-=Michal=- Odesláno 24. březen 2008 Odesláno 24. březen 2008 Cca. před dvěma lety jsem místo origo. rádia namontoval do své P406 II (r.v.) 2002 rádio VDO. Překvapil mne na konci anténního kabelu namontovanej takovej klump (viz. obrázek) a z něj vedle antény vedl černý uzský kablík. Dlouho jsem váhal jestli to náhodou není anténní zesilovač, ale vzhledem k tomu, že jsem si nepamatoval původní zapojení, tak jsem ho raději uzemnil, aby mi tam něco nevyhořelo. Teď mám trochu času s tím laborovat, tak bych vás poprosil o radu, zda na ten černej kablík nemá místo země jít náhodou +12 :D ....docela drsný takovou srandu řešit po 2 letech, ne ? , ale rádio hraje normálně Citovat
Přema Odesláno 24. březen 2008 Odesláno 24. březen 2008 pokud je ten kablík černý tak jedině kostra,.....+ do toho nepouštěj....jo a z té fotkynejde nic poznat Citovat
-=Michal=- Odesláno 24. březen 2008 Autor Odesláno 24. březen 2008 Původně zaslal: Přema pokud je ten kablík černý tak jedině kostra,.....+ do toho nepouštěj....jo a z té fotkynejde nic poznat To právě nemám 100% jistotu. Když se podíváš na anténní zesilovače co se běžně prodávají, tak mají taky černý vodič, na který se připojuje +12, tak jsem z toho docela zmatenej, ale nechce se mi to zkoušet metodou pokus, omyl. Citovat
Přema Odesláno 24. březen 2008 Odesláno 24. březen 2008 Původně zaslal: -=Michal=- Původně zaslal: Přema pokud je ten kablík černý tak jedině kostra,.....+ do toho nepouštěj....jo a z té fotkynejde nic poznat To právě nemám 100% jistotu. Když se podíváš na anténní zesilovače co se běžně prodávají, tak mají taky černý vodič, na který se připojuje +12, tak jsem z toho docela zmatenej, ale nechce se mi to zkoušet metodou pokus, omyl. Nic nezkoušej a nech to tak,pokud rádio hraje tak na to nešahej Citovat
-=Michal=- Odesláno 25. březen 2008 Autor Odesláno 25. březen 2008 Původně zaslal: Přema Původně zaslal: -=Michal=- Původně zaslal: Přema pokud je ten kablík černý tak jedině kostra,.....+ do toho nepouštěj....jo a z té fotkynejde nic poznat To právě nemám 100% jistotu. Když se podíváš na anténní zesilovače co se běžně prodávají, tak mají taky černý vodič, na který se připojuje +12, tak jsem z toho docela zmatenej, ale nechce se mi to zkoušet metodou pokus, omyl. Nic nezkoušej a nech to tak,pokud rádio hraje tak na to nešahej No na to jak je kvalitní, tak právě rádio nehraje zrovna zázračně a tak mám podezření právě na to napájení. Logické by to bylo, nevím, proč by se anténa ještě tímto způsobem zemnila... Citovat
Přema Odesláno 25. březen 2008 Odesláno 25. březen 2008 Původně zaslal: -=Michal=- Původně zaslal: Přema Původně zaslal: -=Michal=- Původně zaslal: Přema pokud je ten kablík černý tak jedině kostra,.....+ do toho nepouštěj....jo a z té fotkynejde nic poznat To právě nemám 100% jistotu. Když se podíváš na anténní zesilovače co se běžně prodávají, tak mají taky černý vodič, na který se připojuje +12, tak jsem z toho docela zmatenej, ale nechce se mi to zkoušet metodou pokus, omyl. Nic nezkoušej a nech to tak,pokud rádio hraje tak na to nešahej No na to jak je kvalitní, tak právě rádio nehraje zrovna zázračně a tak mám podezření právě na to napájení. Logické by to bylo, nevím, proč by se anténa ještě tímto způsobem zemnila... No záleží to na tobě....max. spálíš ten bazmek Citovat
kobr Odesláno 25. březen 2008 Odesláno 25. březen 2008 Něco podobného tam mám taky, ale jestli je to to stejné, nevím, protože nic na fotu není vidět. Ale k čemu to slouží, nevím:mrk Citovat
subin Odesláno 25. březen 2008 Odesláno 25. březen 2008 Taky tam mám něco podobného,ale vede mi tam jeden vstup antény a dva výstupy,jakou funkci to přesně má by mě taky zajímalo:myslim Citovat
-=Michal=- Odesláno 25. březen 2008 Autor Odesláno 25. březen 2008 Původně zaslal: kobr Něco podobného tam mám taky, ale jestli je to to stejné, nevím, protože nic na fotu není vidět. Ale k čemu to slouží, nevím:mrk Maj to tam asi všichni v nový P406 (krabička mezi anténou a rádiem). Stačilo by mi, kdyby jsi dokázal měřákem zjistit, zda ten tenkej kablík co z toho vede je připojenej na kostru a nebo do něj jde pára dík Citovat
-=Michal=- Odesláno 25. březen 2008 Autor Odesláno 25. březen 2008 Původně zaslal: subin Taky tam mám něco podobného,ale vede mi tam jeden vstup antény a dva výstupy,jakou funkci to přesně má by mě taky zajímalo:myslim Podle mého je to napájení zesíku, který je v anténě na střeše, ale ruku do ohně bych za to nedal a tak se pídím po někom, kdo to má origo. zapojené a dokáže zjistit, zda tenký kablík je napájen a nebo uzeměn. Dík Citovat
pastorek Odesláno 26. březen 2008 Odesláno 26. březen 2008 Původně zaslal: -=Michal=- Původně zaslal: subin Taky tam mám něco podobného,ale vede mi tam jeden vstup antény a dva výstupy,jakou funkci to přesně má by mě taky zajímalo:myslim Podle mého je to napájení zesíku, který je v anténě na střeše, ale ruku do ohně bych za to nedal a tak se pídím po někom, kdo to má origo. zapojené a dokáže zjistit, zda tenký kablík je napájen a nebo uzeměn. Dík Podľa mojich skúseností je každá anténa (okrem špeciálnych vychytávok) ukostrená priamo na mieste montáže cez maticu a vejárovú podložku. Ak je na anténe zosilovač tak je vždy napájaný +12V. Ukostrenie zosilovača je cez oplet koaxiálu a rádio. Citovat
-=Michal=- Odesláno 26. březen 2008 Autor Odesláno 26. březen 2008 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: -=Michal=- Původně zaslal: subin Taky tam mám něco podobného,ale vede mi tam jeden vstup antény a dva výstupy,jakou funkci to přesně má by mě taky zajímalo:myslim Podle mého je to napájení zesíku, který je v anténě na střeše, ale ruku do ohně bych za to nedal a tak se pídím po někom, kdo to má origo. zapojené a dokáže zjistit, zda tenký kablík je napájen a nebo uzeměn. Dík Podľa mojich skúseností je každá anténa (okrem špeciálnych vychytávok) ukostrená priamo na mieste montáže cez maticu a vejárovú podložku. Ak je na anténe zosilovač tak je vždy napájaný +12V. Ukostrenie zosilovača je cez oplet koaxiálu a rádio. Jo, to je jasný. Anténa je vždy ukostřená jak na střeše, tak u rádia, ale ten malej kablík, ten mi nedává spát. Podívejte se prosím někdo u sé P406 II kam je připojenej. Jestli + a nebo zem. Díky Citovat
ajven Odesláno 26. březen 2008 Odesláno 26. březen 2008 kedze mam teraz autoradio vyhodene, lebo ti smejdi v autoservise Povazska Bytrica mi tvrdili ze mi autoradio vybija bateriu, tak to pofotim aj ja a dam vediet. Pozriem aj tu krabicku, tu som si tam doteraz nevsimol. Citovat
pastorek Odesláno 26. březen 2008 Odesláno 26. březen 2008 Původně zaslal: -=Michal=- Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: -=Michal=- Původně zaslal: subin Taky tam mám něco podobného,ale vede mi tam jeden vstup antény a dva výstupy,jakou funkci to přesně má by mě taky zajímalo:myslim Podle mého je to napájení zesíku, který je v anténě na střeše, ale ruku do ohně bych za to nedal a tak se pídím po někom, kdo to má origo. zapojené a dokáže zjistit, zda tenký kablík je napájen a nebo uzeměn. Dík Podľa mojich skúseností je každá anténa (okrem špeciálnych vychytávok) ukostrená priamo na mieste montáže cez maticu a vejárovú podložku. Ak je na anténe zosilovač tak je vždy napájaný +12V. Ukostrenie zosilovača je cez oplet koaxiálu a rádio. Jo, to je jasný. Anténa je vždy ukostřená jak na střeše, tak u rádia, ale ten malej kablík, ten mi nedává spát. Podívejte se prosím někdo u sé P406 II kam je připojenej. Jestli + a nebo zem. Díky Veď som ti to napísal. Má byť pripojený na + 12V, na výstup z rádia ktorý je pod napätím po zapnutí rádia. Na klasickom ISO je to modrý kábel na konektore kde je i napájanie, kostra a osvetlenie. Niektoré autorádia ten výstup nemajú, tak sa to dáva na pól 15. To je pod napätím pri zapnutom kľúčiku. [upravil dne 26/3/08 pastorek] Citovat
kamen22 Odesláno 26. březen 2008 Odesláno 26. březen 2008 Ja by som na ten cierny kabel skusil pripojit +12V cez ziarovkovu skusacku alebo cez 1,2W/12V ziarovku. Tym by si nic nemalo znicit. Pokial je ten cierny kabel vo vnutri tej krabicky pripojeny na kostru tak sa ziarovka rozsvieti plným svitom a netreba na ten kablik nic davat. Ale ak tam ta krabicka potrebuje +12V tak sa zrejme po pripojeni ziarovky tato nerozsvieti alebo len jemne, to by znacilo ze je to ozaj zosik a kvalita prijmu na radiu by sa mala zlepsit. Pokial to bude takto, tak tam potom môžeš pripojiť +12V priamo. Citovat
pastorek Odesláno 26. březen 2008 Odesláno 26. březen 2008 Anténa je ukostrená v mieste montáže a pripojením k rádiu. Ak je na nej nejaká elektronika tak ako by bola napájaná? Samozrejme že samostatným prívodným káblom. Takých antén som namontoval desiatky a každá mala napájanie. Jediný problém je či má to autorádio výstup na napájanie antény a ak áno, tak ktorý konektor to je. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.