Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

dovolím si citovat trochu moudra :)

\"Protože zasklení vozidla je jedním z důležitých bezpečnostních prvků automobilu, je ve vyhlášce č. 341/2002 Sb. (§ 34 odst. 3 vyhlášky) stanoveno, že veškeré dodatečné úpravy skel vozidel musí plnit předpis EHK OSN č. 43 (§ 36 odst. 3 písm. b)).

Jeden z požadavků je, aby prostupnost předního skla byla větší než 75 % a prostupnost bočních skel v úrovni řidiče větší než 70 %.

Skla s prostupností větší než 70 % jsou z hlediska laika skoro čirá a jsou průhledná. Dále v příloze č. 15 vyhlášky č. 341/2002 Sb. v bodu 20 je uvedeno, že veškeré dodatečné úpravy skel vozidel (např. tónování) proti stavu při uvedení vozidla do provozu musí být schváleny Ministerstvem dopravy

Vozidlo zjevně technicky nezpůsobilé provozu na pozemních komunikacích by neměly české pohraniční kontroly pouštět za hranice. Odpovědnost za dozor nad provozem vozidel na pozemních komunikacích má v České republice Policie České republiky.\"

a trochu humoru :

vozidlo s předním nebo bočními skly s prostupností pod 75 % resp. 70 % je v České republice zakázáno provozovat. Takové vozidlo by nemělo jezdit po pozemních komunikacích v České republice a nemělo by mu být umožněn výjezd za hranice.

[upravil dne 12.5.2008 KoNG]

Odesláno

a ješte kdyby někdo chtěl studovat zákon - Technické podmínky na vlastnosti čelních a bočních skel osobních automobilů stanovuje vyhláška č. 341/2002 Sb., o schvalování technické způsobilosti vozidel, která je prováděcí vyhláškou k zákonu č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel.

Podmínky pro schválení automobilu do provozu jsou uvedeny v příloze č. 1 v seznamu č. 2 vyhlášky č. 341/2002 Sb. Podle uvedené vyhlášky musí skla osobního automobilu plnit technické požadavky předpisu EHK OSN č. 43 nebo tytéž požadavky stanovuje technická norma států EU (směrnice 92/22/ES).

Odesláno

Ja si chci taky zkusit nalepit folie, ale mam k tomu jeden dotaz. Myslim, ze tady jsem prave cetl, ze to nekdo lepil z vnitrni strany na sklo, jenze ja prave vzdycky na autech vidim tu folii nalepenou zvenci, takze ted nevim, kam to vlastne nalepit...

Odesláno
Původně zaslal: Kasi

Ja si chci taky zkusit nalepit folie, ale mam k tomu jeden dotaz. Myslim, ze tady jsem prave cetl, ze to nekdo lepil z vnitrni strany na sklo, jenze ja prave vzdycky na autech vidim tu folii nalepenou zvenci, takze ted nevim, kam to vlastne nalepit...

Folie se lepí zevnitř.
Odesláno
Původně zaslal: killer

Solární?To je takový to co maj myslim novy renaulty ne??Takový nazelenalí/namodralí.

jj když už zatmavovat proti slunci tak i čelní okno :D, namodralé ;)

[upravil dne 16.5.2008 KoNG]

Odesláno

takže výsledek dnešní montáže :)

vlevo normál a v pravo solární

EDIT: Foceno mobilem tak ten rozdíl není tak markantní ale když se dají ještě ty folie (snad do 14dní) tak tam nebude vidět vůbec (to pak bude osoba bližní v jednom kole :D)

[upravil dne 16.5.2008 KoNG]

post-0-14109600643878_thumb.jpg

Odesláno
Původně zaslal: KoNG

Původně zaslal: Schreek

Pěkný! :potlesk Kdepak Ti to dělali? :myslim

http://www.sklatony.cz/ - jednání a práce na úrovni, vlastní technologie :super

[upravil dne 17.5.2008 KoNG]

velmi hezké :super

kolik ta paráda stála - na jejich stránkách jsem nenašel aspoň orientační ceny

Odesláno
Původně zaslal: vendym

Pěkný! :potlesk Kdepak Ti to dělali? :myslim

http://www.sklatony.cz/ - jednání a práce na úrovni, vlastní technologie :super

[upravil dne 17.5.2008 KoNG]

velmi hezké :super

kolik ta paráda stála - na jejich stránkách jsem nenašel aspoň orientační ceny

Všechno je věcí domluvy ;) Solex stojí cca 1500kč, a mohu říct že s prací jsem byl opravdu potěšen. Kdybych už neměl pořešený ty folie tak bych to nechal pokovit :D
  • O 2 týdny později...
Odesláno

tak jsem po foliich, cenovka skončila u 7tisic a to pouze tím, že jsem si nechal na předek speciální schálený folie s propustností 76% :D nakonec jsem se nechal ukecat jinak zadek je Bruxsafol TI 400, takže už se v těch pařácích nebudu tak potit, ikdyž mám klimu :D

Jinak zadní okno mám z jednoho kusu a né tak jak to většina firem lepí z několika folii ;) a nešel jsem do tak tmavích folii pak to nafotím jak to vypadá

[upravil dne 27.5.2008 KoNG]

Odesláno

Speciální schválený folie na předek? :o Bylo by foto prosím?

jj schválený mají propustnost 76% tudíž vyhovují předpisům ;) Je to novinky firmy Bruxsafol tak mi bylo řečeno, jinak zatmavení je opravdu minimální ale UV a teplo nepustí :D foto snad zítra

podrobnosti http://www.bruxsafol.de/1_5_up_75.html

Odesláno

tak jsem po foliich, cenovka skončila u 7tisic a to pouze tím, že jsem si nechal na předek speciální schálený folie s propustností 76% :D nakonec jsem se nechal ukecat jinak zadek je Bruxsafol TI 400, takže už se v těch pařácích nebudu tak potit, ikdyž mám klimu :D

Jinak zadní okno mám z jednoho kusu a né tak jak to většina firem lepí z několika folii ;) a nešel jsem do tak tmavích folii pak to nafotím jak to vypadá

Hééééj, buď houpeš ty nás, nebo oni pohoupali tebe :-D

Do předu jsou schválené jakékoliv fólie, které v součtu s prostupností skla nepřekročí povolenou hodnotu zatmavení.

BTW: 7k je docela dost. Teď jsem nechal dělat komplet koktu II a dal jsem všetně předku s atestem 4k.

[upravil dne 27/5/08 XDanielS]

Odesláno
Původně zaslal: XDanielS

Hééééj, buď houpeš ty nás, nebo oni pohoupali tebe :-D

Do předu jsou schválené jakékoliv fólie, které v součtu s prostupností skla nepřekročí povolenou hodnotu zatmavení.

BTW: 7k je docela dost. Teď jsem nechal dělat komplet koktu II a dal jsem všetně předku s atestem 4k.

No pokud bych volil levný folie tak bych se taky dostal ke 4tis.

Jinak nelakuji, klidně si tam dej folie jaký chceš ale pak se dohaduj s PČR to já nebudu ;) Propustnost mají 76% takže plně vyhovují předpisům.

BTW: Jinak jsem do toho moc nekecal v kartičce mám na předních napsáno propustnost 76%

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...