Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Radio šumí ,šumí, kua furt šumí!!!!

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

Původně zaslal: Kdo

jestli nepomuze odpojenej alarm jdu do toho ad Olda607 ,krok po kroku , ale nevim neevim

stejne už moc moznosti neni

Původně zaslal: Kdo

Mně kolega říkal: "uvidíš, že to nakonec bude úplná pí****na".

no jo , rejpani to ti jde :D

asi jsem zůstal nepochopen. Nerejpu. Tím jsem ti jen zopakoval, co jsem psal minule. Že se z toho nakonec po takovém složitém hledání může vyklubat úplná banalita, jako u mého řízení a sám víš, co jsme všechno řešili jako možnou příčinu a kde nakonec byla.

Odesláno

Kdo : v pohodě

Takže , dnes jsem odpojil alarm a zkusil radio , jaké bylo mé překvapení:D šumělo:grr

ad Olda607 ,radio extra napajeni od baterky (od auta odpojena) a extra repro ,drat v radiu misto anteny -vše ok bez šumu ,

extra napajeni z baterky (baterka odpojena od auta) repro postupne napojovano to co už v autě mam , tedy 8x repro. drat misto anteny -vše ok bez šumu ,

dulezity poznatek :

pokud jsem baterku připojil k autu a vyzkoušel obě vyše uvedene varianty radio šumělo!!!

:myslim:myslim:myslim

problem je tedy v v autě , avšak nikdo netuší jak je to možne a proč tomu tak je , vzhledem k tomu že ostatni i dodělavané přistroje funguji tak jak maji a baterka pracuje a drži kapacitu tak jak má , je pro mě jedinou záchranou tohle (viz. obrazek). odrušovač napájení rádia , pokud to někdo znate sem se zkušenosti , jsem jedno velké ucho .

Pujčili mě to v hifiprodejně a prej jestli tohle nepomuže tak už nic jineho max rozebrat komplet auto a natahat novou elektriku komplet!!!:roll

zitra to napojim tak držte palce.

post-0-14109596349372_thumb.jpg

Odesláno

dulezity poznatek :

pokud jsem baterku připojil k autu a vyzkoušel obě vyše uvedene varianty radio šumělo!!!

:myslim:myslim:myslim

Tady je potřeba se soustředit:

1. - v té chvíli jsi měl rádio napájeno venkovními přidanými kabely k baterce, která v té chvíli byla normálně připojena ke spotřebičům v autě.

2. - klíček byl v té chvíli v poloze vypnuto

Takže v autě je ještě něco pod proudem, co ruší - v podstatě jde o širokopásmové vyzařování.

3. Takže teď bych nechal minus baterie připojen ke kostře auta, a plus bych odpojoval od auta. Šumění mizí a objevuje se podle připojení plusu k síti auta?

4. Je potřeba se zamyslet, co je pod proudem. Přijímač dálkového ovládání, handsfree od telefonu, bluetooth??? Napadne Vás ještě něco? V této situaci je potřeba odpojovat jednotlivé obvody, až šumění zmizí.

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Nemáš snad zesilovač k rádiu? Ten by mohl mít vestavěný měnič napětí.

ten se ale napojuje na vystup el anteny z radia , nebo jak to myslis?

toto se napojuje mezi 12V mezi autem a radiem a extra se to ukostřuje

Odesláno

no pod proudem bez kličku je infra u stropu, světylka na stropě a v kufru , zasuvka na 12V v kufru ,digihodiny v palubce ,dveřni spinače , vic me nenapada

Odesláno

Já jsem sice myslel hudební zesilovač.

Ale i antenní zesilovač by mohl slušně kmitat a vyzařovat.

Je potřeba odpojovat jednotlivé obvody (vytahovat pojistky) a vystopovat, který obvod má vliv.

Odrušení možná přijde ke slovu, ale teprve až zjistíš, odkud rušení pochází, a že ten spotřebič - zdroj rušení je nutný pro jízdu.

Odesláno

Taky by bylo dobré zkusit odpojit altík - ale na to bych si já sám netroufnul. Pokud vím tak altík je bez pojistky.

No, asi troufnul, bude tam asi konektor. Ale samozřejmě při vypnutém zapalování.

[upravil dne 4.9.2007 P607Olda]

Odesláno

I ty digihodiny by teoreticky mohly rušit - vytahuj pojistky.

ty pojistky me napadly ,ale prvne zkusim ty spotrebice ktere maji stejnou pojistku jako radio pak pujdu dal , ale az po montazi toho odrusovace napeti.

jinak Hurvajz rikal at si vemu radio treba v telefonu a lozim snim okolo a vsude vně auta jako s detektorem jestli najdu zdroj ruseni.

Odesláno

Taky by bylo dobré zkusit odpojit altík - ale na to bych si já sám netroufnul. Pokud vím tak altík je bez pojistky.

No, asi troufnul, bude tam asi konektor. Ale samozřejmě při vypnutém zapalování.

altik muzu prohodit , mam tu jeste jeden

pojistky profičim tedy jako prvni

Odesláno

altik muzu prohodit , mam tu jeste jeden

pojistky profičim tedy jako prvni

altik - pro zkousku staci odpojit

Odesláno

Len to tu tak potichucku citam a pevne verim, ze na to prides. Mam skoro rovnaky problem (radio mi huci po zapnuti parkovaciek).

Som tiez pomaly na praskoch a neviem coho sa uz mam chytit ...

Drzim palce !

Odesláno

Sheehy - to vypada na regulator - ztlumovani podsvitu pristrojove desky. Premyslim, ktery obvod se zapina spolu s parkovackami a ma nejakou impulzni regulaci nebo menic.

Pro uplnost - v aute je taky regulator vnitrniho osvetleni, regulator otacek ventilatoru topeni...

Jeste tam muze byt regulator podsvitu displeje (jak je displej radia, spotreba a teplota), podsvit hodinek...

[upravil dne 5.9.2007 P607Olda]

[upravil dne 5.9.2007 P607Olda]

Odesláno

Isiel som na to podla ele schemy a postupne vsetko odpajal (regulator podsvietenia, vsetky parkovacky, pipak otvorenych dveri resp. zapnutych svetiel, podsvietenie ovladania vetrania, podsvietenie popolnika a zapalovaca, samotny zapalovac, budiky ...). Vysledok ziadny ...

Jedine na co som prisiel je ze to prestane ked vyberiem poistku cislo 19 pri soferovych nohach. :bojim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...