Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Otáčky by neměli klesnout resp. trochu se zhoupnou když sepne kompresor, ale při běhu klimi by měly být otáčky trochu zvýšené asi tak o 50 ot./min.

Pokud ti ale auto točí pořád stejně a klima chladí tak bych z toho žádnou tragédii nedělal...

Odesláno
Původně zaslal: MPavel

Otáčky by neměli klesnout resp. trochu se zhoupnou když sepne kompresor, ale při běhu klimi by měly být otáčky trochu zvýšené asi tak o 50 ot./min.

Pokud ti ale auto točí pořád stejně a klima chladí tak bych z toho žádnou tragédii nedělal...

Nějak tak to je s těma otáčkama je.asi je to je můj pocit..... auto jinak jede normálně a chladí to taky dobře....:papa:papa

Odesláno

Hele, ať si každý říká co chce, ale klima prostě výkon ubírá - o tom žádná. Já mám papírově 97kw (bůhví kolik reálně :)), což není myslím nějaké ořezávatko a když se zapne klima, tak je to znát - a ne že ne!! Pořád to pojede slušně, ale zvýší se spotřeba, protože se tomu bude muset víc šlapat. Třeba jedu po rovince 90km/h při spotřebě 6l/100km a při zapnuté klimě a stejné rychlosti je to 6,5l/100km...

Odesláno

Také pozoruji lehčí vibrace při zapnuté klime. Vzhledem k tomu, že to dělá i u jiných aut, neřeším.

s mým třílitrem to ani nehne... motor šeptá pořád stejně... jen cvak, sepnou chladiče a je to... otáčky se zvednou jen během spouštění sahar o cca 100, pak se to ustálí... asi je to tím objemem

Odesláno
Původně zaslal: @re

Také pozoruji lehčí vibrace při zapnuté klime. Vzhledem k tomu, že to dělá i u jiných aut, neřeším.

s mým třílitrem to ani nehne... motor šeptá pořád stejně... jen cvak, sepnou chladiče a je to... otáčky se zvednou jen během spouštění sahar o cca 100, pak se to ustálí... asi je to tím objemem

Tak to sto pro. Vždyť máš krouťák o skoro 100 N.m. vyšší...

Odesláno

Co vím tak se ty spreje stříkají přímo do ventilace. Přesně ale nevím jak se to dělá. Nikdy jsem to nedělal vždy mi to dělal servis...

je-li řeč o čištění tak se skutečně stříkají spreje ale je na to takovej nějakej "sajrajt" kterej tam daj místo chladivý kapaliny a tim to propláchnou.. je to desinfekce s něčim na utěsnění.. pak tam nalejou tu chladící kapalinu a je to jako fungl.. takhle to dělali tátovi na autě

Odesláno
Původně zaslal: p406b

dezinfekce klima,proti zapachu,bakterijim atd. a plneni chladiva je trochu rozdil.

odborník nejsem ale vysvětloval mi to takhle technik Škoda a dělali nám tona OCtavii

Odesláno

delali ti to asi najednou,to je taky dobre,kdyz uz to tam je. ale ten smrad je z povrchu vyparniku,jak tam roste plisen:D a chladivo je uvnitr.

Odesláno
Původně zaslal: p406b

delali ti to asi najednou,to je taky dobre,kdyz uz to tam je. ale ten smrad je z povrchu vyparniku,jak tam roste plisen:D a chladivo je uvnitr.

Zřejmě jsem to špatně pochopil.. Díky za objasnění :super

Odesláno
Původně zaslal: Georginho_cz406

Jan kdyby mi tolk nezapáchala. Nevíte kde najdu výparník, abych to vyčistil?

Klima se čistí že si koupíš spray na čištění klimatizace a je u toho dlouhá hadička kterou postupně strčíš do mřížek ventilace a jde z toho pěna která se potom dostane až na výparník a vyčistí ho.....

Spray cca 300,- Kč a vydrží tak na 3 použití,pokud jezdíš v létě hodně s klimou tak počítej že aspon 1 za měsíc to budeš muset vyčistit......

Odesláno

no hlavne kompresor klimy bere porad 3kw a motor auta ma na volnobeh a velmi nizke otacky treby vykon 10kw takze kdyz mu tretinu kompresor vezme tak to jde okamzite poznat :-)

a to neresim kolik vezme alternator a posilovac :D

[upravil dne 12/8/07 ajsik]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...