Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte, mám takýto problém: od zhruba 70°C se mi začíná rozsvěcovat kontrolka u teploměru (čebrená) a nápis stop, jako bych měl přehřátý motor.. tak sem hledal na motoru nějaké to čidlo abych popř. věděl co mám vyměnit potažmo aspoň čím začít, a ejhle - v obvyklém místě na termostatu sem nenašel nic od čeho by vedl nějakej gáblík :o čučel sem do motoru asi půl hodiny a zkoušel odpojovat kabely od věcí ve snaze najít ono zmíněné čidlo, ale bez úspěchu.. tak by mě zajímalo teda kde je :myslim taťka na 1.9D má na termostatu čidla hnedka tři

pro upřesnění mám 1.6 rv. 88 53kw

A ještě druhá věc, zasekává se mi spínací skříňka, z polohy 0 musím klíčkem hrozně kvedlat než se mi s ním podaří otočit, dá se ta skříňka nějak rozdělat/opravit nebo musím koupit novou? je drahá jak potvora :(

díky za rady

[upravil dne 23.9.2007 Martin.405]

Odesláno

Skříňka jde koupit i jako díl a zámečník Ti to přestaví za pár kaček na tvůj původní klíč, aby jsi nechodil do auta jako kastelán. Je prostě opotřebená provozem.

Co se týče čidla, hledej v okolí vodního čerpadla a jeho výstupu na motoru nebo na chladiči v jeho dolní 1/3.

Odesláno

Mám malinko podobný problém. Když jsem měl špatné těsnění pod hlavou,tak jsem parkrát vařil. Pak jsem zjistil,že mi teploměr ukazuje jak chce, někdy při zahřátým motoru 70st, někdy 82st. V servisu to kontrolovali a chlazení funguje jak má. Tak je buď špatné čidlo teploty nebo rozhozený budík. Nevíte co je častější? Případně kolik stojí čidlo a jak zkalibruju teploměr?

Odesláno
Původně zaslal: M.a.R.i

Mám malinko podobný problém. Když jsem měl špatné těsnění pod hlavou,tak jsem parkrát vařil. Pak jsem zjistil,že mi teploměr ukazuje jak chce, někdy při zahřátým motoru 70st, někdy 82st. V servisu to kontrolovali a chlazení funguje jak má. Tak je buď špatné čidlo teploty nebo rozhozený budík. Nevíte co je častější? Případně kolik stojí čidlo a jak zkalibruju teploměr?

čidlo stojí kolem 3-5 stovek.

Nejlepší jak ověřit budík je napojit multimetr s teploměrem na okruh (já sem udělal díru do ventilku, utěsnil a našrouboval) a pak to při jízdě čekovat a popř. zkalibrovat.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...