adamB Odesláno 23. duben 2008 Odesláno 23. duben 2008 Zdravim...takze moja kraxna (2.0HDi 110k) uz pluje z posledneho...potrebujem nove turbo. Viete nikekdo poradit, ci je dobry napad davat repas turba? Nasiel som u nas v okoli spec. firmu na tieto veci...Chcu za ten repas moje stare turbo a uctuju za repasovane 14.000 SK + 2 roky zaruka. Firma turbotec http://www.turbo-tec.eu/ Citovat
KoNG Odesláno 23. duben 2008 Odesláno 23. duben 2008 co zde někdo psal jde sehnat nový turbo z polska za 6tisíc ale nevím jsetli to bylo na 2litr, kolik máš nalítáno ? [upravil dne 23.4.2008 KoNG] Citovat
adamB Odesláno 23. duben 2008 Autor Odesláno 23. duben 2008 Původně zaslal: KoNG co zde někdo psal jde sehnat nový turbo z polska za 6tisíc ale nevím jsetli to bylo na 2litr, kolik máš nalítáno ? [upravil dne 23.4.2008 KoNG] mam 120.000km auto som kupoval ked malo 78.000km ja som na nom chodil velmi slusne... Len co to je za smejd ked to je z polska a je nove za 6.000? Nejako sa mi to nezda....to potom vydrzi kolko? Citovat
vlado-.m Odesláno 23. duben 2008 Odesláno 23. duben 2008 Původně zaslal: adamB Zdravim...takze moja kraxna (2.0HDi 110k) uz pluje z posledneho...potrebujem nove turbo. Viete nikekdo poradit, ci je dobry napad davat repas turba? Nasiel som u nas v okoli spec. firmu na tieto veci...Chcu za ten repas moje stare turbo a uctuju za repasovane 14.000 SK + 2 roky zaruka. Firma turbotec http://www.turbo-tec.eu/ Ako sa prejavuje plutie z posledneho....? [upravil dne 23.4.2008 vlado-.m] Citovat
Cingo Odesláno 23. duben 2008 Odesláno 23. duben 2008 Nazdar, ja mám 2.0 -110k a včera som ho odviezol do servisu dať vymontovať turbo a zajtra ho asi dám zrepasovať do Vrbového pri Piešťanoch. Je tam firma ktorá sa špecializuje tiež na turbá. Neviem čo s tým máš Ty, ale mne hrozne hádže olej a celá hadica a chladič vzduchu je všetko zasr.té od oleja. Keď som tam volal, hovoril že to bude asi treba pretesniťa cena je od 6.000 do 9.000Sk ak tam nieje zničená propela alebo niečo podobné. Citovat
adamB Odesláno 24. duben 2008 Autor Odesláno 24. duben 2008 Původně zaslal: Cingo Nazdar, ja mám 2.0 -110k a včera som ho odviezol do servisu dať vymontovať turbo a zajtra ho asi dám zrepasovať do Vrbového pri Piešťanoch. Je tam firma ktorá sa špecializuje tiež na turbá. Neviem čo s tým máš Ty, ale mne hrozne hádže olej a celá hadica a chladič vzduchu je všetko zasr.té od oleja. Keď som tam volal, hovoril že to bude asi treba pretesniťa cena je od 6.000 do 9.000Sk ak tam nieje zničená propela alebo niečo podobné. No ja presne to iste...olej kvapka a kvapka...na zem...setko je zasrate jak ... A samozrejme vykon ziaden pridam plyn a nic auto ziadna odozva. Tak som zvedavy ako dopadnes urcite daj vedeiet...ja som z NMNV takze to mam na skok, mozno, ze by som tam aj ja skocil. Daju ti aj zaruku na to repasovane turbo? Citovat
Cingo Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 Nazdar. Tak dnes som bol pozrieť v servise a ešte stále mi to turbo nezdemontovali. Asi je problém v tom že majiteľ servisu je môj známy a tak si dáva načas:bacha Či dávajú záruku to neviem, ale hneď ako tam pôjdem, tak zistím a dám vedieť. Ale ja mám dobrý výkon, len mi to hádže olej za turbo a potom je to všetko zas.até a hádže to hlášku Antipolution fault. Tá firma v TN dáva aj záruku, ale oni zas robia iba kompletnú repasáciu za 14.000 a ten mechanik vo Vrbovom hovoril že ak má auto výkon, tak bude pravdepodobne stačiť len pretesniť, vyčistiť a nastaviť. Preto je pre mňa lákavejšie dať to asi do Vrbového. Cena je vraj od 6.000 vyššie, podľa toho čo je treba meniť. Na nete som sa dostal na nejakú tuningovú stránku a vo fóre hovorili aj o tej Vrbovske firme, vraj sú zatial spokojný a používajú značkové komponenty. Hneď ako budem mať niečo nové tak dám vedieť Citovat
Cingo Odesláno 28. duben 2008 Odesláno 28. duben 2008 No tak dnes som odviezol turbo do Vrbového a zajtra čakám na telefonát o rozsahu opotrebenia a výške ceny. Už sa nemôžem dočkať Keď budem vedieť niečo bližšie, tak sa ozvem Citovat
Leos Odesláno 28. duben 2008 Odesláno 28. duben 2008 Turbo se dá koupit za rozumný peníz v Polsku na burze ve městě Lubin na všesportovním stadionu každou sobotu, ale je tam určité riziko funkčnosti i když slibují případnou výměnu, ale... Navíc si myslím, že ty díly pocházejí z krádeží protože každý prodejce se zaměřuje na určitý díl auta od všech značek a má toho plný náklaďák. Citovat
adamB Odesláno 2. květen 2008 Autor Odesláno 2. květen 2008 Původně zaslal: Cingo No tak dnes som odviezol turbo do Vrbového a zajtra čakám na telefonát o rozsahu opotrebenia a výške ceny. Už sa nemôžem dočkať Keď budem vedieť niečo bližšie, tak sa ozvem Urcite daj vedet.... Citovat
MrVain Odesláno 2. květen 2008 Odesláno 2. květen 2008 u nás v Žiline je firma skus im napísať mail http://www.turba.sk/ podla velkosti opravy 5000,9000 alebo 16000.- [upravil dne 2/5/08 MrVain] Citovat
Cingo Odesláno 2. květen 2008 Odesláno 2. květen 2008 Turbo ešte nemám, lebo vraj čakajú na nejakú súčiastku ale cenu mi predbežne povedal na 6.000 až 7.000Sk Hneď ako pre neho pôjdem tak dám vedieť koľko to stálo a čo mi na ňom robili. Citovat
Cingo Odesláno 5. květen 2008 Odesláno 5. květen 2008 Takže dnes som si bol pre turbo. Vzhľadom na to že tam mali naponáhlo a ja som tiež nemal moc času, tak som sa nedozvedel čo všetko presne menili. Na faktúre je práca 3.000 a materiál 4.000 Sk. No nech už je to ako chce turbo som schmatol a zaniesol do servisu aby ho tam nahodili. Dúfam že to bola dobrá voľba dať to do Vrbového. Minimálne som ušetril 7.000 oproti TN tak sa modlím aby sa mi to nevypomstilo. Ale človek nikdy nevie kedy spraví dobre. Citovat
Cingo Odesláno 7. květen 2008 Odesláno 7. květen 2008 Peugeot je doma!!!!!!! Včera mi volali zo servisu, že nahodili turbo a keď sa motor zohrial tak na volnobehu začal tiecť olej niekde pri výfukovej časti. Myslel som že ma klepne. Hneď ráno som išiel pre to a oni mi poradili aby som rovno išiel s tým do Vrbového vraj keď to pohnojili, tak nech to spravia. Lež som to doviezol do Vrbového tak nekvapla ani kvapka. Dali sme to tam na zdvihák, turoval som to potom som to išiel poriadne prehnať asi 20km a znova na zdvihák a je to suché. Vraveli že sa im to stalo už pri inej 307čke. Nahodili turbo, tieklo a keď ko previezli tak sa to zapieklo. Zatiaľ je to suché a kontrolujem olej. V piatok to ešte nechám napichnúť na diagnostiku a zistím čo ešte treba robiť. Takže cena repasácie turba 7.140Sk a cena demontáže , montáže turba 7.100Sk + olej a filtre 2350Sk:o Citovat
vlado-.m Odesláno 30. květen 2008 Odesláno 30. květen 2008 Viditelne sa mi pri zosliapnuti plynu nenafukuje hadica za chladicom turba, /predtym sa naduvala/, auto nema vykon ale turbo pocut, motor je hlucnejsi. Ta hadica sa trosku nafukne , potom pri zhruba 2800 sfukne a znova trosku nafukne. Ako sa da v domacich podmienkach otestovat turbo? Citovat
Stam Odesláno 1. červen 2008 Odesláno 1. červen 2008 Doma to asi neotestuješ, ale v dnešní době má většina opraven diagnostické programy. Já jsem měl také podezření, že se mi loučí turbo, zajel jsem na vesnici do servisu, napojila se diagnostika a jeli jsme to projet. Na noteboku bylo krásně vidět kolik turbo při jakých otáčkách tlačí, když se přidal plyn, tlakovaní se zvýšilo, ale lopatky se během chvíle nastavili na optimální tlak. Takže tak nějak. Citovat
Kenedi Odesláno 9. leden 2011 Odesláno 9. leden 2011 ja mam chybovu haslu z dia p0299.. neviete co to moze byt? niekto pisal ze regulacny ventil pre turbo ci co Citovat
Pheneus Odesláno 10. leden 2011 Odesláno 10. leden 2011 uf chvala panu bohu ze memam turbo :-) kamosovi to vytlacalo tiez a povedal ze ak ho este celi pezot bude srat tak tam da fen na vlasy a hotovo :-) len citujem :-) prajem aby sa vam to dalo dohromady:-) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.