Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Při vyvažování kol jsem se díval na přední kotouče. Mám je s vnitřním chlazením a po 3 letech a s najetýma 30 tis.km vypadají hrozně. A právě uprostřed v tom chlazení jsou hrozně zrzavý a olupují se. Škoda, že jsem to nevyfotil. Zdá se mě, že odcházejí příliš brzy a nejsu žádnej závodník.

[upravil dne 8.4.2008 jarinek]

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

Bacha aby ty kotouče nebyly zkroucený kvůli vnitřní korozi. Větrané na to celkem trpí.

Keby boli pokrútené tak sa prejavia vybráciami pri brzdení. On tú koróziu zistil čisto pohľadom.

Odesláno

Zkroucený nejsou, to bych samozřejmě poznal, jde mi právě o tu vnitřní korozi. Zdá se mě, že celkem prd vydrží. Na moji staré 205 1,8D vydržely 90 tis.km a určitě i víc, ale prodal jsem ho, tak nevím skutečný stav.

Odesláno
Původně zaslal: jarinek

Zkroucený nejsou, to bych samozřejmě poznal, jde mi právě o tu vnitřní korozi. Zdá se mě, že celkem prd vydrží. Na moji staré 205 1,8D vydržely 90 tis.km a určitě i víc, ale prodal jsem ho, tak nevím skutečný stav.

Z tej korózie vo vnútri kotúča si nič nerob. Kotúče sú odliatky z oceľoliatiny. Všetky odliatky sú náchylné na povrchovú koróziu. Z vonku je potom kotúč opracovaný ale z vnútra nie. Preto sa \"veľká\" korózia prejaví vnútri. Navyše keď zoberieš do úvahy tepelné rozdiely ktoré znáša tak je to úplne normálny jav. Kompenzovaný je predpisom o minimálnej hrúbke kotúča. Nemusíš si z toho robiť ťažkú hlavu.

Odesláno

dulezita je tloustka kotouce, ta je u noveho kotouce 20.4mm, minimalni povolena pak 18.5mm, odlupujici se rez na vnitrnich chladicich kanalcich je normalni

Odesláno

Při 100 000 jsem měnil desky,stáhli jsme hrany na kotoučích a vše je o.k. Jsou to origo kotouče.Přístě už hold pujdou.Tak být tebou tak to neřeším.Přeji hezký den:super

Odesláno
Původně zaslal: Žampión

Při 100 000 jsem měnil desky,stáhli jsme hrany na kotoučích a vše je o.k. Jsou to origo kotouče.Přístě už hold pujdou.Tak být tebou tak to neřeším.Přeji hezký den:super

Udělej to přesně tak:potlesk:potlesk:potlesk:roker

Odesláno

Já bych měl podobný dotaz :mám S16ku najeto 55tis (rok 2001) a jenom povím že destičky už jsou takřka na výměnu ale chtěl bych se zeptat zda můžou způsobovat že auto hůř brzdí s velké rychlosti , nemyslím tím že pomaličku brzdím ale dejme tomu ze 180-50 za nějakých 5vteřin takové to prudčí brždění kdy ještě ABS zvládá a auto nejde do smyku ale pořádně se při tom předhnete :nevim je z brzd slyšet jakoby takové divné drhnutí a auto se divně kroutí -je to normální nebo co je nutné vyměnit ?

Odesláno

To drhnutie môžu spôsobovať doštičky. Horšie je to s tým krútením. To by mohli byť tiež brzdy ale skôr mäkké pneumatiky alebo voľné sylentbloky na náprave.

Odesláno

Nejprve bych vyměnil desky,koukl na kotouče,zda nejsou zvlněné,popřípadě nechal stáhnout hrany,dofoukl gumy:Da a když to nepomůže,chyba bude někde jinde a pak bych to řešil dál,55tis je akorát na výměnu desek jak dělanejch.:papa

Odesláno

To jste mě tedy potěšili :-( Až bude čas nechám vyměnit ty destičky a uvidíme (těma gumama by to mohlo být též protože mám zatím dost sjeté zimáky (čekám na liťáky až mi je seženou) a jedno kolo mi mrcha pořád uchází (měl jsem defekt)..

Odesláno

Dnes jsem při výměně kol na letní udělal revizi předních brzd. Koroze kotoučů je normální povrchová. Větší problém bych viděl v korozi, nevim jak to nazvat, žlábků ve kterých se pohybují destičky ve třmenu. Jak jsem sundal kola tak sem zjistil, že na obouch předních kolech je kotouč lesklý jen z vnější strany, z vnitřní trochu orezlý. Problém je že destičky na vnitřní straně se kuli korozi nepřitlačovaly na kotouč. Tak jsem to sundal ty třmeny (záležitost 4 šroubů a goly, nejdřív ten třmen s pístkem a pak třmen s destičkama) a žlábky sem očistil od rzi a trošku promázl grafitem. :papa

[upravil dne 10.4.08 aqwaster]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...