dubravap Odesláno 3. únor 2007 Odesláno 3. únor 2007 čaute. vie mi niekto poradiť ako zistiť z VIN kódu DAM a ORGA číslo na P 406 break 1,8i 16V? díky. peter Citovat
Ferry Odesláno 3. únor 2007 Odesláno 3. únor 2007 DAM a ORGA jedno a to same jest, nemusis ho zjistovat z VIN kodu, je napsano na levem ulozeni predniho tlumice v motoru, je to ctyr nebo sestimistne zlute cislo Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 3. únor 2007 Odesláno 3. únor 2007 No nevim jak to s tim je, mě řekli přímo v Peugeotu Dam kod podle VIN a byl 07455 a pod kapotou na levem ulozeni predniho tlumice mám žluté 745589. A např u autodílů v Auto Kelly je to uváděno taky tak jako z toho Peugeotu: od čísla motoru - 07364 bis 07965 [upravil dne 3/2/07 Radek Hurvajz] Citovat
Ferry Odesláno 3. únor 2007 Odesláno 3. únor 2007 no to je jedno, jde o ty prvni ctyri cisla, cili u tebe 7455 , ta nula predtim uz je tam jaksi navic, tu si tam staci domyslet, v katalogu ND to vypada, ze to je spise velke O nez nula, podstatne je to ctyrcisli, ktere se pak dekoduje na datum vyroby podle teto tabulky ( BTW ten odkaz i samotnou tabulku jsem sem daval aspon 5krat, takze stacilo dat vyhledat ) takze kdyz si najdu cislo nejblize tvemu 7455 tak je to 7448, coz odpovida 1.dubnu 1997, odectu 7455-7448= 7, cili tvoje auto bylo vyrobeno 7.dubna 1997, jednoduche ze, To dvojcisli 89 tusim udava montovaci linku nebo neco takoveho [upravil dne 3/2/07 Ferry] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 3. únor 2007 Odesláno 3. únor 2007 Původně zaslal: Ferry no to je jedno, jde o ty prvni ctyri cisla, cili u tebe 7455 , ta nula predtim uz je tam jaksi navic, tu si tam staci domyslet, v katalogu ND to vypada, ze to je spise velke O nez nula, podstatne je to ctyrcisli, ktere se pak dekoduje na datum vyroby podle teto tabulky ( BTW ten odkaz i samotnou tabulku jsem sem daval aspon 5krat, takze stacilo dat vyhledat ) takze kdyz si najdu cislo nejblize tvemu 7455 tak je to 7448, coz odpovida 1.dubnu 1997, odectu 7455-7448= 7, cili tvoje auto bylo vyrobeno 7.dubna 1997, jednoduche ze, To dvojcisli 89 tusim udava montovaci linku nebo neco takoveho [upravil dne 3/2/07 Ferry] Díky, to jsem nevěděl, hledal jsem něco o DAM kódu ale na toto jsem nenarazil. Akorát nevim proč mi v Peugeotu neřekli že to je přimo v autě. Citovat
Ferry Odesláno 3. únor 2007 Odesláno 3. únor 2007 asi to taji, abysme o tech nasich autech nevedeli nakonec vic nez oni a oni pak neprisli o praci Citovat
dubravap Odesláno 4. únor 2007 Autor Odesláno 4. únor 2007 pýtam sa to preto, že na aute to nemám nikde uvedené. ani v motorovom priestore na uložení predných tlmičov, ani na stene medzi motorom a karosériou, ani na nálepke na prednom stípiku pri vodičových dverách. peter Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 4. únor 2007 Odesláno 4. únor 2007 Původně zaslal: dubravap pýtam sa to preto, že na aute to nemám nikde uvedené. ani v motorovom priestore na uložení predných tlmičov, ani na stene medzi motorom a karosériou, ani na nálepke na prednom stípiku pri vodičových dverách. peter No tak zkus zavolat nějakému Oficialnimu dovozci Peugeot jako jsem to udělal já, a DAM kod ti řeknou. V Čechách třeba http://www.autoqualt.cz/ nebo http://vm-incom.dealer.peugeot.cz/ je jich vice ale ty budeš asi vědět o nějakym na slovensku;) [upravil dne 4/2/07 Radek Hurvajz] Citovat
akristof Odesláno 26. březen 2012 Odesláno 26. březen 2012 Kedze som to teraz musel riesit, troska som googlil ohladne DAM kodu. Pre novsie auta je to na stitku v cervenom ramceku a podla vsetkeho je to prve patcislie, a znamena to pocet dni od 08.11.1976 . Pre oraclistov select to_date(\'08.11.1976\',\'DD.MM.YYYY\')+DAMCODE from dual :-) Takze pre pripad z obrazku cislo 09741 znamena 11.7.2003 Skusal som to na vsetky moje Peugeoty (406,407,607 a byvale 306 a 405) a boli tam realne datumy Citovat
akristof Odesláno 26. březen 2012 Odesláno 26. březen 2012 Este pre uplnost. Posledne dva znaky za DAM kodom znacia zavod, v ktorom bol vas Peugeot vyrobeny, kde jednotlive kody znamenaju : CA: Aulnay sous Bois (Francuzsko) CJ: Rennes (Francuzsko) FL: Mangualde (Portugalsko) FV: Vigo (Francuzsko) U4: Dangel (Francuzsko) U5: Pininfarina (Turin, Taliansko) U7: Heuliez (Francuzsko) U8: Sevel Sud (Val di Sangro, Taliansko) U9: Sevel Nord (Valenciennes, Francuzsko) UB: Newco (Brazilia) UJ: Egypt UT: Kolin (Cesko) UY: Magna Steyr (Graz, Rakusko) UW: Wuhan (Kiina) YA: Indonezia YC: Nigeria 76: Trnava (Slovensko) 77: Buenos Aires (Argentina) 78: Porto Real (Brazilia) 81: Poissy (Francuzsko) 82: Villaverde/Madrid (Spaniesko) 83: Ryton (Anglicko) 85: Vesoul (Francuzsko) 85: CKD (Complete knock down) 88: Mulhouse (Francuzsko) 89: Sochaux (Francuzsko) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.