Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Dobry den vsem,

mam problem s volnobehem. Pri nastartovani (studenem motoru) bezi motor cca 950-1000 otacek a pravidelny chod avsak po zahrati otacky klesnou na cca 650-700 s motor ma trhavy chod. Byl jsme s tim Peugot servisu, ale nic nezjistili jen vycistili skrtici klapku coz ovsem nepomohlo..krokac mam take novy..Myslite ze muze byt problem rovnez v cidle teploty vody?? Predem diky za rady..

Odesláno

Motor mam 2.0 16V 99kw...svicky novy, krokac novej, filtry novy, naky cidlo nasavanyho vzduchu novy...uz me to zlobi pres rok..hlavne to lehky cukani pri nizkejch rychlostech. Treba na krizovatce vyslapnu spojku, otacky si jako by malinko pridaj a pak spadnou na 650 a motor cuka do volantu..jo a silenblok na spodu motoru jsem taky vymanil..:nevim

Odesláno

A jinak motor táhne normálně? U mě byl problém v modulu zapalování (ten plastový dekl na svíčkách) - taky jsem měl špatný volnoběh, ale navíc jako bonus i nulový zátah motoru po sešlápnutí plynu, se to celé dusilo a trvalo dobu než se rozjel... Ale nevím, jestli je to stejná chyba jako u tebe... :myslim

Odesláno

Jojo..motor táhne pěkně za plynem. Ale ta rampa by to eventuelně taky mohla být. Kdo ví.. Ale diagnostika nic neukázala. Tobě to diagnostika hlásila než si jí vyměnil? A kdes jí koupil..počítám že nová bude asi pěkně masná...

Možná to taky někde saje falešnej vzduch..někdo tu psal, že u některých aut falešnej vzuch způsobí vyšší otáčky a u některých zase naopak nižší..Páč mě na volnoběh i krapet houpou..

Odesláno

Diagnostika neukazovala nic i když to auto vůbec nejelo, tu rampu jsem sehnal z vraku jetou za 2000, nová stojí tuším kolem osmi... :o

Občas tu někdo radil, že je dobré projít celé sání - na něm by měla být černá krabice (rezonátor vzduchu) a ten když je prasklý, tak taky dělá neplechu, protože saje falešný vzduch a tím pádem ŘJ neví kolik vzduchu vlastně jde do motoru...

Ale bohužel tyto problémy jsou většinou na dlouhé laborování a zkoušení, mnohdy pomůže jen náhoda, aby se to vyřešilo... :myslim

Odesláno

Mě známej radil koupit \"ether\" ve spreji a nastříkat to na všechny hadice saní apod..když si prej motor přidá, tak to někde saje falešnej vzduch..Jo, jinak jsem volal do autokelly a tam maj tu zapalovací rampu za 5200..:myslim

Odesláno

Jsem na tom stejne, uz jsem povymenoval pul motoru, dneska jsem za srovnani hlavy a ventilu (uz jsem fakt nevedl coby) vyplajzl 28 tis a dela to porad. Jediny co jsem jeste nemenil a teoreticky by to mohlo mit vliv tak to je vejfuk. Ale nevim jestli do toho mam jeste cpat prachy nebo se na to vybodnout uz jsem kvuli tyhle blbosti prisel o cca 50 tis :(

Odesláno

Ty máš taky nízký otáčky..?? A měnil si čidlo na teplotu vody?? já jen jestli má cenu ho kupovat...:super

Ale ta výměna zapolovací rampy mi vrtá hlavou...asi do ní po vejplatě půjdu..

Odesláno

Kinyo nazdar, tak já mám stejný motor a přesně ty samé příznaky jako ty!Ono jezdit se s tím dá ale pěkně mě to sere jak to při nízkých otáčkách lehce škube jo a někdy na křižovatce čekám že motor zdechne /ale ještě se to nestalo/.V servisu na nic nepřišli tak ti nepomůžu ale nejsi v tom sám.

Odesláno

Juju mam tam kolem 700 ot/min a kolisa to az na 500 ot/min. Cidlo na vodu jsem nemenil protoze jsem ho promeroval a davalo spravny hodnoty. Rampu jsem menil a beze zmeny :(

Původně zaslal: Kinyo

Ty máš taky nízký otáčky..?? A měnil si čidlo na teplotu vody?? já jen jestli má cenu ho kupovat...:super

Ale ta výměna zapolovací rampy mi vrtá hlavou...asi do ní po vejplatě půjdu..

[upravil dne 8.4.2008 Belmondo1]

Odesláno

no, jesi je to problem ze to trosku hazi s volantem, tak me to delaj obe 406 na volnobeh pri ohrati, ted sem byl venku to skusit, 406 z 2002 to dela vic, nez ta druha, a je ohrata na 70 - 80 stupnu podle meraku. Divny, nikdy me to nevadilo, pac sem mel predtim skodofku :)

Odesláno

Mě to kope do volantu, protože mám nízkej volnoběh...650-700ot/min. Teda aspoň si myslím že to je ten důvod..Když je to studený a má to kolem 1000ot/min tak to nekope..Takže se snažím příjít na to jak ty otáčky zvednout..Minulej rok jsme byli v CHorvatsku autem a bylo tam celou dobu dost vedro..asi 35 C a celou dobu co jsme tam byli tak otacky drzeli krasnejch 900 ot/min..Tak jsem myslel jestli to nemůže být čidlem na vodu jak tu někdo zmińoval..Nebo něco co souvisí s teplotou..A benzinem to asi nebude, pac sem tam sice tankoval ale to sami co tady..Tady jsem zkousel tankovat i SHELL V power a nic..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...