Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: MJSytic

Původně zaslal: Burisek

na světla mi neřekli púl slova,a ani na to že mám bílou led obrysovku,

akorát se ptali jestli mi funguje naklápění světel,

Pane řidiči, jelikož jste oslňoval, jako prase, tak potřebujeme vidět, jestli vám funguje nakápění světel:bacha:D

Jinak mi myslím \"Kdo\" vyprávěl, že nějaký jeho známí už pokutu za xenony dostal. Ale bylo to spíš tím, že po instalaci se vykašlal na dodatečný seřízení :myslim

tak jim ukažu naklapění světel a bude sice to neni to automatické ale jdou seřizovat tak co

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

Původně zaslal: Dacooos

mám ještě jeden problém, nikdo tady ještě nepsal kolik sad xenonů je vlastně potřeba na 406. Musí být sada namontovaná pouze na potkávacích???:myslim:myslim:myslim

samozrejme jen do potkavacich, do dalkovych se sada nedava, neustale prepinani poktavaci dalkove by vybojce nedelalo dobre, nemluve o tom ze nez nabehne, tak to chvilku trva, takze treba svetelna houkacka by vubec nebyla poradne fuknkcni

Děkuji za doplnění, právě jsem to namontoval a super...:o:o:o

Xenon 6000K H.I.D:potlesk:potlesk:potlesk

Akorád tam dost blbě vypadají ty nažloutlý parkovačky. Jsou u nás na trhu nějaký LED s homologací.

Guest minimaxa
Odesláno

Původně zaslal: Ferry

mám ještě jeden problém, nikdo tady ještě nepsal kolik sad xenonů je vlastně potřeba na 406. Musí být sada namontovaná pouze na potkávacích???:myslim:myslim:myslim

samozrejme jen do potkavacich, do dalkovych se sada nedava, neustale prepinani poktavaci dalkove by vybojce nedelalo dobre, nemluve o tom ze nez nabehne, tak to chvilku trva, takze treba svetelna houkacka by vubec nebyla poradne fuknkcni

Děkuji za doplnění, právě jsem to namontoval a super...:o:o:o

Xenon 6000K H.I.D:potlesk:potlesk:potlesk

Akorád tam dost blbě vypadají ty nažloutlý parkovačky. Jsou u nás na trhu nějaký LED s homologací.

Myslím že budou, zkusil sem je tam taky dát, ale vydržely týden a obě díky výkyvům v napětí odešly. mužu doporučit žárovku Osram Cool Blue w5w - 4000K, o studenějších s homologací nevím :myslim

Odesláno

musí se po montáži xenonů ještě něco seřizovat??? Teď jsem byl za známím na seřízení a na té seřizovací lampě to vůbec neukazuje úhel, kterej dávala H7. Na pravém světle ten lom trošku vidět je, ale na levé to svítí kuželem jako baterka.:bojim :bojim:bojim

Guest minimaxa
Odesláno

na lampách v servisu to neseřídí kvůli světelnýmu toku (kterej je asi 10x vetší než u halogenek), doporučuju s halogenkama namalovat někde na zeď jak to má vypadat a pak s xenonama podle toho naštelovat, nebo dát o něco níž aby jsi tolik neoslňoval :nevim

Odesláno

Potkávací světla mají svítit cca 45m před auto a od středu vozidla do prava by se mělo světlo lámat pod urč. úhlem vzhůru pro osvícení chodců, značek apod.

Guest minimaxa
Odesláno
Původně zaslal: Michal.B

tet jsem se dozvěděl že prej xenony ruši radio.Dělá to taky někomu,nějaké bzučení nebo nějake rušení?

jo, uplně běžně, pokud jsou nekvalitní balasty (trafa), nebo jsou špatně ukostřený, nebo jsou blízko nějaký jiný elektroniky. ale je to individuální problém. mě to teda nedělá. ale já nemám pežo :P:P:P

Guest minimaxa
Odesláno

nebudeš mít problém s případnou reklamací či výměnou, nebo dobrou radou jak to napravit. Ale, Fx je nevyrábí, takže i u xenonů od něho muže nastat stejný problém, ale to ode všech prodejců těchto levných čínských HID sad. takže od koho je koupíš bych neřešil. Fx je dobrá volba :super

Odesláno
Původně zaslal: minimaxa

na lampách v servisu to neseřídí kvůli světelnýmu toku (kterej je asi 10x vetší než u halogenek), doporučuju s halogenkama namalovat někde na zeď jak to má vypadat a pak s xenonama podle toho naštelovat, nebo dát o něco níž aby jsi tolik neoslňoval :nevim

To je blbost, světla s přestavbou na xenony jsem si úplně normálně seřizoval na regloskopu tak jako když tam byly žárovky. Světelný tok nemá na tvar světelného kužele vliv - ten tvar musí být stále stejný. Což ovšem předpokládá a) kvalitní světla (druhovýrobní s*ačky mají zpravidla ten tvar špatný a k tomu velký rozptyl), a za b) tu výbojku správně umístěnou - aby měla příslušné rozměry správné. Pokud je zdroj mimo ohnisko, nepomůže tomu nic.

Guest minimaxa
Odesláno

oddie, jde o to, že zbytkové světlo, který se odráží nezřízeně od skla zpět na parabolu - o dost slušný intenzitě, ten kužel světla rozbije tak, že neseřídíš nic. samosebou taky záleží na zařízení na kterým to děláš. můj mechanik kterej mi dělá běžný věci má regloskop jen takovej ten plechovej kastlík s tou čočkou a neseřídil mi taky nic :(

Odesláno

Chcel by som sa spýtať ako je to s prestavbou žiaroviek na xenóny na P407 - nebude to elektronike vadiť - že vraj sa tam musí dať nejaký odpor alebo čo aby to chybne nedetekovalo ako zhorenú žiarovku. Vie niekto poradiť? Ďakujem.

Guest minimaxa
Odesláno

a je pravda, že výbojka zrovna to ohnisko tam kde má mít většinou nemá :nevim

Odesláno
Původně zaslal: minimaxa

oddie, jde o to, že zbytkové světlo, který se odráží nezřízeně od skla zpět na parabolu - o dost slušný intenzitě, ten kužel světla rozbije tak, že neseřídíš nic. samosebou taky záleží na zařízení na kterým to děláš. můj mechanik kterej mi dělá běžný věci má regloskop jen takovej ten plechovej kastlík s tou čočkou a neseřídil mi taky nic :(

Vzhledem k tomu, že jsem to sám a osobně dělal právě na takovém regloskopu, tak vím naprosto přesně, jak to vypadá. Pokud je vše v pořádku - reflektor i výbojka - tak se to chová naprosto stejně jako žárovka.

Guest minimaxa
Odesláno

pak tedy nevím, kde dělají soudruzi chybu :myslim no zřejmě to bude tím ohniskem, protože když sem to v tý měřící lampě viděl, byl to jen flek o neidentifikovatelným tvaru :D no zkusím s tím něco vymyslet.

Odesláno

Pokud ta lampa svítí s žárovkou excelentně, tak je chyba v té výbojce - ohnisko je mimo. Pokud má ta lampa blbej tvar kužele už se žárovkou, tak nepomůže nic, jen výměna lampy.

Guest minimaxa
Odesláno

bude chyba ve výbojce, zdá se mi, že zdroj světla - oblouk je víc ven od paraboly, no sakra to by stačilo dát pod výbojku kroužek a tak ji popostrčit na správný místo. odpoledne vyzkouším :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...