jarinek Odesláno 8. duben 2008 Odesláno 8. duben 2008 Při vyvažování kol jsem se díval na přední kotouče. Mám je s vnitřním chlazením a po 3 letech a s najetýma 30 tis.km vypadají hrozně. A právě uprostřed v tom chlazení jsou hrozně zrzavý a olupují se. Škoda, že jsem to nevyfotil. Zdá se mě, že odcházejí příliš brzy a nejsu žádnej závodník. [upravil dne 8.4.2008 jarinek] Citovat
ozzy56 Odesláno 8. duben 2008 Odesláno 8. duben 2008 To mají být po třech letech ocelově lesklé v těch místech? Citovat
jarinek Odesláno 8. duben 2008 Autor Odesláno 8. duben 2008 Ale ne se přece loupat, vypadají v těch místech hrozně. Prostě okraje se třepí a jestli se to úplně odlomí, tak je to na výměnu. Citovat
pastorek Odesláno 8. duben 2008 Odesláno 8. duben 2008 Zlá správa: je to celkom normálne. Dobrá správa: Za ďalšie tri roky a 30 tis. to bude skoro rovnaké ako teraz. Citovat
MartinR Odesláno 8. duben 2008 Odesláno 8. duben 2008 Mohu tě uklidnit, že je to v normě.Kotouče i s destičkami jsem měnil v 95000km po sedmi letech za původní z výroby. Citovat
jarinek Odesláno 8. duben 2008 Autor Odesláno 8. duben 2008 Tak destičky mám sjetý tak max. z 1/3 Citovat
pastorek Odesláno 8. duben 2008 Odesláno 8. duben 2008 Tak to potom kľudne zabudni a skontroluj to pri 60 000 km. Citovat
Fakir Odesláno 8. duben 2008 Odesláno 8. duben 2008 Bacha aby ty kotouče nebyly zkroucený kvůli vnitřní korozi. Větrané na to celkem trpí. Citovat
pastorek Odesláno 9. duben 2008 Odesláno 9. duben 2008 Původně zaslal: Fakir Bacha aby ty kotouče nebyly zkroucený kvůli vnitřní korozi. Větrané na to celkem trpí. Keby boli pokrútené tak sa prejavia vybráciami pri brzdení. On tú koróziu zistil čisto pohľadom. Citovat
jarinek Odesláno 9. duben 2008 Autor Odesláno 9. duben 2008 Zkroucený nejsou, to bych samozřejmě poznal, jde mi právě o tu vnitřní korozi. Zdá se mě, že celkem prd vydrží. Na moji staré 205 1,8D vydržely 90 tis.km a určitě i víc, ale prodal jsem ho, tak nevím skutečný stav. Citovat
pastorek Odesláno 9. duben 2008 Odesláno 9. duben 2008 Původně zaslal: jarinek Zkroucený nejsou, to bych samozřejmě poznal, jde mi právě o tu vnitřní korozi. Zdá se mě, že celkem prd vydrží. Na moji staré 205 1,8D vydržely 90 tis.km a určitě i víc, ale prodal jsem ho, tak nevím skutečný stav. Z tej korózie vo vnútri kotúča si nič nerob. Kotúče sú odliatky z oceľoliatiny. Všetky odliatky sú náchylné na povrchovú koróziu. Z vonku je potom kotúč opracovaný ale z vnútra nie. Preto sa \"veľká\" korózia prejaví vnútri. Navyše keď zoberieš do úvahy tepelné rozdiely ktoré znáša tak je to úplne normálny jav. Kompenzovaný je predpisom o minimálnej hrúbke kotúča. Nemusíš si z toho robiť ťažkú hlavu. Citovat
Ferry Odesláno 9. duben 2008 Odesláno 9. duben 2008 dulezita je tloustka kotouce, ta je u noveho kotouce 20.4mm, minimalni povolena pak 18.5mm, odlupujici se rez na vnitrnich chladicich kanalcich je normalni Citovat
Žampión Odesláno 9. duben 2008 Odesláno 9. duben 2008 Při 100 000 jsem měnil desky,stáhli jsme hrany na kotoučích a vše je o.k. Jsou to origo kotouče.Přístě už hold pujdou.Tak být tebou tak to neřeším.Přeji hezký den:super Citovat
ozzy56 Odesláno 9. duben 2008 Odesláno 9. duben 2008 Původně zaslal: Žampión Při 100 000 jsem měnil desky,stáhli jsme hrany na kotoučích a vše je o.k. Jsou to origo kotouče.Přístě už hold pujdou.Tak být tebou tak to neřeším.Přeji hezký den:super Udělej to přesně tak:potlesk:potlesk:potlesk:roker Citovat
jarinek Odesláno 9. duben 2008 Autor Odesláno 9. duben 2008 Tak tímto bych to uzavřel. Dík všem. Citovat
terarus Odesláno 9. duben 2008 Odesláno 9. duben 2008 Já bych měl podobný dotaz :mám S16ku najeto 55tis (rok 2001) a jenom povím že destičky už jsou takřka na výměnu ale chtěl bych se zeptat zda můžou způsobovat že auto hůř brzdí s velké rychlosti , nemyslím tím že pomaličku brzdím ale dejme tomu ze 180-50 za nějakých 5vteřin takové to prudčí brždění kdy ještě ABS zvládá a auto nejde do smyku ale pořádně se při tom předhnete je z brzd slyšet jakoby takové divné drhnutí a auto se divně kroutí -je to normální nebo co je nutné vyměnit ? Citovat
pastorek Odesláno 9. duben 2008 Odesláno 9. duben 2008 To drhnutie môžu spôsobovať doštičky. Horšie je to s tým krútením. To by mohli byť tiež brzdy ale skôr mäkké pneumatiky alebo voľné sylentbloky na náprave. Citovat
Žampión Odesláno 10. duben 2008 Odesláno 10. duben 2008 Nejprve bych vyměnil desky,koukl na kotouče,zda nejsou zvlněné,popřípadě nechal stáhnout hrany,dofoukl gumy:Da a když to nepomůže,chyba bude někde jinde a pak bych to řešil dál,55tis je akorát na výměnu desek jak dělanejch. Citovat
terarus Odesláno 10. duben 2008 Odesláno 10. duben 2008 To jste mě tedy potěšili :-( Až bude čas nechám vyměnit ty destičky a uvidíme (těma gumama by to mohlo být též protože mám zatím dost sjeté zimáky (čekám na liťáky až mi je seženou) a jedno kolo mi mrcha pořád uchází (měl jsem defekt).. Citovat
aqwaster Odesláno 10. duben 2008 Odesláno 10. duben 2008 Dnes jsem při výměně kol na letní udělal revizi předních brzd. Koroze kotoučů je normální povrchová. Větší problém bych viděl v korozi, nevim jak to nazvat, žlábků ve kterých se pohybují destičky ve třmenu. Jak jsem sundal kola tak sem zjistil, že na obouch předních kolech je kotouč lesklý jen z vnější strany, z vnitřní trochu orezlý. Problém je že destičky na vnitřní straně se kuli korozi nepřitlačovaly na kotouč. Tak jsem to sundal ty třmeny (záležitost 4 šroubů a goly, nejdřív ten třmen s pístkem a pak třmen s destičkama) a žlábky sem očistil od rzi a trošku promázl grafitem. [upravil dne 10.4.08 aqwaster] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.