezi levým zadním kolem a nádrží. Dá sa vidieť zospodu bez použitia heveru? Nejak ju tam nemôžem nájsť. Odkiaľ sa dolieva? Citovat
drsnej márvin Odesláno 11. květen 2008 Odesláno 11. květen 2008 Ona je tam mrška trošku schovaná pod plastovým krytem. Pokud je plná nebo skoro plná, tak hladinu uvidíš. Obávám se, že kryt bez heveru asi dolů nepůjde, nevím jestli mezi nádrž a zem vleze vercajk. Já sem to tehdy měl na zvedáku. Jinak byla nádržka pěkně špinavá, takže ji bylo potřeba nejdřív otřít a pak už do ní bylo vidět v pohodě. A plní se to prej, že se pod tlakem to aditivum tam napumpuje. Citovat
AnotherOne Odesláno 11. květen 2008 Odesláno 11. květen 2008 Takže doma sa naplniť nedá? Niekto tu písal, že si kúpil aditívum a \"dolial\" sám... Citovat
p406b Odesláno 11. květen 2008 Odesláno 11. květen 2008 u vasich modelu nevim,ale u 406 se to da pred barakem, tady je foto origo baleni nverze na 120tiskm Citovat
vlado-.m Odesláno 11. květen 2008 Odesláno 11. květen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Takže doma sa naplniť nedá? Niekto tu písal, že si kúpil aditívum a \"dolial\" sám... Neviem jak na 407 ale na 307 sa to da uplne bez problemov. Netreba nic dvihat ani demontovat. Staci lahnut, klaknut k LZ dveram, najst nadrzku, demontovat velmi jednoducho natrubok hadicky, namontovat natrubok co dostanes v sade s EOLYSOM a stiskom flase vytlacit do nadrzky. Ono by to tam malo natiect aj z vyssie polozeneho miesta samo. Samotne doplnenie ti aj tak nezabrani/ak je to ako pri 307/ ze ti vyhodi hlasku o minime, usetris za pracu doplnenia a budes mat istotu doliateho mnozstva. Ako funguje system pri hlaske s nie prazdnou nadrzkou, neviem. Citovat
Cingo Odesláno 26. květen 2008 Odesláno 26. květen 2008 Zdravím. Zasa som tu s problémom. Menil som váhu vzduchu, lebo mi svietila diagnostika a hlásilo antipolution fault. Po výmene a vymazaní hlášky všetko v poriadku až pokiaľ som nevyšiel na dialnicu a nevytočil otáčky na 3,000. Odvtedy mi znova svietila diagnostika , hlásilo antipolution fault a ešte novinka auto nešlo vytočiť vyššie ako 2500 ot. Myslel som že tá váha je asi na p..d, ale dnes mi v servise povedali že váha je v poriadku a ukazuije im to iba neznámu chybu a s tým musím ísť do Peugeotu. Tak som sa s tým zmieril a asi po štvrtom naštartovaní mi kontrolka zhasla a auto ide znovu vytočiť. Pozeral som pod auto na nádržku aditíva a aj keď je čistá aj tak tam nič nevydím. V Peugeote mi do telefónu povedali že sa môže jednať o zanesený FAP. Je možné že mi to nedáva žiadnu hlášku o FAPe a ani o aditíve? A ešte ma strašili že doliatie aditíva je nesmierne zložitá vec ktorá je spojená s diagnostikou a množstvom čidiel a ak si to aditívum dolejem sám aj tak ničomu nepomôžem. Citovat
toro Odesláno 27. květen 2008 Odesláno 27. květen 2008 Mám zkušenosti, že se hláška občas objeví, když se delší dobu jede na spotřebu, tedy mohu to potvrdit jen u aut s FAPem. Hláška zhasne po několika opakovaných startech, ale také při jízdě, pokud ji chvíli provádíš při vyšších otáčkách.Zajímalo by mi zda jsou tady vůbec auta, která u FAPu tuhle hlášku neměla, myslím při dlouhodobém provozu. To je na samostatnou rubriku. Citovat
vlado-.m Odesláno 27. květen 2008 Odesláno 27. květen 2008 Pozeral som pod auto na nádržku aditíva a aj keď je čistá aj tak tam nič nevidím. ...., ja mam nadrzku z mliecneho plastu, tak skus do nej trocha tuknut, nie je az tak silno prichytena a ak tam nieco este mas musis vidiet hladinu/skus si prilozit svetlo k nadrzke/ V Peugeote mi do telefónu povedali že sa môže jednať o zanesený FAP.... skus si odmerat napatie na zastrcke snimaca tlaku FAPu /ja som ho mal vadny a tiez vypisovalo to co tebe/, ktory je uchytenay nad posilovacom brzd /musis demontovat veci okolo baterky/ Stred je minus a na jednom kraji napajanie a na druhom vystup. Ten vystup ja mam v rozsahu od volnobehu po 3000 od 0,5 az po 1 voltu. Hlaska nebola ani pri 1,9voltu/odpojeny zadny tlak z FAPu/ Je možné že mi to nedáva žiadnu hlášku o FAPe a ani o aditíve? A ešte ma strašili že doliatie aditíva je nesmierne zložitá vec ktorá je spojená s diagnostikou a množstvom čidiel a ak si to aditívum dolejem sám aj tak ničomu nepomôžem.... doliat aditivum je smiesna zalezitost, uz som to tu niekomu pisal. Keby si mal malo, malo by ti pisat diesel aditivum mimnimum level. V jednom ma servis pravdu:ak k takej hlaske dojde musia ti ju vymazat jedine oni aj ked ty si natankujes plnu nadrzku aditiva. Usetris akurat na praci za doliatie a istote ze ti nedoliali 3 a nauctovali 4 litre. [upravil dne 30.5.2008 vlado-.m] Citovat
Cingo Odesláno 27. květen 2008 Odesláno 27. květen 2008 Dík. Mám teraz v pláne vyhodiť FAP a vystriekať ho horúcou vapkou. Je dosť možné že je zasr..ý pretože mi turbo hádzalo olej a dohovie ako dlho. A tá nádržka je fakt z takého mliečneho plastu, ale každý mi tvrdí že tú hladinu zbadám no ja som tam presvecoval, hrkali sme s autom ale nič som nezbadal. Asi tam už fakt nič nieje. Ale keď už som bol pod autom, tak som odpojil tie dve hadičky čo vedú so toho bazmeka a ten bazmek som vytiahol von a oblial som sa s nejakým hnedým sajrajtom. Možno je to zvyšok aditíva. Len som ešte myslel že to je nejaký elektromagnet krorý to dávkuje, ale žiadne káble do toho nevedú. Citovat
vlado-.m Odesláno 27. květen 2008 Odesláno 27. květen 2008 ....alebo je uplne plna ale to by si citil na vahe, s prazdnou sa hrka lahko:D Citovat
AnotherOne Odesláno 28. květen 2008 Odesláno 28. květen 2008 Keďže nádržka aditíva nemá plavák a množstvo aditíva sa odhaduje podľa počtu a množstva tankovaného paliva, systém je navrhnutý tak, že zahlási minimálnu úroveň ešte pred skutočným vyčerpaním aditíva. Takže v každom prípade nejaké to aditívum by tam ešte malo byť aj pri hláške. Čo sa týka jazdenia bez aditíva - keďže aditívum sa dávkuje pri tankovaní, do nabližšieho tankovania by nemal byť problém. Ja jazdím na spotrebu a ešte som hlášku Antipollution fault nemal. Raz za čas však treba auto prefúknuť svižnejšou jazdou s teplým motorom, aby sa FAP vypálil. Citovat
vlado-.m Odesláno 28. květen 2008 Odesláno 28. květen 2008 Keby sa FAP vypaloval len sviznejsou jazdou, ziadne aditivum nepotrebujes. Je pravda, ze sa asi lepsie precisti sviznejsou jazdou v case spalovania aditiva, ale ako sa chces do toho casu trafit, ked to prebieha po nejakych cca 400km?? Mozno po natankovani by to asi slo, vtedy sa v tom systeme nieco deje... Citovat
AnotherOne Odesláno 28. květen 2008 Odesláno 28. květen 2008 Původně zaslal: vlado-.m Keby sa FAP vypaloval len sviznejsou jazdou, ziadne aditivum nepotrebujes. Je pravda, ze sa asi lepsie precisti sviznejsou jazdou v case spalovania aditiva, ale ako sa chces do toho casu trafit, ked to prebieha po nejakych cca 400km?? Mozno po natankovani by to asi slo, vtedy sa v tom systeme nieco deje... Aditívum potrebuješ, lebo sadze same od seba nezhoria. Aditívum sa vstrekuje do nádrže. Svižnú jazdu zas treba na to aby nastali podmienky vhodné na horenie - dostatočný tlak a teplota výfukových plynov. Spaľovanie nenastáva v pevne stanovených intervaloch, ale vždy keď na to sú podmienky (nikto tam po 400km neškrtá zápalkou) - tlak, teplota, množstvo sadzí. [upravil dne 28.5.2008 AnotherOne] Citovat
vlado-.m Odesláno 28. květen 2008 Odesláno 28. květen 2008 Ja len ze som bol dvakrat na diagnostike koli FAPu a cislo poctu km od posledneho aditivovania bolo v oboch pripadoch nieco nad 400km. Aditivum sa podla mna davkuje priamo do motora a tym padom netreba skrtat zapalkou ked teda motor bezi, tak aj spaluje. Samozrejme to co sa spali sa lepsie vyhodi von vyssim tlakom, co zabezpecia vyssie otacky motora..., inak cele je to pekna p...a, este to aj zavisle od otvarania nadrze- to musel fakt vymysliet mozog. Sak to mohli urobit od rozdielu tlakov pred a za filtrom.... Citovat
AnotherOne Odesláno 28. květen 2008 Odesláno 28. květen 2008 Původně zaslal: vlado-.m Ja len ze som bol dvakrat na diagnostike koli FAPu a cislo poctu km od posledneho aditivovania bolo v oboch pripadoch nieco nad 400km. Aditivum sa podla mna davkuje priamo do motora a tym padom netreba skrtat zapalkou ked teda motor bezi, tak aj spaluje. Samozrejme to co sa spali sa lepsie vyhodi von vyssim tlakom, co zabezpecia vyssie otacky motora..., inak cele je to pekna p...a, este to aj zavisle od otvarania nadrze- to musel fakt vymysliet mozog. Sak to mohli urobit od rozdielu tlakov pred a za filtrom.... Nie aditívum sa dávkuje priamo do nádrže pri každom tankovaní (v hrdle je magnetický snímač vloženia pištole) a pridané množstvo závisí od natankovaného množstva. Neodporúča sa tankovať menej ako cca 7 litrov, pretože mínimálna dávka aditíva zodpovedá tomuto množstvu paliva. Ak sa tankuje menej, aditívum sa spotrebuje skôr ako by malo. Ten snímač tlakov pred a za FAPom tam ale je a rozdiel tlakov určuje ako je zanesený filter. [upravil dne 28.5.2008 AnotherOne] Citovat
vlado-.m Odesláno 28. květen 2008 Odesláno 28. květen 2008 No a podla toho ako je zaneseny by sa mohol aj vypalovat....ci nie? To davkovanie do nadrze sa mi nezda....aj vyrobca udava ze sa filter regeneruje zhruba kazdych 500km, keby sa davkovalo do nadrze bola by to od vyrobcu klamliva info lebo by sa to malo vypalovat stale pocas chodu motora, kedze aditivum by uz bolo zriedene v nafte. Citovat
AnotherOne Odesláno 28. květen 2008 Odesláno 28. květen 2008 Tú nádrž ber ako fakt. A tých 500km je to to isté ako kombinovaná spotreba. Keď jazdíš ako udáva výrobca pri výpočte, tak je to toľko, keď jazdíš ináč bude to viac alebo menej. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.