MichalKozel Posted May 1, 2007 Share Posted May 1, 2007 Zdravím, rád bych jezdil tak nějak nejlevněji, proto se chci zeptat, jaká je ideální rychlost na 206, benzín 1.4. Jezdím po Praze, tam s rychlostí moc neudělám, ale každý týden jedu cca 200 km po dálnici, tak jak rychle jet nejlevněji? Díky moc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vertex Posted May 1, 2007 Share Posted May 1, 2007 90 km/h Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pe.Tr Posted May 1, 2007 Share Posted May 1, 2007 tak tak 90km/h ale podotýkám že na 5. rychlostní stupeň ,ne na 3. :D:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted May 1, 2007 Share Posted May 1, 2007 90, když se šikovně zařadíš za náklaďák, tak nebudeš ani překážet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalKozel Posted May 1, 2007 Author Share Posted May 1, 2007 Na pětku to je jasný, ale 90 není skutečně mnoho. Nemáte někdo nějkaý graf, kde je spotřeba v závisloti na rychlosti? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted May 1, 2007 Share Posted May 1, 2007 U mne je to přibližně spotřeba = rychlost / 19. Takže stoupá přímo úměrně s rychlostí. Předpokládám, že u tebe to bude podobně. Pod 60 km/h už je to jinak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalKozel Posted May 1, 2007 Author Share Posted May 1, 2007 Původně zaslal: P607Olda U mne je to přibližně spotřeba = rychlost / 19. Takže stoupá přímo úměrně s rychlostí. Předpokládám, že u tebe to bude podobně. Pod 60 km/h už je to jinak. Nevím, ale s lineární závislostí moc nesouhlasím. Že by byla spotřeba při 130 dvojnásobná než při 65 se mi fakt nezdá. Navíc tady to sedí tak na diesel, kdežto já mám benzín. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted May 1, 2007 Share Posted May 1, 2007 No tak ještě nabídnu teorii, že odpor vzduchu roste se čtvercem rychlosti... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalKozel Posted May 1, 2007 Author Share Posted May 1, 2007 Tak super, pomalu dáváme do kupy vzorec Nemáte někdo nějaký ten graf? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted May 1, 2007 Share Posted May 1, 2007 Ještě k té lineárnosti: s palubním počítačem není problém to změřit každý den. Je to opravdu tak, já mám spotřebu při 130 dvojnásobnou než při 65 (tedy zhruba). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pe.Tr Posted May 1, 2007 Share Posted May 1, 2007 nejlepší na to je pal. pc ,nastaviš si okamžitou spotřebu a zkoušíš ,to je lepší jak nějaké grafy, dost to záleží na stylu jízdy a tech. stavu auta. Graf je na prd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalKozel Posted May 1, 2007 Author Share Posted May 1, 2007 Původně zaslal: P607Olda Ještě k té lineárnosti: s palubním počítačem není problém to změřit každý den. Je to opravdu tak, já mám spotřebu při 130 dvojnásobnou než při 65 (tedy zhruba). Škoda, že tam ten komp nemám, ale při prostém sledování ukazatele hladiny benzínu, tankování na plnout a rychlosti jízdy (a že už jsem se udržel a jel celých 200 km po dálnici 90 km/h) to na dvojnásobek nemám. Aspoň podle toho, že při 130 mi to nevzrostlo o polovinu, ale cca o 25 procent. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalKozel Posted May 2, 2007 Author Share Posted May 2, 2007 Původně zaslal: komisar to jsou otázky jak jedu jak mi dovolí provoz a stav vozovky či auta. Ty tak možná jedeš, ale já, jestli mám dát každý víkend o dvě tři kila víc už dost poznám. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.mycTD Posted May 2, 2007 Share Posted May 2, 2007 Původně zaslal: MichalKozel Původně zaslal: komisar to jsou otázky jak jedu jak mi dovolí provoz a stav vozovky či auta. Ty tak možná jedeš, ale já, jestli mám dát každý víkend o dvě tři kila víc už dost poznám. kdyz te pri sedesati smete kamion, tak ty dve kila uz moc neuzijes:P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
upper9 Posted May 2, 2007 Share Posted May 2, 2007 Původně zaslal: MichalKozel Původně zaslal: komisar to jsou otázky jak jedu jak mi dovolí provoz a stav vozovky či auta. Ty tak možná jedeš, ale já, jestli mám dát každý víkend o dvě tři kila víc už dost poznám. ta sis mel koupit auto podle toho kolik toho najezdis a v jakem provozu a na jake trasy . . . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalKozel Posted May 2, 2007 Author Share Posted May 2, 2007 Hezky se to otočilo proti mě, ale všichni víte, jak to myslím. Tato informace by mohla být užitečná pro každého. Tak nic. I tak díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted May 2, 2007 Share Posted May 2, 2007 Já jezdím hodně, tak se spotřebou zabývám. Vychází to tak, že při pomalejší jízdě ztratíš čas, ale ušetříš benzín/naftu. Navíc při pomalejší jízdě se neunavím (zkuste jet 250 km na jednání, být tam v plné pohotovosti a pak 250 km zpět). Při dojíždění do práce, za vlastní peníze, např. 100 km denně, už stojí za to přemýšlet nad spotřebou, litr denně je pětistovka měsíčně, jen tak. PS: mám spotřebu kolem 5,5 l [upravil dne 2.5.2007 P607Olda] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kennax Posted September 21, 2007 Share Posted September 21, 2007 Jezdím dost hodně, ale tyhle vědecké metody mě moc neberou. Hlavní je praxe. Pokud zrovna nespěchám, tak jezdím tak za 5,8 a snažím se motor držet tak do 3000 otáček (spíše tak do 2800 = cca 90 km/hod na 5). Ale hlavně to chce jezdit plynule. Jinak Pelhřimov - Ostrava po dálnici cca 300 km (za 2h 45 min) při dlouhodobé jízdě kolem 170 km/h mi to vzalo 6,7 l/100km Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
denoo Posted September 21, 2007 Share Posted September 21, 2007 170km/hod to si musel na 1,4ke ist asi plny plyn, a to si mal iba 6,7l / 100km ?? To sa mi zda moc malo [upravil dne 21.9.2007 denoo] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buga Posted September 21, 2007 Share Posted September 21, 2007 no ja taktiez mam 206 1.4 benzin, 5dv sice ale 170km/h a mat 6.7l/100km, no to je az moc dobre neveriiim ja som mal 5.7-5.8l/100km na dialnici rakusko-taliansko co som tak jazdil asi okolo 120 spravil ~750km na dialnici, spapalo to pri nasledujucom dotankovani okolo 44l benzinu takze to vyslo tych 5.7 - 5.8 nad tym som rozmyslal ze ako spravit tych 4.9l na 100km, co udava mimo mesta asi v tuneli :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts