Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Musím zaťukat, regeneruje se, ani o tom nevím, jenom občas, když to napíchnu na dia, tak vidím jiné hodnoty zaplnění a najetých km od regenerace. Je asi fakt, že kdo jezdí hlavně po městě s ním bude mít asi problém. Já jezdím cca třetinu město dvě třetiny venku.

Odesláno

Ono največší problém je ten,že nie hocikto to dokáže odstrániť korektne a večšinou sa chyba objavý až po nejaký čas.

Tuneri majú tiež povečšinou s tým problém.problém je dostať k seriovému softu bez FAP (aj také boli,ale myslím okrem 1.6HDi).Maník na chiptuning mi povedal,že keby mal seriovy soft bez FAP dokázal by vychytať veci a potom to upravovať tak aby to nerobilo problém.Ale to je tiež len dohad.Dohad je aj to,že ak má byť FAP odstranený poriadne,mali by sa odpojiť všetky veci s tým súvisiace (čerpadlo aditiva,snímače...) z RJ motora,BSI aby ich systém \"nevidel\".

Ja som mal tiež FAP odstranený vo FAPOFF.Po úprave sa mi ale čosi stále nezdalo.Raz motor išiel ako drak a niekedy bol lenivý ako ... .Začal som robiť všetko možné vstreky,podtlaky,turbo no nič.Nakoniec mi bolo povedané(maník z jednej nemenovanej tuningarskej firmy,ktorý tiež robia FAPoff),že to môže byť práve zle odstranený FAP a práve chvíľa keď sa fap akože regeneruje má za následok lenivého motora.Keď som sa nad tým začal premýšlať tak to tak aj bolo,pretože motor bol lenivý práve po dlkšiej pomalej jazde (3-ka,4-ka 50km/h).

Nakoniec som si dal u tej firmy urobiť chiptunning(majú tam jedného maníka ktorý kedisy pracoval vo VW a práve vyvíjal softy RJ),kde som mal odstranenie FAPU zadarmo v cene chiptuningu. A UALÁAAAAAA motor ožil!!! Chiptunnig mám zhruba 2 mesiace ale kedže veľa jazdím,tak s istotou môžem povedať že lenivosť motora pri dlkšiej pomalej jazde je preč a motor ide bez jedinej chybičky.

Takže nieje FAPoff ako FAPoff....

diky za pozornosť:D

[upravil dne 20/8/10 drobec.sk]

Odesláno

Omlouvám se za dezinformaci. Nad 3000 ot/min mám když podřadím na dvojku a ne na čtyřku. Psal jsem to v rozčilení. Dík za pochopení.

Odesláno
Původně zaslal: korok

Takže jelikož mě ve firmě FAPoff tvrdily že doposud neměli žádnou reklamačku asi budu první, protože hned v pondělí jim budu volat a budu vyžadovat vysvětlení problému popřípadě nápravu.

První nebudeš. Taky mám problém. Po odstranění mě už podruhé auto spadlo do nouzáku. Psal jsem jim a posílal scan z dia, je to chyba FAP. Tak uvidím co s tím udělají. Nejde teda o 407 ale Focus, to je ale jedno, motor je stejnej.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ahojte!!

V uteri taky jdu na odstraneni FAP,ale ne na fapoff,je to pro mne prilis daleko,nasel sem nejakeho pala na Liberecku,a dela to za 6.500kc co kdys spocitam naklady na naftu a plus k tomu straceny pracovni den tak jsem jeste v plusu.Ale jde ne o to.

Poradil my abychom to mnel levnejsi tak ten FAP ze muzu odstranit sam,a to tym spusomem ze proste vyboucham ho ze vnitr za pokud ne bude pruhledny.Ale nejak se my to nezda.Ze za tak jednoduchou operaci vsychni berou 1.500???

Bojimse abych ho ne posral a aby ne musel potomu kupovat nahradni(kdys sezenu)Muzete my poradit te kdo videl jak se to dela jestli to je opravdu tak??

Predem dekuji.

Odesláno
Ahojte!!

V uteri taky jdu na odstraneni FAP,ale ne na fapoff,je to pro mne prilis daleko,nasel sem nejakeho pala na Liberecku,a dela to za 6.500kc co kdys spocitam naklady na naftu a plus k tomu straceny pracovni den tak jsem jeste v plusu.Ale jde ne o to.

Poradil my abychom to mnel levnejsi tak ten FAP ze muzu odstranit sam,a to tym spusomem ze proste vyboucham ho ze vnitr za pokud ne bude pruhledny.Ale nejak se my to nezda.Ze za tak jednoduchou operaci vsychni berou 1.500???

Bojimse abych ho ne posral a aby ne musel potomu kupovat nahradni(kdys sezenu)Muzete my poradit te kdo videl jak se to dela jestli to je opravdu tak??

Predem dekuji.

Heeeeezky.:blicismajlik

EDIT: Asi upravime ceny:aut

[upravil dne 2.10.2010 od straki007]

Odesláno

mám FAP taky fuč ,ale sám bych to dělat nechtěl,je vtom pěkný bordel práší to jak čert a ten co to dělal tak si nejdřív vzal jiný montérky a ,,náhubek\",z pod auta o tom dělali dva maníci celkový čas cca 3,5h+diag

[upravil dne 2/10/10 od Haryk]

Odesláno

Zdravím všechny,

řešil jsem to cukání auta po odstranění FAPu o kterém jsem psal dříve. Volal jsem do FAPoff do Bystřice pod Perštejnem že se mi při cestě od nich vyskytl problém s cukáním auta při jízdě v koloně. Bylo mi řečeno že to muselo dělat již dříve než jsem si u nich nechal FAP odstranit, akorát že jsem si toho začal všímat až nyní protože sleduji jak se auto chová po jejich zásahu. Dále mi tvrdily že mám určitě špatný dvouhmotový setrvačník který to chvění způsobuje. Bádal jsem, přemýšlel a diskutoval s kým to jen šlo. Zatím jsou můj dojem a poznatky takové: FAP je keramická hmota takového průřezu a s takovým děrováním které by mělo odpovídat průřezu výfukového potrubí, takže by nemělo bránit odtoku výfukových plynů a tím dusit motor. Jen pokud se nezanese sazemi. Délka a průřez výfukového potrubí jako celku je ale stanovena od výrobce tak aby se spaliny nedostávaly ze spalovacího prostoru příliš rychle ani pomalu protože mezi 4. a 1. taktem motoru jsou pootevřeny jak sací tak výfukové ventily. Pokud je tato rovnováha narušena buď zůstává část zplodin ve spalovacím prostoru nebo dochází k úniku čistého stlačeného vzduchu(diesel), v případě benzínový motorů s karburátorem by unikala již připravená směs do výfuku. Tím že jsem si nechal odstranit FAP z výfukového potrubí se mi v první třetině délky od motoru udělal prostor průřezu cca 15 cm a délky cca 50 cm. Domnívám se, že se tím sice odlehčil motor ale tím pádem se plyny v této části mají tendenci stlačovat a protože mají blíže zpět k motoru než na konec kde je ještě brzdí tlumič, může se to projevit při sundání nohy z plynu kdy už nedochází ke vstřikování paliva tedy deceleraci. Vím, v cestě je turbo ale to mi po měsíci od odstranění FAPu odešlo do Věčných lovišť. Jestli cukání auta způsobuje vadný dvohmotový setrvačník zatím nevím ale že po výměně turba za nové je to cukání ještě výraznější a objevuje se i při vyšších otáčkách ne vždy ale hlavně při náhlém sundání nohy z plynu a pak i po mírném přidání, tak to vím přesně. Chtěl jsem ušetřit za FAP, v peugeotu v Hodoníně chtěli za doplnění aditiva a pročištění 8500,- v případě výměny 20 000,- , ještě nikdy nedodržely dohodnutou cenu a vždy ji navýšily, proto jsem se rozhodl nechat FAP odstranit za 5 000,-. Pokud to ale mělo vliv na již zmíněné závady které se objevily až po odstranění FAPu tak je to tak akorát v p.. Nové turbo s prací a s odtahem mě vyšlo na 22 000,- (v peugeotu chtěly okolo 50 000,-) to nepočítám ušlou mzdu. No a pokud to cukání bude opravdu ten setrvák tak to bude počítám tak 20 000,-. No a tím končím Tvá Máňa. Už to nemám ani chuť po sobě číst takže pokud tam najdete nějaké nesmysly nebo pravopisné chyby kašlete na to, protože v podstatě jsem snad řekl co jsem chtěl a ať si to každý přebere jak chce. Zdar.

Odesláno
ja si myslim ze ten FAP na nieco bol pre to auto vyrobeny..a mal by tam byt..okrem ekologie samozrejme...moj nazor...cize aj u man ostava...

Prepáč ale keď ti auto začne skákať do núdzového režimu kôli zaplneniu FAP-u a v Peugeote by ti povedali cenu cca 1.000€.

Chcel by som vidieť tvoj výraz tváre a či by si bol ochotný za tento nezmysel toľko dať...

Viem teraz sa ti hovorí dobre,keď je všetko v poriadku ale až raz začne štrajkovať uvidíš sám...

Ja už niesom majiteľom Peugeotu. Mám teraz C-max 2008 2.0TDCi-motor je vlastne PSA.Mám nabehané okolo 133.000km. V 121.000km bol menený FAP(DPF) ešte v DE(bol to totiž dovoz z nemecka). Zatiaľ všetko v pohode,ale keď začne blbnúť bez akýchkoľvek špekulácii pôjde VON!!!

Odesláno

no ekologie:u nás je truhlář, vyrábí z lamina a zbytky pálí v kotly-co je škodlivější ,saze z výfuku nebo ze spáleného lamina?

babo raď :myslim

Odesláno
ja si myslim ze ten FAP na nieco bol pre to auto vyrobeny..a mal by tam byt..okrem ekologie samozrejme...moj nazor...cize aj u man ostava...

Prepáč ale keď ti auto začne skákať do núdzového režimu kôli zaplneniu FAP-u a v Peugeote by ti povedali cenu cca 1.000€.

Chcel by som vidieť tvoj výraz tváre a či by si bol ochotný za tento nezmysel toľko dať...

Viem teraz sa ti hovorí dobre,keď je všetko v poriadku ale až raz začne štrajkovať uvidíš sám...

Ja už niesom majiteľom Peugeotu. Mám teraz C-max 2008 2.0TDCi-motor je vlastne PSA.Mám nabehané okolo 133.000km. V 121.000km bol menený FAP(DPF) ešte v DE(bol to totiž dovoz z nemecka). Zatiaľ všetko v pohode,ale keď začne blbnúť bez akýchkoľvek špekulácii pôjde VON!!!

uz sa stalo...ale nedal som menit...stacilo vycistit...

mal si auto co stalo 1000000 korun...cize co cakas ze ta budu opravy a vymeny dielov stat 5 korun??

ak myslis ze to je moc,tak potom co by si vravel keby si mal medveda alebo bawariu za 2 mega..(ako moj kolega..ma tuarega 5l TDI 300konikovi a odisla mu prevodovka..co myslis co stoji n ova???5-7OOO evri).hm....investicia sa vyplaca...moj nazor...ale kazdy ma na to iny nazor...a moj je ze ostane vnutry...

inac pohoda :):):):)

[upravil dne 2/10/10 od godzilaTO]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...