Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, chci namontovat Výfuk1 nebo Výfuk2, a moje otázka zní - jak to udelat pred nim - vyhodit stredni (trubka)+ misto katu rezonator, nebo nechat kat + trubku misto stredu nebo misto katu rezonator a misto stredu rezonator anebo nechat kat a misto stredu rezonator? Na STK je jasny ze katalizator a stred zpatky (konec ne ten ma homologaci), chtel bych peknej zvoucek a nejakyho toho konika:papa je to benzin, planuju otevrenej filtr, dela se vubec na 306 chiptuning?

Dik za rady

Odesláno

Aby měl výfuk svůj význam a přidal nějaké koníky navíc musí se odladit na válcové zkušebně spolu s motorem.Jinak si tam klidně dávejte co chcete a stejně ničeho nedosáhnete. Koncový tlumič jen dotváří zvukový projev a na výkonu se podílí minimálně. Ale určitě bude auto lépe dýchat pokud bude otevřený(plně průchozí) Jinak je tomu u svodů tam s přehledem i 15-20ps třeba u obsahu 1600ccm.Ale záleží na firmě. Jinak rezonátor pokud není odladěný na typ motoru tak raději neměnit. Katalyzátor můžete odstranit to něco pomuže je tam jen jako brzda kde se plyny přemění na méně škodlivé látky.Ale je třeba počítat s tím že LS nebude schopna rychle reagovat. A pokud máte i LS za katem tak vyměnit kat za větší.

Mějte na paměti že zvukový efekt sportovních výfuků tvoří jen dojem z většího výkonu a přitom to může být přesně naopak!

Odesláno
Původně zaslal: tom406

Aby měl výfuk svůj význam a přidal nějaké koníky navíc musí se odladit na válcové zkušebně spolu s motorem.Jinak si tam klidně dávejte co chcete a stejně ničeho nedosáhnete. Koncový tlumič jen dotváří zvukový projev a na výkonu se podílí minimálně. Ale určitě bude auto lépe dýchat pokud bude otevřený(plně průchozí) Jinak je tomu u svodů tam s přehledem i 15-20ps třeba u obsahu 1600ccm.Ale záleží na firmě. Jinak rezonátor pokud není odladěný na typ motoru tak raději neměnit. Katalyzátor můžete odstranit to něco pomuže je tam jen jako brzda kde se plyny přemění na méně škodlivé látky.Ale je třeba počítat s tím že LS nebude schopna rychle reagovat. A pokud máte i LS za katem tak vyměnit kat za větší.

Mějte na paměti že zvukový efekt sportovních výfuků tvoří jen dojem z většího výkonu a přitom to může být přesně naopak!!!!

Presne jak rrek Tom pokud chces i par koniku navic musis udelat komplet vejfuk.... I se s vodama....

Odesláno

no tak kdyz vytahnu katik tak by to neco pridat ne? jako takhle ja zse vykon vetsi nepotrebuju, staci mi super zvuk a aby to slo trochu lip do otacek (ale ne abych platil 20tis.). Jde mi o to jaky z reseni co jsem psal je nejlepsi na vykon, nejlepsi na zvuk vic nic...

Odesláno

Stres3d: hmm tak kdyz ses tak chytrej tak si poradis preci sam ne?? Tom se ti snazi poradit pokud sis nevsiml ale jestli ti vyhovuje univerzalni roura za 2k ktera dela akorad bordel tak ok..

Odesláno

Dobrej, silnej, kultivovanej motor nedělá brajgl přes celou vesnici na jedničku, jeho pravá symfonie nastává až když je potřeba stádo vypustit, však zvolna, postupně allegro a pak se zase schová a čeká na probuzení.

Co se Tom snaží říct je, že když ti to bude řvát jak tatrovka, můžná budeš mít pocit že to jede jak ďas ale opak bude pravdou a nejspíš to vyvolá nejeden úsměv.

A přeju hodně třpělivosti při pravidelných výměnách kvůli stk :super

[upravil dne 26/3/2008 Fusion]

Odesláno

koukam ze vsechno co to kdu psal je :xvul,takze se zeptam jeste jednou - jaky reseni (v 1 prispevku varianty) je nejlepsi pro vykon - chtel bych spis ve vyssich. Na nic jineho prosim neodpovidejte nema to smysl:roll

Odesláno
Původně zaslal: tom406

ty si nedáš pokoj. si tam navař layting nebo jak se to kruci píše a máš to. A navíc -co takhle napsat typ nebo alespoň obsah sekačky

[upravil dne 27.3.2008 tom406]

a jestli chces tak jeden laityng mam ted na prodej....

Odesláno

Neda si rict a neda si rict....:D Jestli chces jit vic od spoda a planujes tam dat sport filtr tak ho dej driv nez vyfuk..uvidis ze budes spokojenej i se zvukem..ja ho tam mam + primy naporovy sani a do 3500 ot neni nic slyset a pak to prijde..OK 406 ti rekne jak to zni...;)

Odesláno
Původně zaslal: hnjupis

Neda si rict a neda si rict....:D Jestli chces jit vic od spoda a planujes tam dat sport filtr tak ho dej driv nez vyfuk..uvidis ze budes spokojenej i se zvukem..ja ho tam mam + primy naporovy sani a do 3500 ot neni nic slyset a pak to prijde..OK 406 ti rekne jak to zni...;)

Zdravím tě, slyšel jsem jej v noci, když jsem byl venku se psem. A vcelku dobrý:super Ale já osobně jsem zastánce klasického tichého auta, i když svoji 406 trošku více ,,přišlápnu\", tak je taky slyšek chorál 2.0i 16V ;):D Jsem na tebe zvědavý na minisrazu P-C ;)

[upravil dne 29/3/08 OK406]

Odesláno
Původně zaslal: Stres3d

Takze primy sani + jen koncovka = optimal (tu koncovku jak sem psal nahore s homologaci)

nejdriv to dej bez koncovky...Uvidis jak bude zpivat..A to co uslysis je zvuk motoru ne nejaky bublani ktery nema s vykonem nic spolecneho..vyfuk ti doda duneni ale nebude slyset takovy dravy rachot jak od wrc...Takze sani a pak uvidis;)

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Zdravím tě, slyšel jsem jej v noci, když jsem byl venku se psem. A vcelku dobrý:super Ale já osobně jsem zastánce klasického tichého auta, i když svoji 406 trošku více ,,přišlápnu\", tak je taky slyšek chorál 2.0i 16V ;):D Jsem na tebe zvědavý na minisrazu P-C ;)

No to uvidim v utery nastupuju do nove prace tak uvidim jak na tom budu s casem atd ale urco se ukazu...jj vecerni jizdy to je moje..:D:D

Odesláno

Původně zaslal: OK406

No to uvidim v utery nastupuju do nove prace tak uvidim jak na tom budu s casem atd ale urco se ukazu...jj vecerni jizdy to je moje..:D:D

Tak už se těším. Tak sleduj fórum a až bude minisraz, tak se ozvi. Ale to bude ještě chvilku trvat, jelikož sníh na klouzání nebyl, tak bude něco jiného.;) Jinak až pojedeš zase večer, tak snad se setkáme:)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...