Guest PŘEMA Odesláno 15. červen 2007 Odesláno 15. červen 2007 Já mám i dřevo na palubce i mikroplyš a digi klima uplně v pohodě zatím žádný problém a jezdím tak na 20 až 21 °C:papa:papa:papa spotřeba s klimou dle PC 7,4 nafty ale dávám tomu na krk....:D Citovat
OK406 Odesláno 15. červen 2007 Odesláno 15. červen 2007 Mám taky auto klimatizaci a v pohodě. Teplotu mám okolo 22st.C. Pe.Tr.: Pokud máš tak vysokou teplotu v těchto vedrech a jak píšeš, že to skoro nechladí, tak si vyměň náplň a bude ti to chladit. Je to psané i v manuálu. I u manuálu se dá nastavit teplota a jak píše Radek Hurvajz, tak buď kolečkem teploty a nebo stupni, pokud je to u digi. Já mám jak manuální, tak i auto klimatizaci. Citovat
Yantschi Odesláno 15. červen 2007 Odesláno 15. červen 2007 Ja mam imitaciu dreva, mikroplys a manualnu klimu a v pohode. Aj na manualnej si vies nastavit teplotu vzduchu. Spotrebu tiez neriesim, lebo mam LPG. Trochu mi ale ubera na vykone, ale je to kombinacia LPG+klima, nic tragicke. Som pocul, ze rozdiel teplot by mal byt cca 5°C. Citovat
argoo Odesláno 15. červen 2007 Odesláno 15. červen 2007 Doporucuje sa rozdiel teplot do 5st., potom je to uz o zdravie. Mne sa zda, ze manual a digital je mechanicky presne to iste, len digitalna ovlada klapky na zmiesavacoch vzduchu cez motorceky podla vyhodnotenia rozdielu teplot vonku a nastavenej v interieri. Mal som aj manualnu, ale neboli problemy s nastavenim optimalneho prudenia do kabiny.. Citovat
MPavel Odesláno 15. červen 2007 Odesláno 15. červen 2007 Jednoznačně doporučuji automaticku klimu. Nastavíš teplotu a o všechno ostatní se postará elektronika (rychlost větráku, teplota větrání). U manuální klimy musíš pořád nastavovat rychlost větráku a její výkon. Každopádně když to chladí tak mi je jedno zda mam manuální nebo automatickou. Automatiku beru jako bonus,ale na druhou stranu je tam více věcí, které se tí můžou podělat. Já mam stále nastaveno na 22 stupínků a spotřebu neřeším. Hlavní je se v autě cítit dobře. Minulý týden jsem jel na Lipno přes ČB. Rychlost normál kolem kila kromě vesnic a na dálnici asi 25 km 170km/h. Spotřeba se mi ustálila na 7.1L/100km se zapnutou klimou. Po Praze jezdím za devítku. Večer ale používám šíbr. Parádní věcička.. Citovat
Mila_S Odesláno 15. červen 2007 Odesláno 15. červen 2007 Tak já jsem zase slyšel, že by neměl být rozdíl mezi venkovní a vnitřní teplotou více než 8° C, ale je třeba vzít v úvahu, že čidlo venkovní teploty je v černým plastu zrcátka a i když venku ukazuje 37°C, tak to ani nemusí být pravda. Já mám autoklimu a jezdím teď v těch vedrech asi tak s nastavením 21-22°C. Ale někdy tam dám i 20°C, jenže to mi pak mrznou nohy. Manželka má mechanickou a tam se to hůř odhaduje. O klimě se tu někde už párkrát psalo. U Medvěda je to jasný, než se mu prochladí srst, tak to chvilku trvá. .:D:D Citovat
Guest PŘEMA Odesláno 15. červen 2007 Odesláno 15. červen 2007 Původně zaslal: Mila_S Tak já jsem zase slyšel, že by neměl být rozdíl mezi venkovní a vnitřní teplotou více než 8° C, ale je třeba vzít v úvahu, že čidlo venkovní teploty je v černým plastu zrcátka a i když venku ukazuje 37°C, tak to ani nemusí být pravda. Já mám autoklimu a jezdím teď v těch vedrech asi tak s nastavením 21-22°C. Ale někdy tam dám i 20°C, jenže to mi pak mrznou nohy. Manželka má mechanickou a tam se to hůř odhaduje. O klimě se tu někde už párkrát psalo. U Medvěda je to jasný, než se mu prochladí srst, tak to chvilku trvá. .:D:D To my chceš říct že čidlo venk.teploty je ve venkovním zrcátku???:mrk Právě jsem si objednal nové zrcatka uni v chromu..... A je to čidlo sundávací ???:myslim Citovat
OK406 Odesláno 15. červen 2007 Odesláno 15. červen 2007 A není to čidlo od klimatizace na palubní desce u okna uprostřed??;) Citovat
Guest PŘEMA Odesláno 15. červen 2007 Odesláno 15. červen 2007 Původně zaslal: OK406 A není to čidlo od klimatizace na palubní desce u okna uprostřed??;) Já tam něco mám ale jak muže brat vevnitř čidlo venkovní teplotu a ještě přes sklo???:myslim:myslim Citovat
MPavel Odesláno 15. červen 2007 Odesláno 15. červen 2007 Venkovní čidlo je v pravém zrcátku ve spodní části. Takový černý čudl. Citovat
Guest PŘEMA Odesláno 15. červen 2007 Odesláno 15. červen 2007 Původně zaslal: MPavel Venkovní čidlo je v pravém zrcátku ve spodní části. Takový černý čudl. Takže když vyměním zrcátka tak mi nebude ukazovat kolik je venku? Citovat
OK406 Odesláno 15. červen 2007 Odesláno 15. červen 2007 Musíš buď z toho starého vyndat to čidlo a přendat. Citovat
MPavel Odesláno 15. červen 2007 Odesláno 15. červen 2007 Původně zaslal: OK406 Ale to je na teploměr. No vždyť se také bavíme o teploměru venkovní teploty.... Citovat
gen.Migen Odesláno 15. červen 2007 Odesláno 15. červen 2007 Čau ..Tak sem to tady tak letmo pročet. Ja mam digitalni klimu a nemužu si stěžovat, žadny neustaly točeni nějakym kolečkem, prostě sem tam před pul rokem nastavil 22 °C a dal to neřešim, at je zima nebo teplo:) Jo a vzhledem k tomu, že sem nedavno navrhoval klimatizační jednotku, tak největší rozdíl mezi venkovní a vnitřní teplotou (auto) by měl být max 8°C NO a ještě poznamka pro ty co ted nebudou řidit: Nejlepší chlazení je jít ted hezky do hospy a dát si pěkně vychlazený pivečko o teplotě 7°C Tak to budu praktikovat já Citovat
argoo Odesláno 17. červen 2007 Odesláno 17. červen 2007 to OK 406: to cidlo uprostred pristrojovky pri prednom okne je podla mna svetelny senzor, doslova som cital ze je to cidlo slnecneho svetla, nejako suvisi s klimou, lebo je pripojene do rj klimy, ale co presne robi, by som tiez rad vedel.... Citovat
OK406 Odesláno 17. červen 2007 Odesláno 17. červen 2007 Tak toto píší v manuálu: [upravil dne 17/6/07 OK406] Citovat
Pe.Tr Odesláno 17. červen 2007 Odesláno 17. červen 2007 teplotní čidlo je v pravem zrcatku , zvenku je vidět zespodu černá "špička" a ve vnitř je to to černé pod torx šroubkem. Citovat
Guest PŘEMA Odesláno 17. červen 2007 Odesláno 17. červen 2007 Původně zaslal: Pe.Tr teplotní čidlo je v pravem zrcatku , zvenku je vidět zespodu černá "špička" a ve vnitř je to to černé pod torx šroubkem. Fajn dík moc:super:papa Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.