Přejít na obsah

JeanK

Uživatel
  • Počet příspěvků

    25
  • Registrace

JeanK's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. JeanK

    Vstřiky HDI (životnost atd.)

    Nikdo neni dokonaly a zadna technika neni dokonala :-) Zalezi na to, jak s autem zachazite a nenatankujete spinavy benzin a menite pravidelne palivovy filtr, tak je to vetsi pravdepodobnost, ze vydrzi i vic km.
  2. JeanK

    prevodovka 6stup na 2.0HDi

    To ja bych neriskoval. Kdyztak zkuste sam a pak dejta nam vedet, jak to dopadlo :-). A my az po vas.
  3. Zdravim, vlastnim Peugeout 406 1.9TD Combi (starsi model) a mam rozbite originalni autoradio typu 4030 (nektera tlacitka nejde a nesviti zadny displej). Uz jen tise premyslim na autoradio typu 4050, ktery ma displej mimo radiu. Me auto sice nema palubni pocitac a chtel bych ho poridit. Co je vsechno potreba k montazi, aby PC fungoval i zobrazoval na displeje? Ma volny otvor na desce a tam je pripraveny kabel.
  4. JeanK

    Xenony nebo kvalitní žárovky

    OSRAM BLUE jsem menil casto, vydrzel tak 5-8 tisic km. V noci svitlo krasne modre, ale jsou veci, ktere za modra je hure videt. Pozdeji jsem vykasal a ztvoil jsem klasickou zarovky OSRAM, vydrzi mnohem vic. Na trhu je novinka - OSRAM Night Breaker. Ma az o 90 svitivost vic, ale uz nemam chut menit zarovky. Kdyztak se podivejte na : http://www.osram.com/osram_com/Consumer/Automotive_Lighting/Products/Headlights/NIGHT_BREAKER/NIGHT_BREAKER_Family/index.html
  5. JeanK

    LPG starty

    Muj tatka to mel podobne problemy, ale obracene - tedy u BA neslo nastartovat a na LPG slo. Mel Forda Sierru na LPG. Jezdil do nekolika servisu a nikdo neprisli pricinu. Jeden mechanik ze znackoveho servisu si myslel, ze to bude zaneseny vyfuk, tak rezal a podival do potrubi. Rekl, ze je to v poradku a pak zavaroval vyfuk. Je to dost smesny. Jinde prohledl v motoru a serizoval. Nauctoval 5.000 Kc. A vysledek byl nulovy. Muj tatka byl dost zoufaly a prodal auto za hodne nizkou cenu. Kupec koupil vozidlo jako na nahradni dily. O tyden pozdeji sam se ozval, ze to bylo palivove cerpadlo. Dal to dohromady a vozidlo je plne pojizdne...
  6. JeanK

    Motor nechce vytacet na 3600 rpm

    Cisteni vaha vzduchu je u HDi, ale nikde jsem nenasel, ze by nekdy cistil vaha vzduchu u TD. Nebo myslite, ze je to podobne? Palivovy filtr mrknu. Auto mam teprve kratkou dobu a snazim se vychytavat vsechny zavady. Ono to tak neni hrozne, ze nechce vytacet na 3600 rpm, protoze malokdy vytacim pres 3.400 rpm. Vetsinou mam okolo 3.000 +-200 a zatim je to v pohode. Chci mit auto v perfektnim stavu :-).
  7. JeanK

    Chveje volant

    Zdravim, asi tak pristi tyden se stavim na STK. Jinak diky za Vase rady, jsem moc vdecny. Dam Vam vedet, jak to dopadlo. Nechtel bych zajet do znackoveho servisu, kde je hodinova sazba 700 Kc a nemaj tam valce. Mejte se...
  8. JeanK

    P406 sedan 2.2i ?

    Zdravim, podle toho, co pisete 2.2i, to bude benzinovy motor. Nizkou spotrebu urcite necekejte. Mel jsem Renaulta s 2.2i motorem a prumerna spotreba byla okolo 9-11 litru dle styl jizdy i kdyz papirove byla okolo 8 litru. Papirove muze kecat cokoliv, protoze to zmerili v laboratori, ale realita je jina. Hodne zavisi na mnoha faktorech: kvalita vozovky, pocasi, valivy odpor pneu, mnozstvi kopcu, dle stupne opotrebovany motoru a dale jak spechate atd... Vim to z vlastni zkusenosti. Ta cena je nejaka podezrela, radeji proverujte. Muze pretoceny tacho, nebo nejaka skryta zavada atd...
  9. JeanK

    Ještě jednou váha vzduchu

    Je to snad nesmysl, ze by vaha vzduchu mela spolecnecho s ukazatelem rychlosti?!? Myslel jsem, ze uakzatel rychlosti je od pohonu kola, ne?
  10. JeanK

    Chveje volant

    Pneu jsou nove, na podzim jsem koupil zimni pneu, kdyz jsem si poridl Peugeota 406. Volanr chveje uz od zacatku koupe vozidla, myslel jsem, ze to bude pneu. Nechal jsou znovu vyvazet a vysledek je nulovy. Ono do 100 km/h je bez problemu. Kdyz brzdim, tak taky bez problemu. Chveneni se projevi od 120 km/h. Nekdy sestupuje, nekdy zeslabne. Kdyz chveje volant a zaroven seslapnu brzdu, tak vibrace zdvojnasobi, ale porad se da udrzet.
  11. Zdravim, auto mam kratkou dobu a krome motoru vychytavam vsechny zavady a chci dat vse komplet do poradku. Mam pro dotazy, cim to je, kdyz jedu mezi 120 - 140 km/h, tak volant silne chveje a nekdy dokonce chveje cele vozidlo. V pneuservisu jsem pro jistotu nechal vyvazet pneu a vse je v poradku. Do 100 km/h je v pohode a zadne vibrace nebylo citit. Nevite cim to muze byt? Dekuji
  12. Zdravim, Vlastnim peugeota 406 Break 1.9TD 66KW. Jak uz jsem tady psal, ze motor na 5. rychlosti na D1 do kopce neudrzi rychlost 130 a ze behem celou trasu jsem musel asi tak 3x podradit na 4. rychlost abych udrzel stalou rychlost. Vcera jsem byl opet na dalnici a zjistil jsem dalsi podivnou vec. I na 4. rychlosti jede sice 130 km/h, ale vic uz ne, protoze nedovoluje vytacet pres 3600. Schvalne mimo obce jsem zkousel na 3.rychlost a potvrzuje to samy, ze skonci na 3600 a vic to nedovoli i kdyz neni zatizeny. Myslite ze to ma velky vliv pistni krouzky - tedy diky nizkemu kompresniho tlaku nebo je to jeste dalsi zavada motoru? A jake?
  13. Muze byt rele, muze byt palivove cerpadlo nebo RJ. Me to stalo taky a to na dieselovy Felicii a to bylo Rele.
  14. JeanK

    Xenony na 406 zkušenosti

    Slusna cena samostatneho Xenove zarovky. Muzes nam prozradit za kolik jsi poridil vcetne montaze kompletni prestavbu na Xenove zarovky?
  15. JeanK

    Xenony na 406 zkušenosti

    Xenony se mi sice libi, ale desi mi ta cena a vydrz. Nemam tuseni, kolik by se stala samostatna xenova zarovka. Kdyz po roce praskne, jak to prokazeme, ze byla vadna? Prodejna muze tvrdit, ze skoncila zivotnost i kdyz podle zakona je 2 roky zaruka, ale tech 2000 hodin neni na 2 roky. Osram prodava i extra silne zarovky az o 50 procent. Sice vykonejsi zarovky maji kratsi zivotnost, ale 400 Kc za zarovku to me nezabije.
×
×
  • Vytvořit...