Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim vsechny,

nekteri z Vas jiste vi o mem problemu s unikem oleje na monobloku. Tento problem je k memu nevyslovnemu stesti jiz vyresen diky panu Vasendovi!!!! Timto mnohokrate diky. Nastal ovsem dalsi problem (uz ne tak zavazny).

S vymnenou prevodovky (prevodove casti monobloku) za ten samy dil z vozidla znacky Citroen, doslo k nemile veci a to dekalibraci tachometru. Na prvni pohled jednoduche reseni: misto (sneka) nahonu tachometru znacky Citroen dat zpatky nahon stary. To se podarilo, ale tachometr stale ukazuje cca o 10km/h vic. Napadla me moznost, ze s Citroen.n. jsem tachometr docela slusne pretozil (ukazovalo to spis o 20-30km/h vic), tak jestli to neni tim.

Veskere napady vitam. (Jinak se pokusim o Oddieho sehnat jiny tachometr a zkusit ho, ale v tyhle zime se mi do toho moc nechce :( ) Takze predem Diky.

Makovice

Odesláno

Jo tak to bylo tvoje auto s rázdnym břichem u Vašendy! :D:D:D

Pokud je ta difernce konstantní, tak bych přesadil ručku na měřáku. Pokud je logaritmická, tak je to v převodech a jedinej rasept je je vyměnit...

Odesláno

nebo si vytisknout nový ciferník :D

Pokud jsi Makovice ve sporoprogramu, lihový fix a čárky a čísla na plexi to jistí ;)

jinak, vítej zase mezi námi :P

Odesláno

Vix: Dekuju.

Nevim jestli se muzu radit do sporoprogramu, kdyz jsem do toho malyho nenazrance narval uz takovy nehorazny prachy, ale kazdopadne vydim spis problem v tom, ze i kdyby to bylo konstantni (coz si myslim, ze neni) tak to porad ukazuje vic a to zrovna u myho auta, kterymu nestacil rozsah ani pred tim bude docela problem.

Ale porad me zarazi, ze to ukazuje blbe, protoze ten snek je tam z Peugeota a prece nebude PSA delat dve ruzny prevodovky pro jeden typ motoru XY8????? Je to fakt zahada, budu muset nekde pomerit posun a pak to nejak poresit :(

Ale stejne dik. Makovice

Odesláno

Jo jinak je u Vasendy znovu, protoze jsem si sehnal novy (no stejne stary, ale novejsi) karburatory!!! ;) a to od pana Kintera (Kinter Motorsport - rallycross s

P205) ;) a to za celych 1000,- :D:D:D:D:D:D:D:D

Odesláno

Makovice: Ahoj! Treba u CX existovaly dva nahony tachometru s ruznymi prevody - zrejme na benzin a na diesel. Tvarove byly stejny, ale kazdy mel jinou barvu a hlavne jeden ukazoval normalne a druhy o cca. 20-30 km/h vic. Ve vyssich rychlostech to byla parada :D Ale tohle neni tvuj problem.

Jinak ja to vyresil tak, ze jsem oba rozpertloval a slozil si vlastni dvoubarevny hybrid, ktery fungoval OK.

Pak by mohl byt problem v prevodovce, ze by byla nepatrne jinak zprevodovana, vice do rychla, to by pak tachometr ukazoval vic. Zrovna mi chybi cast manualu k BX na prevodovky, kde by byly pomery uvedeny. Snad to nekde zjistim.

[Editován dne 2/12/03 Dydzej]

Odesláno

No, koukal jsem , že už máš v servisu vyhrazené místo :)

Ručičkou klidně pohni, už jsem taky takhle napravoval tachometr, mám na to dokonce změřenou testovací rovinku...

Odesláno

Tak autíčko už mám zpět a jezdí jak splašený!!!! Tak teď jsem zvědavej na sprinty! ;) Tímto díky Vašendovi!!!!!!!!!! Mimochodem nevíte někdo za kolik a kde sehnat teploměry vody a oleje s čidlama???

Odesláno

meli je v konradu, ale nedavno jim nejak zahadne cast zmizela z online katalogu, tak snad je jeste maj... jinak jsem je zahlid i v tempo teamu v hypernove, ale byla to ta rejzovita varianta ala FNF... pripadne se muzes vypravit lovit na vrakoviste... nektery audiny meli docela hezky meraky...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...