fadja Odesláno 3. duben 2008 Odesláno 3. duben 2008 Zdravím vás, mám Ulysse´95 2.0i a zajímalo by mě jestli máte podobné zkušenosti s klimatronikem nebo je to jen můj dojem.Dřív jsem měl auto bez klimatizace a s manuálním nastavením červená-modrá... a) V lete si nastavim teplotu třeba na 20st, no a klima fouká co umí a snaží se teplotu v autě ochladit na těch nastavených 20st jedu třeba 10 minut a v pohodě to funguje.Najednou je slyšet z mřížek klapnutí a rachocení klapek a snížení otáček ventilátoru a najednou se z mřížek začne valit teplý vzduch, trvá to třeba 5 minut, pak to zase zarachotí a klimuje to. A pak se to zase opakuje. b) V zimě nastavím teplotu na 20st a auto si v pohodě topí. Jedu třeba půlhodiny a najednou auto netopí ale lehounce chladí, za deste minut už je to nepříjemné, tak zvednu teplotu na 23st a celé se to opakuje. Citovat
adraj Odesláno 3. duben 2008 Odesláno 3. duben 2008 kdy naposledy byla plněná ta klimatizace? Citovat
fadja Odesláno 4. duben 2008 Autor Odesláno 4. duben 2008 Díky za informace. V létě kdy to bylo nejvíc znát jsme měřili tlak a ten byl v pořádku ale náplň tam bude víc než rok, po předchozím majiteli.Tak to nechám celé zkouknout. Říkal jsem si jestli náhodou nebývají problémy s tou elektronikou, ale jak to vypadá tak bych byl asi jedíný... Citovat
lubor Odesláno 4. duben 2008 Odesláno 4. duben 2008 Mam taky klimatronic, ale protoze nemam klimu-chlazeni rad, tak jsem novou napln ani nedaval. V zime topim bez problemu, nic podobneho jak popisujes se nedeje. Citovat
fadja Odesláno 4. duben 2008 Autor Odesláno 4. duben 2008 Tak ze se ti nestava ze kdyz elektronika zjisti ze v aute je \"objednanych\" 20st prestav topit zacne spis chladit? Mam nejhorsi zkusenosti s tlacitkem AUTO, to me vecer vzdycky boli kolena (...) tak ze zmacknu rucne foukani na sklo+nohy, teplotu dam na 20st a rucne si ruguluji otacky ventilatoru - vecinou tak na 3 carky a je to. Na to jsem prisel az na podzim takze topeni jsem tak vyresil, uvidim jestli takhle \"zblbnu\" i v lete klimatizaci. Citovat
OK406 Odesláno 4. duben 2008 Odesláno 4. duben 2008 Původně zaslal: fadja Tak ze se ti nestava ze kdyz elektronika zjisti ze v aute je \"objednanych\" 20st prestav topit zacne spis chladit? Mam nejhorsi zkusenosti s tlacitkem AUTO, to me vecer vzdycky boli kolena (...) tak ze zmacknu rucne foukani na sklo+nohy, teplotu dam na 20st a rucne si ruguluji otacky ventilatoru - vecinou tak na 3 carky a je to. Na to jsem prisel az na podzim takze topeni jsem tak vyresil, uvidim jestli takhle \"zblbnu\" i v lete klimatizaci. Tak si ,,AUTO\" vypni a nebude ti to foukat a bolet kolena!!! Citovat
fadja Odesláno 4. duben 2008 Autor Odesláno 4. duben 2008 Nahodou nemnel jste nekdo rozdelanou palubovku a veci kolem toho klimatroniku? Zajima mne jestli to ma vsecku \"inteligenci\" na te desce s tlacitky, nebo to ma jeste nejakou ridici jednotku. A co se tyka cidel - jestli tam je jen jedno v palubce pred spolujezdcem, nebo jich je vic rozstrkanych po aute? Citovat
lubor Odesláno 4. duben 2008 Odesláno 4. duben 2008 popravde, AUTO mod moc nepouzivam, dam to hned do ECO modu, znamej rikal, ze bude mensi spotreba, navic AUTO mod nikdy dopredu nevi jak rychle chci odpotit, zatopit apod. jsou tam urcite naprogramovane nejake optimalni prubehy. Nastavuju manualne nohy/okno, 2-max carek, 19.5-21.5st., na zacatek v zime, kdyz uz je trochu ohraty motor 28st, vetraky naplno a vnitrni cirkulaci. Mel jsem rozdelany panel (nez jsem zjistil spatnou regulaci na motorkach ventilatoru), s tim ze regulace nemuze byt slozita, Jsou tam dve desky tistaku a pokud si dobre vzpominam, jsou vicevrstve. Citovat
fadja Odesláno 4. duben 2008 Autor Odesláno 4. duben 2008 Diky za zkusenost,je zajimave ze \"AUTO\" je nejvetsi tlacitko.Navic samo se zapne kdyz rano nastartuji. Kdyz chci klimu vypnout zmacknu \"OFF\" a kdyz zapnout tak neni zadne \"ON\" a prave to \"AUTO\" funguje jako \"ON\" a pak teprve mužu přepinat mezi ruznymi způsoby foukaní... Co tě tam tenkrát trápilo za problém? Ja to zkoumám z toho důvodu že z jedny \"rozborky\" můžu mít všechny tyhle prvky klimatizace, tak mě to docela láká, jestli mi tam něco hapruje (jako že asi jo) tak budu mít minimálně z čeho čerpat. Kolik je tam motorků na klapkách a ventilátorů? Předem díky za informaci,aspoň budu vědět co mě tam čeká... Citovat
robil Odesláno 5. duben 2008 Odesláno 5. duben 2008 Jenom pro doplnění-Tlačítko\"ECO\" vypíná klimakompresor , takže na spotřebu to určitě bude mít vliv.Pro nejrychlejší odmlžení předního skla používám samostatné tlačítko se symbolem vyhřívání skla-údajně je tam el. těleso přes který žene ventilátor vzduch ,takže fouká hned teplý i když je motor studený.Ventilátor běží automaticky naplno a když ho ztlumím , tak se vyhřívání samo vypne.Údajně se auto líp odmlží když se nechá zapnutá klima tzn.\"AUTO\"+ max. teplota .V režimu \"AUTO\" se rychlost ventilátoru nastavuje sama podle rozdílu v požadované a skutečné teplotě,tzn.čím větší rozdíl,tím vyšší rychlost. Citovat
lubor Odesláno 7. duben 2008 Odesláno 7. duben 2008 2fajda: AUTO je skutecne jako ON, ani ja jsem nezjistil jinou moznost zapnuti ventilace nez pres AUTO Me to malo foukalo, videl jsem to napred na ten panel nebo cidla. Zajel jsem na srotak a zkusil jiny, to same, takze panel jsem vyloucil, pak to jsou bud zatuhle ventilatory nebo jejich ridici elektronika, ktera je na nich napasovana. Pocet ventilatoru 1-2, klimatronik zrejme 2, pozor je levy a pravy (odlisne turbinky). motorku na klapkach nevim, zatim jsem to zaplatpambu nemusel resit 2robil: u modu jen sklo, mne nikdy nejdou ventilatory naplno, proto davam manualne sklo+... a ventilatory na max. Ze by u me nejaka chybka Citovat
fadja Odesláno 7. duben 2008 Autor Odesláno 7. duben 2008 Díky za informace,koukam že s klimatronikem máme všichni docela zajímavý zkušenosti.Na první pohled to vypadá že stiskem AUTO a nastavením teploty má řidič po starostech ale ve zkutečnosti je to celé obráceně. Tak že díky za postřehy,nechám ještě zkouknout náplň klimatizace a tlak ale jinak vypadáto tak že chybka je mezi sedadlem a volantem. Citovat
ulysse77 Odesláno 7. duben 2008 Odesláno 7. duben 2008 To Fadja:kdybys to prosím rozebíral pošli fotky kde sou všude fígle na tu klimošku!Potřeboval bych vyměnit tu žárovičku od klimatronicu jak ukazuje ten displej ty nastavená čísla apod.Vůbec nevím kudy tam a nikde sem tu nenašel nějaký popis od někoho!Nevím jestli přes popelník?Vůbec nikde nevidím šroubky!Díky mooc:super Citovat
romanh Odesláno 12. duben 2010 Odesláno 12. duben 2010 Odpověď po dvou letech asi nebude aktuální, ale třeba pomůže někomu jinému. Výměna žárovky na displey ukazatele teploty klimatroniku není problém, stačí vyndat popelník a vycvaknout jednotku ovládacího panelu. žárovka je zespodu na panelu. Dokonce se nemusí odpojovat ani kabeláž z jednotky, je dost dlouhá na otočení a výměnu žárovky. Jinak cena žárovky 15Kč. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.