Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Gumy na P106 1.6 16V

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim vsechny.

Muzete mi nekdo poradit jake jsou nejvhodnejsi pneu pro sviznejsi jizdu? Aby dobre drzeli v zatackach, brzdili na suchu i mokru a popripade vydrzeli alespon 20000km?

Rad si prectu kazdou zkusenost - diky.

Zatim mam tyto favority:

YOKOHAMA PARADA 195/50 R15 82V

YOKOHAMA S.drive 195/50 R15 82V

BRIDGESTONE Turanza ER300 195/50 R15 82V

DUNLOP SP SPORT O1 195/50 R15 82V

• O 2 měsíce později...
Odesláno

když se koukneš na pneu tak vidíš jak je dělanej dezén - vodorovnej vzorek = drží líp v zatáčkách, příčný vzorek = líp zabírá při akceleraci. Jinak na pneu máš taky napsaný něco jako TREADWEAR ( to znamená , jak rychle se ti bude sjíždět - nejpomaleji se sjíždí s označením 360, nejrychleji 180 ), TRACTION ( jak pneu sedí na silnici, tim pádem i za mokra - nejlíp sedí s označenim A, jiný jsem zatim asi ani neviděl ) a nakonec TEMPERATURE ( nejlepší je zase s označenim A ) . Jinak to co jsem popsal to už jsou detaily, ale ne na všech pneu jsou napsané :bacha . A jestli jsem se v něčem nesplet, tak by to mělo být popsaný všechno :D

• O 3 týdny později...
  • O 3 týdny později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

ja mam tyto:

Uniroyal RainSport1

a prestoze Uniroyal rozhodne neni zadna znacka kterou bych si sam koupil tak jsem s nima velice spokojenej... drzi a drzi... ale na predchozim aute jsem mel Bridgeston Turanza ER300 a ty byly super... doporucuju

DSC00335.JPG

Odesláno
Původně zaslal: makouš

yokohama parada mam doma koupeny vypadaj fakt dobre tak doufam ze budou mit i takovy vlastnosti jizdni jak vypadajaj:super:super

pneu se kupují podle toho jak vypadají?

jako mají 4 nebo 5 drážek vedle sebe--tak super ???

• O 4 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: Spiral

ja mam tyto:

Uniroyal RainSport1

a prestoze Uniroyal rozhodne neni zadna znacka kterou bych si sam koupil tak jsem s nima velice spokojenej... drzi a drzi... ale na predchozim aute jsem mel Bridgeston Turanza ER300 a ty byly super... doporucuju

DSC00335.JPG

Toz by si ses mozna cudoval, ale v testech se uniroyalky umiestnuju velmi dobre...

Dokonca v nektere kategorii, myslim ze handling za mokra (urcite to bolo nieco na mokrej vozovke, a brzdenie to nebolo) tromflo vsetky ostatni pneu, aj dunlop, goodyear ci continental...

Myslim ze pri vyberu dunlop, michelin, continental, good year a podobne v rovnakych cenovych kategoriach sa nemozes popalit, a vsetky su dobre...

Tazko sa budes pytat ktora je naj, kazdy tu ma nejakou svou znacku ktoru preferuje, a bude za ni stat.

Ale co je fakt, tak v testech vytazi GY, DUNLOP a CONTINENTAL a MICHELIN, i ked v poslednej dobe co sa tyka letnych bol troska za tou prvou trojici pozadu...

Odesláno
Původně zaslal: Spiral

ja mam tyto:

Uniroyal RainSport1

er300 mam aj ja, nemozem povedat nic zle o nich, obcas tomu dam plny a sedia fajne, ale nejake prekonavanie fyziky zas necakaj :P:P

inak sa mi zda ze sa mi dost zjazdili.. obuval som ich v aprily nove a teraz vyzeraju ze vydrzia mozno jednu dve sezony a to som s nimi nejak extremne nejazdil (na semaforoch klidek, brzdenie klidek)

//aj ked je pravda ze nejakych 20000km som na nich spravil takze asi to nie je tak hrozne..

[upravil dne 6.11.2008 PnR]

• O 3 týdny později...
Odesláno

Já tam mám KUMHA 195/50/15 ale profil je moc vysokej. Příští rok budu kupovat 45. Tak jestli by měl někdo zájem, tak mám na prodej 2gumy. 2 proto, jelikož jsem přední totálně sjel, ale drží parádně! Mám je odzkoušený i na závodech KW Berg Trophy a drží fakt perfektně! Jsou měkčí takže když se nešetří tak ubejvaj! :super:super:super:roker

Odesláno

Mám na svý 206ce Dunlop Sport Fastresponse 195/50/R15 držej perfekně, i na vodě mají opravdu skvělý vlastnosti, aktuálně mají za sebou cca 35 tis km a ještě příští sezonu myslim zvládnou, takže je můžu opravdu jen doporučit :papa

• O 2 měsíce později...
Guest avatar77
Odesláno
Původně zaslal: a.m.b

Zdravim vsechny.

Muzete mi nekdo poradit jake jsou nejvhodnejsi pneu pro sviznejsi jizdu? Aby dobre drzeli v zatackach, brzdili na suchu i mokru a popripade vydrzeli alespon 20000km?

Rad si prectu kazdou zkusenost - diky.

Zatim mam tyto favority:

YOKOHAMA PARADA 195/50 R15 82V

YOKOHAMA S.drive 195/50 R15 82V

BRIDGESTONE Turanza ER300 195/50 R15 82V

DUNLOP SP SPORT O1 195/50 R15 82V

na tohle auto patri 195/45/15!

Odesláno

len poopravim resp doplnim Tradeweare vyjadruje tvrdost gumy cim nizssie cislo tym maksia zmes - napr jedny z najlepsich poloslickov Toyo R888 maju 180, jedny z najlepivejsich cetsnych pneu Pirelli Zero Nero maju 200. Ano cim maksie tym rychlejsie aj ubyvaju. Zero Nero sa mne osobne najlepsie osvecili z cestnych pneu na preteky do vrchu. Paraday su podla mna moc tvrde maju Tradewear az 300. (co je inak bezna hodnota), Nezabudol by som ani na Bridgestone Potenza RE 050 a trochu drahe ale vyborne Michelin Pilot Exalto PE2. Ale ako hovorim mne sa najviac pacia Zero Nero

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...