AnotherOne Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 Dnes ma skoro šľak trafil. Mám síce trojročné auto ale s lakom takmer bez chyby. Dnes do mňa zozadu ťukol jeden dedek. Ryha na nárazníku, oškretý lak. Horšie je že plast je \"natiahnutý\" na mieste kde je otvor na pripojenie ťažného oka. Nedrží pôvodný tvar a krytka otvoru vypadáva. Skoro som sa nezdržal sĺz. Moja otázka je či sa to oplatí dať opraviť - budú vedieť zamaskovať ryhu - nebude tmel časom vypadávať? A čo spravia s tým natiahnutým miestom? Je to mäkké a pružné. Bojím sa že časom po oprave to bude horšie - praskanie laku. Opravu zaplatí poisťovňa, poškodenie je malé na výmenu nárazníka to asi nebude. Babo raď. [upravil dne 24.4.2008 AnotherOne] Citovat
VIP3R Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 Hm, nahoď fotku, aby se dalo poradit, ale pokud je ten nárazník nějak prohnutý a neopravitelně poškozený, možná by ti pojišťovna mohla zaplatit nový... Ale těžko říct, to se asi posuzuje individuálně. Každopádně kdyby se tohle stalo mému autí (na 407 už si brousím zuby), tak asi dědka utluču... :bacha:bacha Citovat
AnotherOne Odesláno 24. duben 2008 Autor Odesláno 24. duben 2008 Veľa nechýbalo. Nemať v aute ženu a decko tak sa nepoznám. Skúsim hodiť to foto. Citovat
AnotherOne Odesláno 24. duben 2008 Autor Odesláno 24. duben 2008 FOTO1 [upravil dne 24.4.2008 AnotherOne] Citovat
AnotherOne Odesláno 24. duben 2008 Autor Odesláno 24. duben 2008 FOTO2 [upravil dne 24.4.2008 AnotherOne] Citovat
AnotherOne Odesláno 24. duben 2008 Autor Odesláno 24. duben 2008 FOTO3 [upravil dne 24.4.2008 AnotherOne] Citovat
AnotherOne Odesláno 24. duben 2008 Autor Odesláno 24. duben 2008 Podotýkam, že škrabance sú na viacerých miestach aj napr na hrane pri ŠPZ, toto ale najhoršie zdeformované a poškodené miesto. Citovat
KoNG Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 to poškožení by šlo možná opravit nahřátím a formováním zpět, a ty škrábance zadělat barvičkou na špendliku a pak bezbarvyma lakem sice ot nebude nějak extra ale aspon to nepujde hned vidět Citovat
matador Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 Zajeď s tím na posouzení do peugeot servisu. Podle mě je to na výměnu nárazníku - pojišťovna to určitě uzná. Otec měl to samý a nárazník měl poškozenej ještě míň než ty - měnil se celej + lak dílu stálo to celkem 48000kč borec co do něj ždrcnul měl spoluůčast deset procent zaplatil 4800 a bylo hotovo. Na takovym autě bych se na nějaky maskování a poloopravy vykašlal!! Citovat
matador Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 Pro doplnění: otec to měl na mercedesu. Pokud to nebude na výměnu nárazníku tak to šoupni do pořádnýho servisu kde to pořádně opraví a je to. Vždyť ty to platit nebudeš [upravil dne 24/4/08 matador] Citovat
AnotherOne Odesláno 24. duben 2008 Autor Odesláno 24. duben 2008 Jedna otázka - kto posudzuje či to bude na výmenu alebo nie - servis (mám tam zájsť ešte pred obhliadkou v poisťovni) alebo poisťovňa? Citovat
matador Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 Kdo by to měl určovat nevím, ale nás kontaktovala pojišťovna viníka že máme dát auto opravit a pak jim poslat faktury a dokumentaci k opravě - a to za nás dokonce udělal přímo mercedes servis. takže nás to nestálo ani korunu a ani žádný zařizování. Dali jsme auto do servisu a pak si pro něj přišli - toť vše co jsme udělali. Nejlépe zavolej na pojišťovnu toho co do tebe vrazil a domluv se snima. Nerad bych ti poradil něco co u vás na slovensku může být jinak. Citovat
chuck11 Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 Pokud to nevyřešíš tou pojištovnou tak to nahřej a vrať.Pak si nech namíchat do takzvané \"tušky\" tvůj odstín barvy cca 150,-kč a zamaskuj:super Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 Nic by som nemaskoval, mas to na poistku, tak rob. Postup poistnej udalosti ty mozem poradit. Zavolaj si na infolinku poistovne, ktoru mal ten dedek. Daju ty kontakt, kto v tvojom meste robi obhliadkoveho technika (castokrat su to typci co robia v predajniach aut a podoben), a dalej sa opytas kde mas nahlasit poistnu udalost. Vecsinou to robi jeden a ten sami. Prides tam, zoberies tlacivo pre seba a pre dedka. Vyplnis svoje tlacivo, a predvyplnis i to pre dedka (aby tam nepisal blaboli, a aby sa dej nehody aspom zhodoval - nie ze on bude tam pisat iny priebeh nehody ) Auto ty obhliadne ten typek, nafoti si ho a podobne. Potom mas dve moznosti. Prva je ze pojdes do servisu, das si to opravit, na vlasnte naklady, a potom blok posles do poistovne a riesi sa to (dedek to tam musi odniest tiez) alebo ta lepsia, das si od positovne vystavit kryci list. TO znamena, ze pojdes do servisu, a fakturu poslu poistovni (to samozrejme budes muset ist len do znackoveho sevisu) Odporucam moznost dva, o nic sa nestaras, a ked servis usudi, moze changnut i cely naraznik a necvakas to ty... Citovat
rimmer Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 Tak tak...ja jsem mel taky bouchanec do zadku, docela rana, ale naraznik vsecko vytlumil, takze nic jineho krome narazniku. Zvenku bylo videt, ze je podreny a oskrpany ale dira nebo zlomenina nikde, asi je dost pruzny, jenze na aute sedel trosku narivo (temer vsecky uchyty narazniku utrzene) Pan na pojistovne fotil a rikal, to je tak na 5-8 tisic..tam se tro strikne tam se to spravi...jsem se divil a ptal jsem se od ceho tak soudi, kdyz to nesundal a nevi jak to vypada zevnitr. No chytrak, ale v podstate delal svoji praci. Odvezl jsem to do citroenu, podepsal prislusne papiry at se o zbytek postaraji. Za par dni jsem si pro ti prijel, naraznik jsem dostal novy pac jak rikam uchyty byly vsecky porvane nebo napraskle, stary jsem si odvezl v kufru. Skoda vcetne prace a materialu 22tisic, platbu si vyridili s pojistovnou oni sami. Takze krome nervu a peripetii me to nestalo nastesti ani korunu. Kazdopadne pokud mas praskly naraznik, tak to automaticky vymeni za novy, pac oni na tom vydelaji, naraznik me stal cca 5, ale vsecko ostatni montazni a lakyrnicke prace a to jde do jejich kapsy takze na tom maji vlastni zajem. Jo a jeste aby jim to pojistovna zaplatila, tak si prej po demontazi pozvali toho pojistovaka aby mu to ukazali a obhajili si svou, coz jako jednotlivec nemas moc sanci si myslim. Takze rozhodne to odvez normalne do autorizovaneho servisu a nic neres. Citovat
AnotherOne Odesláno 25. duben 2008 Autor Odesláno 25. duben 2008 Dnes idem na obhliadku, dúfam, že sa dedek dovalí. Je totiž z iného okresu. Boli sme hneď po nehode v pobočke poisťovne v meste odkiaľ je dedek, ale tam obhliadky nerobia. Aspoň som vyplnil papiere - aj zaňho, lebo bez okuliarov nebol schopný (ale do auta sa mi trafil aj bez nich). Podpísal mi to, ale aj tak vyžadujú aby sme prišli na obhliadku obaja. Na jeho posr.tej thalii škoda žiadna. Vyskočený nárazník som mu hneď zatlačil späť, ináč nebolo nič vidno - auto ošumelé takže sa to jemné oškrenie stratilo. Všetko som si odniesol ja Citovat
AnotherOne Odesláno 25. duben 2008 Autor Odesláno 25. duben 2008 Původně zaslal: rimmer Takze krome nervu a peripetii me to nestalo nastesti ani korunu. Kazdopadne pokud mas praskly naraznik, tak to automaticky vymeni za novy, pac oni na tom vydelaji, naraznik me stal cca 5, ale vsecko ostatni montazni a lakyrnicke prace a to jde do jejich kapsy takze na tom maji vlastni zajem. Tak platil si niečo aj ty alebo nie? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 25. duben 2008 Odesláno 25. duben 2008 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: rimmer Takze krome nervu a peripetii me to nestalo nastesti ani korunu. Kazdopadne pokud mas praskly naraznik, tak to automaticky vymeni za novy, pac oni na tom vydelaji, naraznik me stal cca 5, ale vsecko ostatni montazni a lakyrnicke prace a to jde do jejich kapsy takze na tom maji vlastni zajem. Tak platil si niečo aj ty alebo nie? Neplatil, je to tam jasne napisane. Na obhliadke len povedz, ze chces tek kryci list. Lebo potom je to o hovne. Ked to zaplatis zo svojho vacku, a potom bude poistovna namietat na cenu opravy a rozsah... Bacha na to... Citovat
AnotherOne Odesláno 25. duben 2008 Autor Odesláno 25. duben 2008 Původně zaslal: Lubk0 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: rimmer Takze krome nervu a peripetii me to nestalo nastesti ani korunu. Kazdopadne pokud mas praskly naraznik, tak to automaticky vymeni za novy, pac oni na tom vydelaji, naraznik me stal cca 5, ale vsecko ostatni montazni a lakyrnicke prace a to jde do jejich kapsy takze na tom maji vlastni zajem. Tak platil si niečo aj ty alebo nie? Neplatil, je to tam jasne napisane. Na obhliadke len povedz, ze chces tek kryci list. Lebo potom je to o hovne. Ked to zaplatis zo svojho vacku, a potom bude poistovna namietat na cenu opravy a rozsah... Bacha na to... Ja len že píšeš, že nárazník ťa stál cca 5. Vďaka za radu vypýtam si ten krycí list. [upravil dne 25.4.2008 AnotherOne] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 25. duben 2008 Odesláno 25. duben 2008 Ok potom daj vedet ako si dopadol. Ale cakaj ze na ten kryci list budes cakat tak 2,3 max 4 tyzdne. ALe to mas jedno, nakolko ked zaplatis hotovostou, tak na peniaze budes cakat MINIMALNE 4 tyzdne... Ja som cakal 6... Takze uz len kryci list... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.