Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám 4 roky starou 206. A nyní jsem zjistil, že mi dole pod motorem slabě prosakuje olej. Ubytek signalizace nic neukazuje a ani měrkou jsem nezjistil žádný velký ubytek. Asi bude nejlepší navštívit servis. Chtěl bych se zeptat na možnou příčinu a náročnost opravy. Děkuji předem za radu.

Odesláno
Původně zaslal: tajnejsvatej

Mám 4 roky starou 206. A nyní jsem zjistil, že mi dole pod motorem slabě prosakuje olej. Ubytek signalizace nic neukazuje a ani měrkou jsem nezjistil žádný velký ubytek. Asi bude nejlepší navštívit servis. Chtěl bych se zeptat na možnou příčinu a náročnost opravy. Děkuji předem za radu.

Pricnu musis snad zjistit sam, nebo je az takovy vyjet prednima kolama na obrubnik a vlezt pod auto ? :) Tohle za tebe nikdo neudela aby zjistil odkud ti to muze tect. Je spusta mist odkud muze tect olej, nejpravdepodobnejsi je vana, prevodovka, gufero na klice, praskla hadice od serva aj

Odesláno

To jako kape, nebo tam máš na vaně jenom mastnej flek? V servisu ti neudělaj, co si neřekneš, takže zkus nejdřív sám vytipovat místo, ze kterýho by to mohlo unikat a teprv s tím jdi pak do servisu. Co tam máš za motor?

Odesláno

hele ja mam taky 1.4 8V a mal som ten isty problem

chod si dat umyt motor a potom zbadaas odkial zaciina, prejdi paar km-u a zistiiis potom odkud prosakuje...

vacsinou je pricina tesnenie pod hlavou, je to choroba 1.1 a 1.4...

ono aj u mna vyzeralo tak ze je to asi niekde dole, vana..ale slo to zhora...

cislo 2

[upravil dne 1.4.2008 buga]

post-0-14109599715022_thumb.png

Odesláno

tesneni vany prijde na par stovek, nejlepe bych to udelal pri vymene oleje, protoze musis vypustit olej ;)

Prace i s vymenou oleje je tak na hodinku, myslim, ze to zmakne kazdy garazovy servis :super

Odesláno
Původně zaslal: buga

to je jenom muj nazor :)

mne to taky rek kaamos z peugeotu :aut

vela stestii ;)

[upravil dne 2.4.2008 buga]

Nazdar, pocuj mam na teba jeden dotaz. TO iste mi robi moja 306tka sedan, 1.4 8V. Robila to iba trochu, tym ze som mal mastny motor. Avsak na zimu som spravil svoju osudnu chybu a namiesto oleja 5W - 40 ktory som tam daval som dal 5W-35. Je redsi, a zacal tade presakovat ovela viac.

Motor som si dokladne vycistil, a po par kilometroch som zbadal odkial to tecie. Podla toho nakresu co si tam dal to je presne ono.

Chcel som sa spytat, ze co to asi tak moze vijst ? Cenovo hlavne :D

Myslis ze by som to doma spravil ? Nakolko zatial vsetky opravy na autach som doma zmakol, mam garaz, jamu a vela naradia.

Len do takehoto niecoho som sa este nepustal.

Mal som to po hlavu rozobrate, tj som kontroloval tesnenie veka. Ale dalej som sa nedostal.

Odesláno

Tak tenhle problém mám zdárně vyřešen,těsnění pod hlavou. Taky se nejdřív přetěsnilo ventilové víko,vana atd až jsme přišly na to že to je pod hlevou. Šikovnej kolega to měl za dopoledne hotový.

Odesláno

no mne to robil kaamos a hovorim prve slovo bolo: ze tesnenie pod hlavou ...

a cena toho tesnenia bola tak okolo 700, asi..neviem..pretoze mi menil aj ine veci na aute

takze v tom ti neporadim :(

takze ja sa do prace s autom hlavne motoru nepustam :)

[upravil dne 3.4.2008 buga]

Odesláno

Děkuji všem za odpověď, kteří poskytly radu, až na toho který toho víc napsal a ani netušil na co jsem se ptal / rimmer /. Samozřejmě v servisu / Most / přesně určily kde je závada a ne, že mi to nikdo neřekne, jak psal zmíněný. Ale nijak nechci snižovat jeho schopnosti. Prostě tak na mě působil. Ostatním ještě jednou děkuji a věřím, že zde najdu radu když v budoucnu budu potřebovat.

Odesláno

Musím se zastat rimmera.

Existují závady, které mají určitý projev a vždy stejnou příčinu. Člověk pak vypadá jako velký mág, když si ještě upřesní \"a vibruje ti auto na čtyřku, ale na trojku a pětku ne, že?\" a pak zahlásí přesnou příčinu - vnitřní stranu poloosy. To jsou závady, kdy příčina a projev prostě nemohou být jinak, můžeš mít zavřené oči a být na druhém konci světa. Jiná taková jednoznačná závada je: po přidání plynu auto změní směr... = uložení předního ramene.

A pak je většina závad typu \"svítí mi diagnostika\", a taky to tečení oleje, které mohou mít desítky příčin.

Na naší 306 odstraňovali kapání oleje na 5 x , a to je šikovný mechanik v dobrém servise. Už si to přesně nepamatuju, nějaké gufero, pak jak trubička měrky oleje vstupuje do bloku, a ještě něco, už nevím co.

[upravil dne 3.4.2008 P607Olda]

[upravil dne 3.4.2008 P607Olda]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...