Bobo 63 Odesláno 17. duben 2008 Odesláno 17. duben 2008 Zdar Peugeoťáci 406 kaři. Ptal jsem se před několika týdny a žádná odpověď. Zkouším to tedy znovu. Poznám jako laik neznalý problematiky motorů, když auto přejde do nouzového režimu nebo když se začne chovat jako prostý diesel bez turba. Rozsvítí se vždy kontrolka poruchy nebo ne. Díky za informaci. Citovat
Ferry Odesláno 17. duben 2008 Odesláno 17. duben 2008 ztrata vykonu by mela byt znat, kontrolka diagnostiky by se asi taky mela rozsvitit myslim ze v nouzovem rezimu ani nejde motor vytocit na vic nez 3000 otacek [upravil dne 17/4/08 Ferry] Citovat
pastorek Odesláno 17. duben 2008 Odesláno 17. duben 2008 Ztratu výkonu spoznáš určite. Turbo robí cca 25 - 30 %. Citovat
bure Odesláno 18. duben 2008 Odesláno 18. duben 2008 ztratu vykonu si muzes pomerne snadno nasimulovat ... na trubce co vede nahore z intercooleru je cidlo tlaku vzduchu, tak ho normalne odpoj, bez to projet a uvidis, rozdil je vice nez patrny Citovat
Bobo 63 Odesláno 18. duben 2008 Autor Odesláno 18. duben 2008 při odpojení a projetí, nenahlásí PC poruchu a nezůstane svítit kontrolka, kterou zhasnou jen v servisu? Citovat
bure Odesláno 18. duben 2008 Odesláno 18. duben 2008 Původně zaslal: Bobo 63 při odpojení a projetí, nenahlásí PC poruchu a nezůstane svítit kontrolka, kterou zhasnou jen v servisu? mno, ja jsem to nedavno bohuzel vyzkousel nasilnou formou bo jsem nedobrzdil a vletel do \"kufru\" ridici prede mnou, bohuzel mel tazny, ktery mi zajelo dovnitr a ten intercooler od toho senzoru doslova odstrihlo, dal jsem jinej cooler a nove cidlo pote odpojil od baterky, znovu pripojil a byl klid .... tedy, po odpojeni a znovupripojeni baterky si BSI \"uvedomila\" to nove cidlo a zadnou poruchu jiz bezprostredne nehlasila, nicmene dokud nenavstivis servis a tu chybu nenechas vymazat, v pameti zustava ulozena, ale na funkci motoru to uz zadny vliv nema a ani zadnou hlasku palubni pocitac nehlasi .... tedy aspon takto se choval muj piskot ..... [upravil dne 18.4.2008 bure_406] [upravil dne 18.4.2008 bure_406] [upravil dne 18.4.2008 bure_406] Citovat
f3Rd@ Odesláno 19. duben 2008 Odesláno 19. duben 2008 Nouzovy rezim poznas jak na vykonu, tak rozsvicenim kontrolky a otacky max do 3000. Delalo mi to taky, byla to uvolnena hadicka podltaku (nebo pretlaku?) od EGR ventilu. Citovat
fifowole Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 Navazu lehce na tema.. Dneska se mi cestou po dalnici nekolirat (asi 3x) stalo, ze auto na 5. rychlost jelo chvilema jakoby bez turba.. trvalo to chvili, treba 4km a pak se to zase rozjelo.. ALe vzdy jen u 5 rychlosti..teda kdyz se mi to stalo jednou v kopci musel sem asi ve 110 podradit na 4 a bylo to stejny a po chvili to zase zaclo tahnout.. Ale ve meste a na okreskach se mi to nestalo ani jednou a to jsem najel dneska asi 200 km z toho po dalnici asi 100km.. Behem tech problemu se zadna kontrolka nerozsvitila.. Napada nekoho cim to / co zkontrolovat? Dost me to vylekalo, mam auto chvili a ted tohle.. Citovat
HonzaZ Odesláno 7. únor 2010 Odesláno 7. únor 2010 Jedině zkusit diagnostiku, zda něco vypíše. Citovat
fifowole Odesláno 7. únor 2010 Odesláno 7. únor 2010 aha a nemohl bys mi s tim pomoct? nekde jsem zahlidl ze mas diagnostiku k dispozici, nebo se pletu? Citovat
fifowole Odesláno 22. únor 2010 Odesláno 22. únor 2010 tak diagnostika nic neprozradila, vse zda se byt OK. Dneska jsem menil palivovy filtr a projel jsem se a problem se projevil znovu.. na 5ku to kolem 120-130 km/h to zase zvadlo.. po chvilce se to zase chytlo.. nekdy pomuze ubrat plyn, skoro ho pustit pak se to zase chytlo a jede to jak ma.. jeste cekam az mi prijde sprej a zkusim vycistit vahu vzduchu. Mohlo by to tim byt? Napada nekoho jeste neco, co by toto mohlo zpusobovat? Znova opakuju ze kvalty 1-3 nemaji problem nikdy.. [upravil dne 22/2/10 fifowole] Citovat
HonzaZ Odesláno 22. únor 2010 Odesláno 22. únor 2010 Pokud si vzpomínám, tak ale něco ve výpisu bylo, ne? Citovat
fifowole Odesláno 22. únor 2010 Odesláno 22. únor 2010 ano, ale to bylo cidlo teploty klimatizace prece.. to asi s timhle nebude souviset (navic jsme resili zda by tohle vubec u manulani klimy melo existovat :] ) Citovat
HonzaZ Odesláno 24. únor 2010 Odesláno 24. únor 2010 To ano, ale už si to nepamatuju, ale nebylo tam něco před vymazáním chyb? To čidlo klima, pokud si vzpomínám tam zůstalo po vymazání chyb, ne? Citovat
fifowole Odesláno 24. únor 2010 Odesláno 24. únor 2010 ano ty prechodne byly: 1.zavada PC - vnitrni zavada 2. signal spinace spojky / \"koliduje\"(<-nejake takove slovo co po sobe neprectu:bacha) s rychlosti vozidla 3.ovladani ventilu EGR - vypinaci lozisko vysoke 4.napajeni nizkotlake palivove pumpy ja myslel ze kdyz sme je vymazali a znova se neobjevily, tak je to ok.. tak neco z toho odpovida tomu jak se to auto chova? Citovat
HonzaZ Odesláno 25. únor 2010 Odesláno 25. únor 2010 To slovo je koherence = souvislost. No ono často po vymazání se ty chyby hned neobjeví, ale až po určité době provozu. Proto jsem tě nechal, aby jsi si všechny chyby zapsal, aby se po opětném vyskytnutí závady mělo z čeho vycházet. Takže máš nad čím bádat. Další možnost je to ještě jednou napíchnout a uvidělo by se. Časté problémy podle dotazů tady na fóru bývají okolo EGR ventilu, a ta palivová pumpa v nádrži by to klidně taky mohla být. Chce to prostě prověřit. Váha vzduchu mimo jiné v závadách nebyla, takže pročištění asi chybu neodstraní. Citovat
koblih69 Odesláno 25. únor 2010 Odesláno 25. únor 2010 To co píše bure_406 klidně vyzkoušet můžeš, já dokonce nějakou dobu bez toho čidla musel jezdit ... Motor pojede v nouzáku - svítí kontrolka, netočí přes cca 3000 ot.... Pak odpojíš baterku a připojíš čidlo, po opětovném připojení baterky to bude OK.... Já typuju vstříky, ale je to jen tak naslepo.... Citovat
marsalek Odesláno 27. únor 2010 Odesláno 27. únor 2010 Původně zaslal: fifowole Navazu lehce na tema.. Dneska se mi cestou po dalnici nekolirat (asi 3x) stalo, ze auto na 5. rychlost jelo chvilema jakoby bez turba.. trvalo to chvili, treba 4km a pak se to zase rozjelo.. ALe vzdy jen u 5 rychlosti..teda kdyz se mi to stalo jednou v kopci musel sem asi ve 110 podradit na 4 a bylo to stejny a po chvili to zase zaclo tahnout.. Ale ve meste a na okreskach se mi to nestalo ani jednou a to jsem najel dneska asi 200 km z toho po dalnici asi 100km.. Behem tech problemu se zadna kontrolka nerozsvitila.. Napada nekoho cim to / co zkontrolovat? Dost me to vylekalo, mam auto chvili a ted tohle.. Jak vidno, \"diagnostika\" problem nevyresila... Na Tvem miste bych se zameril na podtlakovou regulaci motoru. Ma dva anebo tri elektricky ovladane ventily, ktere pousteji \"podtlak\" pro ovladani prepadu turba (1 kus) a pro ovladani recyklace vyfukovych plynu (1 nebo 2). Dale doporucuju precist: Kaja Citovat
HonzaZ Odesláno 27. únor 2010 Odesláno 27. únor 2010 Ona diagnostika sama o sobě většinou v případě závady nic nevyřeší. Ono se totiž musí na vytipované komponenty aspoň podívat. Jinak se závada opravdu nenechá odstranit:grr Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.