jardas Odesláno 28. červenec 2008 Odesláno 28. červenec 2008 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: Cingo to:AnotherOne Pozeral som na servisboxe charakteristiku môjho auta a mám tam ten pedál bez spínača. V charakteristike som našiel že mám Tempomat(regulátor rýchlosti) ale obmedzovač tam neviem nájsť. Tak to len potvrdzuje to, že pedál plynu nemá mať ako vplyv na funkčnosť tvojho tempomatu. Aj keď raz som tu videl, že aby fungovalo elektrické nastavovanie svetiel bolo treba vymeniť žiarovku v zapaľovači. [upravil dne 28.7.2008 AnotherOne] Jeden můj kolega si nechával dodělávat tempomat, ale podařilo se mu to až ve druhém Peugeot servisu a tam mu prý něco dodělávali u počítače motoru. To by mohl být právě spínač pedálu plynu, protože na spojce i brzdě spínače měl, na brzdě dokonce dvojitý. Akorát mu nechtěli prozradit co tam dělali za úpravu Citovat
AnotherOne Odesláno 28. červenec 2008 Odesláno 28. červenec 2008 Cingo má iný problém. On má pravdepodobne origo tempomat ale nefunguje. Citovat
jardas Odesláno 28. červenec 2008 Odesláno 28. červenec 2008 Původně zaslal: AnotherOne Cingo má iný problém. On má pravdepodobne origo tempomat ale nefunguje. to jo, to byla jen reakce k celému tématu. Ty náhodou netušíš proč je na plynu spínač a jak funguje (spíná, rozpíná, plný plyn, bez plynu, ...)? Citovat
AnotherOne Odesláno 28. červenec 2008 Odesláno 28. červenec 2008 Původně zaslal: jardas Původně zaslal: AnotherOne Cingo má iný problém. On má pravdepodobne origo tempomat ale nefunguje. to jo, to byla jen reakce k celému tématu. Ty náhodou netušíš proč je na plynu spínač a jak funguje (spíná, rozpíná, plný plyn, bez plynu, ...)? Pár príspevkov naspäť to je napísané. Citovat
jardas Odesláno 28. červenec 2008 Odesláno 28. červenec 2008 Původně zaslal: AnotherOne Pár príspevkov naspäť to je napísané. to jsem četl. Je to domněnka nebo je to opravdu tak? A jaký smysl by asi tak takovýto spínač měl mít, když ŘJ pozná plný plyn podle potenciometru? Citovat
AnotherOne Odesláno 28. červenec 2008 Odesláno 28. červenec 2008 Je to pravda, prečo je to tak - možno RJ niečo také ako hodnota pre plný plyn nepozná, alebo to má nejakú reakčnú dobu alebo toleranciu ktorá pre obmedzovač nevyhovuje, alebo pri obmedzovači je kompletne odpojený plynový pedál a reaguje len na ten spínač. Každopádne nejaký dôvod francúzski inžianieri mali. Citovat
jardas Odesláno 28. červenec 2008 Odesláno 28. červenec 2008 Původně zaslal: AnotherOne Je to pravda, prečo je to tak - možno RJ niečo také ako hodnota pre plný plyn nepozná, alebo to má nejakú reakčnú dobu alebo toleranciu ktorá pre obmedzovač nevyhovuje, alebo pri obmedzovači je kompletne odpojený plynový pedál a reaguje len na ten spínač. Každopádne nejaký dôvod francúzski inžianieri mali. to je možné. Odpojený asi nebude, protože když potřebuješ zrychlit, tak stačí na plyn šlápnout a třeba to musí být \"až na podlahu\", pak by to mělo smysl. Citovat
Guest FIKÍSEK Odesláno 11. srpen 2008 Odesláno 11. srpen 2008 Nevíte prosím,kde koupit levně ovladač na tempomat.U nás v PEUGEOTU za něj chtěj 1700 Kč Citovat
pazout Odesláno 26. březen 2009 Odesláno 26. březen 2009 Tak jsem si take nechal konecne dodelat tempomat. Slo to bez problemu. Zadne dalsi spinace, apod. jen: Packa - ~1300,- Prace - 1100,- I to ukazuje aktualni nastaveni na malem displeji na budiku (podle manualu). I kdyz clovek co mi to predaval rikal, ze to nikde nic nebude ukazovat ... P 307SW r.2005 Citovat
Milhaus65 Odesláno 26. březen 2009 Odesláno 26. březen 2009 Ten spinač na pedálu slouží jen pro informaci , když je aktivní omezovač, že byl sešlápnut - prošlápnut za max. plynový pedál pro vyřazení omezovače. Na tempomat to nemá vliv. Citovat
PEUGEOTIK307 Odesláno 27. březen 2009 Odesláno 27. březen 2009 No pekná cena. Ja som bol u 2 autorizovaných predajcov a tí mi ponúkli trošku iné ceny: 1. 6300,- Sk 2. 4000,-Sk To je pekný rozdiel. Citovat
honza.praha Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 Kdysi jsem tady psal,že jsem byl u Domanského v Kyjích, kde mi na zdejší doporučení p. Tipty provedli diagnostiku na tempomat a řekli, že to tam nejde a vyjmenovali, co vše by se muselo vyměnit a dodělat a jaké strašné peníze by to stálo. Nedalo mi to a cca před 14 dna jsem byl jinde a ejhle... dodala se páčka, trochu nastavení v počítači a jde to naprosto v pohodě a naprosto jinou cenu. Inu i diagnostikou v autoriovaném servisu se dají vydělávat peníze. Co na tom, že to byly všechno bláboly, když jsem jim je zaplatil.... Takže komu to nejde a ještě nenašel toho pravého.. jde to tady na fóru nebo přes SZ. Citovat
crossover Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 Chtel bych se zeptat na trochu jiny problem...mam original tempomat, prevod. automat Tiptronic. Jen se mi posledni dobou cim dal casteji objevuje pri zapnuti tempomatu kriticka chyba a nefunguje. Predpokladam,ze by mohl byt problem v tom cidle co je u brzdoveho pedalu,ale i tak pokud mi nekdo poradite jak to co nejlevneji opravit tak vam budu vdecny. Diky moc. Citovat
nikol Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 Zdarec.Kde se da sehnat a za kolik ta pačka(v Peugeotu Jo) a jinde?A ma někdo skušenost s domontovaním na severní moravě? Citovat
Micky99 Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 Původně zaslal: honza.praha Kdysi jsem tady psal,že jsem byl u Domanského v Kyjích, kde mi na zdejší doporučení p. Tipty provedli diagnostiku na tempomat a řekli, že to tam nejde a vyjmenovali, co vše by se muselo vyměnit a dodělat a jaké strašné peníze by to stálo. Nedalo mi to a cca před 14 dna jsem byl jinde a ejhle... dodala se páčka, trochu nastavení v počítači a jde to naprosto v pohodě a naprosto jinou cenu. Inu i diagnostikou v autoriovaném servisu se dají vydělávat peníze. Co na tom, že to byly všechno bláboly, když jsem jim je zaplatil.... Takže komu to nejde a ještě nenašel toho pravého.. jde to tady na fóru nebo přes SZ. kde v prahe si si to nechal dorabat? ak to nie je tajomstvo. + odkial si mal packu? ja nad tym tiez uvazujem ze kupim packu na vrakaci a aktivaciu si necham spravit vo federal cars. alebo mas lepsie a lacnejsie riesenie? pls porad Citovat
xavier Odesláno 4. červen 2009 Odesláno 4. červen 2009 Páčka na tempomat 700 CZK + 200 CZK dobierka ( do Loun ) - Autovrakoviště Vojkov + povolenie v BSI 550CZK P-servis. Super vec. Citovat
AnotherOne Odesláno 4. červen 2009 Odesláno 4. červen 2009 Origo páčka nová cca 66€ crossover: Môže byť problém aj v spojkovom pedále - spínači. Tento stojí cca 20€, brzdový spínać bude o niečo drahší je dvojitý. Citovat
xavier Odesláno 10. červen 2009 Odesláno 10. červen 2009 Mám jednu otázku. Ako vie BSI že mám zaradenú štvorku? V manuáli sa píše že tempomat sa da aktivovať pri zaradenom štvrtom alebo piatom rýchlostnom stupni a minimálne musím ísť 40-siatkou ( to som overil a tak to aj pracuje ). Má BSI navolené otáčky motora a ku nim priradené rýchlosti, alebo sú niekde nejaké skryté spínače? Vopred vďaka za info. Citovat
sekaj Odesláno 10. červen 2009 Odesláno 10. červen 2009 Počítám že to vyhodnocuje podle rychlosti vůči otáčkám motora,ale to je jenom moje doměnka. Citovat
Leos Odesláno 11. červen 2009 Odesláno 11. červen 2009 Původně zaslal: crossover Chtel bych se zeptat na trochu jiny problem...mam original tempomat, prevod. automat Tiptronic. Jen se mi posledni dobou cim dal casteji objevuje pri zapnuti tempomatu kriticka chyba a nefunguje. Predpokladam,ze by mohl byt problem v tom cidle co je u brzdoveho pedalu,ale i tak pokud mi nekdo poradite jak to co nejlevneji opravit tak vam budu vdecny. Diky moc. Tempomat hlásí kritickou chybu v případě, že na požadavek který posílá motoru na korekci rychlosti, motor nereaguje. Tak pokud máte nějaký problém motoru, který je toho příčinou, je potřeba ho nejprve odstranit. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.