Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Dalick

4 Peta

Tuším správně, že pracuješ jako já ve "velké firmě", pro jejíž zaměstnance byl velmi významným dnem 1.1.2007?;)

Ano, pracuji u PČR. Tady se to ví :D

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

Mezi náma: drtivá většina lidí v kancelářích nepotřebuje k práci počítač, zatímco bez mikrovlnky být nemůžou. ;)

Nepatřím mezi drtivou většinu - u mě to je rychlovarná konvice (ale mikrovlnkou ji nahradit umím :D )

Odesláno

2 Dalick + Peta: zdravim :papa:papa:papa bývalé kolegy. Od 31. 12. 2006 jsem po 10-ti letech strastí a útrap v céčku a s pravidelnou měsíční rentou:P:super:super:super

Odesláno

Hlavně abys to nezkoušel jako můj syn, který ohříval v rychlovarné konvici mlíko:mrk asi nemusím psát jak to dopadlo. :D

4Kurt

S tvým názorem ohledně vybavenosti kanceláří počítači naprosto zásadně nesouhlasím! Vždyť na čem by hráli pižďuchy, když ne na PC! :D :D :D

U PČR dělám systémáka, a proto rozumím víc počítačům než autům:mad: ale proto jsem tady néé! A tímto zdravím bývalé i současné kolegy či kolegyňky (jsou-li tu nějaké).

Odesláno

Neodolal jsem a nainstaloval ESET Smart Security. Co jsem za tu krátkou dobu používání zjisitl:

Antispam má aktuálně úspěšnost tak 85%. Zatím nic potřebnýho mi jako spam neoznačil, ale sem tam něco pustí. Nikdy sem moc antispam nevyužíval, těch 50 mailů denně zvládám v mžiku roztřídit i ručně. Nastavil sem přesouvání spamu do smazaný pošty, která se při ukončení Outlooku automaticky maže, takže mi to šetří čas s ručním mazáním. Uvidíme jak se osvědčí a zda bude schopnej se něčemu přiučit.

Z firewallu zatím smíšený pocity. Líbí se mi snadná možnost přepínání režimu fungování (automatika/interaktivní/admin). Automatika je tradičně při trochu míň obvyký práci nepoužitelná (FTP, RDP,...). Definovat všechny pravidla ručně je docela vražda, takovej nejrozumnější se zdá být interaktvní režim. Ovšem - mám pocit že vyskakující okna nejsou zcela koretně modální. Už se mi stalo, že okno s dotazem zůstalo viset kdesi v pozadí a já se divil proč to nefunguje. Na FTP se připojuju přes Total Commander, i přesto že mám povolenou příchozí i odchozí komunikaci, spojení nechodí. Zatím nevím kde je problém, zkusím to ještě někdy ve chvilce volna prolézt, případně povolit port jako takovej.

Celkově to není zlý, k výbornýmu antiviru přibalenej antispam a firewall za rozumnou cenu - no nekup to :D Ale ještě nějakej čas zřejmě potrvá vychytávání dětskejch nemocí.

Odesláno
Původně zaslal: MirasCC

Neodolal jsem a nainstaloval ESET Smart Security. Co jsem za tu krátkou dobu používání zjisitl:

Antispam má aktuálně úspěšnost tak 85%. Zatím nic potřebnýho mi jako spam neoznačil, ale sem tam něco pustí. Nikdy sem moc antispam nevyužíval, těch 50 mailů denně zvládám v mžiku roztřídit i ručně. Nastavil sem přesouvání spamu do smazaný pošty, která se při ukončení Outlooku automaticky maže, takže mi to šetří čas s ručním mazáním. Uvidíme jak se osvědčí a zda bude schopnej se něčemu přiučit.

Z firewallu zatím smíšený pocity. Líbí se mi snadná možnost přepínání režimu fungování (automatika/interaktivní/admin). Automatika je tradičně při trochu míň obvyký práci nepoužitelná (FTP, RDP,...). Definovat všechny pravidla ručně je docela vražda, takovej nejrozumnější se zdá být interaktvní režim. Ovšem - mám pocit že vyskakující okna nejsou zcela koretně modální. Už se mi stalo, že okno s dotazem zůstalo viset kdesi v pozadí a já se divil proč to nefunguje. Na FTP se připojuju přes Total Commander, i přesto že mám povolenou příchozí i odchozí komunikaci, spojení nechodí. Zatím nevím kde je problém, zkusím to ještě někdy ve chvilce volna prolézt, případně povolit port jako takovej.

Celkově to není zlý, k výbornýmu antiviru přibalenej antispam a firewall za rozumnou cenu - no nekup to :D Ale ještě nějakej čas zřejmě potrvá vychytávání dětskejch nemocí.

Mě se to taky docela líbí, mám firewal taky v interaktivním režimu a přesně jak píšeš se mí stalo že při spuštění třeba ICQ se vubec nezeptal, ale ICQ se přihlásilo a fungovalo, normálně používám QIP a ten byl bez problemu, po restartu compu jsem schválně zapnul ICQ a firewall se zeptal jestli chci povolit komunikaci pro ICQ jako by se nechumelilo, takže asi tam nějaký nemoci ještě budou no. Spojení přes TC na FTP mi jede bez problemu, zeptal se, povolil jsem a je to OK;)
Odesláno

Já byl právě zvědavej na automatiku. Ještě sem neviděl firewall kde by fungovala kvalitně, tak sem to chtěl vyzkoušet :D První problém nástal právě při pokusu o připojení na FTP, ten se nezdařil. Následně sem přepnul na interaktivní režim, pak už se firewall dotázal, povolil sem a přesto nechodí :nevim

Budu to muset nějak vyzkoumat, FTP využívám docela často, to by to nakonec skončilo tak, že bych měl firewall furt vypnutej. Ta ruční definice pravidel nic moc, mohlo to bejt trochu víc "user friendly"

Ještě jeden poznatek: Je to celkem háklivý na nedostupnost netu, párkrát se nespojí a už řve že je problém. To je spíš plus, je vidět že aktualizace kontroluje fakt často. Stavová ikonka může mít dle pozorování tři barvy.

Modrá - všechno OK

Oranžová - malej problém (vypnutej antispam, vypnutej antispyware, nemožnost kontroly aktualizace)

Červená - velkej problém (vypnutej firewall, vypnutej antivir)

Z toho ovšem plyne, že zřejmě není možnost nějakou součást nepoužívat. Respektive je, ale zřejmě za cenu trvalýho chybovýho stavu a tedy vlasntě nemožnosti jednoduchý kontroly, zda je vše ostatní OK.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...