Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tak som si niečo prečítal k tejto téme, ale nenašiel som to čo potrebujem :D Tiež by som rád odstavil EGR ventil na aute, ale predtým by som ho chcel vyčistiť,a za tú riť neviem ako ho vybrať, nemá niekto skúsenosti ? Lebo tam je zozadu tak debilný prístup. Nepodarilo sa mi dostať k šrobiku čo je hneď pod EGR :grr

• O 4 týdny později...
Odesláno

To jsem z toho teda jelen. Celé vlákno jsem si pročetl, ale moudrej z toho 2x nejsem.

Všichni se shodli, že zaslepují podložkou sání do EGR ventilu.

Ale pak někdo píše, že zaslepuje hadičku před egr, někdo že to není potřeba. To samý někdo zaslepuje EGR na výstupu, ale to jsem nějak nenašel kde.

Když jsem byl v jednom nejmenovaném servisu, tak tam mi řekli, ať zaslepím jen jednu hadičku, která ovládá společně elektroventil EGR ventilu a elektroventil EGR klapky a tím se EGR vyřadí z provozu. Pár dní jsem to tak měl, auto nepsalo žádnou chybu, ani nejelo jinak, ale radši sem to zapojil, než si to celé objasním.

Stačil by tedy zaslepit ten přívod do EGR a vyřadit z provozu elektroventily nebo je mám nechat pracovat a zaslepit to až před EGR?

Ještě by mě zajímalo, jestli jste někdo před odpojením EGR čistili sání, respektive odkud kam a taky čím. Foto by potěšilo :)

Díky za radu, jsem z toho už trochu bezradnej, ale vzhledem k tomu, že jezdím často i krátké městské trasy, tak autu nechci uškodit a nějak to vyřešit.

Odesláno

Zdravim sam za sebe - a opravte me pokud se pletu. ;):D

Na nasem se nejdrive zaslepil jen vstup na sani asi je to to nejjednoduzssi reseni.

A asi i nejlepe pristupne.

Pokud se rozhodnete ze EGR nepotrebujete /protoze az uvidite jaky humus tam vznika s radosti ozelite trosku ekologie/ tak po demontazi a zaslepeni staci a nam to zatim funguje zaslepit jen ovladaci \"hadicku\" treba sroubkem.

Na diag. to pise trvalou chybu ale to nam celkem \"zatim take nevadi\"

Auto jede stejne snad je jen trosku hlucnejsi studene a pri nizssich otackach.

Odesláno
Možný je v podstatě obojí, nicméně dlouhodobým zkoušením jsem s 406 HDI 80kw dospěl k tomu, že není důvod EGR řešit.

Jak myslíš, že není potřeba ho řešit. Myslíš, že když funguje, tak ho mám zatím nechat? A nešlo by aspoň jako prevence ho nějak vyčistit? To samé se sáním?

Odesláno

Přesně tak, pokud to nedělá problémy tak není důvod to řešit. Pokud jsi pečlivý majitel můžeš ho přesto preventivně vyndat ven pečlivě pročistit a můžeš se spolehnout, že je to naposledy co jsi o něm slyšel. Pro vyčištění stačí v podstatě benzín, já si pomáhám čističem na krby.

Odesláno

Toho se moc nebojím, auto je z Itálie a co se týče koroze, je jako nové. Ještě jsem neviděl rezavý šroubek. Je tam i originál výfuk jako nový. Ale musím to zaklepat, snad to půjde dobře. Ještě v jiném vlákně padl dotaz, zda se nemusí pak EGR nastavit diagnostikou, nebo jestli to platí jen při výměně za nový.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

ked chcem zaslepi egr ventil pred sanim musim tiez vycistit sanie? A ta co urobit s tou hadickou, ktora ide na egr ventil? Ciju odpojit, zaslepit z oboch stran alebo nahat tak ako je?

Odesláno

No ide mi o toto: Zaslepenim presne pred sanim a vycistenim sania chcem dosiahnut aby sa sanie uz nezanasalo a tym padom by sa nezmensoval prietok vzduchu z turba cez sanie do motora. A zaslepku chcem dat preto len pred sanie aby plyny z vyvuku a cez otvoreny egr mohli ohrievat vymenik tepla a tym padom aj motor. A najidealnejsie v rovine teorie by bolo aby egr ventil bol stale otvoreny tym padom by bol stale zohrievany motor od vymenika tepla z vyfukovych plynov , ale zaslepka pred sanim by plyny nepustila do sania. Takyto je moj teoreticky pohlad, len neviem ci je spravny?

• O 2 týdny později...
Odesláno

Hojte, neřešil někdo zaslepení EGR u 3O7 2.0HDi 66kW (RHY) ? Dnes jsem se snažil vytáhnout EGR ventil abych jej vyčistil,ale vůbec se kněmu nemůžu dostat... Poradil by mi nekdo jak na to? chtěl bych ho zaslepit,ale jak píši nemůžu se kněmu dostat..(přístup jak k penězům) Díky za rady

Odesláno

Surmi : ja to vyhodil cely a zaslepil (v profilovym obrazku je zaslepka po egru) mam RHS ale egr je tam reseny stejne delam to tak ze nedemontuju ani sterace ani plastovy kryty (protoze je mam prilepeny spec. lepidlem aby mi netekla voda kolem nich do mot. prostoru) jenom si zavesim motor vyndam horni silentdlok motoru ten u rozvodu spustim si motor dolu a mas pristup nerikam ze je to jako delat neco na favoritu ale jde to :papa

[upravil dne 11/11/12 23:49 od dyno]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...