Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Mozem vapkou vystriekat motor?

Recommended Posts

Odesláno

chlapy mozem splachnut bordel v motorovej casti vapkou? nestane sa nic pod takym tlakom, pripadne nastartujem bez problemov hned ? su tam nejake rizika ? dik.

Guest servisman
Odesláno

raději bych to nezkoušel

zde je citace z jednoho návodu jak umýt auto

;);)Když se rozhodnete mýt motor, vezměte v úvahu několik důležitých věcí. Můžete ho vzít hadicí a pod tlakem vyhnat veškerý bordel ven, ale potom taky nemusíte nastartovat, anebo budete jezdit na omezený počet válců (vlastní zkušenost, kdy mi firma myla motor a jezdil jsem pak na 3 válce, než jsem vymontoval zapalovacího ježka a vysoušel dvě hodiny fénem). Lepší je vzít mýdlovou vodu a houbičkou vzít veškerá exponovaná místa, plasty ošetřit leštidlem, hadice jakbysmet (anebo leštidlem na gumy) a kovové části vyleštit za pomoci přípravku na okna a spousty tření hadrem :).

[upravil dne 1/5/08 honza406]

Odesláno

Na čistenie motorov sú určené čistiace prostriedky ktoré rozpúšťajú mastnoty a dajú sa opláchnuť prúdom vody. Wapka má dosť veľký tlak a môže mechanicky poškodiť niektoré súčiastky. Pri vzdialenosti 30 - 40 cm by už nemala ublížiť. Pri konštrukcii auta sa motorový priestor rieši v kategórii ochrany proti striekajúcej vode.

Mám P405, motor umývam minimálne raz do roka a jediný problém je odstrániť vodu z priestoru sviečky. Predtým som mal P 309 a ten po umývaní potreboval vysušiť hlavu rozdeľovača.

Odesláno

no ja normalne umyvam motor mam pripravok naliaty do pistole na olachovanie k kompresoru nastriekam a necham posobit potom tak isto opalchnem trocha oparnosti je namieste Momentalne mam diesel takze normalne v praci profesionalnou vapkou(ma vassi tlak) + saponat a jeto Pozeram ze to daktory ludia moc prezivaju :roll ale to je kazdeho vec ako ho bude a ci bude umyvat Ja ako pisem s takym umyvanim nemam problem

Odesláno

Wapky majú bežne režim pre umývanie motora kde je menší tlak a voda obsahuje prísadu na čistenie. Ak máš naftu je riziko menšie, ešte sa mi nestalo aby som neodišiel. S benzínom je to horšie, dávaj pozor kam striekaš.

[upravil dne 1.5.2008 AnotherOne]

Odesláno

benzin neumyvat v ziadnom pripade.ked sa ti do elektriky dostane voda tak nenatocis aj dva dni.raz davno som to skusil a daval som pozor na elektriku ale nic to nepomohlo.dva dni to stalo na dvore.

Odesláno

Wapkou se da umýt motor, i když u něčeho novějšího bych se bál o zmíněnou eletriku.. Pár pažoutům jsme wapkovaly motor a pohoda.. A hlavně je potřeba nechat nastartováno!!

Odesláno
Původně zaslal: Bratr

Wapkou se da umýt motor, i když u něčeho novějšího bych se bál o zmíněnou eletriku.. Pár pažoutům jsme wapkovaly motor a pohoda.. A hlavně je potřeba nechat nastartováno!!

To aby si vedel kedy je neskoro? :D

Odesláno

jednou za rok motor wapkou umeju...zakrejt altik....postavit na slunicko....opatrne oprat wapkou...nechat stat na slunicku...a je to ok..:super:super

Odesláno

odkedy mam auto, tak uz 2x bol motor umyvany vapkou. zakry alternator a nedavaj to zblizka a bude to v pohode. u benzinovych motorov vsak hrozi iste riziko, chce to byt opatrny.:)

[upravil dne 1.5.2008 tomike]

[upravil dne 1.5.2008 tomike]

Guest servisman
Odesláno

kdo nemá zkušenosti ,nevím ale pak tu budeme číst ** umyl jsem motor wapkou a nejede**co s tím

Odesláno

U diesela jsem taky nikdy nemel problem, na sanitach jsem motor musel mejt docela casto,nastrikal Carlan a po chvilce splach. Ale u benzina, kdyz jsem myl Calibru, tak jsem pak 2 tydny stal, nez to vyschlo

Odesláno

Umývat tlakovou vodou jde, není rozdíl benzín, nafta, všude je hafol elektriky. Oddělávám nějaké díly (baterku, vzduchový filtr atd - potřeba utěsnit pro nastříkání vody). Doporučuju koupit přípravky na mytí motorů a konzervační přípravek - cirka 1000 kč. Motor pak je jak z fabriky a díky konzervačnímu přípravku i takhle dlouho vydrží. Kamošova 406 je 11 let starý auto a v motorovým prostoru vypadá jako nová.

Odesláno

Voda je pri nízkom napätí izolant, problémom je vysoké napätie u benzínov. Vadiť to asi bude aj riadiacej elektronike kde pri digitálnom signále s vyššou frekvenciou môže spôsobiť problémy aj keď kdesi na nete som videl bežať PC ponorený vo vode (okrem zdroja samozrejme). Dôležité je po umytí motor dobre zohriať aby prípadná vlhkosť v konektoroch pôsobila čo najkratšie.

Odesláno

Jako odjakziva umyvam motory wapkou este nic.

U tohto peugeota som to robil dva krat, a este sa raz chystam (nakolko mi sakal olej spod hlavy kvoli tesneniu - uz je to ok len som to od vtedy neumyl )

Nahodim vzdy spolujazdcovu stranu na hever, kupim spray na cistenie motorou. Sprey nastriekam bez problemov kam chcem, necham 10 min posobit, a potom to sundam wapkou. A toto este raz opakujem zo zvyskom spreya, motor je ako obrazok.

Ale ako pisali, nesem vzdy zo sebou igelitky, poriadne zakryvam alternator, a vsetko okolo riadiaceho PC, plus nejaku elektroniku co tam je. Tam sa snazim nestriekat ... Ale vsetko ostatne prezenem bez problemov. Robil som to aj na nafte, aj na benzine...

Len si daj bacha, nestriekaj to na rozzeraveny motor. Ne ze dojedes na pumpu s plne ohriatym motorom a zacnes nanho striekat studenu vodu :bojim:bojim:bojim

Nechaj ochladnut...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...