Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Studené starty jednou pro vždy!!

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Honzin

Konečně pořádná rada k tématu!:roker

:xvul Co je na tom dobrého. Svýho Pežotka nikomu nedam! Prostě to vyřeším když ne teď tak později. Zatím pár rad zde jsem nezkoušel takže to prubnu a pak se uvidí..

Odesláno
Původně zaslal: stalmik

:xvul Co je na tom dobrého. Svýho Pežotka nikomu nedam! Prostě to vyřeším když ne teď tak později. Zatím pár rad zde jsem nezkoušel takže to prubnu a pak se uvidí..

A nebo přijedeš na komorně-pracovní minisraz P-C do Týna nad Vltavou a tam snad na něco přijde.

Věřím, že ti na fóru poradí odborníci. Vždyť je to poslední a jediní věc, co tě trápí na autě!!:myslim

Odesláno

OK406:

poslední věc to je naštěstí. Ještě tedy rozvody ale to vydrží do konce roku. Jinak Komorně pracovní minisraz rád absolvuji pokud to tedy nevyřeším..

Georgino_406:

Za kolik ti to změřili? Čím si odstranil vodu v nádrži? Jinak co se týče zvýšení sytiče. Čidlo mění hodnotu odporu v závislosti na teplotě. Nevím jestli tak že čim větší teplota tím větší odpor nebo obráceně. Každopádně pokud tak že čím menší teplota tím menší odpor šlo ty to vyřešit sériově zařazeným odporem natvrdo. Nicméně pokud je to naopak tak nevím jak to jednoduše udělat.. jedině najít čidlo s jinými hodotami a trošku mu pomoct..

Odesláno
Původně zaslal: stalmik

Tak se hned nečil. Každý je na tom jinak. Já to už v různých servisech řeším tři roky, vlomil jsem do různých výměn a měření cca 10 tis. Kč (2,5 krokáč, 0,4 čidlo, 2 tis. rampa, 2 tis. lambda, 3 průběžné testy a měření), auto stálo několik dní u "osvědčených" Peugeot servisáků a nikdo to dohromady nedal (Peugeot Zlín, Bosh servis Fedor, Kadlečík Zlámanec). Kdybych své auto neměl rád, určitě bych tyto procedury už tři roky neřešil a nečekal z kama neodjedu, protože páté protočení startér nevydrží.

V tomto stavu rada sarkomi :xvul určitě není.

Ale pryč emoce a zpět k věci: Slaboproudař nejsem, ale podle mě (pokud to co píšeš o čidlu tak je) když nahradíš čidlo otočným potenciometrem s patřičným rozmezím odporu (tříkolíkový Ti umožní regulovat zdola nahoru i naopak), tak jej můžeš manuelně simulovat. Já jsem koupil čidlo nové a nepomohlo to, tudíž by asi nepomohl ani potenciometr.

Podle mne je spíš otázka, jestli to dobře zpracuje řídící jednotka. Ale jak to zjistit nevím.

Já teď zkusím Tebou zmiňovaný čistič vstřiků a naliju tam 100okt.

[upravil dne 13.11.07 Honzin]

[upravil dne 13.11.07 Honzin]

Odesláno

já vím že si to tak nemyslel. V pohodě ;) Shodl jsem se se Sarkomi, že mám sice čidlo teploty nové, ale jiné než by mělo být. Sice zelené se žlutým kroužkem, ale prostě jiné. Označení tomu napovídá. On na něm má vyraženo 04J a já na něm mam vyraženo 06B. Značka je Facet a podle toho co je na krabičce se nejedná o sérii nicméně o konkrétní typ. To mé nové čidlo jsem já neměnil takže mohla opravdu nastat chyba. Neváhal jsem a koupil origo Citroen/peugeot přímo v Citroenu. 1920.K9 je katalogové označení. Jdu ho vyměnit a uvidíme jestli se něco zlepšilo.

Pokud bude vše stejné, naliji tam taky ten čistič spolu se 100oktany. Pak už mi zbývá jen jedno čidlo co reaguje na teplotu a to je čidlo teploty nasávaného vzduchu.

Odesláno

když už se mluví o tom čističi FIC2000, tak se v návodu píše, že nejlepší je nechat běžet motor pouze na něj - v uzavřeným okruhu. to jsem nezkoušel, ale nalil jsem ho do hodně prázdný nádrže, když to ještě tak tak jelo (s kanystrem v kufru) a jel na ten FIC. pak ještě párkrát po cestě cmrndnul benzín (98) do nádrže. úspěch nebyl 100%, spíš tak 90%, ale spokojenost (zatim :-)

edit: nějaká hrubka..

[upravil dne 13.11.2007 urdemala]

Odesláno
Původně zaslal: urdemala

když už se mluví o tom čističi FIC2000, tak se v návodu píše, že nejlepší je nechat běžet motor pouze na něj - z uzavřenýho okruhu. to jsem nezkoušel, ale nalil jsem ho do hodně prázdný nádrže, když to ještě tak tak jelo (s kanistrem v kufru) a jel na ten FIC. pak ještě párkrát po cestě cmrndnul benzín (98) do nádrže. úspěch nebyl 100%, spíš tak 90%, ale spokojenost (zatim :-)

No to je dost že se taky ozveš :super

To All: Vidíte, že nekecam :D:aut:papa

Odesláno

Jeden ze signálů který u systému BOSCH 5.1.1 poskytuje snímač klepání na bloku motoru ovlivňuje jak start motoru tak potom jeho následný klidný běh.

Při hledání podobných výše popisovaných závad se nesmí zapoměnout ani na něj. Samozřejmě nebudu zde tvrdit - vyměň snímač klepání a je to ok. To ne, ale musí se taky přezkoušet aby byla jistota, prostě němělo by se na nej zapomenout,

Odesláno

no víš jak, ono to neni jen tak, říct, že něco pomůže - to chce aspoň několikadenní pozorování.. abych to tady nevyblil, a za dva dny na tom byl stejně jako před tim

Odesláno

To stalmik: OK, v poho, popravdě mě to autí už někdy trochu štve... S tím čidlem jsi mě dostal. Já jsem staré hodil do šuplíku a nové namontoval, označení nevím. Ale myslíš, že by dvě různá čidla mohly evokovat stejnou chybu?:myslim

K tomu diag jednotky - servisák mi tvrdil, že toto v podstatě nejde detekovat a poznat... (jestli je to fakt nebo to jen on neumí, to je otázka).

To urdemala: Jak to myslíš uzavřený okruh? Toho je jako kanistr že to naliješ do nádrže bez benzínu?

Odesláno
Původně zaslal: urdemala

no víš jak, ono to neni jen tak, říct, že něco pomůže - to chce aspoň několikadenní pozorování.. abych to tady nevyblil, a za dva dny na tom byl stejně jako před tim

Tak to vím úplně přesně co tím myslíš....:xvul

Guest servisman
Odesláno

tak abych upřesnilna starém čidle mám je před sebou je napsáno 3001 K8 FRANCIE JEAGR

na novém co je v autě 3148 dál není vidět.Obě zelené se žlutým kroužkem

Odesláno
Původně zaslal: sarkomi

tak abych upřesnilna starém čidle mám je před sebou je napsáno 3001 K8 FRANCIE JEAGR

na novém co je v autě 3148 dál není vidět.Obě zelené se žlutým kroužkem

3001 K8 tam mám teď také. JE to origo. Koupil jsem ho v Citroenu ale má identické hodnoty. I na balíčku je Peugeot/Citroen. Provedu reset ŘJ a ještě před tím odpojim čidlo teploty nasávaného vzduchu. V tom případě až ji opět zapojim mělo by nastat to, že ŘJ si načte nové údaje z čidla chladící kapaliny z krokového motorku potenciometru a MAP senzoru a u čidla teploty nasávaného vzduchu si vezme jen přednastavenou hodnotu. Tím by mělo být zajištěno testování. Buď to pojede stejně, hůř nebo lépe. pokud hůř je v pořádku. pokud stejně nebo lépe je v háji nemám pravdu???

Odesláno

To stalmik: OK, v poho, popravdě mě to autí už někdy trochu štve... S tím čidlem jsi mě dostal. Já jsem staré hodil do šuplíku a nové namontoval, označení nevím. Ale myslíš, že by dvě různá čidla mohly evokovat stejnou chybu?:myslim

K tomu diag jednotky - servisák mi tvrdil, že toto v podstatě nejde detekovat a poznat... (jestli je to fakt nebo to jen on neumí, to je otázka).

To urdemala: Jak to myslíš uzavřený okruh? Toho je jako kanistr že to naliješ do nádrže bez benzínu?

No to čidlo teploty chladící kapaliny by mělo odpovídat. Já jsem tam měl náhradu za originál FACET 06B a jak jsme bádali se Sarkomi mělo by tam být 04J. Je i užší než je to originál. Vyměnil jsem tedy za originál. Co se týče čidla teploty nasávaného vzduchu bylo mi řečeno že to může taky souviset. Protože sice zjistí že je studený motor, ale řekne že je tam teplej vzduch to znamená že až takové otáčky nejsou potřeba řádově to naskočí na 1000ot/min. a pak to může dělat taky bordel protože se prý aktivně podílí na přípravě směsi spolu s lambdou a čidlem teploty chladiva.

Co se týče vstřiků toho se zase bojim já jako čert kříže. Výměny čidel atd si člověk udělá, ale vstřiky to je problém..

Odesláno

K tomu ostatnímu:

Urdemala:

Myslím, že pokud na to jezdíš je to kvalitní prostředek. Já do něj půjdu taky. Taková investice už to zase není.

Honzin:

Přesně tak s tím kanystrem. Nejlepší je vypustit nádrž a nalít tam jen ten přípravek. Chová se jako benzín. Jinak stačí co nejvíce vyjet nádrž (radši s sebou vozit kanystr), nalít tam ten sajrajt a jet zase skoro do nuly a maličko dolít třeba litr benzínu ještě ujet neco a pak natankovat plnou 100oktanů a mělo by to být 100%.

Standa:

Odborník nejsem, ale dle mě má KAT vliv pouze na emise (složení výfukových plynů). Aktivně se na složení směsi mimo jiné podílí lambda sonda, která pouze upravuje bohatost směsi.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...