Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: hnusoba

Na 206ke zhasína kontrolka airbagu spolu s ABS pokiaľ sa dobre pamätám...

Nové prepínače stoja zhruba 6700,- SK jeden kus ale dajú sa zohnať aj na vrakovisku, tam by som si však dával pozor či takisto nie sú vystrelené.

Skús vybrať airbag čo je na volante a presvedčiť sa či je tam.

Mohlo dôjisť len k menšiemu nárazu kedy sa aktivovali len bezpečnostné pásy a airbagy ostali nevystrelené...

I mě zhasíná kontrolka airbagu spolu s ABS a kontrolkou rezervy nádrže. Ovšem rozsvítí se o chvilku dřív před ABS. Jinak při startování mi na chvilku problikne ABS, ale airbag ne, tak na sebe napojený nejsou. Měl jsem to na diagnostice a vše je prý OK.

Navíc mám multiplex a tam není moc jednoduchý propojit diody.

Odesláno
Původně zaslal: KoNG

Ahoj

Přišel jsem na jednu nemilou věc když jsem do svého auta montoval CD changer a tahnul kabel kolem prahů. Narazil jsem na jeden kablik kterek končí někde u pásu a je v něm narvanej jakejsi odpor zřejmě to je nějaká prasárna typu bezp. pásy bez pyropatron ?

Možná blbý názor, ale:

Kdysi se k pásům dávali senzory pásů, takže když ses nepřipoutal, tak ti to signalizovalo na přístrojovce. Prostě tam byl nějaký detektor, který zjistil, zda je použit pás či ne. Třeba na jedný 307 jsem viděl, že to pípá pokud se nepřipoutáš a to víc a víc.

No a tady, páč tam ten detektor není, je místo něj odpor...

Odesláno
Původně zaslal: Marcel505

Ahoj

Přišel jsem na jednu nemilou věc když jsem do svého auta montoval CD changer a tahnul kabel kolem prahů. Narazil jsem na jeden kablik kterek končí někde u pásu a je v něm narvanej jakejsi odpor zřejmě to je nějaká prasárna typu bezp. pásy bez pyropatron ?

Možná blbý názor, ale:

Kdysi se k pásům dávali senzory pásů, takže když ses nepřipoutal, tak ti to signalizovalo na přístrojovce. Prostě tam byl nějaký detektor, který zjistil, zda je použit pás či ne. Třeba na jedný 307 jsem viděl, že to pípá pokud se nepřipoutáš a to víc a víc.

No a tady, páč tam ten detektor není, je místo něj odpor...

Ne senzor nepřipoutání se je v zapínači pásu nikolv v navíječi ;) a ten funguje správně :super

Odesláno
Původně zaslal: MichalKozel

Na 206ke zhasína kontrolka airbagu spolu s ABS pokiaľ sa dobre pamätám...

Nové prepínače stoja zhruba 6700,- SK jeden kus ale dajú sa zohnať aj na vrakovisku, tam by som si však dával pozor či takisto nie sú vystrelené.

Skús vybrať airbag čo je na volante a presvedčiť sa či je tam.

Mohlo dôjisť len k menšiemu nárazu kedy sa aktivovali len bezpečnostné pásy a airbagy ostali nevystrelené...

I mě zhasíná kontrolka airbagu spolu s ABS a kontrolkou rezervy nádrže. Ovšem rozsvítí se o chvilku dřív před ABS. Jinak při startování mi na chvilku problikne ABS, ale airbag ne, tak na sebe napojený nejsou. Měl jsem to na diagnostice a vše je prý OK.

Navíc mám multiplex a tam není moc jednoduchý propojit diody.

Stejně tak jak mě ABS rovněž problikne při startu ;)

Opravdu se jedná o předpínače bezp. pásů ověřoval jsem si to v servisním katalogou peugeotu

[upravil dne 19.6.2007 KoNG]

post-0-14109595863772_thumb.gif

Odesláno

Jen bych měl takovou otázku, moc se v tom jak funguje ŘJ airbagů nevyznám. Pokud budu mít vypnutej klíče, vytáhnu konektor u předpínače pásů (tím ho tedy odpojím) a otočím klíček, má mi zůstat svítít kontrolka.

A když to zase vypnu, zapojím konektor zpět a opět otočím klíčkem, zhasne ta kontrolka jako že je vše již OK nebo je potřeba ŘJ resnout, aby to zhaslo?

[upravil dne 19.6.2007 MichalKozel]

Odesláno

Jen bych měl takovou otázku, moc se v tom jak funguje ŘJ airbagů nevyznám. Pokud budu mít vypnutej klíče, vytáhnu konektor u předpínače pásů (tím ho tedy odpojím) a otočím klíček, má mi zůstat svítít kontrolka.

A když to zase vypnu, zapojím konektor zpět a opět otočím klíčkem, zhasne ta kontrolka jako že je vše již OK nebo je potřeba ŘJ resnout, aby to zhaslo?

To bych rozhodně nedělal veškeré zásahy se púrovadí při odpojené baterce případně vyzkratovaný spec. přípravkem systém Airbagů (maji to v Peugeotu servisu)

Jinak ti v každém případě zustane svitit kontrolka airbagů ;)

Teda myslím že to tak je :myslim

Odesláno

bude treba resetovať RJ,pri praci na systeme airbagov treba odpojiť bateriu počkať 10sek kym sa vybije palubny kondenzator,pri zapojenej baterie sa može stať že vplyvom statickej elektriny môže dôjsť k aktivacii:aut

Odesláno

Kpntrolka zhasne ak je znovu všetko v poriadku, netreba ísť na žiadnu diagnostiku !

Jedine čo Ti ostane tak v pamäti počítača nafukovacieho vaku prechodná závada...

Odesláno

Kpntrolka zhasne ak je znovu všetko v poriadku, netreba ísť na žiadnu diagnostiku !

Jedine čo Ti ostane tak v pamäti počítača nafukovacieho vaku prechodná závada...

Je si tímto někdo 100% jistý ? Já měl za to že počítač loguje chyby i pro pozdější vyčtení ? Nebo musí být chybový stav trvalý aby se to na diagnostice objevilo ?

Odesláno

Je si tímto někdo 100% jistý ? Já měl za to že počítač loguje chyby i pro pozdější vyčtení ? Nebo musí být chybový stav trvalý aby se to na diagnostice objevilo ?

Ja som si s tým istý na 101 % :D

Ak odpojíš napríklad airbag vodiča a zapneš zapaľovanie, ostane Ti svietiť kontrolka airbagu a počítač airbagu zaznamená a na diagnostike vypíše trvalú závadu . Ak znovu konektor pripojíš a zapneš zapaľovanie, kontrolka zhasne nakoľko je už všetko v poriadku no v počítači airbagu Ti trvalá závada prejde do prechodnej ale stále tam ostáva až pokiaľ sa nevymaže cez diagnostický prístroj.

Odesláno
Původně zaslal: MrVain

isto nedojde k vymazaniu zavad,ani nudzovy režim BSI akurát sa ti može zablokovať radio ak nemáš kod

Fajn radio už mám vyměněný za jiný a stejně od jistého roku je radio fixováno na BSI takže není třeba kód ;)

[upravil dne 22.6.2007 KoNG]

• O 3 týdny později...
Odesláno

Nemáte někdo tušení jak se dají rozebrat boční airbagy tak abych je nepoškodil ? Chci se ověři v tom jestli tam opravdu jsou.

[upravil dne 11.7.2007 KoNG]

• O 3 týdny později...
Odesláno

tak jsem dneska zkontroloval boční airbagy v sedačkách. Vážne zábava rozdělávat celou sedačku :D. Ale stálo to za to Airgaby tam jsou. Takže mi zbývá už jenom sehant ty pásy s pyropatronama a mám to komplet.

Střešení bagy jsem taky kontroloval jsou krásně zabalené :D

Jedna fotka z "natáčení" :roker

post-0-14109596099062_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...