Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

To je super! Nemohol by si zhrnut kroky co vsetko trebalo spravit aby si spojazdnil tempomat? Od prveho po posledny, dost uzitocne by to bolo ako motivacia aj pre ostatnych :) Dikes

Odesláno
To je super! Nemohol by si zhrnut kroky co vsetko trebalo spravit aby si spojazdnil tempomat? Od prveho po posledny, dost uzitocne by to bolo ako motivacia aj pre ostatnych :) Dikes

Jo klidne:

0. zkontrolovat snimace brzd a spojky a samozrejme modul pod volantem

1. zacvaknout packu :D

2. v diagnostice si informativne overit kontrolku tempomatu rozsvicenim vsech kontrolek (v testovani budiku)

3. aktivovat samotnou packu v jednotce motoru - jde aktivovat jen ta, ktera je skutecne zasunuta - s omezovacem nebo bez

4. aktivovat funkci tempomatu ve sdruzenym pristroji - budiky

5. aktivovat tempomat v BSI - jsou tam 3 moznosti:

a) bez zobrazovani na displeji

b) se zobrazovanim

c) komplet i s omezovacem

- ja vybral moznost b, protoze me pito.za presvedcil, ze ji auto z r. 07 musi umet :D Omezovac, i kdyz ho na pacce mam, tak jsem nezapinal, pac je to hovadina :)

Budiky zacnou blikat, ale kdyz je vybrana spravna moznost, tak po usnuti BSI (cca 1 minuta) zhasnou a pri dalsi aktivite uz nabehnou normalne a tempomat tez funguje.

Kdyz je to ale nastaveny spatne, tak blikaj do aleluja.

V pripade problemu zkusit na chvili odpojit baterku.

Jinak co se tyce funkce, tak se chova naprosto normalne. Nekdo tady na foru psal, ze pri nastaveni snizeni rychlosti musi tempomat vypnout a zapnout. Ale u me ne, u me se to chova uplne stejne jako v 308 a principielne i jako v BMW :) Na zadnou nestandardnost jsem behem projizdky po meste nenarazil :)

[upravil dne 29/5/13 09:10 od jaydeep_peta]

Odesláno

Jinak co se tyce funkce, tak se chova naprosto normalne. Nekdo tady na foru psal, ze pri nastaveni snizeni rychlosti musi tempomat vypnout a zapnout. Ale u me ne, u me se to chova uplne stejne jako v 308 a principielne i jako v BMW :) Na zadnou nestandardnost jsem behem projizdky po meste nenarazil :)

no ale to sa jednalo o auta okolo rv 2003 kde bol vobec problem tempomat spustit. Okolo roku 2006 sa dala 206-ka uz kupit aj s tempomatom.

Odesláno

no ale to sa jednalo o auta okolo rv 2003 kde bol vobec problem tempomat spustit. Okolo roku 2006 sa dala 206-ka uz kupit aj s tempomatom.

jasne no

• O 4 měsíce později...
Odesláno

dostal sem se do bodu odkud si nevim rady. PP2000 mi nedovoli zapnout tempomat v ECU, ale jinde to jde az na zobrazeni. Na netu sem nasel ze se to da obejit pres lexii a Citroen C3.

Podarilo se mi aktivovat packu v ECU, v BSI jde zapnout jen bez zobrazeni a zaden problem to nehlasi. Kdyz sem to ale zkousel za provozu tak to nic nedela :/ Jelikoz nemam zobrazeni tak nevim jestli je zaply ci ne. Zkousel sem rozjet auto na 5tou rychlost a 70kmh a kdyz pustim plyn tak se nic nestane. Ani kdyz zkousim snizit ci zvysit rychlost tempomatu.

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Zdravím páni..

našiel by sa niekto ochotný, kto by mi vedel poradiť?

Jedná sa o to.. objednal som si páčku tempomatu v peugeote. Ale ešte predtým ako sa možno sklamem, som chcel vedieť, aké sú šance že to celé bude fachať.

Jedná sa o vozítko: P206 CC, 1,6i 16V, DAM 9711, r.v. 07/2003. Motor NFU, a guľatými páčkami pod volantom, s dvoma káblami na každom spínači spojka/brzda atď..

- čo sa týka kontrolky tempomatu, tak tú na budíkoch nemám. Presvietil som všetky kontrolky, no tempomat tam na 100% nie je.

- v PP mám možnosť aktivovať tempomat v riadiacej jednotke BSI, v riadiacej jednotke budíkov /možnosti tempomatu, obmedzovača, so zobrazením alebo bez../ len s riadiacej jednotke motora takú možnosť nemám. Proste nie je.

Skúsil som sa do ECU motora pozrieť cez PP cez Peugeot 206+ a tam taká možnosť bola. Moc sa to samozrejme diagnostike nepáčilo, že som sa v tom šprtal cez iný model auta, ale dobre. Možnosti tam sú. Dia som odpojil a po naštartovaní ostala svietiť kontrolka motora a k nej hláška Abgasreinigung Anomalie. Cez už \"správne\" nastavený model vozidla, teda P206 som chybu vymazal a všetko je OK.

Zaujíma ma teda, že či s týmito \"indíciami\" bude možné tú páčku rozchodiť. Žiadam týmto tých vyvolených, ktorým sa to rozchodiť podarilo, o názor. Budem vďačný za každé info.

Vopred ďakujem a prajem pekný večer.

Odesláno

chybu to vypísalo len v tom zmysle, že keď som bol prihlásený pod P206+, tak napísalo že počítať nenalezený, že sa zavádza.. potom sa pripojil a ukázalo možnosti prehľadu atď..

Verziu BSI idem pozrieť.. dám vedieť.

Odesláno

aha.. tá chyba sa týkala škrtiacej klapky, koherencie a ešte dajakého skratu.. ale dala sa vymazať v pohode..

bol som ešte raz pozrieť v aute, čo za verziu BSI mám.. a je to 34.01

Pri načátaní ECU motora fukne jednu malú hlášku o tom, že inicializačné údaje nevie dia rozoznať. ale pustí ma to ďalej. Otázka je, ako sa to bude správať pozapojení páčky. Napadlo ma aj to, (čiste teoreticky) či sa tá možnosť povolenia v ECU motora náhodou neobjaví v tom momente, ako sa páčka fyzicky zapojí a aktivuje v ďalších dvoch sekciách. Ale to by som si asi len prial..

Odesláno

pred rokmi som mal dve Berlingá. Do oboch som si dával domontovať tempomat. Prvé bolo Berlingo 1,4 benzín, r.v.2007. V originál servise mi povedali, že sa to aktivovať nedá, že tam jednoducho taká možnosť nie je.. Ťažko som to niesol, nakoľko som s tým autom jazdil prevažne diaľnice a veľa veľa kilometrov. Po pracovnej ceste rakúsko, taliansko, nemecko, švédsko, fínsko, švédsko, nemecko, čechy a domov, v priebehu ôsmych dní, som preklínal francúzsko. Auto som predal a kúpil som znova Berlingo ale tentokrát 2.0 HDi r.v. 2006 (áno, šiel som do staršieho, ale malo to svoje opodstatnenie). Hneď pri prvej príležitosti som navštívil servis, ohľadom tempomatu. Stal sa zázrak a tempomat fungoval. Za kilečko eury to chlapci rozchodili. Bol to ten istý servis, v ktorom som bol predtým s tým prvým Berlingom. (kliatby na francúzov som následne zrušil). Teraz ma čaká pôrod s týmto terajším pežotom. Nakoľko ten spomínaný servis je hooodne ďaleko, skúšam si pomôcť ako to ide.

Odesláno

Takze napriek tomu, ze v BSI ta samotna moznost je, nebude to fungovat z dovodu nizkej verzie. V ECU motora ta moznost aktivacie nie je.. takze kaslem na to. :(

Kazdopadne dakujem za ochotu pomoct..

Odesláno

pito.za - ahoj, máš prosímtě zkušenost s motorem 1.6 HDI MUX (prodána 30.12.2004), jestli by to mohlo fungovat? Mám auto snad v max. výbavě (ABS, ESP, digi klima atd atd), příprava na pedálech je komplet, diagnostika mi píše absence závad, ale páčka nefunguje. Zkoušel jsem i páčku z Coupe a taky nejede. V BSI to mám povolené, ale v řídící jednotce motoru to povolit nejde, píše to neaktivní nebo tak něco a nejde tam dát žádná jiná volba.

Volal jsem dnes do PEugeotu Olomouc, řekli mi že za cenu diagnostiky mi můžou nahrát nový soft, ale že vůbec není jisté, že se funkce tempomatu povolí.

Klidně bych za Tebou zajel do Žiliny, jen kdybych měl aspoň nějakou šanci, že se to rozjede :D

Odesláno

nie 1,6 Hdi som nerobil ,ale sanca by tam mala byt,zalezi na verzii BSI . Mne to islo tiez povolit ale tempomat nefungoval az do zmeny verzie BSI. A v tom motore to bude tazsie ,ale neaka sanca tam je.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...