Kdo Odesláno 4. září 2007 Odesláno 4. září 2007 Původně zaslal: Pe.Tr Původně zaslal: Kdo Původně zaslal: Pe.Tr jestli nepomuze odpojenej alarm jdu do toho ad Olda607 ,krok po kroku , ale nevim neevim stejne už moc moznosti neni Původně zaslal: Kdo Mně kolega říkal: "uvidíš, že to nakonec bude úplná pí****na". no jo , rejpani to ti jde asi jsem zůstal nepochopen. Nerejpu. Tím jsem ti jen zopakoval, co jsem psal minule. Že se z toho nakonec po takovém složitém hledání může vyklubat úplná banalita, jako u mého řízení a sám víš, co jsme všechno řešili jako možnou příčinu a kde nakonec byla. Citovat
Pe.Tr Odesláno 4. září 2007 Autor Odesláno 4. září 2007 Kdo : v pohodě Takže , dnes jsem odpojil alarm a zkusil radio , jaké bylo mé překvapení šumělo:grr ad Olda607 ,radio extra napajeni od baterky (od auta odpojena) a extra repro ,drat v radiu misto anteny -vše ok bez šumu , extra napajeni z baterky (baterka odpojena od auta) repro postupne napojovano to co už v autě mam , tedy 8x repro. drat misto anteny -vše ok bez šumu , dulezity poznatek : pokud jsem baterku připojil k autu a vyzkoušel obě vyše uvedene varianty radio šumělo!!! :myslim:myslim problem je tedy v v autě , avšak nikdo netuší jak je to možne a proč tomu tak je , vzhledem k tomu že ostatni i dodělavané přistroje funguji tak jak maji a baterka pracuje a drži kapacitu tak jak má , je pro mě jedinou záchranou tohle (viz. obrazek). odrušovač napájení rádia , pokud to někdo znate sem se zkušenosti , jsem jedno velké ucho . Pujčili mě to v hifiprodejně a prej jestli tohle nepomuže tak už nic jineho max rozebrat komplet auto a natahat novou elektriku komplet!!! zitra to napojim tak držte palce. Citovat
P607Olda Odesláno 4. září 2007 Odesláno 4. září 2007 Původně zaslal: Pe.Tr dulezity poznatek : pokud jsem baterku připojil k autu a vyzkoušel obě vyše uvedene varianty radio šumělo!!! :myslim:myslim Tady je potřeba se soustředit: 1. - v té chvíli jsi měl rádio napájeno venkovními přidanými kabely k baterce, která v té chvíli byla normálně připojena ke spotřebičům v autě. 2. - klíček byl v té chvíli v poloze vypnuto Takže v autě je ještě něco pod proudem, co ruší - v podstatě jde o širokopásmové vyzařování. 3. Takže teď bych nechal minus baterie připojen ke kostře auta, a plus bych odpojoval od auta. Šumění mizí a objevuje se podle připojení plusu k síti auta? 4. Je potřeba se zamyslet, co je pod proudem. Přijímač dálkového ovládání, handsfree od telefonu, bluetooth??? Napadne Vás ještě něco? V této situaci je potřeba odpojovat jednotlivé obvody, až šumění zmizí. Citovat
P607Olda Odesláno 4. září 2007 Odesláno 4. září 2007 Nemáš snad zesilovač k rádiu? Ten by mohl mít vestavěný měnič napětí. Citovat
P607Olda Odesláno 4. září 2007 Odesláno 4. září 2007 Odborníci, mohla by tak šumět načatá křemíková dioda u alternátoru? Nebo regler, který je částečně pořád pod napětím? [upravil dne 4.9.2007 P607Olda] GooFy ohodnotil 1 Citovat
Pe.Tr Odesláno 4. září 2007 Autor Odesláno 4. září 2007 Původně zaslal: P607Olda Nemáš snad zesilovač k rádiu? Ten by mohl mít vestavěný měnič napětí. ten se ale napojuje na vystup el anteny z radia , nebo jak to myslis? toto se napojuje mezi 12V mezi autem a radiem a extra se to ukostřuje Citovat
Pe.Tr Odesláno 4. září 2007 Autor Odesláno 4. září 2007 no pod proudem bez kličku je infra u stropu, světylka na stropě a v kufru , zasuvka na 12V v kufru ,digihodiny v palubce ,dveřni spinače , vic me nenapada Citovat
P607Olda Odesláno 4. září 2007 Odesláno 4. září 2007 Já jsem sice myslel hudební zesilovač. Ale i antenní zesilovač by mohl slušně kmitat a vyzařovat. Je potřeba odpojovat jednotlivé obvody (vytahovat pojistky) a vystopovat, který obvod má vliv. Odrušení možná přijde ke slovu, ale teprve až zjistíš, odkud rušení pochází, a že ten spotřebič - zdroj rušení je nutný pro jízdu. Citovat
P607Olda Odesláno 4. září 2007 Odesláno 4. září 2007 I ty digihodiny by teoreticky mohly rušit - vytahuj pojistky. Citovat
P607Olda Odesláno 4. září 2007 Odesláno 4. září 2007 Taky by bylo dobré zkusit odpojit altík - ale na to bych si já sám netroufnul. Pokud vím tak altík je bez pojistky. No, asi troufnul, bude tam asi konektor. Ale samozřejmě při vypnutém zapalování. [upravil dne 4.9.2007 P607Olda] Citovat
Pe.Tr Odesláno 4. září 2007 Autor Odesláno 4. září 2007 Původně zaslal: P607Olda I ty digihodiny by teoreticky mohly rušit - vytahuj pojistky. ty pojistky me napadly ,ale prvne zkusim ty spotrebice ktere maji stejnou pojistku jako radio pak pujdu dal , ale az po montazi toho odrusovace napeti. jinak Hurvajz rikal at si vemu radio treba v telefonu a lozim snim okolo a vsude vně auta jako s detektorem jestli najdu zdroj ruseni. Citovat
P607Olda Odesláno 4. září 2007 Odesláno 4. září 2007 Ja bych to delal tak, ze bych odrusovaci kondenzator jeste nezapojoval. A zkousej vsechny pojistky, nejen ty od radia. Citovat
Pe.Tr Odesláno 4. září 2007 Autor Odesláno 4. září 2007 Původně zaslal: P607Olda Taky by bylo dobré zkusit odpojit altík - ale na to bych si já sám netroufnul. Pokud vím tak altík je bez pojistky. No, asi troufnul, bude tam asi konektor. Ale samozřejmě při vypnutém zapalování. [upravil dne 4.9.2007 P607Olda] altik muzu prohodit , mam tu jeste jeden pojistky profičim tedy jako prvni Citovat
P607Olda Odesláno 4. září 2007 Odesláno 4. září 2007 Původně zaslal: Pe.Tr Původně zaslal: P607Olda Taky by bylo dobré zkusit odpojit altík - ale na to bych si já sám netroufnul. Pokud vím tak altík je bez pojistky. No, asi troufnul, bude tam asi konektor. Ale samozřejmě při vypnutém zapalování. [upravil dne 4.9.2007 P607Olda] altik muzu prohodit , mam tu jeste jeden pojistky profičim tedy jako prvni altik - pro zkousku staci odpojit Citovat
Pe.Tr Odesláno 4. září 2007 Autor Odesláno 4. září 2007 tak drž palce zitra dam vědět jak to dopadlo Citovat
Sheehy Odesláno 5. září 2007 Odesláno 5. září 2007 Len to tu tak potichucku citam a pevne verim, ze na to prides. Mam skoro rovnaky problem (radio mi huci po zapnuti parkovaciek). Som tiez pomaly na praskoch a neviem coho sa uz mam chytit ... Drzim palce ! Citovat
P607Olda Odesláno 5. září 2007 Odesláno 5. září 2007 Sheehy - to vypada na regulator - ztlumovani podsvitu pristrojove desky. Premyslim, ktery obvod se zapina spolu s parkovackami a ma nejakou impulzni regulaci nebo menic. Pro uplnost - v aute je taky regulator vnitrniho osvetleni, regulator otacek ventilatoru topeni... Jeste tam muze byt regulator podsvitu displeje (jak je displej radia, spotreba a teplota), podsvit hodinek... [upravil dne 5.9.2007 P607Olda] [upravil dne 5.9.2007 P607Olda] Citovat
Sheehy Odesláno 5. září 2007 Odesláno 5. září 2007 Isiel som na to podla ele schemy a postupne vsetko odpajal (regulator podsvietenia, vsetky parkovacky, pipak otvorenych dveri resp. zapnutych svetiel, podsvietenie ovladania vetrania, podsvietenie popolnika a zapalovaca, samotny zapalovac, budiky ...). Vysledok ziadny ... Jedine na co som prisiel je ze to prestane ked vyberiem poistku cislo 19 pri soferovych nohach. Citovat
bagr Odesláno 5. září 2007 Odesláno 5. září 2007 19 5A Osvětlení přepínačů v kabině, osvětlení palubní desky, sestava ukazatelů a reostat Zřejmě má P607Olda pravdu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.