Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám jeden problém a začínám z toho být dost nešťastný Mám LPG AG dig z roku 1997Začínám mít velké problémi s tímto systémem.Startování auta za studena Auto nastartuje v pohodě ,ale strašně dlouho trvá než přepne na Lpg když ho nechám stát a broukat na volnoběh tak přepne asi do pěti minut teplota motoru tak kolem 40-50 stupňů jenže ujedu tak 4km na LPG motor vypnu a když znovu nastartuji tak to opět jede na benzín přitom je teplota tak kolem 80 stupňů a trvá dalůších tak 10 až 15 km a někdy i víc než to znovu přpne na LPG.

Proto by mne zajímalo co zabezpečuje přepnutí na Lpg jestli je někde nějaké čidlo nebo je to něco jiného

:myslim

post-0-14109595195765_thumb.jpg

Odesláno

Prepnutí je hlídáno jak teplotou (já mám teplotní čidlo ve splynovači),tak je to hlídáno otáčkami,drát k řídicí jednotce LPG je napojen u zapalovací listy.Já mám ale jiný systém,ale myslím že to bude podobný.Každopádně pokud tam máš řídicí jednotku LPG,tak ta se dá napíchnout na počítač a hned vidíš kde je problém.

Odesláno

Teplotní čidlo tam máš určitě, u AG ale nevím, kde přesně je. Taky mám jiný systém, ale asi ti to bude při přepínání hodnotit i výstup z lambdy a otáčky motoru, vše na to bude mít vliv. Jedinou možnost máš nechat to napíchnout na diagnostiku - jinak to stejně budeš těžko nastavovat (pokud teda nemáš někde to čidlo vypadnuté).

To kmil: nemáš náhodou Landi Renzo? - sháním někoho na konzultace.

Odesláno

to PATaMAT : tak mě ještě napadlo,že na ten plyn (aspon mě),při dosažení teploty i otáček to přepíná až když sundám nohu z plynového pedálu.Ted nevím jestli to nachvilku zavře vštřiky ta benzínová jednotka a LPG jednotka to pozná a přepne či jen kecám to nevím přesně,jasný je jen to přepnutí až pustím plynový pedál.Tím chci dojít k tomu,že vstřiky se zavírají nad určité otáčky při zavřené skrtící klapce.Nemůže ti blbnout třeba čidlo co snímá polohu skrtící klapky a tím pádem ti nedojde k zavření vtřik.ventilů a tím pádem nepřepne na LPG?Je to ale fakt jen moje teorie.Nejlepší bude to píchnout na ten počítač.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak jsem o vikendu cistil elektromagneticky ventil na vyparniku LPG ( problem s chcipanim motoru na volnobeh, zvlast kdyz je motor jeste studeny ) a pri te prilezitosti jsem udelal par fotek. Jinak musim podotknout ze ackoliv mam novou nadrz LPG, ktera by mela byt cista a od jeji montaze cerpam LPG v podstate pouze u cerpacky Shell na jizni spojce na Kacerove, tak takhle vypada ten ventil po ujeti 3000km od predchoziho cisteni, tak by me zajimalo kde se tam ten bordel bere :roll

takze samotny vyparnik s oznacenym mistem kde byl nasroubovan elektromagn. ventil a s oznacenym cidlem teploty, podle ktereho prepina ridici jednotka LPG

IMG_6976.JPG

spinavy pistek elektromagn. ventilu ( na fotce je skoro cely vytazen ven, jde to volne rukou, uvnitr je schovana pruzinka s takovym mosaznym valeckem )

IMG_6979.JPG

spinavy vnitrek telesa ve kterem beha zmineny pistek, v horni casti zretelne videt zapecene necistoty, ktere nedovoli hladky pohyb pistku

IMG_6984.JPG

vycistene teleso a samotny pistek pred zpetnym namontovanim, pri montazi doporucuji pomaznout gumove tesneni telesa ( je videt na fotce c.2) vazelinou, predejde se tak jeho poskozeni, po montazi je take dobre mydlovym roztokem vyzkouset tesnost, zda neutika LPG ( je treba aby motor bezel na LPG a ventil byl otevren )

IMG_6986.JPG

[upravil dne 14/2/07 Ferry]

Odesláno

jj filtr pred vstrikovac uz jsem taky na nekterych autech videl, ja osobne ho tam nemam, ale asi by nebyl spatnej, kdyz vidim, co v tom LPG je, kde jsi ho sehnal a za kolik ?

Odesláno

Koupil jsem ho od pána co k němu jezdím na servis LPG. p.Benda Doksi U Kladna tel.603903188 za 260kč ale to už přesně nevím v tom Polsku teda vyjde na míň ale neposílaj do ČR.

Odesláno

Tak sláva problém vyřešen byl jsem teď v Geře v Hradci královém a je po problému.

Vyměnily teplotní čidlo a už to funguje tak jak má.

Odesláno
Původně zaslal: PATaMAT

Tak sláva problém vyřešen byl jsem teď v Geře v Hradci královém a je po problému.

tak fajn, a kde bylo umistene ?

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

Původně zaslal: PATaMAT

tak fajn, a kde bylo umistene ?

Tak to nevím protože když jsem si pro to auto byl tak ten technik co to dělal,už tam nebyl a celkem mě to mrzí,že nevím

Tak jsem konečně měl čas abych se podíval co mi stím udělaly a celkem jsem byl překvapenej no ale jinak to funguje ůplně prfektně.

[upravil dne 25/2/07 PATaMAT]

post-0-14109595301684_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...