Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Cca. před dvěma lety jsem místo origo. rádia namontoval do své P406 II (r.v.) 2002 rádio VDO. Překvapil mne na konci anténního kabelu namontovanej takovej klump (viz. obrázek) a z něj vedle antény vedl černý uzský kablík. Dlouho jsem váhal jestli to náhodou není anténní zesilovač, ale vzhledem k tomu, že jsem si nepamatoval původní zapojení, tak jsem ho raději uzemnil, aby mi tam něco nevyhořelo. Teď mám trochu času s tím laborovat, tak bych vás poprosil o radu, zda na ten černej kablík nemá místo země jít náhodou +12 :myslim:D:D ....docela drsný takovou srandu řešit po 2 letech, ne ? :D, ale rádio hraje normálně

ant_zes_peu.jpg

Odesláno
Původně zaslal: Přema

pokud je ten kablík černý tak jedině kostra,.....+ do toho nepouštěj....jo a z té fotkynejde nic poznat

To právě nemám 100% jistotu. Když se podíváš na anténní zesilovače co se běžně prodávají, tak mají taky černý vodič, na který se připojuje +12, tak jsem z toho docela zmatenej, ale nechce se mi to zkoušet metodou pokus, omyl.

Odesláno
Původně zaslal: -=Michal=-

pokud je ten kablík černý tak jedině kostra,.....+ do toho nepouštěj....jo a z té fotkynejde nic poznat

To právě nemám 100% jistotu. Když se podíváš na anténní zesilovače co se běžně prodávají, tak mají taky černý vodič, na který se připojuje +12, tak jsem z toho docela zmatenej, ale nechce se mi to zkoušet metodou pokus, omyl.

Nic nezkoušej a nech to tak,pokud rádio hraje tak na to nešahej

Odesláno

No na to jak je kvalitní, tak právě rádio nehraje zrovna zázračně a tak mám podezření právě na to napájení. Logické by to bylo, nevím, proč by se anténa ještě tímto způsobem zemnila...:myslim

Odesláno

No na to jak je kvalitní, tak právě rádio nehraje zrovna zázračně a tak mám podezření právě na to napájení. Logické by to bylo, nevím, proč by se anténa ještě tímto způsobem zemnila...:myslim

No záleží to na tobě....max. spálíš ten bazmek

Odesláno
Původně zaslal: kobr

Něco podobného tam mám taky, ale jestli je to to stejné, nevím, protože nic na fotu není vidět. Ale k čemu to slouží, nevím:mrk

Maj to tam asi všichni v nový P406 (krabička mezi anténou a rádiem). Stačilo by mi, kdyby jsi dokázal měřákem zjistit, zda ten tenkej kablík co z toho vede je připojenej na kostru a nebo do něj jde pára :D dík

Odesláno
Původně zaslal: subin

Taky tam mám něco podobného,ale vede mi tam jeden vstup antény a dva výstupy,jakou funkci to přesně má by mě taky zajímalo:myslim

Podle mého je to napájení zesíku, který je v anténě na střeše, ale ruku do ohně bych za to nedal a tak se pídím po někom, kdo to má origo. zapojené a dokáže zjistit, zda tenký kablík je napájen a nebo uzeměn. Dík

Odesláno

Taky tam mám něco podobného,ale vede mi tam jeden vstup antény a dva výstupy,jakou funkci to přesně má by mě taky zajímalo:myslim

Podle mého je to napájení zesíku, který je v anténě na střeše, ale ruku do ohně bych za to nedal a tak se pídím po někom, kdo to má origo. zapojené a dokáže zjistit, zda tenký kablík je napájen a nebo uzeměn. Dík

Podľa mojich skúseností je každá anténa (okrem špeciálnych vychytávok) ukostrená priamo na mieste montáže cez maticu a vejárovú podložku. Ak je na anténe zosilovač tak je vždy napájaný +12V. Ukostrenie zosilovača je cez oplet koaxiálu a rádio.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Podľa mojich skúseností je každá anténa (okrem špeciálnych vychytávok) ukostrená priamo na mieste montáže cez maticu a vejárovú podložku. Ak je na anténe zosilovač tak je vždy napájaný +12V. Ukostrenie zosilovača je cez oplet koaxiálu a rádio.

Jo, to je jasný. Anténa je vždy ukostřená jak na střeše, tak u rádia, ale ten malej kablík, ten mi nedává spát. Podívejte se prosím někdo u sé P406 II kam je připojenej. Jestli + a nebo zem. Díky

Odesláno

kedze mam teraz autoradio vyhodene, lebo ti smejdi v autoservise Povazska Bytrica mi tvrdili ze mi autoradio vybija bateriu, tak to pofotim aj ja a dam vediet.

Pozriem aj tu krabicku, tu som si tam doteraz nevsimol.

Odesláno

Původně zaslal: pastorek

Jo, to je jasný. Anténa je vždy ukostřená jak na střeše, tak u rádia, ale ten malej kablík, ten mi nedává spát. Podívejte se prosím někdo u sé P406 II kam je připojenej. Jestli + a nebo zem. Díky

Veď som ti to napísal. Má byť pripojený na + 12V, na výstup z rádia ktorý je pod napätím po zapnutí rádia. Na klasickom ISO je to modrý kábel na konektore kde je i napájanie, kostra a osvetlenie. Niektoré autorádia ten výstup nemajú, tak sa to dáva na pól 15. To je pod napätím pri zapnutom kľúčiku.

[upravil dne 26/3/08 pastorek]

Odesláno

Ja by som na ten cierny kabel skusil pripojit +12V cez ziarovkovu skusacku alebo cez 1,2W/12V ziarovku. Tym by si nic nemalo znicit.

Pokial je ten cierny kabel vo vnutri tej krabicky pripojeny na kostru tak sa ziarovka rozsvieti plným svitom a netreba na ten kablik nic davat.

Ale ak tam ta krabicka potrebuje +12V tak sa zrejme po pripojeni ziarovky tato nerozsvieti alebo len jemne, to by znacilo ze je to ozaj zosik a kvalita prijmu na radiu by sa mala zlepsit. Pokial to bude takto, tak tam potom môžeš pripojiť +12V priamo.

Odesláno

Anténa je ukostrená v mieste montáže a pripojením k rádiu. Ak je na nej nejaká elektronika tak ako by bola napájaná? Samozrejme že samostatným prívodným káblom. Takých antén som namontoval desiatky a každá mala napájanie. Jediný problém je či má to autorádio výstup na napájanie antény a ak áno, tak ktorý konektor to je.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...