Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

vůle v tocení kolem, je to normální?

Recommended Posts

Odesláno

ahoj mám dotaz (jak jinak :roll) zvednu auto mám tam zařazenou třeba jedničku a kdyz otačím kolem tam a zpátky tak je tam volná dráha tak 10-20cm (na obvodu kola), než se kolo zastaví a cítím odpor motoru (jako že mám zařazenou rychlost). doufám že chápete jak to myslím.

děkuji za rady.

Odesláno

Je to uplně normální,diferenciál má vůli,převody v převodovce atd.na samotné poloose je to na pootočení rukou kousek-pár mm,ale na obvodu kola je to třeba těch 10cm jak píšeš.všimneš si toho dobře,když dáš u jakýhokoli auta když stojíš na brzdě na kopci jedničku a pak brzdu pustíš tak kousek popojede(při zhaslém motoru).to je ta vůle těch převodů atd.Takže je to normální.:)

Odesláno

10-20 cm je dost zavádějící míra, záleží jestli máš na mysli obvod brzdového kotouče nebo obvod kola. Pokud kolo a řekněme 10cm, tak to je IMO v pořádku. 20 se mi zdá až dost.

Odesláno

myslim u obvodu kola az na konci. no ja přemýšlím čím může být že jak brdzím motorem a rychle pridam plyn nebo naopak uberu a ruku mám n aradící páce tak cítím jak se motor houpe a to celkem dost.

a potom kdyz jedu na nejakou rychlost uplne na spodku otacek treba na 4st 40km nebo na 2st kolem 15 a jen tak lechtám plyn tak to má dost divny zvuk, kdyby jenom chcípal motor nereknu ale je to takové divné klepáni že to bouchá a tak přemýšlím kde je chyba, nejvice to typuji na silentbloky, poloosy jsou nové před 20 000km, ty silentbloky tipují že tam jsou tak 50000km

jak často se mění? a kdyžtak připište i jak často měníte ramena a čely řízení když jsme u toho, mě po 30000 odešli

díky

Odesláno
Původně zaslal: jikoloj

myslim u obvodu kola az na konci. no ja přemýšlím čím může být že jak brdzím motorem a rychle pridam plyn nebo naopak uberu a ruku mám n aradící páce tak cítím jak se motor houpe a to celkem dost.

a potom kdyz jedu na nejakou rychlost uplne na spodku otacek treba na 4st 40km nebo na 2st kolem 15 a jen tak lechtám plyn tak to má dost divny zvuk, kdyby jenom chcípal motor nereknu ale je to takové divné klepáni že to bouchá a tak přemýšlím kde je chyba, nejvice to typuji na silentbloky, poloosy jsou nové před 20 000km, ty silentbloky tipují že tam jsou tak 50000km

jak často se mění? a kdyžtak připište i jak často měníte ramena a čely řízení když jsme u toho, mě po 30000 odešli

díky

pri moc nizkejch otackam to dela divny zvuky je normalni pac se blbě spaluje strucne reseno, jak bouchá ?

Odesláno

No mne to pri nizkych len ako keby islo zdochnut, ale ziadne klepanie nepocujem :P

Odesláno

moc nechapu jak to kolega mysli, silembloky by \"bouchaly\" jakoby \"motor poskocil\" pri nahlym pribrzdeni motorem nebo pridani plynu ale nizky otacky moc nesouvisej, proto me zajima jakej zvuk

Odesláno
Původně zaslal: aaischa

moc nechapu jak to kolega mysli, silembloky by \"bouchaly\" jakoby \"motor poskocil\" pri nahlym pribrzdeni motorem nebo pridani plynu ale nizky otacky moc nesouvisej, proto me zajima jakej zvuk

Silentbloky, kristova noho... :D:D:D To jako od slova silent (tichý) a blok, tlumící blok. :) Když jsem tu viděl slovo \"silemblok\" poprvý, myslel jsem, že jde o překlep, nicméně ty jsi už druhý, kdo to použil, takže to je fakt blbě odposlechnutá zkomolenina. :)

Odesláno

ten divný zvuk není jako z motoru kvuli spalování, ale prijde mi jaky v by to bylo v náhonu. že to je na rozmezí kdy motor zabírá a protože je tam ta 10cm vůle, tak si myslím že to tak boufá(že se motor houpe v zavěšení a naraží na něco.. vrati se do normální polohy a zase zabere atd.. ), ale pokud to není v poloosách a diferenciálu, tak mě právě napadá jen ten silentblok, ale hodně špatně se to popisuje no :) pokud by mi někdo řekl ti intervali výměny jak jsem se ptal tak by to stačilo a já to přehodím vše(silentbloky) :) a bude klid

Odesláno
Původně zaslal: jikoloj

ten divný zvuk není jako z motoru kvuli spalování, ale prijde mi jaky v by to bylo v náhonu. že to je na rozmezí kdy motor zabírá a protože je tam ta 10cm vůle, tak si myslím že to tak boufá(že se motor houpe v zavěšení a naraží na něco.. vrati se do normální polohy a zase zabere atd.. ), ale pokud to není v poloosách a diferenciálu, tak mě právě napadá jen ten silentblok, ale hodně špatně se to popisuje no :) pokud by mi někdo řekl ti intervali výměny jak jsem se ptal tak by to stačilo a já to přehodím vše(silentbloky) :) a bude klid

silenblonky poznas podle vzhledu sou proste rozpadly, vypuchrely vytvrdly a podobne zkus na to juknout,

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

Původně zaslal: aaischa

Silentbloky, kristova noho... :D:D:D To jako od slova silent (tichý) a blok, tlumící blok. :) Když jsem tu viděl slovo \"silemblok\" poprvý, myslel jsem, že jde o překlep, nicméně ty jsi už druhý, kdo to použil, takže to je fakt blbě odposlechnutá zkomolenina. :)

nad timhle sem sam parkrat premejslel pac se to strasne blbe vyslovuje tak nevim ani jak sem si zafixoval to m :mad::grr

Odesláno

Už tu bylo šlaufpáka místo šaltpáka atd. a ty silembloky jsou pěkným zpestřením naší mluvy.

Nikdo nejsme dokonalé a snad se jednou ty správné názvy samy prosadí.....:)

[upravil dne 30/4/08 ozzy1956]

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Už tu bylo šlaufpáka místo šaltpáka atd. a ty silembloky jsou pěkným zpestřením naší mluvy.

Nikdo nejsme dokonalí a snad se jednou ty správné názvy samy prosadí.....:)

dokonaly :D:D:D:aut

Odesláno

no ja mam tiez taky problem ked idem volnobehom a zaradim rychlost a v momente ked pustim spojku a motor sa dostane do zaberu tak to sekne celym autom , na mojom predchadzajucom aute to robili poloosy ale pokial vravis ze si ich menil tak to budu tie silenbloky (dufam ze spravne napisane) :roll budem ich musiet aj ja vymenit a dam vediet ci pomohlo

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...