Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám trojročné auto, a začína to hrdzavieť napriek tomu, že sú asi pozinkované, najmä časť čo vyčnieva nad kotúčom. Treba sa tým zapodievať? Dajú sa tie plechy ľahko demontovať na prefarbenie (P407)?

Odesláno

plechy na brzdach pozinkovany nebudou, to by neumerne zvysovalo cenu , kryt drzi na dvou M6 sroubech prisroubovanych do brzdoveho trmenu

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Vďaka.

Že by to tie plechy neúmerne predražili :roll, 407 už aj bez nich stojí majland :D

Má pravdu. Na jednom aute pri výrobe 80 - 100% výrobnej ceny môže na tom plechu robiť možno 15 korún no pri 250 000 vyrobených áut je to 3,7 milióna. Takýchto drobností je na aute viacej. Občas školím pracovníkov PSA v Trnave a debatovali sme o tom. Často menia drobné diely podľa ponuky výrobcov. Ak na jednom aute ušetria 1000 korún tak za rok to mali 250 miliónov ušetrených.

Odesláno

zakaznik plati taky velmi prodejci aut ty maji jen z prodeje jednoho auta neskutecnej balik coz taky tusi malo kdo , hodne znama je tim skodovka z fabky 1,2HTP klidne 30-40 tisic

Odesláno
Původně zaslal: martinz

zakaznik plati taky velmi prodejci aut ty maji jen z prodeje jednoho auta neskutecnej balik coz taky tusi malo kdo , hodne znama je tim skodovka z fabky 1,2HTP klidne 30-40 tisic

Robil som pri predaji Škodoviek a marža predajcu bola 8 - 12%.

Odesláno

Prečo by tých 15 korún mali šetriť? Veď to zaplatí zákazník. Len mi nepovedz že im ide o čo najlacnejšie auto preto tam tie plechy nie sú.:roll

Poriadne si prečítaj príspevok na ktorý chceš reagovať. Tie plechy sú tam, ale nie sú pozinkované. Možno tomu nebudeš veriť, ale výrobcovia sa snažia mať čo najmenšie náklady na výrobu. V tom príspevku je i prepočet koťko by to urobilo minulý rok v závode PSA Trnava. Tá snaha o najlacnejčie auto je úplne bežná pri triede malých vozidiel a nižšej strednej triede. Len málo kupujúcich sa zaujíma najprv i parametre a potom cenu. Temer každý ide podľa ceny a až potom po výbave a parametroch.

Napríklad AUDI je trochu iná kategória ako peugeot 307 a tie plechy má pozinkované.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Prečo by tých 15 korún mali šetriť? Veď to zaplatí zákazník. Len mi nepovedz že im ide o čo najlacnejšie auto preto tam tie plechy nie sú.:roll

Poriadne si prečítaj príspevok na ktorý chceš reagovať. Tie plechy sú tam, ale nie sú pozinkované. Možno tomu nebudeš veriť, ale výrobcovia sa snažia mať čo najmenšie náklady na výrobu. V tom príspevku je i prepočet koťko by to urobilo minulý rok v závode PSA Trnava. Tá snaha o najlacnejčie auto je úplne bežná pri triede malých vozidiel a nižšej strednej triede. Len málo kupujúcich sa zaujíma najprv i parametre a potom cenu. Temer každý ide podľa ceny a až potom po výbave a parametroch.

Napríklad AUDI je trochu iná kategória ako peugeot 307 a tie plechy má pozinkované.

Hmmm, niečo mi uniklo? Hovorí sa tu o 407. A že kto má čítať poriadne príspevok :myslim Samozrejme myslel som \"nie sú pozinkované\". Prečo by som sa na začiatku potom pýtal čo s ich hrdzavením.

Máte to trochu naruby. Keď tam tie plechy sú pozinkované auto je drahšie zaplatí to zákazník, keď tam nie sú auto je lacnejšie a zákazník to nezpalatí. Čo na tom ušetrí fabrika??? Snáď len zákazník.

[upravil dne 11.4.2008 AnotherOne]

Odesláno

Původně zaslal: pastorek

Hmmm, niečo mi uniklo? Hovorí sa tu o 407. A že kto má čítať poriadne príspevok :myslim Samozrejme myslel som \"nie sú pozinkované\". Prečo by som sa na začiatku potom pýtal čo s ich hrdzavením.

Máte to trochu naruby. Keď tam tie plechy sú pozinkované auto je drahšie zaplatí to zákazník, keď tam nie sú auto je lacnejšie a zákazník to nezpalatí. Čo na tom ušetrí fabrika??? Snáď len zákazník.

[upravil dne 11.4.2008 AnotherOne]

Prepáč, mám tam preklep. Mám tam mať 207. Hovoril som o PSA v Trnave.

Fabrika pri začatí výroby vykalkuluje cenu. Počas výroby sa veľa vecí mení ale cena iba niekedy. V tom je to. Prvé 407 možno mali pozinkované plechy na brzdách. Počas výroby sa mohlo stať že začali používať napríklad voľnobežku alternátora od iného výrobcu a o 15 korún drahšiu, tak zmenili plecy na brzdách s pozinkovaných na lakované a tým zostala cena auta zachovaná.

Pôvodne táto debata začala tým že ti začali hrdzavieť plechy na brzdách. Myslel si si že sú pozinkované a nie sú. Kľudne si ich prelakuj alebo pozinkuj, pre mňa - zamňa kľudne si ich aj pochrómuj. Si koncový zákazník a ty si to zaplatíš.

Nemienim tu niekoho presviedčať o ekonomike výroby a trhovej tvorbe koncovej ceny produktu. Pôvodne som iba dal za pravdu Ferry-mu a stojím si za tým že mal pravdu.

[upravil dne 11/4/08 pastorek]

Odesláno

Sleduji pežoty už hodně let, a dost jsem jich taky mněl a vím , že vždycky na každým autě někde ten pozink ojebali.Prostě na těch místech nebyl pozink ( a mněl být) byla na holým plechu jenom vrchní barva.Mám známýho a jeho manželka dělá ve fabrice pro náhradní díly na pežoty.Tak říkala jak se tam neuvěřitelně šetří, že kvůli tomu by tuhle značku nechtěl

Odesláno
Původně zaslal: franta

Sleduji pežoty už hodně let, a dost jsem jich taky mněl a vím , že vždycky na každým autě někde ten pozink ojebali.Prostě na těch místech nebyl pozink ( a mněl být) byla na holým plechu jenom vrchní barva.Mám známýho a jeho manželka dělá ve fabrice pro náhradní díly na pežoty.Tak říkala jak se tam neuvěřitelně šetří, že kvůli tomu by tuhle značku nechtěl

Jedna paní povídala:papa že..............

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...