Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem dneska vyrazil pro dříví s \"traktorem\" :( Dřevák mi zničehonic jede jen na tři válce:grr Přitom v pátek jezdil úplně normálně:bacha

Vyčistil jsem svíčky, víčko rozdělovače a palec, pak jsem trochu očistil vrchní klapku na karburátoru a hlavně jsem očitil kontakty na akčních členech a prostříkl konektory ke karburátoru:myslim

Jaká je pravděpodobnost, že by byla takhle zničehonic v háji svíčka? Kde jinde by ještě mohl bejt zakopanej raťafák?

Odesláno

Svíčka nebo kabel k ní. Jinak vyndej kabel co jde ke svíčce a pokud bude proti kostře házet jiskru (modrou a dlouhou) tak je to ve svíčce nebo fajfce. Kterej je to válec zjistíš postupným odpojováním kabelů

[upravil dne 6/4/08 Radek Hurvajz]

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Jinak vyndej kabel co jde ke svíčce a pokud bude proti kostře házet jiskru (modrou a dlouhou) tak je to ve svíčce nebo fajfce.

Když mi takhle bude probíjet kabel, tak to asi svíčkou nebude, ne:myslim

Jinak dobrej nápad;) Až bude Páťa spát, tak si vezmu na asistenci Moniku, aby držela kabely a hlídala jiskry;):D

Odesláno
Původně zaslal: Dundee

Původně zaslal: Radek Hurvajz

Jinak vyndej kabel co jde ke svíčce a pokud bude proti kostře házet jiskru (modrou a dlouhou) tak je to ve svíčce nebo fajfce.

Když mi takhle bude probíjet kabel, tak to asi svíčkou nebude, ne:myslim

Jinak dobrej nápad;) Až bude Páťa spát, tak si vezmu na asistenci Moniku, aby držela kabely a hlídala jiskry;):D

no právě tím zjistíš že přes kabel jiskra jde pokud by nešla tak je to kabelem nebo rozdělovačem, pokud bude kabel jiskřit tak připojiš vyndanou svičku a přiložiš ji ke kostře a uvidíš jestli hazí jiskru, ale do díry po svíčce ve válci našroubuj nějakou jinou svíčku, mohlo by to blafnout kdyby to běželo bez svíce. Ale než začneš laborovat tak skus prostě svíčku vyměnit ;)

[upravil dne 6/4/08 Radek Hurvajz]

Odesláno

myslím že už jenom když všechny svíce vyšroubuješ tak uvidíš - měly by mýt tzv. skořicovou barvu - takovou šedohnědou.. když bude jedna zahnojená od oleje potažmo mokrá od benzínu tak nepálí a víš na kterým válci řešit svíčku nebo kabel

[upravil dne 7.4.2008 Martin.405]

Odesláno

Dneska jsem koupil nový svíčky (172,- za všechny 4) a uvidíme. Jedna svíčka byla plná oleje (ale jen jednou, vyndaval jsem všechny asi čtyřikrát) a jedna byla černá jako bota, ale všechny byly jinak suchý;)

Odesláno

Tak jsem vyměnil svíčky a jede na všechny 4:D Ani se nedivim, že se mu nechtělo jet na všechny válce. Snad každá svíčka je od jinýho výrobce a jedna má keramickou část nějak divně zahnědlou, ale na olej to nevypadá:myslim

Jen mě zarazila konstrukce těch svíček (Brisk)- nejsou na nich podložky a dosedací plocha je kuželová (s takovym zkosením). Ale délka závitu s elektrodama po \"dotykovou\" plochu je stejná jako u těch starejch svíček. Je to normálně použitelný nebo musim sehnat nějaký podložky (ze starejch svíček sundat nejdou)?

Odesláno
Původně zaslal: Marcel505

Podložky pod svíčky? :bojim

No jasně. Každá svíčka s rovnou styčnou plochou má na sobě tvarovanou podložku, která se zmáčkne při utažení (kde jsou ty doby, kdy se na svíčky dával potřebný počet normáních podložek podle délky závitu:roll:D). Tyhle jsou právě s konusem a za chodu motoru mi nepřišlo, že by \"profukovaly\", tak to asi bude normální;) (no jo, mám benzína po dlouhý době a rychle jsem si na něj odvykl)...

Odesláno

No jasně. Každá svíčka s rovnou styčnou plochou má na sobě tvarovanou podložku, která se zmáčkne při utažení (kde jsou ty doby, kdy se na svíčky dával potřebný počet normáních podložek podle délky závitu:roll:D). Tyhle jsou právě s konusem a za chodu motoru mi nepřišlo, že by \"profukovaly\", tak to asi bude normální;) (no jo, mám benzína po dlouhý době a rychle jsem si na něj odvykl)...

Mám tu svíčky na 305, mají konus, takže bez podložek utáhnout správným momentem!

Svíčky s rovnou styčnou plochou? 70.léta?

Ale svíčky na dieselu 405 co máš mají taky konus ne?

Odesláno

Mám tu svíčky na 305, mají konus, takže bez podložek utáhnout správným momentem!

Správný moment je určen citlivou rukou;):D

Svíčky s rovnou styčnou plochou? 70.léta?

Jak starý jsou ti nepovim, ale zítra můžu udělat fotečku pro představu (byly tam asi hóóódně dlouho:D);)

Ale svíčky na dieselu 405 co máš mají taky konus ne?

To se mě moc ptáš (asi máš pravdu), žhavky jsem měl venku naposledy po Vánocích v roce 2005 a zatim jsem neměl potřebu je vyndavat:P:aut

Odesláno

Správný moment je určen citlivou rukou;):D

Takže 15 Nm

Odesláno

některé svíšky těsní kuželem,jiné těsněním.není to o stáří svíčky,ale o tom,jaký systém těsnění udělal výrobce motoru(hlavy).jaký tam máš mít,to nevím.ale pokud narveš kužel tam,kde má být těsnění-dojte poškození začátku závitu a při příští výměně může být problém....tak si radši ověř,jestli tam máš ty,co tam patří....

Odesláno
Původně zaslal: klumir

některé svíšky těsní kuželem,jiné těsněním.není to o stáří svíčky,ale o tom,jaký systém těsnění udělal výrobce motoru(hlavy).jaký tam máš mít,to nevím.ale pokud narveš kužel tam,kde má být těsnění-dojte poškození začátku závitu a při příští výměně může být problém....tak si radši ověř,jestli tam máš ty,co tam patří....

Na hlavě má kužel a někdo tam dal svíčky s podložkou.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...