Kinyo Odesláno 2. duben 2008 Odesláno 2. duben 2008 Dobry den vsem, mam problem s volnobehem. Pri nastartovani (studenem motoru) bezi motor cca 950-1000 otacek a pravidelny chod avsak po zahrati otacky klesnou na cca 650-700 s motor ma trhavy chod. Byl jsme s tim Peugot servisu, ale nic nezjistili jen vycistili skrtici klapku coz ovsem nepomohlo..krokac mam take novy..Myslite ze muze byt problem rovnez v cidle teploty vody?? Predem diky za rady.. Citovat
Kinyo Odesláno 3. duben 2008 Autor Odesláno 3. duben 2008 Motor mam 2.0 16V 99kw...svicky novy, krokac novej, filtry novy, naky cidlo nasavanyho vzduchu novy...uz me to zlobi pres rok..hlavne to lehky cukani pri nizkejch rychlostech. Treba na krizovatce vyslapnu spojku, otacky si jako by malinko pridaj a pak spadnou na 650 a motor cuka do volantu..jo a silenblok na spodu motoru jsem taky vymanil.. Citovat
VIP3R Odesláno 4. duben 2008 Odesláno 4. duben 2008 A jinak motor táhne normálně? U mě byl problém v modulu zapalování (ten plastový dekl na svíčkách) - taky jsem měl špatný volnoběh, ale navíc jako bonus i nulový zátah motoru po sešlápnutí plynu, se to celé dusilo a trvalo dobu než se rozjel... Ale nevím, jestli je to stejná chyba jako u tebe... Citovat
Kinyo Odesláno 4. duben 2008 Autor Odesláno 4. duben 2008 Jojo..motor táhne pěkně za plynem. Ale ta rampa by to eventuelně taky mohla být. Kdo ví.. Ale diagnostika nic neukázala. Tobě to diagnostika hlásila než si jí vyměnil? A kdes jí koupil..počítám že nová bude asi pěkně masná... Možná to taky někde saje falešnej vzduch..někdo tu psal, že u některých aut falešnej vzuch způsobí vyšší otáčky a u některých zase naopak nižší..Páč mě na volnoběh i krapet houpou.. Citovat
VIP3R Odesláno 4. duben 2008 Odesláno 4. duben 2008 Diagnostika neukazovala nic i když to auto vůbec nejelo, tu rampu jsem sehnal z vraku jetou za 2000, nová stojí tuším kolem osmi... Občas tu někdo radil, že je dobré projít celé sání - na něm by měla být černá krabice (rezonátor vzduchu) a ten když je prasklý, tak taky dělá neplechu, protože saje falešný vzduch a tím pádem ŘJ neví kolik vzduchu vlastně jde do motoru... Ale bohužel tyto problémy jsou většinou na dlouhé laborování a zkoušení, mnohdy pomůže jen náhoda, aby se to vyřešilo... Citovat
Kinyo Odesláno 4. duben 2008 Autor Odesláno 4. duben 2008 Mě známej radil koupit \"ether\" ve spreji a nastříkat to na všechny hadice saní apod..když si prej motor přidá, tak to někde saje falešnej vzduch..Jo, jinak jsem volal do autokelly a tam maj tu zapalovací rampu za 5200.. Citovat
Belmondo1 Odesláno 4. duben 2008 Odesláno 4. duben 2008 Jsem na tom stejne, uz jsem povymenoval pul motoru, dneska jsem za srovnani hlavy a ventilu (uz jsem fakt nevedl coby) vyplajzl 28 tis a dela to porad. Jediny co jsem jeste nemenil a teoreticky by to mohlo mit vliv tak to je vejfuk. Ale nevim jestli do toho mam jeste cpat prachy nebo se na to vybodnout uz jsem kvuli tyhle blbosti prisel o cca 50 tis Citovat
Kinyo Odesláno 4. duben 2008 Autor Odesláno 4. duben 2008 Ty máš taky nízký otáčky..?? A měnil si čidlo na teplotu vody?? já jen jestli má cenu ho kupovat... Ale ta výměna zapolovací rampy mi vrtá hlavou...asi do ní po vejplatě půjdu.. Citovat
FUNES Odesláno 4. duben 2008 Odesláno 4. duben 2008 Kinyo nazdar, tak já mám stejný motor a přesně ty samé příznaky jako ty!Ono jezdit se s tím dá ale pěkně mě to sere jak to při nízkých otáčkách lehce škube jo a někdy na křižovatce čekám že motor zdechne /ale ještě se to nestalo/.V servisu na nic nepřišli tak ti nepomůžu ale nejsi v tom sám. Citovat
Belmondo1 Odesláno 8. duben 2008 Odesláno 8. duben 2008 Juju mam tam kolem 700 ot/min a kolisa to az na 500 ot/min. Cidlo na vodu jsem nemenil protoze jsem ho promeroval a davalo spravny hodnoty. Rampu jsem menil a beze zmeny Původně zaslal: Kinyo Ty máš taky nízký otáčky..?? A měnil si čidlo na teplotu vody?? já jen jestli má cenu ho kupovat... Ale ta výměna zapolovací rampy mi vrtá hlavou...asi do ní po vejplatě půjdu.. [upravil dne 8.4.2008 Belmondo1] Citovat
OK406 Odesláno 8. duben 2008 Odesláno 8. duben 2008 Zkuste se podívat (pro jistotu) na snímač otáček. Jeho umístnění je v tomto příspěvku. Citovat
Kinyo Odesláno 8. duben 2008 Autor Odesláno 8. duben 2008 A kde že je konkrétně ten snímač otáček?? Buď jsem slepej nebo nevidím.. Citovat
OK406 Odesláno 8. duben 2008 Odesláno 8. duben 2008 Vše je dobře popsané v příspěvku. Jinak snímač otáček u 406 je zde: Citovat
Bret Odesláno 8. duben 2008 Odesláno 8. duben 2008 Jakým způsobem je tam ovládáno nastavení volnoběžných otáček? Z jednotky nebo mechanicky přes lanko. Citovat
Belmondo1 Odesláno 8. duben 2008 Odesláno 8. duben 2008 Tusim ze kdyby bylo spatny cidlo otacek, ze by na to jednotka reagovala tak ze by se snazila otacky zvednout, ale nic takovyho se nedeje Původně zaslal: OK406 Zkuste se podívat (pro jistotu) na snímač otáček. Jeho umístnění je v tomto příspěvku. Citovat
Kinyo Odesláno 8. duben 2008 Autor Odesláno 8. duben 2008 Dá se to čidlo volhoběhu nějak proměřit jestli funguje správně?? Citovat
Berkoff Odesláno 8. duben 2008 Odesláno 8. duben 2008 no, jesi je to problem ze to trosku hazi s volantem, tak me to delaj obe 406 na volnobeh pri ohrati, ted sem byl venku to skusit, 406 z 2002 to dela vic, nez ta druha, a je ohrata na 70 - 80 stupnu podle meraku. Divny, nikdy me to nevadilo, pac sem mel predtim skodofku Citovat
Kinyo Odesláno 8. duben 2008 Autor Odesláno 8. duben 2008 Mě to kope do volantu, protože mám nízkej volnoběh...650-700ot/min. Teda aspoň si myslím že to je ten důvod..Když je to studený a má to kolem 1000ot/min tak to nekope..Takže se snažím příjít na to jak ty otáčky zvednout..Minulej rok jsme byli v CHorvatsku autem a bylo tam celou dobu dost vedro..asi 35 C a celou dobu co jsme tam byli tak otacky drzeli krasnejch 900 ot/min..Tak jsem myslel jestli to nemůže být čidlem na vodu jak tu někdo zmińoval..Nebo něco co souvisí s teplotou..A benzinem to asi nebude, pac sem tam sice tankoval ale to sami co tady..Tady jsem zkousel tankovat i SHELL V power a nic.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.