Michal.B Odesláno 7. duben 2008 Odesláno 7. duben 2008 zdarec,mam 2.0HDI 66KW,neustale mi někdo řika že u HDI často odchazeji vstřiky,je to pravda?Už mam najete 220tis.km a tak bych se chtěl zeptat kolik vstřiky vydrží.Tankuju na Benzině tak by měla byt nafta čistá. [upravil dne 9/4/08 Michal.B] Citovat
JeanK Odesláno 7. duben 2008 Odesláno 7. duben 2008 Nikdo neni dokonaly a zadna technika neni dokonala :-) Zalezi na to, jak s autem zachazite a nenatankujete spinavy benzin a menite pravidelne palivovy filtr, tak je to vetsi pravdepodobnost, ze vydrzi i vic km. Citovat
Honza z Nera Odesláno 7. duben 2008 Odesláno 7. duben 2008 Původně zaslal: Michal.B zdarec,mam 2.0HDI 66KW,neustale mi někdo řika že u HDI často odchazeji vstřiky,je to pravda?Už mam najete 220tis.km a tak bych se chtěl zeptat kolik vstřiky vydrží.Tankuju na Benzině tak by měla byt nafta čistá. Rada je prostá. Ber naftu pouze u velkých prodejcu ( Shell aj. ) A možná si vybírej benzínky, kde je velká výtoč. Třeba zrovna malá Shell na Proseku Někdo také používá aditiva, ale já třeba raději ne. Citovat
Michal.B Odesláno 7. duben 2008 Autor Odesláno 7. duben 2008 Měnim pravidelně filtry a tankuju kvalitni naftu.Měnil někdo vstřiky?Při kolika km? Citovat
Michal.B Odesláno 7. duben 2008 Autor Odesláno 7. duben 2008 Tankuju a Benzině a začal jsem tet přidavat aditiva do nafty po diskuzi co se tady na foru rozběhla,že to prej čistí pal.system Citovat
Honza z Nera Odesláno 7. duben 2008 Odesláno 7. duben 2008 Původně zaslal: Michal.B Tankuju a Benzině a začal jsem tet přidavat aditiva do nafty po diskuzi co se tady na foru rozběhla,že to prej čistí pal.system Taky jsem si tady přečetl, že jsou aditiva dobrá, ale servisák mi to rozmlouval. Aditiva jsou prý vhodnější pro motory TDI. HDI jsou mnohem citlivější na drobné částečky v naftě a aditiva v podstatě čistí pal.systém, tzn. že právě uvolňují různé částečky. A to nemají vstřiky rádi. Beru naftu u \"známých\" firem a doufám . . . Citovat
rimmer Odesláno 7. duben 2008 Odesláno 7. duben 2008 Původně zaslal: Honza z Nera Původně zaslal: Michal.B Tankuju a Benzině a začal jsem tet přidavat aditiva do nafty po diskuzi co se tady na foru rozběhla,že to prej čistí pal.system Taky jsem si tady přečetl, že jsou aditiva dobrá, ale servisák mi to rozmlouval. Aditiva jsou prý vhodnější pro motory TDI. HDI jsou mnohem citlivější na drobné částečky v naftě a aditiva v podstatě čistí pal.systém, tzn. že právě uvolňují různé částečky. A to nemají vstřiky rádi. Beru naftu u \"známých\" firem a doufám . . . otec menil v cca 110tis...nic moc..jeden novy 11k :/ nastesti menil jeden, ale dalsi vypada na ceste Aditivum docela pomuze, to ze cisti budiz, ale hlavne MAZE a to je to co je potreba pro cerpadlo a vstriky. Mozna to bude znit omsele, ale na C5 me kulhal volnobeh, koupil jsem mnohymi doporucovane a laboratornim testem overene aditivum VIF a po 4-5 nadrzich to ustalo a od te doby mam volnobeh pravidelny a neposkakuje. Takze pozitivni vlatnosti to ma rozhodne. A nevyjde to vubec draho..plechovka za 160korun vydrzi asi na 300-500 litru nafty, coz je pakatel. Rozhodne to stoji zato, zrovna VIF je jeden z tech co je otestovany ustavem oleju a maziv a byly u neho laboratorne prokazany veskere ty \"pozitivni\" vlastnosti. Citovat
hlavatka Odesláno 7. duben 2008 Odesláno 7. duben 2008 Původně zaslal: Michal.B zdarec,mam 2.0HDI 66KW,neustale mi někdo řika že u HDI často odchazeji vstřiky,je to pravda?Už mam najete 220tis.km a tak bych se chtěl zeptat kolik vstřiky vydrží.Tankuju na Benzině tak by měla byt nafta čistá. Vstřikovače (resp.palivové systémy) se zdají být problémem prakticky všech moderních dieselů. U zánovních aut se o tom moc nemluví, jelikož se případný problém řeší v rámci garance. Zkrátka vývoj palivových systému jako by nepočítal s běžnou nelaboratorní kvalitou nafty. I přesto je jasné, že tak přesné součásti vstřikovačů nemohou vydržet po celou dobu provozu. U běžné ojetiny s min.150tis.km a neznámou historií lze předpokládat ,že vstřikovače nebudou na 100% a doporučuje alespoň na diagnostice zkontrolovat korekční dávky a změřit přepady. To je ale stejně většinou orientační a pokud se na autě řeší nějaký problém, může to být i zavádějící. Přesné odzkoušení se musí provádět po demontáži vstřikovačů na stolici. V tvém případě, pokud na autě není problém , bych alespoň příležitostně mrknul na ty korekce, zda nejsou zjevně mimo toleranci a jinak bych to za předpokladu výše zmíněného (prav. servis,filtry a kvalitní nafta u spolehlivých čerpaček) neřešil. Citovat
Michal.B Odesláno 8. duben 2008 Autor Odesláno 8. duben 2008 vadí vstřikum vytačení,nebo podtačení motoru.Jestli se třeba vstřiky nezanašeji když někdo jezdi jen v nízkých otočkách. Citovat
Přema Odesláno 8. duben 2008 Odesláno 8. duben 2008 já je měnil a vše se dozvíš z odkazu........ Citovat
Michal.B Odesláno 8. duben 2008 Autor Odesláno 8. duben 2008 Původně zaslal: Přema já je měnil a vše se dozvíš z odkazu........ čau Přemo,tet jsem si všiml že bydliš v Krnově,ja bydlim v Třemešné někdy by jsme se mohli sejit a pokecat.Jak často měniš ten pal.filtr? Citovat
ozzy56 Odesláno 8. duben 2008 Odesláno 8. duben 2008 Filtr měním každý rok,najedu jen asi 12000km ročně---ale určitě tím nic nezkazím.Navíc vložka stojí dvě stovky a vyměněno za deset minut. (situace na našich čerpačkách není růžová----viz oficiální kontroly):roker Citovat
Přema Odesláno 8. duben 2008 Odesláno 8. duben 2008 Původně zaslal: Michal.B Původně zaslal: Přema já je měnil a vše se dozvíš z odkazu........ čau Přemo,tet jsem si všiml že bydliš v Krnově,ja bydlim v Třemešné někdy by jsme se mohli sejit a pokecat.Jak často měniš ten pal.filtr? To jsis toho všiml brzo,já jsi tě všiml už dávno že by to mohla být tato Třemešná ale nevědel jestli je to ta Třemešná tady nebo ne.....ju pokecat můžem,není problém a pal.filtr měním co 10000km.....:papa:papa [upravil dne 8-4-08 Přema] Citovat
igor.sk Odesláno 8. duben 2008 Odesláno 8. duben 2008 Původně zaslal: Michal.B vadí vstřikum vytačení,nebo podtačení motoru.Jestli se třeba vstřiky nezanašeji když někdo jezdi jen v nízkých otočkách. :myslim čo vy na to? Čomu škodí podtáčanie. Ale nemyslím také kde drnčí auto a motor. Skrátka 5 a 60-65km/h po rovinke..... atď.....pri rozbehu jasne že podraím, len taká udržovačka. O čo si koledujem? Citovat
Přema Odesláno 8. duben 2008 Odesláno 8. duben 2008 Původně zaslal: igor.sk Původně zaslal: Michal.B vadí vstřikum vytačení,nebo podtačení motoru.Jestli se třeba vstřiky nezanašeji když někdo jezdi jen v nízkých otočkách. :myslim čo vy na to? Čomu škodí podtáčanie. Ale nemyslím také kde drnčí auto a motor. Skrátka 5 a 60-65km/h po rovinke..... atď.....pri rozbehu jasne že podraím, len taká udržovačka. O čo si koledujem? o :bacha:bacha:bacha........:D:D:D:D dělám jsi srandu...... Citovat
Mišak Odesláno 8. duben 2008 Odesláno 8. duben 2008 Bacha na přemu je agresivníííííí:D:D:D:D:bacha:bacha:bacha:bacha:bachaDokonce si vozí jednu sebou:bacha:bacha:bacha:D:D:D Citovat
Přema Odesláno 8. duben 2008 Odesláno 8. duben 2008 Původně zaslal: Mišak Bacha na přemu je agresivníííííí:D:D:D:D:bacha:bacha:bacha:bacha:bachaDokonce si vozí jednu sebou:bacha:bacha:bacha:D:D:D :bacha:bacha:bacha:bacha:bacha:bacha:bacha:D Citovat
otec Odesláno 8. duben 2008 Odesláno 8. duben 2008 Pokud pan kolega Michal B. najel 220 000 km bez závady na vysokotlakém vstřikování - tak to klobouk dolu. Jezdí zřejmě citlivě a bez zbytečných akcelerací. Vlastností vysokotlakého vstřikování HDi je vysoký vstřikovací tlak, který při plném výkonu motoru stoupá až na 1 350 atm. Vstřikovací tlak ovlivňuje hlavně řidič způsobem jízdy tzn. čím vícekrát zbytečně akceleruje tím vícekrát prudce roste vstřikovací tlak a zbytečným vysokým tlakem se vydírá čerpadlo a vstřikovací trysky. To samé se dějě při vysokém zatěžování motoru. Pokud motor najel 220 000 km a všechno funguje jak má, neřešil bych to. Jezdil bych nadále s lehkou nohou, výhoda také je, že motor potom tolik zbytečně nepapá naftu. Citovat
Michal.B Odesláno 8. duben 2008 Autor Odesláno 8. duben 2008 Tak to jako vstřiky vydrži něco kolem 130tis.km a konec?To musi mít přece větší životnost?Kolik jste najeli km do vyměny vstřiku? Citovat
igor.sk Odesláno 9. duben 2008 Odesláno 9. duben 2008 Kto vie ako by sme dopadli keby naše autá mali ruky a :bacha Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.