Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Štiřín 3.10.2007 - Den Peugeotu ČR (představení 308); jak to probíhalo

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Marcel505

A kolik to mělo najeto? Jestli to ještě nebylo v záběhu...

Třeba až to naložíš, tak to nepoznáš a nebo to bude mít přijatelnou spotřebu...

No my tohle máme v práci (enem vod Sitroéna) a i když to není jen na rozvážení rohlíků po Praze, mrtvola to je. Spotřebu netuším, protože neřeším, ale jako malá dodávka pro občasné použití je to myslím 100% vyhovující auto.

Odesláno

SAKRA! Tak jsem dopsal svůj poněkud obsáhlejší příspěvek ze svezení, pak jsme na něco blbě máčknul (asi PageUp, nějak mě dneska neposlouchají prsty), a celé to ZMIZLO! A teď musím zase už zmizet já, takže moje dojmy v písemné formě musejí pár hodin počkat...

Jen oprava Marcelova příspěvku: Ta 308 s motorem 1.6 THP (BMW/Peugeot), co v ní jel, měla 120 koní a ne 150. Tu 150-koňovou měl k testování Garfield/Medvěd/Vvitty.

Odesláno

Garfielde, THP verze ma 150k, 120k ma 1.6 16V ;) a od BMW/Peugeot jsou vsechny ty benziny.

kterou jel Marcel ale netusim, vim jen ze my jsme meli k dispozici 150k benzin a 110k naftu.

Odesláno
Původně zaslal: Garfield

SAKRA! Tak jsem dopsal svůj poněkud obsáhlejší příspěvek ze svezení, pak jsme na něco blbě máčknul (asi PageUp, nějak mě dneska neposlouchají prsty), a celé to ZMIZLO! A teď musím zase už zmizet já, takže moje dojmy v písemné formě musejí pár hodin počkat...

Jen oprava Marcelova příspěvku: Ta 308 s motorem 1.6 THP (BMW/Peugeot), co v ní jel, měla 120 koní a ne 150. Tu 150-koňovou měl k testování Garfield/Medvěd/Vvitty.

Hlavně ta 308 120 k byla značená jako VTi, ne?

Odesláno

Původně zaslal: Garfield

Hlavně ta 308 120 k byla značená jako VTi, ne?

Pánové, tak takhle je to přesně: Všechny ty nové benzíny v 308 jsou BMW/Peugeot, jen ty slabší značené VTi a silnější THP. Viz níže. Marcel/Žabi/Mates306 jel v položce č. 2 (120 koní), Vvitty/Medvěd/Garfield v položce č. 4 (150 koní)

Nabídka benzinových verzí 308 se skládá z nejnovějších motorů vyvinutých ve spolupráci skupin PSA Peugeot Citroën a BMW Group:

1 - 1.4 VTi 70 kW (95 k), 136 Nm, 5ti stupňová manuální převodovka (1)

2 - 1.6 VTi 88 kW 16V (120 k), 160 Nm, 5ti stupňová manuální převodovka

3 - 1.6 VTi 88 kW 16V (120 k), 160 Nm, 4stupňová automatická převodovka (1)

4 - 1.6 THP 110 kW (150 k), 240 Nm, 5ti stupňová manuální převodovka

5 - 1.6 THP 103 kW (140 k), 240 Nm, 4stupňová automatická převodovka (2)

[upravil dne 5/10/07 Garfield]

Odesláno

A pro pořádek ještě ropáky u 308, všechno samozřejmě hadi:

1 - 1.6 HDI 66 kW (90 k), 215 Nm, 5ti stupňová mechanická převodovka (1)

2 - 1.6 HDI FAP 80 kW (110 k), 240 Nm, 5ti stupňová mechanická převodovka

3 - 1.6 HDI FAP 80 kW (110 k), 240 Nm, řízená 6ti stupňová mechanická převodovka (2)

4 - 2.0 HDI FAP 100 kW (136 k), 320 Nm, 6ti stupňová mechanická převodovka

5 - 2.0 HDI FAP 100 kW (136 k), 320 Nm, 6ti stupňová automatická převodovka (1)

A vysvětlivky k 1) a 2) na koncích řádků:

(1) k dispozici na konci roku 2007

(2) BMP6 k dispozici v průběhu roku 2008

Garfield/Medvěd/Vvitty jeli v položce č. 2, 110 koníků. Značně líné...

Odesláno
Původně zaslal: Vvitty

garfielde, ja v zadnych polozkach nejezdil, ja jezdil v autech. a bylo modry a cerveny :aut

neboj, ja to cetla poloze a to me zaujalo jeste vic nez polozka :D

Odesláno
Původně zaslal: aka

garfielde, ja v zadnych polozkach nejezdil, ja jezdil v autech. a bylo modry a cerveny :aut

a tim se tema opet zvrhlo.... :aut

Odesláno

Původně zaslal: aka

a tim se tema opet zvrhlo.... :aut

No a je to tady, a pak že dámy nejsou zvrhlé!

Odesláno
Původně zaslal: Pata

Marcel: kde jsi prosimte slysel takovou blbost? :aut:aut:aut :D

:)

Myslíš jako, že je blbost, když tvrdím, že dámy jsou zvrhlé? (Některé.)

Že ty máš ještě mokrej řidičák? :)

To jednou poznáš... Nebo tě mám varovat? :myslim

Odesláno

kolik je v té 308 místa vleze se tam chlap mých rozměru (210cm na výšku, tudíž dlouhé nohy) ? mám namysli tu prodlouženou středovou konzoli jestli mezi volantem není málo místa ?

Odesláno
Původně zaslal: KoNG

kolik je v té 308 místa vleze se tam chlap mých rozměru (210cm na výšku, tudíž dlouhé nohy) ? mám namysli tu prodlouženou středovou konzoli jestli mezi volantem není málo místa ?

V 308 mi to připadalo bez problémů, dal se nastavit volant...

Hlavně se dala dost snížit sedačka, tak se neboj, to bude v pohodě...

Odesláno

V 308 mi to připadalo bez problémů, dal se nastavit volant...

Hlavně se dala dost snížit sedačka, tak se neboj, to bude v pohodě...

no já jenom dopředu třeba za pár let vyměním svoji 206 za něco lepšího :D ale tedka o tom neuvažuji

Odesláno

no já jenom dopředu třeba za pár let vyměním svoji 206 za něco lepšího :D ale tedka o tom neuvažuji

Tak to určitě párkrát navštívíš autosalon Peugeot a určitě zkusíš, zda se tam vejdeš...

Neboj, od 15.října začne velká reklamní kampan na 308, třeba tě zlomí...

Odesláno

Tak to určitě párkrát navštívíš autosalon Peugeot a určitě zkusíš, zda se tam vejdeš...

Neboj, od 15.října začne velká reklamní kampan na 308, třeba tě zlomí...

No spíše bay mě nezlomily na jinou značku :) protože kdybych měl jít k nejbližšímu koncesionáři tak tam by mě tak akorát odradily jak svým servisním přístupem tak celkovým postojem k zákazníkům

Odesláno

Takze i ja se (ano po dukladnem ulezeni zazitku) pridam s hodnocenim prijemne proziteho dne.

Prezentace 308 byla vcelku zajimava a je videt ze auto se povedlo :-). Pridruzena 207 SW se mi osobne take libila (snad jen pri pohledu primo zezadu je ponekud zvlastni).

Obed i obcersveni bylo opravdu vynikajici :-)

Testovaci jizdy byly velmi prijemnou zalezitosti a vuuuubec nevadilo ze nas tym mel jaksi sklony k tomu se (samozrejmne ciste nahodou ;-) ) ztracet a bloudit po ponekud vetsim radiusu. Skoda ze se sice tolik nefotilo (kolikrat jsem jen litoval zapomenuteho fotaku), ale zase na druhou stranu by byly nektere fotografie asi nepublikovatelne :-D.

Konkretne:

-607 V6 2,7HDI -moc pekne jede a osobne mne potesila i dobra stabilita na nerovnostech

-308 1,6 THP 120 k -jak uz marcel rikal... cekali jsme malinko vic -ikdyz kdyz presednete z 607... :-)

-207SW1,6 HDi 90 k -na okreskach nas vsechny vuz velmi prekvapil (ikdyz hmotnost vzadu malicko v zatackach citit byla) svou neocekavanou zivosti :-) -jen na dalnici mi osobne pripadlo tech 90 k ponekud malo (zvlaste kdyz jsme ponekuz spechali zpet po lehkem prekroceni casu urceneho na jizdy....

Jsem tedy rad ze jsem se mohl teto akce zucastnit a doufam ze budu mit nekdy v budoucnu jeste prilezitost se k nejake podobne aukci prichomitnout :-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...