MichalKozel Odesláno 18. červen 2007 Odesláno 18. červen 2007 Původně zaslal: hnusoba Na 206ke zhasína kontrolka airbagu spolu s ABS pokiaľ sa dobre pamätám... Nové prepínače stoja zhruba 6700,- SK jeden kus ale dajú sa zohnať aj na vrakovisku, tam by som si však dával pozor či takisto nie sú vystrelené. Skús vybrať airbag čo je na volante a presvedčiť sa či je tam. Mohlo dôjisť len k menšiemu nárazu kedy sa aktivovali len bezpečnostné pásy a airbagy ostali nevystrelené... I mě zhasíná kontrolka airbagu spolu s ABS a kontrolkou rezervy nádrže. Ovšem rozsvítí se o chvilku dřív před ABS. Jinak při startování mi na chvilku problikne ABS, ale airbag ne, tak na sebe napojený nejsou. Měl jsem to na diagnostice a vše je prý OK. Navíc mám multiplex a tam není moc jednoduchý propojit diody. Citovat
Marcel505 Odesláno 18. červen 2007 Odesláno 18. červen 2007 Původně zaslal: KoNG Ahoj Přišel jsem na jednu nemilou věc když jsem do svého auta montoval CD changer a tahnul kabel kolem prahů. Narazil jsem na jeden kablik kterek končí někde u pásu a je v něm narvanej jakejsi odpor zřejmě to je nějaká prasárna typu bezp. pásy bez pyropatron ? Možná blbý názor, ale: Kdysi se k pásům dávali senzory pásů, takže když ses nepřipoutal, tak ti to signalizovalo na přístrojovce. Prostě tam byl nějaký detektor, který zjistil, zda je použit pás či ne. Třeba na jedný 307 jsem viděl, že to pípá pokud se nepřipoutáš a to víc a víc. No a tady, páč tam ten detektor není, je místo něj odpor... Citovat
MichalKozel Odesláno 18. červen 2007 Odesláno 18. červen 2007 No, nevím, ale myslím, že by to vyřešili jinak, např. jiným naprogramováním jednotky, než takhle nic moc kvalitně připojeným odporem. Citovat
KoNG Odesláno 19. červen 2007 Autor Odesláno 19. červen 2007 Původně zaslal: Marcel505 Původně zaslal: KoNG Ahoj Přišel jsem na jednu nemilou věc když jsem do svého auta montoval CD changer a tahnul kabel kolem prahů. Narazil jsem na jeden kablik kterek končí někde u pásu a je v něm narvanej jakejsi odpor zřejmě to je nějaká prasárna typu bezp. pásy bez pyropatron ? Možná blbý názor, ale: Kdysi se k pásům dávali senzory pásů, takže když ses nepřipoutal, tak ti to signalizovalo na přístrojovce. Prostě tam byl nějaký detektor, který zjistil, zda je použit pás či ne. Třeba na jedný 307 jsem viděl, že to pípá pokud se nepřipoutáš a to víc a víc. No a tady, páč tam ten detektor není, je místo něj odpor... Ne senzor nepřipoutání se je v zapínači pásu nikolv v navíječi a ten funguje správně Citovat
KoNG Odesláno 19. červen 2007 Autor Odesláno 19. červen 2007 Původně zaslal: MichalKozel Původně zaslal: hnusoba Na 206ke zhasína kontrolka airbagu spolu s ABS pokiaľ sa dobre pamätám... Nové prepínače stoja zhruba 6700,- SK jeden kus ale dajú sa zohnať aj na vrakovisku, tam by som si však dával pozor či takisto nie sú vystrelené. Skús vybrať airbag čo je na volante a presvedčiť sa či je tam. Mohlo dôjisť len k menšiemu nárazu kedy sa aktivovali len bezpečnostné pásy a airbagy ostali nevystrelené... I mě zhasíná kontrolka airbagu spolu s ABS a kontrolkou rezervy nádrže. Ovšem rozsvítí se o chvilku dřív před ABS. Jinak při startování mi na chvilku problikne ABS, ale airbag ne, tak na sebe napojený nejsou. Měl jsem to na diagnostice a vše je prý OK. Navíc mám multiplex a tam není moc jednoduchý propojit diody. Stejně tak jak mě ABS rovněž problikne při startu Opravdu se jedná o předpínače bezp. pásů ověřoval jsem si to v servisním katalogou peugeotu [upravil dne 19.6.2007 KoNG] Citovat
MichalKozel Odesláno 19. červen 2007 Odesláno 19. červen 2007 Jen bych měl takovou otázku, moc se v tom jak funguje ŘJ airbagů nevyznám. Pokud budu mít vypnutej klíče, vytáhnu konektor u předpínače pásů (tím ho tedy odpojím) a otočím klíček, má mi zůstat svítít kontrolka. A když to zase vypnu, zapojím konektor zpět a opět otočím klíčkem, zhasne ta kontrolka jako že je vše již OK nebo je potřeba ŘJ resnout, aby to zhaslo? [upravil dne 19.6.2007 MichalKozel] [upravil dne 19.6.2007 MichalKozel] [upravil dne 19.6.2007 MichalKozel] Citovat
KoNG Odesláno 19. červen 2007 Autor Odesláno 19. červen 2007 Původně zaslal: MichalKozel Jen bych měl takovou otázku, moc se v tom jak funguje ŘJ airbagů nevyznám. Pokud budu mít vypnutej klíče, vytáhnu konektor u předpínače pásů (tím ho tedy odpojím) a otočím klíček, má mi zůstat svítít kontrolka. A když to zase vypnu, zapojím konektor zpět a opět otočím klíčkem, zhasne ta kontrolka jako že je vše již OK nebo je potřeba ŘJ resnout, aby to zhaslo? To bych rozhodně nedělal veškeré zásahy se púrovadí při odpojené baterce případně vyzkratovaný spec. přípravkem systém Airbagů (maji to v Peugeotu servisu) Jinak ti v každém případě zustane svitit kontrolka airbagů Teda myslím že to tak je Citovat
MrVain Odesláno 19. červen 2007 Odesláno 19. červen 2007 bude treba resetovať RJ,pri praci na systeme airbagov treba odpojiť bateriu počkať 10sek kym sa vybije palubny kondenzator,pri zapojenej baterie sa može stať že vplyvom statickej elektriny môže dôjsť k aktivacii:aut Citovat
MichalKozel Odesláno 19. červen 2007 Odesláno 19. červen 2007 Tak díky, to teda nic odpojovat nebudu Citovat
hnusoba Odesláno 19. červen 2007 Odesláno 19. červen 2007 Původně zaslal: MichalKozel Jen bych měl takovou otázku, moc se v tom jak funguje ŘJ airbagů nevyznám. Pokud budu mít vypnutej klíče, vytáhnu konektor u předpínače pásů (tím ho tedy odpojím) a otočím klíček, má mi zůstat svítít kontrolka. A když to zase vypnu, zapojím konektor zpět a opět otočím klíčkem, zhasne ta kontrolka jako že je vše již OK nebo je potřeba ŘJ resnout, aby to zhaslo? [upravil dne 19.6.2007 MichalKozel] [upravil dne 19.6.2007 MichalKozel] [upravil dne 19.6.2007 MichalKozel] Kpntrolka zhasne ak je znovu všetko v poriadku, netreba ísť na žiadnu diagnostiku ! Jedine čo Ti ostane tak v pamäti počítača nafukovacieho vaku prechodná závada... Citovat
MichalKozel Odesláno 19. červen 2007 Odesláno 19. červen 2007 Díky, já jsem si říkal že je to divný, pokud se někdy uvolní kontakty pod sedačkou, tak se vyčistí a je to pak OK, proč by to nešlo u předpínačů pásů. Citovat
KoNG Odesláno 19. červen 2007 Autor Odesláno 19. červen 2007 Původně zaslal: hnusoba Kpntrolka zhasne ak je znovu všetko v poriadku, netreba ísť na žiadnu diagnostiku ! Jedine čo Ti ostane tak v pamäti počítača nafukovacieho vaku prechodná závada... Je si tímto někdo 100% jistý ? Já měl za to že počítač loguje chyby i pro pozdější vyčtení ? Nebo musí být chybový stav trvalý aby se to na diagnostice objevilo ? Citovat
hnusoba Odesláno 19. červen 2007 Odesláno 19. červen 2007 Původně zaslal: KoNG Původně zaslal: hnusoba Kpntrolka zhasne ak je znovu všetko v poriadku, netreba ísť na žiadnu diagnostiku ! Jedine čo Ti ostane tak v pamäti počítača nafukovacieho vaku prechodná závada... Je si tímto někdo 100% jistý ? Já měl za to že počítač loguje chyby i pro pozdější vyčtení ? Nebo musí být chybový stav trvalý aby se to na diagnostice objevilo ? Ja som si s tým istý na 101 % Ak odpojíš napríklad airbag vodiča a zapneš zapaľovanie, ostane Ti svietiť kontrolka airbagu a počítač airbagu zaznamená a na diagnostike vypíše trvalú závadu . Ak znovu konektor pripojíš a zapneš zapaľovanie, kontrolka zhasne nakoľko je už všetko v poriadku no v počítači airbagu Ti trvalá závada prejde do prechodnej ale stále tam ostáva až pokiaľ sa nevymaže cez diagnostický prístroj. Citovat
MrVain Odesláno 20. červen 2007 Odesláno 20. červen 2007 Odpojiť to môžeš,aj vyčistiť ale hlavne si odpoj tu baterku:papa Citovat
MichalKozel Odesláno 20. červen 2007 Odesláno 20. červen 2007 OK, díky, počkám až se počasí umoudří (nebude 30 ve stínu) a kouknu na to Citovat
KoNG Odesláno 21. červen 2007 Autor Odesláno 21. červen 2007 Ještě dotaz dojde po odpojení baterky k nějaké reinicializaci všech systémů ? (vymazání závad, nouzový režim BSI atd.) ? Citovat
MrVain Odesláno 21. červen 2007 Odesláno 21. červen 2007 isto nedojde k vymazaniu zavad,ani nudzovy režim BSI akurát sa ti može zablokovať radio ak nemáš kod Citovat
KoNG Odesláno 22. červen 2007 Autor Odesláno 22. červen 2007 Původně zaslal: MrVain isto nedojde k vymazaniu zavad,ani nudzovy režim BSI akurát sa ti može zablokovať radio ak nemáš kod Fajn radio už mám vyměněný za jiný a stejně od jistého roku je radio fixováno na BSI takže není třeba kód [upravil dne 22.6.2007 KoNG] Citovat
KoNG Odesláno 11. červenec 2007 Autor Odesláno 11. červenec 2007 Nemáte někdo tušení jak se dají rozebrat boční airbagy tak abych je nepoškodil ? Chci se ověři v tom jestli tam opravdu jsou. [upravil dne 11.7.2007 KoNG] Citovat
KoNG Odesláno 31. červenec 2007 Autor Odesláno 31. červenec 2007 tak jsem dneska zkontroloval boční airbagy v sedačkách. Vážne zábava rozdělávat celou sedačku . Ale stálo to za to Airgaby tam jsou. Takže mi zbývá už jenom sehant ty pásy s pyropatronama a mám to komplet. Střešení bagy jsem taky kontroloval jsou krásně zabalené Jedna fotka z "natáčení" Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.