Piro Odesláno 2. duben 2008 Odesláno 2. duben 2008 Zdravím vás, narazil jsem na hodně nepříjemný problém. Koupil jsem Peugeota před cca 6 měsíci a poslední dobou mě začíná zlobit samovolné odemykání centrálu. Prostě jde o to, že večer zamknu auto, zkusim kliky, kufr, vše zamčeno, druhý den přijdu a auto je komplet celý odemčený (po pár hodinách je ještě zamčený, po cca 12 a více se odemkne). Centrál vždy zamykám origo klíči Peugeot, tak předpokládám, že to bude original-Peugeot. Za současné situace mám docela obavu nechávat auto někde ve městě či kdekoliv mimo domov. Mohli byste mi, prosím, poradit jak tento problém ostranit? Předem díky. Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 3. duben 2008 Odesláno 3. duben 2008 Ale když už má zamknuto, tak by mu to nemělo čidlo dveří odemknout. To funguje jen tak, že nejde zavřít dveře, když nejsou zavřené zámky (naražené na protikusu - tyčce na karoserii). jinak udělalo mi to jednou už taky...a nevím co s tím...ale montuji teď dvoucestný alarm, abych předešel problémům. Jakmile se mi to otevře, tak mi klíčenka zavrčí a budu to vědět :-) Třeba na to časem přídu :-) Citovat
ignac70 Odesláno 3. duben 2008 Odesláno 3. duben 2008 ked sa odpaja a pripaja akumulator tiez central zblbne a cvakaju motorceky vo dveroch..nemoze byt zly kontakt na autobaterii alebo v napajani centralneho zamykania? Citovat
kozelka Odesláno 3. duben 2008 Odesláno 3. duben 2008 mě se to čas od času stane taky, ale je to tim, že jeden čudl nezaskočí uplně a během nejaký doby centrál vycvakne i zbylé 3 čudliky. Prohlídni, jestli ti doskakujou uplne dolu nebo uplne nahoru (myslim, že jinak je to tam označený červenou barvou) a podle toho jednej. Rozdělej dveře a pořadne promaž a procvakej. Nic vic nevim. Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 3. duben 2008 Odesláno 3. duben 2008 Taky se odomkne centrál, když vytáhneš konektor jednoho z motoroků přímo ve dveřích. Normálně vyskočí ven...o jsem teda čuměl :-( Ignac70 - Takže pro odemknutí auta stačí odpojit a znovu připojit bateriku? To není moc dobré pro zloděje ne? Citovat
pastorek Odesláno 3. duben 2008 Odesláno 3. duben 2008 S týmto problémom som sa stretol aj na 309 a teraz mi to robila i 405. Zistil som že problémom sú originálne motorčeky predných dverí. Je tam taký divný systém posuvného kontaktu. Jediný spoľahlivý spôsob je výmena predných motorčekov. Dal som tam s iným systémom spínača a funguje to spoľahlivo. Citovat
Piro Odesláno 4. duben 2008 Autor Odesláno 4. duben 2008 Děkuji všem za odpovědi. 4 Georginho: předpokládám, že klíčenka má dosah řádově desítky metrů. Což je dost nepraktické. 4ignac70: na autobaterii je dobrý, všechny ostatní spotřebiče jedou bez problému. No najít napájení od centrálu bude trošku horší zkusím kouknout do JAK NA TO. 4kozelka: dělal jsi někdy to promazání, respektive nějaký návodek? Mam jenom 3 dveř, takže buď 2 dveře, nebo kufr. Nevite jestli ma cenu řešit ten kufrovy zamek, nebo jenom ten dveřni? 4 pastorek: mohl bys mi poradit, kde se dají sehnat spolejlivé přední motorky, které se mají vyměnit? Můžeš mi prosím poradit, jaké spínače jsi tam dával ty? Citovat
pastorek Odesláno 4. duben 2008 Odesláno 4. duben 2008 Ja som použil motorčeky ktoré sa dajú bežne kúpiť v predajni s autodoplnkami. Pôvodne ich vyrábala firma Autron. Majú iný prevodový mechanizmus ako pôvodné. Dajú sa kúpiť s dvoj káblové a s päť káblové. Prepínače sú zabudované dnu v tých päťkáblových. Originál má tiež päť káblov. Dva sú na motorček a tri na prepínač. Presné zapojenie si je treba porovnať podľa pôvodného. Prikladám obrázok. Ospravedlnte kvalitu, je to fotené mobilom. Na tomto chýba prachovka. Na 309 mi pri výmene pasovali diery i pôvodné tiahla. [upravil dne 4/4/08 pastorek] Citovat
Piro Odesláno 10. duben 2008 Autor Odesláno 10. duben 2008 Původně zaslal: pastorek Ja som použil motorčeky ktoré sa dajú bežne kúpiť v predajni s autodoplnkami. Pôvodne ich vyrábala firma Autron. Majú iný prevodový mechanizmus ako pôvodné. Dajú sa kúpiť s dvoj káblové a s päť káblové. Prepínače sú zabudované dnu v tých päťkáblových. Originál má tiež päť káblov. Dva sú na motorček a tri na prepínač. Presné zapojenie si je treba porovnať podľa pôvodného. Prikladám obrázok. Ospravedlnte kvalitu, je to fotené mobilom. Na tomto chýba prachovka. Na 309 mi pri výmene pasovali diery i pôvodné tiahla. [upravil dne 4/4/08 pastorek] Dekuju moc za fotku. Par dni jsem auto sledoval a zjistil jsem jeste nasledujici: nekolikrat se stalo, ze kdyz zamknu centralem packa u spolujezdcovych dveri jakoby zajede napul.Kdyz pak zkusim kliky ridice-zamknuto, kufr-zamknuto, spolujezdce-tak zamek cvakne a odemkne se. Myslis ze vymenou motorku u spolujezdce by se mel problem vyresit? Citovat
qity3 Odesláno 10. duben 2008 Odesláno 10. duben 2008 Ak tam mas spojkovy motorcek tak ano ale je potreba aj precistit zamok. Mozno ti bude stacit precistit len ten zamok. Citovat
Martin.405 Odesláno 10. duben 2008 Odesláno 10. duben 2008 jesi ti to dela toto, tak mas nejspis problem v mechanismu zamku - treba je pridreny nebo proste nechodi tak jak by mel a motorek ho neutahne, zkus ho vycistit a namazat, treba to pomuze Citovat
pastorek Odesláno 10. duben 2008 Odesláno 10. duben 2008 Ako písal quity3. Do peugeotov sa montovali spojkové motorčeky. Na 90% je to motorček. Tá fotka, čo som predtým vložil, je motorčeka bez spojky. Ten utiahne i hrdzavý zámok. Toto všetko platí ak máš dobre nastavený zámok na dverách, teda že sa zatvára na oba zuby. Zistíš to keď budeš pomaly pritláčať dvere a budeš počuť dve cvaknutia zámku. Citovat
permonik7 Odesláno 10. duben 2008 Odesláno 10. duben 2008 ja mela opacny problem, samovolne se mi auto zamykalo, nezavisle na tom, jestli byly klice v zapalovani ( pri vypnutem motoru) nebo mimo auto. Spravili to v servisu, temhle vecem fakt nerozumim:bojim Citovat
Escaper Odesláno 10. duben 2008 Odesláno 10. duben 2008 Piro: klicenky u dvoucestnych alarmu maji dosah tak kolem kilometru, mame to odzkousene s kamosem kteremu jsem to delal do golfa a behalo to psolehlive na 1,5km v zastavbe tak na 500-700m coz je dobrej vysledek, taky o takovem alamu uvazuji,na klicnece se rovnou zobrazi co ce s autem deje. Skoro porad parkuji na parkovisti u sidliste takze si myslim ze se to vyplati, uz jednou jsem videl jak obachazel auta borec a zkousel kliky. Citovat
Piro Odesláno 13. květen 2008 Autor Odesláno 13. květen 2008 Tak jsem se konečně odhodlal po době na akci. Takže jsem vymontoval oba přední zámky, pořádně je vyčistil a promazal. Byla to teda velká piplačka. Na výsledek musím počkat, páč se mi to odemyká az po nějaký době. Přináším pár fotecek z práce. Hodně mě překvapilo, že jsem tam po vykuchání nenalezl jakýkoliv motorek který je k vidění taky na foru (ani od pastorka). Celé mi to připadalo nějaké moc integrované. Máte s tím někdo zkušenosti? Nevíte jestli se někde dají sehnat i tyto motorky a hlavně jestli je má cenu měnit, nebo se musí koupit rovnou celý zámek? A ještě: co používáte když odděláte pod výpní dveří ten tenký materiálek pro jeho opětovné přilepení? Po pár dnech dám vědět, zda vyčištění a promazání pomohlo, zatím dík. Citovat
pastorek Odesláno 13. květen 2008 Odesláno 13. květen 2008 Tak toto už máš motorček centrálu integrovaný so zámkom. Ten sa nedá vymeniť, jedine komplet. Takže ti zostáva iba dobre to premazať, nastaviť aby ľahko chodili tiahla a dúfať že to pomôže. Citovat
cz_johny Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 Zdravím,mám úplně stejný problém s úplně stejným zámkem jen s tím rozdílem,že mě nejde zámek zamknout rovnou,zamkne a hned odemkne,ale tento problém se objevuje jen někdy.Promazání nepomohlo a tak nezbývá než koupit nový.Má někdo tušení,zda se dá sehnat tento zámek někde na internetu?Zajímalo by mě,kdo tento díl prodává a přibližná cena.. děkuji.. ps: ví někdo zda jsou oba zámky stejné,nebo je pro každé dveře jiný? mám třídvéřák a nevím který z nich je špatný.. předem moc díky všem za info.. [upravil dne 15.5.2008 cz_johny] Citovat
pastorek Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 Tie zámky sú rozdielne pre pravú a ľavú stranu. Nové kúpiš asi iba v Peugeote. Skús zamykať i z druhej strany. Ovládanie centrálu je prepojené z oboch dverí. To premazanie bol dobrý nápad, no treba skontrolovať či chodia ľahko tiahla. Hlavne ten cuplík čo trčí z dverí. Ak by na spolujazdcovej strane viazol tak ti to pri zamykaní od vodiča bude blbnúť ako popisuješ. Nepíšeš či ti to robí len pri diaľkovom alebo aj pri kľúči. Citovat
cz_johny Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 Jojo,něco už jsem o tom tady na fóru četl.. zkontroloval jsem všechno co se hýbe a žádnej problém,včechno běhá bez sebemenších problému.Taky kontakty jsem prostříkal kontaktolem (i ty mikrospínače uvintř) a nic.Pozoroval jsem to i při samotném zavírání a vše chodí jak má.. Ještě mě napadlo..Protože mi to vždycky funguje párk pokusů a čím víc to zkouším,tím je to častější,nemůže tam být někde nějaká baterka,která by ztrácela napětí a pak dávala špatnej signál?Je to asi blbost,ale tak to na mě působí.. Další věc je,že nemám tušení,jak zjistit,kterej z nich to dělá.. už jsem z toho vážně otrávenej,ale tak asi nezbyde než koupit oba zámky a doufat,že není problém,ještě někde jinde.. ps. dělá to i při klíči.. [upravil dne 15.5.2008 cz_johny] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.