Louda Posted April 25, 2007 Share Posted April 25, 2007 Tak po delší době bezporuchového ježdění se mi objevila závada. Na mojí 406 HDI mi vytekl olej z motoru do nádržky s vodou!! Setkal jste se s tím už někdo? Co by to mohlo být? Už teď mi vstávají vlasy hrůzou na hlavě, kolik bude stát oprava. Do servisu to zatáhnu zítra. Díky moc za radu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mila_S Posted April 25, 2007 Share Posted April 25, 2007 Původně zaslal: komisar těsnění pod hlavou Kurňa Jendo, ty seš rychlej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Louda Posted April 25, 2007 Author Share Posted April 25, 2007 no já si to myslým, že to bude "jen" těsnění pod hlavou, ale když praskne těsnění, nejde voda do oleje? Mě jde olej do vody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Louda Posted May 8, 2007 Author Share Posted May 8, 2007 Tak už to vím. Jen pro zajímavost, kdyby vás to někdy potkalo - byl to VÝMĚNÍK. Ani jsen nevěděl, že tam něco takového je..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted May 8, 2007 Share Posted May 8, 2007 Původně zaslal: Louda Tak už to vím. Jen pro zajímavost, kdyby vás to někdy potkalo - byl to VÝMĚNÍK. Ani jsen nevěděl, že tam něco takového je..... Výměník??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medvěd Posted May 8, 2007 Share Posted May 8, 2007 Totéž se mi stalo u VW Transporter, dokonce několikrát. Stalo se to tak, že mechanik při výměně OIL filtru tento moc útáhl a následně prasklo tělo filtru, kde prochází i jakási trubka s vodou (když se mi to stalo poprvé a z expanzky na motor tekla hustá olejovitá tekutina proudem - taky jsem na to čuměl jako blázen). Že by ale něco podobného měla i 406ka, to jsem netušil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ladis Posted May 9, 2007 Share Posted May 9, 2007 Tydle výměníky jsou super výmyslem. O tom, jestli jsou bezprostředně potřeba trochu pochybuju (přijde mi že nemají moc velikou účinnost), ale od výměníku oleje vede vrtání do bloku kudyma stíká olej. Když se zacpe (což se stává, je dobré kontrolovat), je to smrt motoru docela zaručeně. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Louda Posted May 9, 2007 Author Share Posted May 9, 2007 a jak se to kontroluje??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ladis Posted May 10, 2007 Share Posted May 10, 2007 Kontrola je prozaická, což se musí odmontovat vlastní výměník a mechanicky pročistit. Liší se to přístupem a výrobcem (provedení se může drobně lišit). Japonci jsou na to machři, přístupný jedině když se sundává hlava, nebo se musí vyhodit motor. Pro letmou kontrolu stačí rozpojit hadice, profouknout a pokud není známka odporu tak to neřešit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuboSE Posted May 10, 2007 Share Posted May 10, 2007 mozte mi niekto vysvetlit presnejsie co to vlastne je ten vymenik a na co to sluzi??? :myslim:myslim dik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ladis Posted May 10, 2007 Share Posted May 10, 2007 Podle mně by to mělo chladit olej (respektive udržovat teplotu blízkou provozní teploy oleje), taková lite verze chladiče oleje - chlazení vodním okruhem. Jenom moje dedukce. Na klasických motorech to není, výkonější mají vlastní chladič oleje náporovým vzduchem. Někdo znalejší jistě doplní. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuboSE Posted May 11, 2007 Share Posted May 11, 2007 Původně zaslal: Ladis Podle mně by to mělo chladit olej (respektive udržovat teplotu blízkou provozní teploy oleje), taková lite verze chladiče oleje - chlazení vodním okruhem. Jenom moje dedukce. Na klasických motorech to není, výkonější mají vlastní chladič oleje náporovým vzduchem. Někdo znalejší jistě doplní. aha dik uz rozumiem...a neviete niekto kde sa to vobec nachadza na 406-kach HDi??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Louda Posted May 12, 2007 Author Share Posted May 12, 2007 je to pod olejovým filtrem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts