Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

čidlo sem přeměřoval a spíná dobře. termostat je nový a taky se otvírá kdy má. v létě ale auto pořád dochlazuje a už mě to docela nebaví:D cestou ze zlína do prahy se dokonce vybila baterka a to dobíjení je ok!! V zimě to je v pohodě ale včera sem stál asi tak pět minut a už se to zase točilo. Buď je ucpanej chladič nebo špatný čerpadlo. Nemáte někdo s tímhle problémem zkusenost? dík:papa

Odesláno

:bojim já sem vůbec nepochopil, otázku..

tím \"dochlazováním\" myslíš že jede ventilátor na chladiči?? V kolik se případně spíná? A jakou máš teplotu vody? Teplotní čidlo je na chladiči + někde je relátko.. Mi třeba u relátka (405ka ho má hned za maskou) urezl drát a tak to nespínalo vůbec..

Odesláno

Jak píšeš, snížená účinnost chladiče (některé trubky zanešené úplně, chladič vevnitř zaliskaný vodním kamenem), snížená účinnost vodní pumpy, zavzdušněný chladí okruh - co mně tak okamžitě napadá ....

Asi bych se ale vrhnul k přesnějšímu měření teploty, pokud možno na motoru a v chladiči. Překalibrovat rafičku teploměru (vymontovat čidlo teploty, vařit v hrnci s teploměrem a na milimetrový papír vynášet hodnoty teploty a odporu čidla) nebo vypůjčit bezdotykové měřáky teploty.

Možná pokud se prodává termostat který otevírá dřív, tak se předejde častému spínání (předpokládám že čidla i ovládací relátka jsou v pohodě a nechovají se nahodile, třeba podle vybrací).

Odesláno

Termostat otvírá asi v 83 a v 96 je plně otevřen. a řidlo na větrák je dvojstupňový a první stupeň spíná v 83 a druhej okolo 89. to mám přezkoušený. Ale asi bych to vyděl na ten chladič, protože mi připadá, že neni rovnoměrně prohřatej. a zavzdušněný to určitě není:myslim

Odesláno

No nejsem expert, ale aby se ventilátor spínal v 83 st je dost brzo, ne??

Edit: dyť sis vlastně odpověděl sám !! \"

Termostat otvírá asi v 83 a v 96 je plně otevřen. a řidlo na větrák je dvojstupňový a první stupeň spíná v 83 a druhej okolo 89\" Jestli ti saharaspíná v 83 a v tolik se ti otevírá termostat, tak je jasné, že ti musí funět pořád.. Provozní teplota je kolem 90 stupňů, ne?? Takže ventilátor musí spínat až před stovkou..

[upravil dne 23.1.07 C.J.]

Odesláno

no pokavaď ti ventilátor spíná v 83°C a termostat ti taky otvírá v 83° tak jasný že bude chladit pořád. ventilátor by měl spouštět okolo 100°C.ale aspoň máš jistotu že to někde neuvaříš...:D:D No a já mám provozní teplotu 70-75°C a po chvilce(cca 10 min)stání mám teplotu klidně i 110°C což se mi zdá trochu moc

Odesláno

no jak uz jsem psal v minulem v vlakne v servisu mi rekli pokud tech 110 je na chvilku tak u 306 je to normalni!

2vinorak!tak tam chladic vindeja poradne ho prostrikej vodou,kup na to nejaky sracky u pumpy toho je hafo!

zrovna se zeptam na stupnici vteploty,ty carky po 90n znamenaj co?maj ruznej odestup a posledni cislo je tecj 110 nebo vice??

Odesláno

-Správná účinnost chladiče je nahoře teplý a dole studený.

-Nový termostat neznamená dobrý. Koupil jsem Wahlera 88 stupňů a dělalo to to samé. dal jsem tam vermet 83 a je to ok. Wahler letěl oknem.

Odesláno

taky se mi zdálo že by to mělo spínat pozdějc. tak zkusim koupit čidlo a vyčistim ten chladič. dík za rady :papa

ještě sem si vzpoměl že když tam nebyl termostat(což sečm netušil) tak to taky dost často dochlazovalo. sice né tak moc ale stejně na můj vkus až až

[upravil dne 24.1.2007 vinorak]

Odesláno

to vim proto to loni v zimě vůbec netopilo :D

našel sem v manuálu tuhle tabulku. předtim píšou že termospínač je to co spíná větrák a najednou je tady spínač větráku chápete to někdo:myslim

[upravil dne 25.1.2007 vinorak]

[upravil dne 25.1.2007 vinorak]

post-0-14109595186867_thumb.jpg

Odesláno

je to blbě čitelný,ale jestli vydim dobře tak to je nějaký divný...termospínač sepne při 105°C a spínač větráku při 84°C ??? termospínač a spínač větráku:neni to náhodou to samí?? a je blbost aby ventilátor spouštěl při 84° když termostat otvírá při 83°.to znamená že když otevře termostat do chladiče,tak po chvilce zapne ventilátor.to je přeci blbost.nebo to chápu blbě??:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...