Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Ticcino

Na tom nerezu by to bylo taky pěkný

Jojo, jen jsem ještě nenašel tu správnou firmu, která to za hubičku udělá...

MNožná by to nějaký hrobaři vypískovali za flašku. Pískujou sklo na nahrobky;)
Odesláno
Původně zaslal: Ticcino

Nějak ti nerozumím. Co si představuješ pod pojmem "překreslit"? Nebo nerozumíš pojmu trasování? Je uplně jedno jestli budu převádět na vektory fotku nebo černý kolečko a jestli to budu dělat ručně nebo autotracingem. Vždy to bude trasování. Nebo tomu nerozumím já? Tak mě prosím pouč...

Máš pravdu, že ten kdo s vektorovým programem umí to zvládne za 15 minut. Já ale ne.

překreslit znamená dát si vzor do podkladu a pomocí několika málo křivek to jednoduše překreslit. trasovat znamená, že ten vzor ti nějakej prográmek díky automatizaci tak ňák převede na křivky. u objektů, kde je těch křivek tisíce to je super, u jednoduchejch vzorů, jak třeba zmiňuješ to kolečko, je to nesmysl. a to proto, že smyslem vektoru je držet danou křivku - trasovací program pracuje s bitmapou, tedy obrázkem složeným z "kostiček", křivku si vymejšlí podle průměrů a podle kontrastů větších ploch. tudíž jednoduchý objekty nikdy nenakreslí správně.

fuj, teď musim vypadat jak nějakej rozumbrada... ;-)

Odesláno

No, vidíš, tak oba mluvíme o tomtéž ale nazýváme to jinak. Trasování je objíždění kontrastních ploch. To jsem přesně dělal (vzor do podkladu a bézierovými křivkami objíždíš). Já tomu říkám ruční trasování a ty tomu říkáš obkreslování pomocí křivek.

Když se podíváme do slovníku, tak obkreslit se řekne trace. Čili obkreslování = tracing = trasování.

Trasovat to automatizovaným nástrojem je zbytečné, ale ne naprosto nevhodné, jelikož je snažší upravovat jakous takous vygenerovanou konturu, nežli začínat načisto (samozřejmě, záleží na daném objektu).

S tím, že program trasovací program jednoduché objekty nikdy nenakreslí správně nesouhlasím. Jednoduché objekty dostatečné velikosti s kontrastními hranami otrasuje celkem slušně. Problém bude u malinkatých obrázků, ale to už jsem psal...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...